Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
Programozót keresnek nálunk ACC / Forge appokhoz, főleg automatizálás irányban. Ha valakit érdekel dobjon egy üzit.
-
daninet
veterán
persze... 5e eurós számítógép van az irodában és ~10% sebességjavulást értünk el vele egy mezei PC-hez képest. Igazából csak azért jó mert 128Gb ram van benne és bármennyi linket betöltesz nem lesz tele. De semmivel sem jobb azon kívül, az egy magos turbó sebessége a közép kategóriában és a felsőben is közel hasonló a prociknál.
Konkrétan ha egy jobb CPU hűtőt veszel gyorsabb lesz a revited mert tovább megy az egymagos turbó. Procit majdnem kár upgradelni.
Lett pár dolog ami többmagos pl PDF export. De ezekből van kevesebb -
daninet
veterán
válasz
vidékiürge
üzenetére
Itthon lehet létjogosultsága, nem elvetendő ötlet. Én tizenévig csak archicadeztem, most meg csak revit külföldi melók miatt.
Rengeteg dolog ugyanaz a két szoftverben, más dolgok pedig kicsit máshogy működnek. A legnagyobb visszalépés revit után archicadbe a fóliák (layer) használata amit vagy elfogad valaki vagy nem, de ez van
Például nem kell többet tárgyakkal (family) vacakolni mert a gyári készletben minden is van. Szóval valamit valamiért.L4mie: én ezt éreztem AC->Revit váltásnál is, mostmár csak simán azt mondom mindkettő egy őskövület szar és valami le kellene váltsa őket

-
L4mie
veterán
válasz
vidékiürge
üzenetére
Elektromosra csak következtetni tudok abból, hogy most van egy szaktársam aki revitben dolgozik (épületgépész) és rápróbált AC-re (28) pont szombaton panaszkodott mennyire nyögvenyelős, logikátlan. 29-esre ígérenek nagyobb MEP fejlesztést, cserébe átveszi a $$$ hajhász éves előfizetési modellt a grafi is.
-
vidékiürge
tag
AC topicban próbálok most érdeklődni, szakági villanyként van-e létjogosultsága annak hogy ArchiCAD-el dolgozzak. Nem a Revittel van a bajom, hanem hogy képtelenség rendes modelt kapni szakágaktól. Site lesz az álmennyezet meg ilyenek. Teljesen kivagyok ettől, meg hogy mennyire rohadtul nehéz az AutoCAD-es kollégákat betanítani és belefáradtam. Egy komplett válságot élek át, és azon gondolkozom, hogy elindulnék az AC vonalán, talán itthon egyedi módon. Hátha úgy többre lehet menni, mert a Revitet én értem meg együtt tudok élni vele, de látom hogy ehhez komoly cég kell..... Vélemények?
-
daninet
veterán
nincs az autodesknek konkurenciája. Mióta megvette a Nemetschek a Graphisoftot teljesen elvesztették a víziót. Ugyanúgy ahogy a revit esetén is az autodesk egy öreg kódbázissal dolgoznak amit nagyon nehezen fejlesztenek. Az egyes "új" verziók tele vannak pakolva olyan funkciókkal amiket senki nem kért (AI chatbot meg hasonlók).
A legnagyobb baj, hogy rettentően építészet fókuszú az egész szoftver és egy irodában ahol többféle mérnök van nehezen honosítható meg. Revit után visszaszokni a rétegek (layerek) nyitogatására pedig külön fájdalom. Ezt is régóta beszélik, hogy el kellene hagyni mert archaikus és jobb módok is vannak rá (akár ifc kategóriák ha már open bim).
Pedig jó lenne a konkurencia, csak valóságban csökkennek az előfizetőik.A megoldást itt egy új startup szárnyalása oldaná meg, friss nézőpont, friss kódbázis, gyors fejlesztés. Ahogy a videovágó programokat leváltotta a DaVinci vagy ahogyan a Blender kebelezi be a 3d ipart mióta tolják pénzzel. Szóval van rá példa az IT szektorban.
btw ACC megint behalt

-
L4mie
veterán
Köszi, lehet majd jövök arrafelé, mert iszonyat fura még az archicad számomra
Én nagyon örülnék neki, ha egy világszinten jól működő konkurenciát mutatna fel az autodesknek és lenne egy jó kis árverseny a két cég között, bár pont hogy az archicad is modellt vált...nem affelé mutat
-
Lien
aktív tag
Szerintem ez nem az a topik (van külön Archicad is). Én megnéztem 2 hete egy 5 perces videót és leírtam a munkatársamnak a véleményem. Már elfelejtettem mi volt de mivel van macbookom, és ha BIM kell, inkább ezt venném, mint a Revitet(ami ugye nincs macbookra), mert tuti jól optimalizált.
Egy dolgot nem tudok, ezt az új verziót meglehet-e még venni öröklicencel vagy megszűnt és csak előfizetéssel van? -
L4mie
veterán
Na már helyreállt minden is.
Sajnos tény, hogy autodesk elég szarrágó cég.
BTW: ArchiCAD MEP modult próbálta valaki? Én most ránéztem, tény nincs benne semmi family vagy hogy hívja az archicad, így elég használhatatlan. 2010 es revit szintű
de feltöltve, kikupálva vajon jó? -
L4mie
veterán
De-de mindenképpen egyszerűbb lenne, csak nem tudom hogy lehet kézzel kitölteni, vagy pontosan mire is gondolsz ez alatt

DN25-200 között, a fő probléma, hogy a kisebb méreteknél tokosra vált a Revit MEP Metric 2.41 - WeldedXtreaded content / de ehhez a részhez abszolúte noob vagyok/ és igen tudom hogy van másféle, de azoknál meg nem fedi a DIN méreteteket, szóval DN50-esből D54-et csinálna.

Alapból ezzel a pcf exporttal is sokat szívtam,
Először modell--> fabric --> macro 2023 ban működött
Aztán kiderült, hogy 2024-ben kéne, ott meg ugyanaz a metódus nem akart működni.
Akkor mentem egy próba AutoCad Fabric 3D-be ott csak úgy ment ha újraszerkesztettem a komplett rendszer, akkor se mindig mert Ceapipe 3D vagy beolvasta vagy nem.
Na akkor vissza és összehegesztettem Chatgpt segítségével a macrot...most kijön legtöbbször, de ha a rendszer nem folytonos akkor meg hektikus
+ kisebb méretet fel kell növelnem, hogy ne legyen benne tokos kötés.Persze a legegyszerűbb lenne, ha egy acélcső gyártónak lenne saját contetnje de nem találok....

Szóval ha bele tudok nyúlni valahogy, hogy mindig hegesztett kötést pakoljon az szerintem segítene
Most találtam egy ilyent, mindjárt átolvasom: [link]
-
L4mie
veterán
Uhh most túlleszek talán egy gigaszopásból.
Revit 2024-ből kell pcf-et gyártani....
most az a legnagyobb problémám, hogy a gyári fabrication parts adatbázis elég gagyi, nem tudja lekövetni a nyomvonalakat leesik az idom DN80 alatt tokos kötésű felette hegesztett stb.Moddolni nem tudom mert ha jól értelmezem autocad fabrication mep-t kéne hozzá venni, annyit meg nem kapunk a projektért. Lehet letölteni adatbázisokat pénzért.....pedig nekem csak egy szabványos normális acélcső kéne normális szabványos idomokkal.
Nem is értem miért nem adnak a gyártók, csak pénzért...furaBár benne van, hogy csak én vagyok béna és van normális hegesztett acélcső adatbázis a gyári fabrication partsban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

+ kisebb méretet fel kell növelnem, hogy ne legyen benne tokos kötés.
)