Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Erről a kártyáról mi a véleményetek? Megbízható? (hallottam a Gigáról, hogy vannak gondok azzal, hogy a gyári órajelet tudja tartani a kártya ill. memóriahibásak - bár ez az 560Ti oldalról). Milyen a hűtője?Köszi!
ÜDv,
Tamás -
Dark KillerX
addikt
válasz
sabaton667
üzenetére
Neked mennyin megy a Phenom-od?
mert azért hihetetlen hogy egy Phenom ennyivel gyorsabb!

-
válasz
sabaton667
üzenetére
No az már fedezi a valóságot (-10.% a 5850 hez képest) meg a teszt oldalakon látott más egyéb játékok eredményeit is!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
F_Zolee pedig mennie kell beállításokat elmentetted? vissza lépni a főmenübe és ezután vissza ide a bench részhez!
----------------------------------------------------------------------------------------------
#23895 csucsbicep : 1280 -ba nem néztem de mindjárt nézek meg OSD -re hogy mennyin pörög a GPU terhelés!
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Megfogom nezni, csak meg mobilrol vagyok. 1280-on is lefuttatom, kivancsi vagyok erre a cpu-limitre.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Már csak egy a bajom. Nem tudok lemenni oda ahol a benchmark része lenne.

-
sabaton667
csendes tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Szia,
Nálam ilyen beállításokkal Av.52,01 Min.42,12
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
2500K 3.7-en járatva.
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Megnézheted bár nem tudom milyen procid van de ahoz a felbontáshoz iszonyat erős proci kéne (legalább i5-750 olyan ~4000-4200 -on járatva)
Érdemes elindítanod a teszt előtt egy GPUZ -t a háttérben futva(és bepipálni neki a háttérben való frissítést és LOG -olást is) hogy teszt végén megtudd nézni mennyi volt a GPU kihasználtsága, Vagy MSI afterburner el tudod figyelni folyamatosan ha kiteszed OSD -re! -
F_Zolee
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Csinálhatok én is tesztet. De csak 1280x1024-be. Érdekelne úgy is?
-
Dark KillerX
addikt
Igen annyin megy a procim!
-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
az nagyon kevés ha jól látom Q8300@3300.MHz -ed van (már ha jól van kitöltve az adatlapod) akkor nagyon erősen CPU limites vagy még így FuLL-HD ba is
Nálam sokkal(nem 10.% al amennyivel gyorsabb) több lett alapórajeles 5850 el!íme
egyébként pont erre lennék kíváncsi hogy mennyivel gyengébb egy alapórajeles 6850 egy alapórajeles 5850 -től millió tesztet néztem de mindenhol 9-11.% az eltérés a fenti game ahogy észrevettem elég jó VGA tesztre ezért akarnák ezzel egy össze hasonlítást csinálni arra is kíváncsi lennék hogy mennyire kellene visszavennem a 5850 es órajelét hogy 1 szinten legyen a 6850 -el!
#23883 EarL 007 : igazad volt megnéztem 1680.ba
16:9
16:10
Annyira nem vészes az eltérés (mértem 4 alakalommal is hogy mérési hibákat elkerüljem) de azért tényleg picit vissza fogta a 16:10
Az is érdekes hogy szinte ugyan azt az eredményt kapom 1680 -ba(16:9 -en) mint 1920 -ba szintén 16:9 -en! Pedig nincs CPU limitem (most épp i5-760@3600.on teszteltem) mert 1680 -nál is végig 99.% on járt a GPU
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Nekem 3 venis gigabyte 6870 oc-m van. Az alapfesszel 970/1100-t megy. Az lenne a kérdésem, hogy meddig tudnám emelni a feszt biztonságosan? Csak teszt erejéig lenne emelve a fesz. Kiváncsi vagyok a végére.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Na ennyi lett!
avg:42.03
min:34.09 -
Dark KillerX
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Megcsinálom!

-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
a képarány beállítás burkoltan a FoV-ot jelenti. elviekben nagyobb FoV-val csökken a teljesítmény, mivel több mindent kell kirajzolnia.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Hát ha nincs más vállalkozó egyén akkor az is jó lesz!
Esetleg megnézhetnéd még 900/1200.ra húzva is 
még annyi a képarányt akkor tedd 16:10 -re mert elég érdekes ez a game nálam engedi 1920x1080 -nál is a 16:10.es képarányt meg 1680x1050 -nél a 16:9.et mondjuk azt nem néztem hogy változik-e úgy a végeredmény

-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
En kesobb tudok futtatni, de csak 1680x1050-ben.
-
-
begrimisu
aktív tag
Sziasztok! Mi a reális ára manapság egy használt de még 1 évig garis Sapphire radeon 6850 dd5/1gb karinak? köszönöm
-
kankalin
csendes tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Értem, köszi szépen.
-
kankalin
csendes tag
Sziasztok!
HD 6850 kártyát szeretnék venni, de nem tudom eldönteni melyik a jobb választás.
Szerintetek Sapphire vagy inkább Asus a jobb, itt jegyezném meg, hogy az Asus-al (4870) sokat bosszankodtam (finoman fogalmazva) többször volt szervizben, általában hűtése volt rossz!
De azért kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is.
Válaszotok előre is köszönöm!
-
Yutani
nagyúr
Úgy látom, hogy a VTX3D HD 6790 kártyáról nincs élménybeszámoló. Mivel nekem ilyen van, ezért leírom az eddig tapasztaltakat:
A kártya hasonló a Powercolor HD 6790 kártyához (PH tesztben ilyen volt), ugyanarra a PCB-re épül és majdnem ugyanazt a hűtést kapta. Ez a "majdnem" nem csak a bordázaton lévő műanyag borító eltérő színe miatt van kiemelve, hanem mert van egy komolyabb eltérés is a hűtésben!
Használtan vettem a kártyát, és amikor otthon jobban megnéztem, azt vettem észre, hogy a hűtés talapzatában kiképezett 3 heatpipe helye megvan, de csak a két szélső van beépítve, a középső hiányzik! Rögtön utánanéztem a neten, és ez gyárilag ilyen. Gondolom emiatt lehet olcsóbb egy VTX3D kártya, mint egy Powercolor, mert hiszen egyébként ugyanaz a kettő, és így lehet eltérő áron adni a két kártyát.
Maga a hűtés egyébként jónak tűnik, de nem hangtalan. A BIOS-ban beállított ventilátor sebesség túl magas és így hangos is idle módban. Ezen egyszerű módon az MSI Afterburnerrel lehet segíteni, a USER AUTO módban megfelelő működési görbét megadva szinte hangtalanná lehet tenni a hűtőt idle módban. (Biztos lehet a VGA BIOS-ban is kísérletezni, de nem próbáltam még.) Terhelve a kártyát persze megjön a hangja.
-
erghef
csendes tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Geforce gt240re is így volt rákötve és volt hang is!
-
kovsol
titán
válasz
erghef
üzenetére
[link]
Az elsődleges Output Device legyen belőve rá és akkor viszi a hangot. Nekem is a TV re a vga viszi a hangot. Bár én HDMI-HDMI kábelt használok most.(#23857) Malibutomi én DVI porton HDMI átalakítóval toltam át a hangot már a HD3870 kártyámon is. Szerintem működne ez a megoldás ezzel is.
-
erghef
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy vtx hd6850et. Dvi-hdmi kábellel van összekötve a monitorral. Hogyan tudnám rábírni, hogy a hangot is átvigye a monitorra?
Geforcenál ez automatikus volt... -
lizRRR
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Acced is Denied.
-
-
lizRRR
őstag
Hali
Lenne 1 olyan kérésem felétek , hogy van nekem egy GIGABYTE 6850 1 GB OC kártyám , na most van 1 olyan problémám , hogy MSI AFTERBURNER-be nem tudom feljebb húzni 875 MHZ felé , tud valaki segíteni abba , hogy lehetséges feljebb tornászni?

-
milan18
aktív tag
Igen először töröltem az egészet aztán raktam fel a juniusit...
-
milan18
aktív tag
phenom 2 x4 965 3.4-es procival hajtom meg 4 giga rammal a régi gépemben meg egy e6850-es volt azzal nem volt ilyen bajom pedig az 2 magos proci...nemto mi lehet???
-
törölt tag
De ha már netán megbántottalak valamiképp, akkor egy szívedhez közelebbálló ajándék-videóval megleplek - remélem nem gond - ezzel kérem elnézésedet ...
-
_DiEGO_
őstag
Ez nem Grforce 480-as topik ! Nem itt kell erősködni az agyonhúzott kártyával , annak van saját topikja , lehet odamenni erősködni .
Plusz belehet fejezni a trágár szavakat ...
-
Asbee
veterán
válasz
üzenetére
Tehát akkor az bátnja a lelkedet, hogy meg mertem említeni hogy olyan kártyával ahol szűrőket, magas grafot lehet használni már kell a több mint 1 gb ram és az ugye nálam nvdia. Majd te ezért elkezdtél kötekedni ... Én kérek elnézést...

(#23839) Apone33: Igen hát amd topikba ilyet megemlíteni.
Legközelebb jobban figyelek. 
(#23841) _DiEGO_: Látom te is kezded. Én semmit nem erősködtem csupán példának írtam, hogy nálam váltásnál igenis kellett a több mint 1 GB ram. Utána szóba se jött senkit nem is zavart, míg valaki el nem kezdett kötözködni...
-
Asbee
veterán
válasz
üzenetére
Képzeld egy ctg 500 viszi. De ha már ennyire érdekel a téma [link] itt láthatod tuning nélkül is mit tud... 6850 nincs is itt azt ronggyá veri. Amúgy meg akadj már le a témáról. Neked nem rohadtul mindegy hogy mit használok? Csak a memória kérdésre írtam példának. Ja mielőtt szóba hozod ebben a nagy melegben nem megy 75 fok fölé... Bár az aláírásaid után nem csodálkozok semmin...
-
juhasz406
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Köszi a válaszokat.!
-
juhasz406
tag
Sikerült felhúzni egy gigabyte hd 6850-et clock:950Mhz memory:1200Mhz-re
mint egy hd 7870-es de mégse teljesít annyit... mit kell nézni a videokártyákon ami kölömbséget tesz?
-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
asszem nem értetted mire gondoltam.
amúgy egy 7770-es is bőven elég a mai játékok jó részéhez (maxon is), itt nagyon nem a BF3 és Crysis 2 techdemokra gondoltam. konkrétan RPG-kre, MMO-kra, RTS-ekre gondoltam, oda elég a 7770/6850 is. utóbbim volt, tapasztalatból mondom azt, amit. -
Apone33
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Igaz, nálam 6870cfx alatt 2gb írt kártyánként, meg a 480 sli alatt is.
-
DanielXXXV
nagyúr
Azt nem felejtsétek el, hogy AB sem képes pontosan meghatározni mennyi vramot eszik meg a játék.
-
válasz
üzenetére
ez igaz viszont 7770 nem elég semmiképp szinte semelyik mai játékhoz ha mindent max ra akar tekerni az ember! A másik gépembe egy 5850 van 900/1250.en járatva 2X erősebb mint a 7770 és még az sem elég pl BF3 nál még ha a szűrőket lejjebb veszem se megy 30.FPS el 1920.ba Jó van akinek már a 30.FPS jónak és folyamatosnak számít, én észreveszem egy ilyen pörgős játéknál ha 50. helyett csak 25-30.al döcög!
De a lényeg az hogy 7770.re(ami ugye ha régebbi szériához viszonyítunk kb HD5830 as szint) totál felesleges a 2 giga vram! mert ahová vagy amilyen beállításoknál kellene a +1.giga vram ott már a GPU szarrá fossa magát és így ez a teszt sem ér semmit mert menne a játék sokkal több FPS el csak épp a GPU nem képes kiszolgálni így nem gyorsul semmit az 1 gigáshoz képest!Ha PL: egy 1.Gigás HD5870 és egy 2.Gigás HD6950 (amik majdnem 1 szinten vannak teljesítményben) lett volna az összehasonlító teszt 1 vs 2 giga ott már nagyon látszódna az eltérés, mert azok már viszonylag elég erős GPU -k hogy előbukkanjon a +1 giga vRam előnye!

-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
" ha nem akar az ember kompromisszumot kötni a beállításokban minimum egy HD7950 -es kell!"
attól függ, hogy mivel játszik. mert normális játékokhoz nem kell atomerőmű.
-
Apone33
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezért nem adok már annyira az ilyen teszteknek, jobb ha az ember saját maga tapasztalja meg.
Asbee:

-
Asbee
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Én 6850ről váltottam gtx480-ra. 6850-el is ment bf3 multi minden 1 gb rammal csak azt felejtik el, hogy a graf ott le van véve meg a szűrők. Persze hogy úgy kijön 1 GB vramból. Jött új kártya minden maxra fel mindjárt nem elég...
-
válasz
Apone33
üzenetére
Hát sokan bedőlnek ilyen sufni teszteknek........ 1920x1200.as felbontáshoz ha nem akar az ember kompromisszumot kötni a beállításokban minimum egy HD7950 -es kell!
Nekem a fenti tesztek egy húzott HD7850.el készültek! (tisztázás végett: 1200/1500.on van kb egy szinten egy alapórajeles HD7950.el)
-
Apone33
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszi a jó tesztet, nem hiába írják sokan hogy az 1gb vram sok esetben már sajnos nem elég.

Milyen vga-d van? -
válasz
RVR400
üzenetére
hát a linkelt teszt lótúrót sem ér FuLL-HD hoz 7770 -et betenni kb: olyan mint BMW -be Trabant motort szerelni

én is csak az 1.g Vram miatt váltottam le a 5850.CFX rendszerem mert egyre több játéknál fogyott el az 1.giga ram a kártyán

de hogy ne csak a fellegekbe beszéljek..... Saját tesztek

BF3 1920x1200 minden MAX ra téve!
hát én itt nem úgy látom hogy elég lenne az 1.giga Vram mert ~1500.Megát evett meg
no és még egy
Crysis-2 DX11.+ Ultra Text.pakk szintén 1920x1200
Itt pedig éppen hogy elég a 2.giga is mert ~1800.Mega felett evett
amit linkeltél tesztet már abból látni a hozzá nem értés mert ezek a játékok 7770 es kaliberű kártyával játszhatatlanok FuLL-HD ban ha mindent kimaxol az ember! hiába a 2.gigás 7770 de a GPU össze fossa magát mivel az még egy 6850 től is gyengébb kártya!

-
Apone33
őstag
-
RVR400
veterán
Egy teszt azoknak, akik szerint az 1 GB VRAM kevés 1920*1080-ban BF3 alatt:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC RTX 4080 16GB AMP Extreme AIRO
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- ASUS GeForce RTX 3070 STRIX OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nálam sokkal(nem 10.% al amennyivel gyorsabb) több lett alapórajeles 5850 el!

A lényeg, hogy most már működik!

csak higgadj le . Én is elnézést kérek , hogy megmerek szólalni 
semmi .. mégha gtx680 , akkor érthető