- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
válasz
gaborfuge #811 üzenetére
Fú ez fasza, az a gáz, hogy jelen körülmények között még a Szaharában se szabadna neki lefagynia. Itt valami komoly hardver probléma van, mait a szerzivben nem vettek észre vagy nem is akarták észre venni.
Az a gáz, hogy a videókártyád már lecserélték egyszer(ha jól olvastam valahol) így az elvileg nem lehet. Azt akarom kérdezni, hogy a videókártya a gyári hütéssel is enyyire fagyott? Mert hát a Zalman rajta az nem éppen gyári? Jah és még egy apróság, hogy a picsába nem dobtam még ki a gépet az ablakon?? Elvileg nem szabadna fagyni, volt alaplai BIOS törlése, nunnálása frissítése minden anyám tyúkja, innentől kezdve a faxom se tudja, hogy mi a baja! Bocsi, de ez nekem magas!
-
D.Orion
veterán
válasz
gaborfuge #809 üzenetére
Bazdmeg!
Jobban örültem volna ha azt mondod, hogy 3DMark alatt már lefagy, nah mindegy. A lényeg az, hogy valószínüleg se a kártyáddal se az alaplapoddal nincs semmi gond. Hacsak nem valamelyik venti ment tönkre az alaplapon(pl.:északi híd bár ezt kétlem). Le kéne írnod, hogy hoygan van beventilátorozva a gépházad, valószínüleg a videókártya egyszerűen csak felmelegszik és ezért fagy meg. A megoldás egyszeű: 3000HUF(max) vegyél egy jó ventit és rakd a gépház elejébe szívóra(beszívja a gépházba a levegőt) vagy a VGA fölé(ez ugyabár már a gép hátulja) fuvóra(kifjja a csúny rossz meleg levegőt a gépházból. De ha szabad a gépház teteje akkor oda is rakhatsz egy szívó ventit, mert úgyebár a meleg levegő felfele szál alapon, de a legjobb a VGA fölötti vagy az előlapi venti lenne. Ha még ezután is fagy akkor vidd be a szervizbe és mond meg nekik, hogy ne úgy teszteljék a gépet, hogy lerakják a sarokba és álni hagyják. Meghogy ha elindítják ne vegyék le a gépház oldalát(mert ez szokták csinálni), és mindenkép játszanak rajta DOOM 3mat!!!!
-
D@ve
csendes tag
válasz
gaborfuge #806 üzenetére
Hali,
Nekem pontosan ilyen konfigom van (volt), mint neked:
Abit NF7 1.0, Connect 3D Radeon 9600, Barton 2500. Amikor megvettem a gépet, még 8500-ös Radeon volt benne, volt is fagyi, de nem a videókártya miatt. Ha ''Single Channel'' üzemmódban ment, akkor nem volt problem, de ha engedélyeztem a ''Dual Channel'' memóraikezelést egyből jött a fagyi. Frissítettem a 17-es bios-ra, és egyből minden oké lett. Sokáig jó is volt, akkor jöttek újra a problémák amikor lecseréltem a videókártyát a 9600-ra. Akkor a Beyond Good and Evil-el játszottam, és 15 percenként fagyott. Az egy ''kicsit'' segített, hogy az AGP fast write opciót kikapcsoltam a bios-ban, így felment az idő 20-30 percre. Kipróbáltam több drivert, bios frissítést, levettem az AGP 8x 4x-re stb, stb... nem segített. Na a lényega problémákat az alaplap okozta, a boltban ahol vettem rendesek voltak (Royal Hardware) és fele pénzé' beszámították egy Asus A7N8X-X lapba. Azóta minden 100% O.K.!
Cseréltesd ki az alaplapot! Remélem segítettem!
-
D.Orion
veterán
válasz
gaborfuge #800 üzenetére
Hali gaborfuge! Pontosan milyen kártyád van, bocsi gondolom már leírtad valahol, de túl lusta vagyok keresgélni. Nah aszongya a próbléma ismerős nekem a gigabyte 9500 csinált iylanek annak az aktív VGA hüttése ment tönkre és ídő után lefagyogatot. Mivel neked passzív hüttés van ezzel már nem lehet gond. Első teendő:
Futtasd le a 3DMark valamely verzióját úgy 5ször. Jólenne ha nem a 2001-et, hanem valami újabbal, hogy minél jobban megizzassza a kártyát.Ha netántán a 2005öt futtatnád akkor nincs gond ha legelősször lefagy, de a maradék négy tesztben nem szabad neki. Nah minden okés akkor jön a következő fázis. Kezdj el játzsani, még mindig felrakot gépházoldallal(a 3DMark alatt is legyen fenn a gépház oldal). Mérd az ídőd, hogy mennyi ídő után fagy le(játsz valami ütősebb játékonpl.:Generals,Need for Speed underground vagy netán DOOM3). Ha lefagyott a kari és megvan az ídő ami ídő alatt megfagyott akkor hagy lehülni(kapcsold ki, fél óra elég lesz neki, de leveheted a gépházoldalt, úgy gyorsabban hül). Ha kész (rakd vissza a gépház oldalt ha levetted, amíg hült a gép) és játsz úgyan azzal a játékkal,úgyaazon a beállításokon,FPS-nél az se rosz ha úgyanazon a pályán tezsed az árnyékolás meg iylenek miatt. Ha eljön a következő fagyás jegyezd fel ezt az ídőpontot is. Kapscold ki a gépet, várj míg lehül, vedd le a gépház oldalát és kezdj el megint játszani(uyganazzal). Azt, majd írd meg a tapasztalatokat. Egyelőre ennyi -
Nimda
addikt
válasz
gaborfuge #799 üzenetére
Biztos kicserélték a lapot?
Mert én erösen arra gyanakszom,bár még nem merném százsz.kijelenteni!Mivel elfüstölt a karid,nem hiszem hogy kicserélték a lapod!A vidkari nem lehet rossz,mert kicsi a valószinüsége hogy egyszerre három kari szar legyen.Ha csak ha tényleg kalap a lapod,akkor hazavágta(vágja)ezt is.Mivel csak néha csinálja a fagyást,feszkóproblémára gondolok ezért is gondolom hogy a lapod szar.Tápod elég,memók jók?Proci?Ezeket is próbáld csereberélni,söt!az oprendszert is!Az is lehet hogy valami ''bug''van a winfosban.Ha még ezek után is fennáll a hiba,akkor egyértelmüüü.......
-
Nimda
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest