- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
ggaben1 #39262 üzenetére
Hát, szépen megtöltötted a lap feletti helyet!
Így OK a max 75°C körüli hőmérséklet.
Egyébként az ilyen hűtési megoldás (mármint ami a gyárid) amúgy sem tökéletes, mert ha mellé teszel egy újabb bővítőkártyát, az útját állja a levegőnek, így ilyen esetben a ref. megoldás a legjobb. persze nyilván ezért is úgy találták ki a ref. hűtőket, hogy melléjük telepíthess más bővítőkártyákat. Szóval ezt is tervezni kell.
Haver a PCI-EX1-s tunerét csak a Glaciator mellé tudta betenni a lapba, így hiába a félmagas kártya, a VGA már csak fele levegőt kap. -
katt777
félisten
válasz
ggaben1 #39243 üzenetére
Nem is az a lényeg, hogy totál kihajtja-e, vagy sem, mert ez alkalmazásonként eltérő. Hiába van az, hogy egy E8400 általánosan alapon kihajt egy nem tuningolt 4870-et, lehet találni jól optimalizált alkalmazásokat, amelyeknél a CPU-tuning növeli a teljesítményt. Annyi az egész, hogy ha valaki lépésenként fejleszt gépet, akkor az ideális gép elérésig úgyis általánosan hol CPU-, hol meg VGA-limites lesz a konfigja.
Min. 30FPS felett fölösleges erre hajtani, már ha ez a minimum 30FPS a legnagyobb harcok és effektek közepette van. Max. anyagi ráfizetés egy drágább VGA-t venni egy gyengébb cuccba, ha nem fejlesztesz a közeljövőben hardvert alá, mert akkor egy olcsóbb VGA teljesítményét fogja hozni addig is, amíg már olcsóbban megvehetnéd az adott karit. Konkrétan pl. most nem érdemes 4850/4870 karit venni egy kisebb AMD-s gépbe, ha a lapot és a procit csak fél év múlva fejleszted. Természetesen a játékok attól még rendesen elfuthatnak rajta, csak anyagilag nem feltétlenül átgondolt egy ilyen fejlesztés (persze ki-ki úgy fejleszt a saját pénzéből, ahogy akar).
Ha a VGA-d 90% fölött van kihasználva, az teljesen rendben van, de mondjuk egy újabb alkalmazásban egy 70-80%-os kihasználtság rosszabb grafikai élményt nyújt játszható szinten, mint ugyanaz a VGA egy kellően erős processzorral megtámogatva.
_Toka_: Az eltávolításos módszer elméletben működőképes, csak gyakran azt látni, hogy egy takarítás után ott maradnak a registry-ben eltávolíthatatlan, vagy csak rejtett bejegyzések, amelyek egyrészt fölöslegesek, másrészt bármikor gondot okozhatnak. Lehet, hogy az egész csak annyi, hogy egy "tökéletesen" lepucolt rendszerre feltelepített újabb driver nem azt a teljesítményt hozza, amelyet egy szűz rendszerre telepített driver hozna, amit a gyakorlat soxor igazol. Ez persze nem az op. r. sara, mert ilyet én csak ATI kártyákkal (ill. persze driverekkel) tapasztaltam, de sajna csak a WesTM által is alkalmazott módszerrel lehet ellene védekezni. És szintén tapasztalható sok-sok uninstall/reinstall után egy általános rendszerlassulás, amely ellen megint csak az említett módszer a megfelelő védekezés, arról már nem is beszélve, hány olyan program van, amely összeakad egy másikkal, elég csak a Nero által elérhetetlenné tett autorun-feature-ökre, és hasonlovakra gondolni.
-
_Toka_
senior tag
válasz
ggaben1 #39243 üzenetére
Te ehhez nem értesz!
Ha a procid nem megy annyit, hogy a VGA-d folyamatosan "kiköpje a tüdejét", nem vagy senki... Az meg, hogy 2 hónap múlva már bőven "ki fogja hajtani" a procid a VGA-t, senkit nem érdekel! Ma akkor is egy senki vagy! Az, hogy minden játék ma is lefolyik a monitorról, absz. nem érdekel senkit! Nem hajtja ki, és kész!Punk és a tum!
Vagy valami ilyesmi... vagy nem!
Használd egészséggel a kártyát! Ha majd szükségét érzed, valszeg úgyis cserélsz valamit, ha lehetőségeid is engedik!
Jelzem, a többiekkel se szívesen vitáznék ezen!
Köszi! -
katt777
félisten
válasz
ggaben1 #39162 üzenetére
Az nem mérvadó, hogy játék után hány °C-os. Inkább GPU-CV Fur Rendering-gel teszteld a karit, és monitorozd közben a hőmérsékleteket.
Másrészt jó volna tudni (adataidnál nincs), hogy milyen procival hajtod a kártyát, mert láttam én már ilyen alacsony hőmérsékleteket 48xx VGA-n, csak aztán kiderült, hogy AMD 4200+ volt alatta, amitől aztán az életben nem fog felmelegedni a kari.
Átfutottam a topicot, de nem láttam, hogy a VGA alatt lévő hardvert ecsetelted volna. ha átszaladtam felette, linkeld be, légyszí! -
Bluegene
addikt
válasz
ggaben1 #39165 üzenetére
azt is lehet hogy veszel egy coolink 8cm-est(1200Ft), vagy egy noctua 8cm-est (2500ft), de sztem a coolink halkabb, levágod a keretről óvatosan, úgy hogy alul megmaradjon a négy műanyag ami odafogja a kerethez, és arra lecseréled a gyári gainward ventit
és apró kábelkötegelővel rögzíted
-
Trub
tag
válasz
ggaben1 #39165 üzenetére
Én is ugyan erre lettem figyelmes! Nekem sem referenciakártyám van. Még a 8.10 idejében reális ventifordulatot írt ki, olyan 20-30%-ost. Nemrég felraktam a 8.12-est és azóta ilyen sületlenségeket ír ki hogy 0% meg 2 %
. 2D-ben 29-34 fok, terhelve 98
de még ott is csak 6% os ventifordulatot ír. Szval szerintem a driver a hibás.
-
éN79
addikt
-
LamaCube
addikt
válasz
ggaben1 #39160 üzenetére
Ugyanez a karim van 6%-on teker alapban ,nekem terheléstől függően (furmark 15perc)22%-ra ment fel max a venti,de jellemző a 15%.Nekem nem hangos,mondjuk ez mindig user függő,mivel nekem a házban van 4 venti így nem hallom a 6%-os fordulatot.Egyébként -gondolom biosból állítgatja a ventit és én úgy vettem észre semmivel sem jobban hűti,ha pl.60%-ra állítom a fordulatot.Szépen tartja a hőmérsékletet 58-63C°-között(pl. cod4-nél 333Fps-re fixálva)Idleben 39-41 szobahőmérséklettől függően.100%-on tényleg mint 1 hajszárító,de életben nem menne 100%-on magától sztem.
Gpu-z-el monitorozhatod terhelés alatt log -fileba menti visszanézheted az értékeket gpu venti fordulat(az nem írja ki gondolom a 2 vezeték végett) venti % gpu kihasználtság órajelek stb.Furmark jobban megizzasztja.
53C°-nál még nem emel venti fordulatszámot olyan 58-nál emeli 15%-ra legalábbis nálam.
Sokan írják,hogy nem az a feladata,hogy 45 C°-on tartsa ,hanem elér egy bizonyos hőmérsékletet és azt tartsa átlagban. nekem még nem ment fel 65-67C°-nál jobban furmark alatt játéknál meg 63-64.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest