- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #30435 üzenetére
Ja, úgy lehet, viszont én a maximum igénybevétel mellett akarom megtudni a teljesítményét, és ez eddig csak 1280-ban sikerült. CoJ/Crysis/Clear Sky teszteket csinálom (utóbbi még hátra van), mert fölösleges olyan játékokkal tesztelni, amelyektől a HD4870 még csak fel sem melegszik, nemhogy tűzbe jönne (főleg, mióta megcsináltam a hűtését
).
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #30403 üzenetére
Nagyon sokat.
Látom, nem olvasod a topicot.
Ennyi jött ki Vantage-ből max (ez friss):
C2D 4.05 HD4870 750/900 8.9: 8461 (8580/8121)
C2D 4.05 HD4870 810/1050 8.9: 9012 (9325/8187)És ennyi 3DMark06-ból:
C2D 3.8 HD4870 750/900 8.9: 14163 (5972/7419/3538)
C2D 4.05 HD4870 750/900 8.9: 15024 (6033/7428/3740)
C2D 3.8 HD4870 800/1000 8.9: 15468 (6347/7910/3539)Minden VGA beállítás maximumon volt, csak az AA-t és az AF-et hagytam Mark-vezéreltre a pontos tesztek végett.
De nem is ez a lényeg, mert default tesztekben csak 78-100% a gyorsulás 3870-hez képest, no de hogy DX10-ben 1680x1050-ben Extreme Quality beállításokkal, 8XAA és 16XAF mellett 161%-os legyen (a gyorsulás, nem a teljesítmény), az már nagyon durva. És megnéztem 3.8 és 4.05GHz között, még további 160GPU pontszámot gyűjtött (hangsúlyozom, a fenti beállításokkal, nem default módban). Többi az oldalamon, rövidesen pedig logout-on, már játék tesztekkel. Persze olyanokkal, amelyek legalább egy kicsit igénybe veszik a 4870-et.
Ja, AMD... -
totyax
aktív tag
válasz
MPowerPH #29731 üzenetére
Szerintem a 4 év gari mindent elmond.
Sosincs olyan hogy minden arhiválva van főleg egy (két!) 500GB-os vinyóról, úgyhogy ha elszáll a legkisebb gondod az lesz hogy gariba kicserélik. Az adathelyreállítás meg a vinyó árának többszöröse
És igenis, a Biostar lap mostan a legjobb P45 -ös lap, és a legjobb létező tuninglapok egyike.
Hol írtam olyat hogy nem az?
Azt írtam hogy nekem nem kéne. Egyébként attól hogy jók a tuninglehetőségei, az még nem jelenti azt hogy az hibátlanul is fog működni, mert azt tesztelni kell ám, ahhoz meg némi ész és kitartás szükségeltetik. Aki a létező legerősebb tuningpotenciálú alaplapot veszi (ha tényleg az ez a biomicsoda) az nyilván nem fog ésszel tuningolni hiszen minden mhz-et ki akar csikarni, azaz végülis drága pénzen egy hibázó gépecskéje lesz.
-
fdisk
őstag
válasz
MPowerPH #29300 üzenetére
Én is kipróbáltam 1szer,h mennyivel csökken a hóm.-et és a fogyasztás.És igen.elég jelentős volt a csökkenés nálam is.Csak folyton villant a kép 2d-3d váltásnál.
Éppen azért kérdezte.Neked nem villan a kép?
Viszont kíváncsi vok,mivel és f állítottad be ezeket az értékeket?Biosos mod v vmelyik progi? -
horvathkrisz
addikt
válasz
MPowerPH #29268 üzenetére
9,4A * 0.8V = 7.52W
De szerintem ezek nem valós értékek! 0.8-at hiába írsz neki valójában szerintem az több.
Ki kéne mérni multiméterrel hogy biztosak legyünk benne!Fontos kérdés:
2D-3D váltáskor nem vibrál a kép?
Milyen biost nyomtál a 4870-re? Milyen gyárrtótól van a karid? Referencia? -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #29248 üzenetére
Miért nem tudod leellenőrizni? Bekapcsolod a monitorozást, aztán ott szépen jelzi a feszültség-értékeket. Vagy nem jelzi 48xx karikon? Mindenesetre tegnap került fel friss ATT, még nem tudtam megnézni. GPU-Z is nemrég frissült.
Hogy nálam hogy van, azt majd megmondom pénteken.
Akkor jön a kari (ill. jön előbb is, csak addigra lesz meg a lóvé), csak igyexem előre rákészülni. Bios-t modoltam párat, felteszem a honlapomra, aztán megnézheted (persze először szerkesztőben!).
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #29177 üzenetére
Néztem RBE-vel a Sapphire 4870 biost, és lenne pár kérdésem:
Legkisebb adható feszültség 2D-ben 1.083V. Ha kevesebbet írsz be, elfogadja, vagy úgyis 1.083-on megy? Te mivel állítottad be?
Határértékeket próbáltad módosítani? 850/1200-on van, de GPU-t feljebb vinném (No Hash). Viszont 3870-nel hiába változtattam ezen, a kari (driver az eszközkezelőben) ugyan jó volt, viszont az ATI programok nem ismerték fel.
Ugyanehhez kapcsolódva: a fix váltást (Hash) kockáztassam? Mert 800/1100-on menne a kari alapból, ami GPU-t illetően vsz. nem gond, RAM-okat tekintve viszont nem feltétlenül jó.Superior powerplay elég a fesz-szabályozáshoz, kell-e, ha amúgy is leveszem a 2D feszt, illetve nem akad-e össze a két beállítás?
Mi az a spin-up bug? Érdemes fixálni, vagy hagyjam, ahogy van: "don't fix"-en.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #29174 üzenetére
Hát, sajátjaimról tudok nyilatkozni eddig 1950XT +8%, 3870 +10%, 8800GT +22% (GPU és RAM is, és stabilan), szóval tuningra csak nV, de ez most GTX260 vs. HD4870 nV-nak csak a kiegyenlítésre elég magasabb áron. 4870-et bár már láthatnám! Ja, és 8.5+ driverekkel legmagasabb összetettséggel a 3870 már szépen elkalapálta SM3.0-ban a 8800GT-t (mindkettő max tuninggal), SM2-vel meg 1 szintben voltak. Szóval részemről ezért is maradtam az ATI mellett, mert a minőség mindenkinek jár.
Forza Ferrari!
-
VinoRosso
veterán
válasz
MPowerPH #29090 üzenetére
tedd maxra, az AA-t és az AF-et, így talán jobban szimulálja a játékok alatti terhelést, de ez sem lesz detto ugyanaz. igazából még játék és játék közt is sok különbség lehet. Memória stresszre a Clear Sky-t ajánlanám, geometriára valami tolongós autóversenyt, talán gridet, shadere meg a furmark illetve a vantage new calico tesztje loopolva. De végülis ha játékra kell akkor az a legegyszerűbb, hogy játszol minél több játékkal, és ahol hibázik, ott visszaveszed az órajelet, Sokmindent úgy sem tudsz csinálni már ennél az órajelnél.
-
DerStauner
senior tag
válasz
MPowerPH #29101 üzenetére
hadd csatlakozzak be én is az eszmecserébe, ugyanis hamarosan meg kell jönnie az ac twin turbo-nak
nos, véleményem szerint egy sima ref sapphire hűtő (4850) sem hűti jobban a memóriákat meg a vrm-t, mint az új hűtés keretében ráragasztott sünik. vannak olyan kártyák, ahol gyárilag van rátéve a borda a vrm-re, egyesek szerint az megfelelő hűtés.
-
_Toka_
senior tag
válasz
MPowerPH #29104 üzenetére
Vigyázz vele, mert itt - emlékeim szerint - valaki már járt úgy, hogy addig csökkentette a frekiket ill. a fesz.-t, míg nem indult! De asszem ő BIOS-szal matatott. Mondjuk ezzel szemben előnyöd van, mert induláskor kilövöd az ATT-t, és meg is vagy.
Na, ügyes! A végére meggyőztem magam, hogy minden rendben, csak csináld![ szerk. ] Viszont ez esetben lehetne már akár off is...
-
Seikai
aktív tag
válasz
MPowerPH #29070 üzenetére
Nos minden játék mást terhel le jobban egy picit
Crysis nagyon kényesen reagál az ALU emelésére néha újra is indul a driver máskor pedig kalleidoszkóp effektet látok LOL
, ugyanakkor a wow pl MAgas AA beállítás mellett a textúrázó egységeket teszi próbára és be is fagyhat de a 3dmark 06 is egy jó kiinduló pont lehet
ha ez a 3 progi/játék megy mindennek mennie kéne
-
Tomate
veterán
válasz
MPowerPH #29051 üzenetére
Azt nem...
Pedig beszédes... -
-
gergo19
aktív tag
válasz
MPowerPH #28030 üzenetére
Ne haragudjatok meg de annyi butaságot írtok, hogy már nem bírom szó nélkül.
A GS-en2 venti van. Egy kicsi fix fordulatú ami a memóriák egy részét és a VRM-et hűti. A memóriákon nincs süni eztcsak az áramló levegő hűti ezért kell a nagy fordulat és ezért hangos. A VRM-nek amúgy van külön hűtése is. A nagy venti hűti a GPU-t a fordulata szabályozható nekem autómata 600-2500 RPM. Egyáltalán nem hangos a nagy venti mert a kis venti elnyomja a zaját még nagy fordulaton is. Remélem rendberaktam egy pár fejet.
-
Dubuka
csendes tag
-
-
D.Orion
veterán
válasz
MPowerPH #18184 üzenetére
Zalman:
VF700CU és FS-V7 <> öreg róka, nem vén róka.
VF900CUCooling GFX Chilla <> Ha jól rémlik ehhez is adnak VRM hűtést.
AC:
Accelero S1 Rev. 2
Accelero TWIN TURBO <> Ehhez már adnak VRM hűtőt. Az Installation Instructions említik.A legtöbb Cooler-hez nem jár VRM hűtő, az amolyan csináld magad, vagy vegyél THERMALTAKE CL-C0026D BGA1 illetve ZALMAN ZM-RHS1 bordákat.
-
-
leviske
veterán
válasz
MPowerPH #3524 üzenetére
Szerintem jobb, hogy 2GPU-s a felsőkategória.
Jobb lenne, ha most az ATi is kiköpne magából egy GT200 féle monstrumot?
Ugyan kérlek... mi értelme volna? Egyáltalán kifogod használni a GT200b-ben krejlő teljesítményt? 19x12 felbontás felett játszol?
Mind1... ha a GT200-al jobban fogod magad érezni, akkor jó szórakozást kívánok hozzá.
Én elszórakozgatok majd a kis nyomesz HD4850-emmel és ha nem nyújt számomra elég szórakozást, akkor cserélek nagyobbra.
(#3526) Def26: Nem akarok flame-et kezdeményezni. (lehet, hogy félre is értettem a hsz-od
)
A G70 igen csak különbözik a G80-tól... a PS3 GPU-ja pedig G70-re épül tudtommal.
Az nV meg azzal fogja vissza a játékfejlesztőket, hogy a félreértelmezett DX10 szabványát erölteti rájuk. Nem hinném, hogy te összeesnél akkor, ha DX10.1 féle élsimítást használhatnál játékokban... amiktől még nem is lassulna olyan végzetesen a játék.
-
leviske
veterán
válasz
MPowerPH #3516 üzenetére
A HD4870X2 bőven elég lesz a GTX280 ellen...
Csak legyen hozzá jó driver.
MÁS: Nem tudom, ki hogy érzi, de szerintem most kéne az AMD marketing osztályának átkarolnia a játékipar nagy részét...jelen pillanatban nyerőbb helyzetben van az ATi. Az nV nagyon visszahúzza a játékfejlesztőket, míg az AMD-nek ott az XBox.. tehát mondhatni két légy egy csapásra, a PC rész és az XBox rész kilőve.
A PS3 gpu-ja meg úgy is teljes mértékben különbözik a G80 féle arch.-tól.
-
válasz
MPowerPH #432 üzenetére
technikailag talán nem volt annyira nehéz, mert minden ROP blokkhoz 64bites buszon keresztül kapcsolódik a hozzá tartozó memóriablokk (ha jól emlékszem, ezek dedikáltak, a crossbarolás csak a ROP-ok és a TPC-k között van), ezért a ROP blokkok számának variálásával változik a teljes sávszélesség. gondot inkább abban látok, hogy az elmúlt 20-30 évben minden létező szervezési logika építhetett a 2-hatvány méretű buszra, és szerintem a tesztelés során olyan meglepetések érték az nVidia mérnökeit, hogy ihaj. amúgy persze, a crossbar miatt nem kísérleteztek 512bittel, a 384bit is kész csoda sztem...
Keldor Papa: kezdetben igen, de a memória ára esni fog, a nyáké meg nem :-) arról nem beszélve, hogy nem csak a nyákot, hanem a GPU-t is módosítani kellene.
-
válasz
MPowerPH #427 üzenetére
persze, hogy nem használták fel, ugyanaz a chip, mint a 88GT meg a 88GTS-512. egyébként ezeket a kártyákat nem elsősorban a memória-sávszélesség limitálja (legalábbis 16x12-ig), de ha nő, nem árt.
SZVSZ az a fő gond itt, hogy a 256bit kezd már szűkössé válni, az 512bit viszont irdatlan overkill. a 384bit meg érzésem szerint állati nagy szívás lehetett, ha se az nVidia nem folytatja, sem az ATI nem kapott rá (meg sehol máshol nem látni nem 2-hatvány szélességű buszt). kíváncsi leszek, beválik-e az ATI-nak az órajelnöveléses megoldás... -
ulveczkii
tag
válasz
MPowerPH #421 üzenetére
Szeretném azt hinni hogy nem kidobott péz volt. Illetve az hogy 512 bit az nem volt szerintem nagy ráfordítás sem anyagilag sem időben, inkább maga a ringbus volt a feladat de az már régen kész van. És már a kezdetek óta mondták hogy a ringbussal simán megvalósítható az 512bit míg a crosbar(nemtudom jól írom e) már 256 környékén kifúlad (bár a NV megcsinálta vele a 384et de az már tuti hogy a legeslegvége)
-
-
válasz
MPowerPH #412 üzenetére
hát, ha az adatoknak hinni lehet valamennyire, akkor erre megvan minden esély - TMU-ban 2.5-szer, shaderben majdnem 2-szer több lesz. ha nem dugul be sehol, akkor akár hozhatja is valamelyik javulás cca. 80%-át (attól függően, hogy most hol van a szűk keresztmetszet, ill. hogyan lesznek az egységek szervezve - ez utóbbit nem nagyon látom, ezért vagyok szkeptikus).
Mozso: esetleg annyi szólhat a gDDR5 mellett, hogy a nagyobb kártyákat alacsony szériában gyártják, és akkor talán lesz elég memória időre. de ebben is kételkedem...
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Bluetooth hangszórók
- Tőzsde és gazdaság
- GTA V
- Háztartási gépek
- DUNE médialejátszók topicja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest