- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz
D.Orion #1152 üzenetére
Egy haverom szerint fölösleges ramokra bordákat rakni, mert a ragasztás nem lehet tökéletes, inkább egy ventit a kártya alá, fölé, vhova..
én speciel egy zalman passziv bordát néztem ki, dupla, meg 1 freonnak egy cső.
szép is, halk is, de a ramokra semmit( azt ugyse tudom nagyon húzni) -
misu
senior tag
válasz
D.Orion #1100 üzenetére
Hy!
Királyság!
Nekem ugyanez a karim van!
405/500 a vége, de agresszívan hűtöm!...
egy gef2-es hűtőt tettem a passzív geny@ helyére
nem kell nagy, egy kisebb is bőven megteszi, vagy egy kis venti a bordára!
De a többiben van a tudomány kérem!
vettem 2 db 8 cm-es ventilátort és némi FA hurka pálcikát...
2db hurkapálca megy egy lyukba, a két szembenlévőbe
tettem őket és így ''rácsíptettem'' a kártya síkjára, de ügyesen nehogy letörj egy kondit, vagy bármit is!...és ezzel viszem el a hőt a kari alól és a kondikról...
Másik ventire mind a 4 lyukba raktam pálcákat, egy síkban vannak!
úgy néz ki, mintha egy asztal lenne!...lábmagasság kb.3-4 cm!
Ezt pedig rátettem a kártya hátára.
Szerintem ott is keményen kell hűteni!
eredmény: a fent említett órajelen hideg!!!! minden a karin (gpu, memó, kondik!)
rontás vagy pixelhiba=nuku!
(nyilván a karit is kifogtam!!!)
Szerintem mielőtt vennél tuningcuccot 2 ventivel hűtsd meg, ha megy utána ruházz be keményebb cuccokra! ......
...vagy nem!
Egy PRO-bát azé megér!
Remélem tudtam segíteni...
Persze csak óvatosan, nehogy baj legyen!
Ja és semmiféle felelősséget nem vállalok!... -
D.Orion
veterán
válasz
D.Orion #1079 üzenetére
Helloka, nah senki nem tud nekem választ adni??? Nah mindegy, én kinéztem magamnak egyet:Bővebben: linkSzerintetek ez milyen??? Sajna csak egy aluminium hüttőborda van gyárilag a kártyámon(term. a GPU-n). A ramokat nem hűtti semmi. A Core alapon:324Mhz, húzva:367Mhz(367.56Mhz kifagy..) <<csak alu
hüttőbordával(sztem aktív hűttéssel simán megvan a 400Mhz) A Memory alapon:202.5Mhz Húzni viszonylag elég jól tudom...218.08Mhz volt a max, 218.28Mhz-en egy szép ságra folt villant be kb.: 2másodpercig a kocka közepére...
Jah az adatokat ATItool-lal mértem és azzal is húztam a kártyát
Nah egy két plusz infó: A karim Connect3D 9600 Series. A ramok nem négyzet hanem téglalap alakúak.. A ramokhoz sajna nem értek ez van rájuk írva:
Samsung 401
K4D551638F-TC50
AQK824CC KOREA(gondoltam)
Jah az értékeket egy levett oldallapú gépházban mértem. Szobahőmésséklet:24fok. -
tjhooker464
őstag
Nemtudom miröl beszélsz. Az abit 9600 256mb osomat most huzkodom ati tray tool al és azthittem hibás a program ugyanis 325 ös memonál leállítottam mert nem mertem tovább nézni. A gpu t 468 nál löttem le és ment még volna tovább! Holnap veszek memókra hűtést azt az majd megoldja! Úgyhogy abitot légyszi hagyd békiben nem igazán láttam más gyártótol ilyen eredményeket. Igaz alaplapot nem mernék bevállalni tőlük a sok állítólagos gari hiba miatt.
-
Nimda
addikt
''Abit 9600-ot nem nehéz letőlni, mert hát ugye az csak egy Abit.''
Hát szerintem marha mindegy hogy melyik gyártótól van,a 9600-as valóban nem egy mai darab!Az Abitról csak megjegyezném,hogy minöségi alkatrészekböl van össszeállitva,amit mi sem bizonyit jobban mint a közel 50%-os túlhajtási lehetöség!Persze minden gyártónak megvan a maga gyengesége és erössége. -
alicenorbie
csendes tag
köszi! nekem ez elég is! akkor maradok a 9600 pronál! igazából nem tom mit izélok itt! szarok az egészre! csak már jó pár éve nem jáccottam és most nem rég elkeztem coholni amint az aláírásból is láccik és ott 9600 az ajánlott! eddig egy szar geforce 2 mx 400zal toltam legszarabb grafon szal ez ég és föld lesz nekem! azzal még nem is lett volna baj mer nem érdekel a graf csak ez a rohadék zabájja a ramot és gondoltam ha már ramot veszek azér a videókártya is elkélne! a többire meg már nem futtya és ezek voltak a legmeszebb az ajánlott konfigtól!
-
littlerock
aktív tag
nos az elején a beállításoknak vannak a fényefektek, az egyikről lemondasz
(L. Glow), és máris minent szabad
fsaa-is fullon
1024-en szaladgat az enyém, csak a car ref. -ből, meg a road ref.-ből vettem vissza, mert az nekem már túl csicsás volt... nem tetszett
jahh és a kártya: GECUBE 9550 speedy edition -ami gyeakorlatilag letol egy sima abit 9600 ()256Mb ill. 128 bit() -est
indulhat a gombvarrás -
gaborfuge
csendes tag
Amikor elfüstölt az előző darab, akkor határoztam el, hogy megveszem ezt az atomhűtőt rá, mert a gyárival (az is passzív volt, de sokkal kisebb és valami nagyon sz*r anyagbol volt) is mindig fagyogatott. Ja és az olyan forró volt mindig, hogy bármit szénné lehetett volna sütni rajta!
Azért köszi a segítséget! Marad Öveges prof módszere: Próbálkozunk és gondolkodunk... -
gaborfuge
csendes tag
Ventillátorok:
- Proci: Spire Falconrock II.
- Északi hídon is van valamilyen
- Videókártya: Zalman HP80 passzív. Lehet hozzá venni ventit is.
- Ház: A videókártya fölött szívóra beszerelt házhűtő. (mint a tápé).
Mindegyik működik, nem is zakatol. Esetleg azt megjátszhatnám, hogy a háznak a hűtőjét feldobom szívóra a videókártya oldalára, mert van neki hely a hűtőbordán. -
gaborfuge
csendes tag
Hello D.Orion!
Megcsináltam a nagy tesztelést. Az eredmény:
- 3d Mark 2003 (csalásmentes patch-el):
1. 2596pont
2. 2592p
3. 2588p
4. 2594p
5. 2594p
Egyszer sem fagyott le. Utána jött a játék: Doom3. High részletességen 1024x768-ban.
(Időhiány miatt csak 2-szer csináltam meg.)
A 3d mark után elsőre 21perc alatt lefagyott. Utána kikapcs és vártam, hogy hűljön. Majd másodszorra 32 és fél perc alatt fagyott le. Ha erre tudsz valami magyarázatot, akkor légyszi írd meg. Köszönet!
gaborfuge -
gaborfuge
csendes tag
Nekem is ez a konfigom, csak az alaplap nf7, de érdekes, hogy minden probléma ellenére végigmegy fagyás nélkül rajta a 3dmark! Pontban 8970 az eredmény, a 2001se-ben. De akkor játék alatt miért fagy? Vettem vga-ra egy Zalman óriási hűtőt, ami ugyan passzív, de azzal szerintem nincs gond.
Egyenlőre tuningolni nem akarom a kártyát, csak örülnék, ha alapban már működne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Filmvilág
- EA Sports WRC '23
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest