- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
válasz
Rivaul #74106 üzenetére
Sajnos a magassugárzó elé mindenképpen kell valami, ami megvágja az arra jutó jelet. Ha sem crossover, sem a fejen vágás nincs, akkor pillanatok alatt el fog füstölni a magas.
Az elképzelhető, hogy nem a megfelelő hangváltót használtad hozzá, vagy meg kellett volna fordítani a polaritásukat, de fizikai hangváltó nélkül a fejnek kell eleve elrendezni, hogy melyik csatornára milyen jel jusson. És akkor valószínűleg azt kell mondanom, a jelenlegi fejegységed nem tudja, sőt, elégnek sem tűnik a 2 pár rca kimenet. Általában 3 pár van, hogy el tudja különíteni a magas-mélyközép-szub szekciókat.Ha nem cserélsz fejet, akkor kelleni fog a fizikai crossover.
-
Rivaul
addikt
válasz
Rivaul #73862 üzenetére
Bekötöttem. Szerencsére maguk a mély közepek rendben vannak. Még így is nagyon szép hangjuk van. A paraméterek nagyon közeliek a Fusionéval amibe be lett illesztve. Nem vagyok maradéktalanul elégedett de kevésbé vagyok már mérges. Ennyit még így is megértek. Csak ha leírja mi a gond vele (valószínűleg emiatt váltott ennyiszer gazdát) akkor is elviszik/em. Nem értem az ilyen embereket... Még is csak egy 100k+ szett volt valamikor még akkor is ha ennyire hiányos. Köszönöm szépen a segítségeket.
-
Lite
őstag
válasz
Rivaul #73860 üzenetére
Az veszélyes játék lesz, ha ismered a vágási pontokat, és abból egyértelmű, hogy a magast nem fogja elégetni, akkor működni fog a dolog, de az impedancia-korrekció nem ezekhez a sugárzókhoz lesz tervezve, szóval messze nem az eredeti minőségét fogod kapni.
Ha teheted, csináld vissza az üzletet. Vagy, majd egyszer, aktív rendszert használj, ahol nem kell fiziaikai hangváltó. Oldalanként 1 hangváltó van, tehát jól veszed észre, hogy kellene még egy ilyennek...
-
troll81
addikt
válasz
Rivaul #73849 üzenetére
szia
Erősítő paraméterei:
teljesítmény 2x90rms 2ohm
teljesítmény 2x50rms 4ohm
erőátviteli híd 1x150 rms 4 ohm, legfeljebb 200 watt
10-30000 Hz sáv
LPF szűrő 50–250 Hz
HPF 50-1 kHz szűrő
basszus erősítés 0, 6dB, 12dB
késleltetett indítás 3-5 másodperc
ez vagy szettet vagy ládát visz a 2 együtt kizárt
a torz jelre figyelj akkor az az 50 rms től semmi baja nem lehet a szettnek jól be állítva.ű
én inkább ki tenném mint hogy be kössem de ez az én véleményem -
Lusu
aktív tag
válasz
Rivaul #61200 üzenetére
Torzít mert a fejegységről kb. 4x12W jön le az 53 helyett és ez nagyon kevés a szettnek. Valamint a 26 már túl van a 35 kétharmadán és itt már simán nekikezdenek torzítani a fejegységek belső erősítői.
A belinkelt erősítő sem tűnik túl komoly szerkezetnek, de lehetséges, hogy tudja a ráírtakat. Szinte biztosan jobb lesz, ha bekötöd az első szettre és arról hajtod.
Ha még mindig nem tetszik majd úgyis kérdezel, aztán már csak lépések választanak el a lejtőtől
-
BBéci
legenda
válasz
Rivaul #61200 üzenetére
Annak a fejegységnek a tényleges teljesítménye legfeljebb 4x15 W.
De nem csak ez a probléma. Szinte az összes fejegység így viselkedik, még a 100000 forintosak is. Egyetlen megoldás a végfok, erre 1994-ben jöttem rá, amikor ugyanazt tapasztaltam, mint amit Te. Sajnos előbb megvettem az egyik legdrágább 9x13 centis hangszórót, közel egy havi átlagfizetésért, mert azt hittem, az a megoldás. -
Ear001
addikt
válasz
Rivaul #61124 üzenetére
Vannak jelerősítők, de jobban jársz egy jó antennával aminél nem a design a fontos, hanem a jó vétel.
-
batai15
félisten
válasz
Rivaul #36188 üzenetére
szia, mint mondtam nem studió minőséget akarok, csak egy alap cuccot a kocsiba.
a gyári fej 25w, gyengén szól, baszust sem ismeri.
ezért is írtam amit .
rendszes rendszerhez szerintem kell erősítő, mélynomó stb is.
Tudnátok linkelni ilyen ovál 16os komponenst ?
Abszolút nem értek a témához.
A fejegység tetszik. ezt is nézegettem egyébként.
Ment p.ü amúgy -
Daywalker
addikt
válasz
Rivaul #36171 üzenetére
Van lent egy Corsa ajtóm a garázsba, ha szeretnéd, lövök pár fotót a méretekről és a felfogatási lehetőségekről. De egy vékony 13-as szerintem kiemelő nélkül is elfér benne.
Azt tudni kell, hogy gyárilag 16,5"-es komponens szettel jön a B Corsa, szóval én inkább azt tenném bele a gyári kiemelővel (sajnos az "utángyártottból" nem mindegyik megy bele). A kiemelő itt nem csak azért kell, mert beleér az ablak, hanem meg is dönti egyik irányba a hangszórót, anélkül hülyén áll benne. A gyári hangszóról le szokták venni a keretet és arra rakják rá a másikat, nem tudom külön kapni-e. Azt hiszem kiemelővel max. 65 mm megy bele (nekem a Hertz 165ös dsk éppen elfért benne). -
k-feri65
senior tag
válasz
Rivaul #36073 üzenetére
mitől gúnyos az a reakció,,amiben leírtam a sok hangszóró álltal létrehozott káoszt...ez tény..
a 750 W ra meg annyit...azt kb megkapod 20 ft ért..nálam 4X18 vatt van és 10 szer annyiba került...most ezzel nem villogni akarok,,,mert az én rendszerem még mindig légyfing a nagyokhoz képest...de nem mindig a nagy teljesítmény amivel okosan lehet zenét építeni.....
jó alap kell (szigetelt ajtó) és már a fejegység is a saját végfokával csodákra képes...de ha veszel még egy kétcsatis 8 ezer ft os alpi erősítőt akkor meg beszarás a végeredmény.........
ha meg még ez sem lesz elég akkor időkorros fej 4 csatis erősítővel (PL alpine 3553 10 ezerért)és teljes a boldogság....Hidd el nem kell hátra semmi...esetleg egy láda a csomagtartóba....de még az sem biztos...
Otthon a szobában sem pakolod tele a falakat hangszóróval..mert ugye a színpad az elötted van....Normális zenehallgatásra gondolok nem jurassikparkosdinókra....
-
Osynho
addikt
-
k-feri65
senior tag
válasz
Rivaul #36071 üzenetére
nem vagyok stresszes...tőlem aztán telepakolhatod az autódat akár 8000 wattal 200 hangszóróval...én csak a tapasztalatomat írom ide,,hátha valakinek segítek ezzel...aztán ha meghallgat meghallgat,,ha nem hát nem....
Nekem a saját "szarom" tetszik még ha nincs is hátul teknikai káosz
-
borat26
aktív tag
válasz
Rivaul #36068 üzenetére
Hidd el, valaha én is így kezdtem. Szentül híve voltam a hátsó hangszóróknak. Aztán vettem előre egy dsk 165 szettet egy mac mp 2000 erőt, hátra egy toxic reflex lábát és már nem is volt helye a hátsó szetteknek a kocsiban. Na ekkor léptem rá arra a bizonyos lejtőre. Ez úgy négy éve volt. Szerintem hátra csak egy sub való. Dr egyre többen vallják, hogy van élet sub nélkül.
-
Peetey91
senior tag
válasz
Rivaul #35936 üzenetére
Igaz, ha nem kell forrasztgatni meg a kabelekkel sokat vacakolni akkor biztos megoldom.
Szoval egy Fiat Barchettarol van szo, ahogy utananeztem 16 cm-es hangszoro kell bele, valamint ket kis magassugarzo van benne (ezeknek a mereteit nem talaltam, lemerni sajnos csak jovo het vegen tudom ha ujra otthon leszek). Egy JVC KD-X250B fejegyseget mar beepitettem. Extra igenyeim nincsenek, csucskategoriat nem szeretnek, mivel cabrio folosleges is. Kerdesem, hogy olyan 30 ezer korul lehet-e mar vallalhatobb hangszoropart kapni, esetleg par (tiz)ezressel megtoldani, ha ott mar jobb kinalat van a kategoriaban? -
Perzeusz
tag
-
k-feri65
senior tag
válasz
Rivaul #34589 üzenetére
Nekem épp mindekettő van..de a valódit jobban szeretem...
Egyébként..nem szeretek versenyekkel példaképezni,,mert jön a duma, hogy nagyképüek vagyunk...De ott szokott lenni 20-30 autó ..és szinte mindenkinek bent van a távirányító...pedig akik oda járnak nem ma kezdték,,és azért egy icipici időt már eltöltöttek az autóban hifizéssel...no meg nem tapperoljuk össze egymás fejegységét... vagy lehet csak mi vagyunk kicsit kényesek arra, hogy hogyan néz ki még 5-6 év után is a készülékünk???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bittorrent topik
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- iPhone topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LG UltraWide UltraGear 38GL950G-B IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest