- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
szegi2
csendes tag
9.12, biosba is csak a gpu órajele van csökkentve, a memória órajele minden terhelési állapotnál ugyanakkora. Lehet nem véletlenül van így ennél a kártyánál, ha ccc-ben bekapcsolom az overdrive-ot akkor a gpu-t leveszi 150MHz-re a memóriát pedig 250MHz-re. Ilyenkor a 2. monitor elkezd vibrálni/szalad a kép ha bármit csinálok az egérrel.
-
Speed®
titán
65°C volt nálam FurMark alatt a maximum..csak házhűtő ventik voltak 700rpmen, meg a vidkaritól ~3 centire egy 90°ban elforgatott (tehát effektíve a vidkarihoz köze sem volt a légáramnak) procihűtő-venti, szintén 700on.
Játékok alatt 62°C fölé nem ment soha, még húzva (830/2300) sem..
A 2 hőcsöves fekete VNF102 10°Cal volt csak gyengébb ugyanezen. -
Chaser
legenda
Max 75W lehet loadon kizárásos alapon tápcsati nélkül , mert különben pcie 1.0 vagy 1.1-es lapban nem menne. Idle meg? 5870 valami 20-25W-ot eszik, akkor egy ilyen kis muskátéstól a fele is sok
VNF 100 simán lehűt 4670-et, megkockáztatom ventivel 4830/50-et is. Jobban hűt, mint az egykori msi 26xt-men lévő hasonló kialakítású hűtő 3 hőcsővel. His 26xt-m is volt, azon volt vnf 100 oem változata, ami 2 hőcsöves, az jobban hűtött az MSI verziónálPedig bitang jó hűtő az is, valszeg a vnf 100-ról koppintották anno.
-
DarkChild
senior tag
Köszi
Háááát, úgy fest most maradni fog egy ideig még a régi jó HD2400XT. Addig olvasgattam a monitorokról (új monyi beszerzése miatt akartam a vidkarit is cserélni), hogy lebeszéltek a kinézett TN+Film paneles monitorról. Inkább beruházok egy picivel drágább IPS-panelesbe, de így most nem marad keret az új vidkarira
Remélem ez a 2400-es el fogja bírni 1920x1080-on az új megjelenítőt... -
Chaser
legenda
Minek gyorsítana, ha furmark se vitte 60 fok fölé?
Gamekben 50 alatt volt.
Melorin: 4650-et sztem ne vegyél, ddr2-esek, csak a zafír csinált ddr3-asat, de azt se nagyon lehet már kapni. Pár k-t csapj hozzá és lesz használható vga-d: Zafír 4670 ultimate, 4670 AC verzió, GB 1GB-os zalman verzió, ezeket érdemes venni azok közül, amiket szinte mindenhol kapni.
-
Chaser
legenda
Nekem sokkal nagyobb bajom van a HDMI-vel, tegnap ránéztem a fogymérőre és 8W-tal többet evett a gép, mint szokott. Miafakk?
200/700-on járt a kártya, 165/250 helyett. Naná, mert csatlakoztatva volt a tv HDMI-n. Ezt csinálta minden ati PP kártyával, ezzel a 4650-nel eddig nem. De gyanítom köze lesz ennek az atiflashez vagy RBE-hez, mert mióta feltettem őket azóta vannak érdekességek nálam.
-
Chaser
legenda
Ismerem a tápot, jó kis FSP zalmi gúnyában, pofátlanul drágán adták/adják. Az új gddr3-as AC hűtéses 4670-ről már le is beszéllek, egyre kötsögebbek a zafírnál
Valamikor ott kezdődött, hogy a ref 1000mhz helyett el kezdtek 873-as ramokat pakolni a 4670-ekre, az ultimate-on is olyan van, na de most? Az új 4670-en 800-as ram van. A ddr3-as 4650-ükön meg 700mhz. 4650-4670 lényegében teljesen ugyanaz a ram és mag órajeleit kivéve, előbbinél mag 600, utóbbinál 750. Legjobban jársz egy ddr3-as 4650-nel, teszel mögé egy szép nagy 12-es ventit és szabályzással se kell bajlódnod. 4830-at is így hűtöttem gond nélkül, pedig az loadon kb 90W-ot ehetett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végre lecseréled a P1-et? Tudok olcsón egy fasza P2 celeronos gépet Tomato lappal...
Amúgy szeptember 22 elvileg az 5-ös széria indítása, persze onnan még idő, mire eljutnak, meg olcsóak lesznek. Egy hd4670 meg tényleg jó választás.
XP-n meg élvezhetnéd az UVD előnyeit is, menne a fullHD felbontás azon a P1-en is, nem kell ide P2.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A 3500+ egymagos nem igen elég ennek a karinak, de ha nincs más, az is jó lesz. Max dobj rá kis tuningot.
Több olyan bordát is lehet kapni, ami venti nélkül elviszi ezt a kártyát, még tuningal is játék alatt, nekem is így van egy AC VM-103 -as bordával. Elég kicsi a fogyasztása, a tápod meg bőven sok, ha lehetne kapni, egy minőségi 200W-s is elvinné a gépedet simán.
Ubuntus tapasztalataim:
Az ati driverrel meg jelenleg nincs semmi gond linux alatt, csak ahogy olvasom a sok linuxos emberke írásait, nagy részük leszokott a 3D-ről, mert állítólag a linux nem arra való... No, simán telepíthető a catalyst, és onnan kezdve faszán megy a 3D, játék, stb...
Egy dolog hiányzik a linuxos Catalystből, a scaling options, de ezt az augusztusi Win7 driverből is kihagyták. Ez akkor kell, ha alapból fekete keret van a képernyőn, és rá kell igazítani a képet, nálam lcd-TV miatt kell ez a beállítás.Film lejátszás is hibátlan megy nekem a 9.8-as Catalystal Ubuntun.
Ez a kártya egy jó választás, viszont mindjárt jön az 5k széria, talán várd meg őket...
-
zodo
nagyúr
Szia Vladi!
Ha halk és szabályzott ventis ill. a tuti választást keresed akkor Shapphire ddr4-et vegyél.
Linux sem akadály, pláne neked. -
Chaser
legenda
Loadon akörül eszik mint a 76gt, idleben meg alig, 15W körül. Zafír gddr4 biztos tuti halk és szabályzós, az új gddr3-ast még nem tudom, GB viszonylag hangos, nem szabályzós, de olcsó, van passzív zafír ultimate, kissé csökkentett memória órajellel. Az asus is jó, csak 5V-ra kell kötni és nincs hangja. A 86gt-nél 60-100%-kal gyorsabb gametől függően. 76gt helyett megváltás lesz
Vagy ha nagyon olcsón akarsz és találsz, zafír ddr3-as 4650, elmarad a 4670-ektől, de nem annyival amennyivel olcsóbb, én 12.5k-ért találtam most helyi boltban egyet.
szerk: Táp bőven elég
4890-et is vígan vinne, proci az már necces, sok game már 2 magot használ. Alapon biztos kevés lesz 1280 és alatt még 1 magra optimalizált gamenél is, bőven elég neked a 4650 ddr3 is, azt se fogja meghajtani rendesen a procid, de jóval gyorsabb lesz a game mint 76gt-vel volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest