- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
laci06
senior tag
válasz
Bluegene #20808 üzenetére
Tényleg igy van....
A ph-s teszt összefoglalóű grafikonjáiban is látszik, hogy a 256os hd3850 3-4%al marad el az 512-estől, mig a 8800gt-nél ez a különbség 20-30%... Szürők nélkül nem olyan durva, de szűrőkkel (vagy szürők nélkóül nagy felbontáson) a 256os gt elvérzik... A 256os gt-t megveri a 256os hd3850 is, mig ugye az 512es verzió per pill még a hd3870 fölött van teljesitményben...
Külföldi tesztekből is ez jön le... fura, de valamiért igy van, atiék jobban eltaláltak valamit ott... -
proof88
addikt
válasz
Bluegene #20547 üzenetére
De mire alapozod, hogy az nV és ATi kártyák hogyan kezelik a VRAM-ot ? Mert én ezekről még nem találtam dokumentumot ...
Egyébként egy X1950 Proval néztem úgy a Grid-et, és rájöttem, hogy 512 megás verzióval jobban jártam volna ...
Nem tudom, hogy merre mennek el a játékfejlesztők ebben a témában, de egyelőre csak nő és nő a vram igény. Lehet, hogy mindenféle játékba integrálni kéne egy megatexture-féleséget. -
T.Peter
őstag
válasz
Bluegene #20302 üzenetére
Nem tudom. Olvasd a Guru3d-t. Amúgy meg olyat szerintem, amiben újabb játékok vannak (és természetesen hiteles). Az Anandtech-en még nincs kint. Egyébként nagyon durva lett a kártya. A gtx 280 sli sem tud mit csinálni (computerbase alapján, az egykártyás eredménynek a dupláját számítva), kivéve az nv-s játékoknál (crysis, stb).
#20307 -pooshy-: Ilyen nincs, hogy ellenőrzöd, játék alatt 2d-ben, vagy 3d-ben van-e a kártya. Játék alatt csak 3d-ben lehet, kint az asztalnál meg 2d-ben (persze a beépített játékoknál lehet 3d-ben). A lényeg, hogy nem tudod ellenőrizni, mert ilyen nincs. Ha játszol, biztos, hogy 3d-ben van, és ennyi. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bluegene #20038 üzenetére
Első körben tényleg a GPU CPU-ba integrálása a cél. Ha a program a GPU-ra van írva akkor nyilván a GPU-n fog lefutni a kód, nem pedig a CPU-n. De az ilyen átválalom ezt-azt nem lehetséges, mert az elején a GPU-k az Ati Xenos-ra épülnek ami más utasításrendszert használ, mint az x86 CPU-k.
Későbbiekben persze bűvölni fognak a Fusion képességi. -
tibz03
őstag
válasz
Bluegene #19745 üzenetére
Ez nem bizonyít semmit, nem látjuk, hogyan futott le a 3DMark. Bár nem is fogod tudni bebizonyítani sehogy, mert simán variálhatnád a képet.
Én is húztam a karit, és nem gyári hűtővel, hanem Chillával (plusz gyári VRM hűtés is rajta van). Elmondanám, hogy a RAM-ok 1070 MHz-en már hibáztak Crysis alatt (színes karikák villództak be), úgyhogy most 660/1040-en van a kártya, sajnos úgy látszik, ez a vége, de azért majd még kísérletezek vele. Úgyhogy ne várd már el, hogy a te teljesen ugyanilyen kártyádról elhiggyük, hogy 1180-at megy hibázás nélkül gyári hűtővel.
(Amúgy nem rossz a gyári hűtő, ha porszívó-módban használod, akkor azzal is lehet húzni, de nem 1180-ig.)
MOD: Na, megnézem, mit csinál a 700/1180-on, ahogy Đ@n! írta. Egyszerűen nem tudom elhinni.
Đ@n!: Crysis alatt megnéznéd?
MOD2: Hmm... már a CCC se engedi addig húzni.
-
schwartz
addikt
válasz
Bluegene #19642 üzenetére
Crysis alatt ki lehet egyezni, hogy egyforman teljesit a ket kartya. +1-2FPS az Ultra javara AA-al. Az osszes tobbi jatekban veri a HD4850. (sajat tapasztalat. Plusz most gyengebb a procim is joval mint ami a G80 Ultramhoz volt parositva anno)
(#19640) Bluegene
Laraxior-nak beket lehet hagyni az arfilozofiaval. Nagyon jo vetel volt hisz nem 100+k-ert vette.... -
Speed®
titán
válasz
Bluegene #19616 üzenetére
Talán azért nem foglalkozik vele, mert nincs értelme? Totál eltérő HW környezet.
Közel azonos Crysis alatt is a két kari, több teszt is igazolja, ez sem lenne más.Crytek
Úgy, hogy programról programra változik a CPUlimit\GPUlimit helyzet. Vantage graf része elég harapós ahhoz, hogy elsősorban a vidkarin múljon az eredmény.
DM06nál is hasonlóan konstans az SM2\3 eredmény, azt is lehet\kell figyelni.
Általánosságban 3GHz körüli C2Dvel már nagy baj nem lehet játékokban sem. -
Speed®
titán
válasz
Bluegene #19602 üzenetére
Mit kell ezen a témán rágódni még...~ekvivalens a két kari rengeteg játékban.
Annyi lóvéért amennyiért hozzájutott, teljesen rendben van a dolog szerintem.
Mégiscsak egy ritka darabról van szó, nem volt tucattermék régebben sem
Valami jó kis fullcover blokkal bevizezve meg kifejezetten ütős lesz valszeg -
tibz03
őstag
válasz
Bluegene #19498 üzenetére
Mindegy, én várnék a helyében, de ő tudja. Azon az 5 napon már tényleg nem múlik szerintem. Kb. 50 W-tal eszik kevesebbet az X2, szerintem az már nem olyan kevés.
"kár magyarázni, kábé egyárban és egyteljesítményben lesznek"
Ezt én is tudom, le is írtam. De a hangsúly a "kábé"-n van, én - saját magamból kiindulva - a legjobbat szeretném megvenni, ha már ennyit költök VGA-ra (ami valószínűleg sose következik be, mert marhaságnak tartom, de ez más téma).
Amik viszont tények, hogy az alacsonyabb fogyasztás és kisebb hőtermelés az X2 mellett áll, és miért vegyek egy CF-t, ha ugyanazt a teljesítményt ugyanolyan áron megkapom kisebb fogyasztás mellett?Na mindegy, ezen lehetne vitatkozni, úgysincs igaza egyikünknek se, amíg nem jön ki a kártya és az új driver, addig nem tudunk konkrétumokat.
ekdavid: Igen.
-
tibz03
őstag
válasz
Bluegene #19494 üzenetére
"4870CF szinte árban és teljesítményben megegyezik a 4870X2-vel, szal szinte mind1"
Valószínűleg igazad van, de mi van, ha mégse? Láttál már X2 teszteket 8.8-as driverrel? Nem, mivel még nincs végleges 8.8. Láttál már X2 árakat Mo.-n? Nem, mert még nem kapható.
"és ha meggondolnmá magát a 2 db 4870-es eladásából vehet egy darab 4870X2-t"
Hát persze, hiszen mindig is úgy volt, hogy amit X Ft-ért veszel, azt simán el tudod adni X Ft-ért...
Mindegy, rosszul nem fog járni a 4870 CF-fel, de lehet, hogy egy picit jobban járna egy X2-vel, mert mondjuk 5000 Ft-tal olcsóbb, és a végleges driverrel 3 %-kal jobb lesz... ezt nem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy egy kártya kevesebbet fogyaszt és kevesebbet fűt.
(#19496) schwartz: Lesz 1 GB-os is... bár igaz, ki tudja, mikor.
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
Bluegene #19371 üzenetére
Vistát nemfogom reinstallálni még1-szer.A 700-800fps-t meg viszonyítási alapnak írtam nem azért mert nekem annyi kell. Elsősorban a Crysis zavar, mert én szeretek vele játszani, de a várt +fps-ek visszafelé sűltek el
8800GT-re meg nemfogom visszacserélni, hanem akkor már olcsón egy 9800GTX-et veszek... -
DarthPeeter
aktív tag
válasz
Bluegene #19362 üzenetére
Nézzük reálisan: nekem egy 3.2Ghz-re húzott E6300-asom van haveromnak E8400 alapon.CPU limit?
Csalódtak mert pénzt adtak ki és nem értik miért lassabb, de mivel nem érdekli őket hogy magasabb a hőmérséklet ez kivan lőve, csak a teljesítményében csalódtak ( legyen csak véletleeen kérlek legyeeeen véletleeen
A másik, hogy igaz Nvidia kártyám volt, de az ÉSSZERŰ gondolkodás arra sarkalt, hogy váltsak mert jól járok. Régi játékok? Hmm... Talán a Crysis egyeseknek már öreg lehet, viszont másik szerint 2 év múlva lesz olyan gép amin megy rendesen és elérhető áron
Tesztek helyett meg mondhatnál talán SAJÁT mért eredményeket én ezt tettem, nem pedig QX9650-el meg 2x1GB DDR3 rammal ( ami ugye minden rendes háznál alap követelmény . -
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #19216 üzenetére
Laraxior: jah ne felejts el CPU-Z képet mellé rakni a screenshot-hoz ha lehet úgy tuti, bár elhisszük neked
#19114 Oliba: reális szvsz, ha emelsz a venti fordulaton szerintem kijön a 690/1XXX mhz CCC tunninggal, meg játék/teszt előtt kapcsolj ki minden alkalmazást ami a háttérben fut az is számít picit
-
Laraxior
titán
válasz
Bluegene #19085 üzenetére
az a baj ha leveszem a procit,szart sem fog érni,mert még 3760on sincsen teljesen kihajtva a videokari
de szerintem nagyjából egál,hiszen a VGA-m alapon van,még.Megvárom a vizesblokkot,pénteken itt van,akkor adok a szájának
Bár a proci miatt úgyis felesleges
Nagyobb felbontásban kellene..de mindegy is. Megelégszem egy olyannal hogy javasoltátok,egyelőre nem lenne célszerű elcserélni egy 4850re. Mellesleg tényleg igaz hogy 90 fok felett van a GPU?akkor ezért sem kellene,már rosszul vagyok a 70fokos ultrától is
nem szeretjük a melegeket
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluegene #19040 üzenetére
krizis rettentoen CPU igenyes, szoval ez meg mindig nem jo teszt.
Valaki csinalt teste hogy a 3.2G es 4G kozott a kari atlag 32 fps-rol felment 42 fps-re, mar nemtom milyen karival.
Szoval amig te egy joval gyengebb cpu-val teszteled, soha nem fogod behozni. Ha megis, akkor a 4850 nem csak kicsit, hanem orbitalisan rudvabb.Hja csak most latom Q6600 vs E2160 ? lol ez aztan a kiegyenlitett merkozes.
Klicsko vs Koko -
Skizz
addikt
válasz
Bluegene #18911 üzenetére
Na, tudtam hogy Bundás22 szelleme egyszer még visszaszáll hozzánk.
szerintem a 3850/4850es gyári hűtője teljesen jó, tunningra sovány, de 12-15% benne van ha emeled a fordulatot, és abba lehet hagyni ezt az óvodás melgedést, teljesen álprobléma, ebből el fognak adni 10 millió hasonló kártyát szerinted a Gainward, Sapphire,.. stb nem figyelmeztette volna az AMD-t h sz*r a hűtő,
A hűtő maga teljesen rendben van. Egy hibája van, hogy nem a házból kifele tereli a levegőt, ergo képes pár perc alatt úgy befűteni, hogy az csak na. A Gainwardnak, meg a Zafírnak semmi köze ahhoz, hogy az AMD milyen hűtést kreált a kártyára. Az ő dolguk az, hogy rányomják a saját plecsnijüket a kártyára, aztán vígan továbbadják a nagykereknek. Másba nemigen szólnak bele.
igazából mérnökök hada áll szemben pár magyar fórumos gyerekkel(akik még 1 primitív chipet se terveztek), szerinted kinek lesz igaza? megsúgom esélyetek sincs
Te ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted? Ki akar itt szembeszállni a mérnökök hadával? Max. te. A hűtést nem pár "magyar fórumos gyerek" kritizálta, csak te nem ismersz a PH!-n kívül más fórumokat, IT magazinokat. Ebből az egészből te csinálsz éppen cirkuszt. Teljesen egyértelmű, hogy az AMD azért adott ki ilyen hűtőt, mert többre becsülték a csendet, mint a hosszabb élettartamot. Ennyi. Ne személyeskedj itt. Egyszer szerintem már kitiltottak innen, a hangnemed, a stílusod és a viselkedési zavarod miatt. Vagy fogd vissza magad, vagy távozz önként.
-
D.Orion
veterán
válasz
Bluegene #18911 üzenetére
Én sem tartom valószínűnek, hogy megfőne a chip. Ott írnák le végleg az AMD/ATi-t, ezzel a kártyával kimászhatnak a gödörből, blődség lenne elégtelen hűtéssel gyártani.
Ha lenne itt egy milliomos, akkor igazán megtehetné nekünk, hogy vesz egy 48xx kártyát főzésre
Befűthetné a kedvünkért 1hónapon keresztül 100°C-ra a VGA-t, és ha nem hal meg, akkor mindenki megnyugodhatna. AC és Cooling meg "éhen halhatna"
-
-
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #18402 üzenetére
Az userek számára az a legjobb, ha minnél színesebb a piac. Én pl. meglesnék egy eVGA HD4850 AKIMBO-t, vagy egy eVGA HD4870 KO-t.
(#18403) cizoe: valahol azért hihető, hogy a béke kedvéért az AMD nem akar annyira sok partnert. Server fronton is annó azért vesztett el partnereket, mert túlvállalta magát. És az eVGA miatt aztán nagyon nem éri meg mondjuk elveszteni a HIS-t, vagy a Diamond-ot. A Gainward/Palit is csak a plusz területek miatt befogadva, ha jól értelmeztem a cikket.
(#18408) -pooshy-: 50k-ért van Gainward az iPon-ban.
-
cizoe
őstag
-
-
tibz03
őstag
válasz
Bluegene #14617 üzenetére
Látom, nem érted a helyzetet.
Ahogy írtam is legelőször, nem tudom, hogy ez ciripelés-e, mert tényleg kib*szott halk, csak teljes csendben hallani, és csak Crysis logók alatt csinálja (legalábbis eddig ott vettem észre). Ezért kértelek meg, hogy hallgasd meg a tiedet, hogy van-e valami hangja, de ahhoz le kéne venned az oldallapot, stb... megértem, ha nem teszed meg, nem gond, csak akkor írd azt.
Majd hátha lesz más, aki megteszi.
-
tibz03
őstag
válasz
Bluegene #14609 üzenetére
Tehát neked abszolúte semmi hangja nincs? Meghallgatnád a kedvemért? Nekem le van véve az oldallap, és venti alig van a gépben, meg itt van a monitor mellett az asztalon, szóval minden körülmény adott, hogy halljam ezt a hangot. Lehet, hogy másnak is ad ki ilyesmit, és ez nem is az a bizonyos "ciripelés".
Szóval Crysist elindítod, és még mielőtt megjelenik a menü, a logók mutatása közben hallható igazából. De tényleg csak akkor feltűnő, ha csend van és fülelsz. Ha feltenném az oldallapot, lehet, hogy meg se hallanám.Szóval légyszi, ha nem gond, meghallgatnád Crysis logók alatt?
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #13499 üzenetére
Nem számít, mit hányan mondanak. Egyébként megnéztem, és a 8.6-tal a CPU ill. az SM2 csak pár ponttal alacsonyabb az XP-nél, viszont az SM3 valamiért 150-nel. Régi driverekkel nem így volt, és még javítottak?
Ez elég furcsa annak fényében, hogy elméletileg ezt javították a régebbi Catalyst-ekhez képest, de eszerint inkább a játékokra fókuszáltak. Viszont azok tényleg "simábban" mennek.
Gerr'y: Nyilván az EIST miatt, ill. azért, mert a kolléga nem Crystal CPUID-t használt, ami a beállított CPU-értékeket mutatja, nem az energia-takarékosakat, mint a CPU-Z.
SzlobiG: Már 3870CF-rel is ezt játszotta: ha 1 karival tetted fel a drivert, 2-t csak akkor látott, ha újra telepítetted az egész hóbelevancot.
Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest