- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #18750 üzenetére
Ha a kék az AA-s eredmény akkor viszont AA-val meg a 8800 ultra pi_ájára vág a 4850 egy NV-s játékban. többel mint AA nélkül a 8800 ultra a 4850-re. Talán 2 hangyafasznyival.
A crysis-el meg már szerintem nem sokan játszanak. jönnek az új gammák, évvége felé meg remélem az ATI felépítését szerető játékok is megfognak jelenni.
-
schwartz
addikt
válasz
Laraxior #18750 üzenetére
Az a MAX details az Xp-s max, igaz?
(#18752) oliba Lehet, hogy ugy van. De megis nagyobb eselyt latok a tuningra Toxic-al mint ref kartyak melegedos hutojevel. Ha megse ugy sikerulne mint a review-ban, akkor marad a felar de ott a custom hutes. Plusz nem kell szerelgetni es nincs garanciavesztes.
-
Vasinger!
nagyúr
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
Laraxior #18466 üzenetére
Sajnos csak XP eredményt tudok adni, nekem a 3dmark vantage nem ér annyit, hogy feltoljam a vistát (se a Dx10, mivel azt is le lehet emuláltatni az xp-vel):
1280x1024, minden highon, driverben minden highest quality, NoAA-val GPU teszt:
Elsőre: 45,5 FPS
Másodikra: 49,5 FPS
Harmadikra 49,9 FPSCatalyst 8.7-tel, GPU, memória alapfrekin.
Megjegyzem a gép mindössze 3 napos, úgyhogy nagyon de nagyon nincs még optimalizálva, csak a vasakat raktam össze, a finomhangolás még hátravanMondhat akárki akármit, nekem jobb vétel volt most az ATI, mint az nVIDIA, pedig Geforce 6600GT-ről váltottam, és nagyon meg voltam elégedve vele.
Aki pedig a toxic zalman hűtése miatt aggódna (merthogy van ilyen), annak elmondanám, hogy halk, és pöpecül hűt, minden elismerésem a Sapphirenak a választásért.
Lehet ha összehangoltam végre a cuccost, lefuttatok egy ATI párti gamét is, csak miheztartás végett, meg a crysis-t is mégegyszer
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #18478 üzenetére
Magas felbontáson elvérzik a 8800 ultra a 4850 mellett, nem beszélve arról, hogy a 4850 a jövő játékaira lett már tervezve, a 8800 ultra pedig már szerintem csak lassulni fog a 2008 év végén , 2009 év elején érkező játékok frontján. Persze ha az erre vonatkozó pletykák igazak.
Utóirat: Azért az az ultra nem semmi. Legalább 4-szer gyorsabb a 2600XT-től, de sebaj, én úgy is csak 1024-ben játszok, meg egy két játékban 1280*1024-ben. Én már csak évvégén váltok vagy egy 3850-re, vagy egy 9600GT-re. Mindkét kari jóval erősebb mint a mostani.
-
cizoe
őstag
válasz
Laraxior #18462 üzenetére
Jó játék ez a 3dmark, de nekem nem megy az WASD-vel sem, meg a kurzorral sem, és szerintem valami hiba lehet, mert nem látoma fegyvert sem!
Viccet félretéve esélyes, hisz az ultra kb ~9800gtx szint powerben, így ha egy jó darabot fogtál ki, nem esélytelen. Persze procifüggő a pontszám, ne feledd...
Persze nem alapórajelről beszélünk ugye a vga esetében, mert azonos hw környezetben vesztesgyanús az ultra... De kit is érdekel, ide vonatkozik a hsz első 1-2 sora...
-
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior #11623 üzenetére
x: Valaki szólt már hogy bannolják ez a pipapapát? Ennyi off már engem is zavar.
Ez az élénkebb színvilág szerintem csak legenda, valamikor talán igaz volt, de én műszeres mérés alapján belőtt S-PVA paneles monitorral nem vettem ilyet észre játékokban.
Az alacsony bitrátás videók utófeldolgozása tényleg sokkal jobban megy az ATI videó processzorának, ez előtt 100x
, nagy moniron is élvezhető egy Divx-es sorozatrész. Ellenben nekem az 1080p-s HD-Ripek zajosabbnak és színtelenebbnek tűnnek, bármit babrálok a CCC beállításaival. Lehet lejátszót kell miatta cserélnem, vagy nemtudom...
A fényerővel tényleg szoktak gondok lenni, de mindkét oldalon, mert sok más dolog függvénye (lejátszó, videók tipusa, videó renderer, windows verzió...) VMR9 renderert kell használni, és a YUV és RGB32 színmódok közt kell váltogatni míg sikerül megtalálni a helyes beállítást. A videó és film forrás eltérése miatt adódik hogy a fekete is szürke lesz, de mindkét kártyánál lehet vele gond és mindkettőn megoldható.
-
Produkció
senior tag
válasz
Laraxior #11600 üzenetére
nem tudom
vagy samu memóriák vannak a lapon, vagy a samsung lcd-mre céloz
mod: killhates: MEGHÁT...gpu 850nél halt meg csak, először futattam 750/1100 cpu:3ghz....úgy 14k volt....szal memot bírja, utánna amd progival gpu 850nél halál, benyomtam klímát
...820/1100+3.9ghzcpu van jött ez, de ma már nem csinálok vele semmit, majd holnap
-
Skizz
addikt
válasz
Laraxior #11584 üzenetére
sajna még nincs normális Riva a karihoz... driver moddal lehetett volna szabályozni a ventit, de abba nem mentem bele. auto szabályozással 80 fokos volt idle, és 90 körül load, de ilyenkor még tök halk volt a venti
szóval a gyári szabályzást elbaxták kegyetlenül.
S1-el 38 fok körül van idle, és 51 loadvízipipa: figy, nekem nincs most hozzád idegem.. inkább kezdj magaddal valamit a virtuális világban, vagy menny aludni, sokkal jobb lesz úgy mindenkinek...
-
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior #11551 üzenetére
(#11554) -nek is:
Tudom, én most ennyiból éltem meg a húzott-8800GTS -> 4870 cserét hogy ahol eddig 1920x1200-ban nem bírta el az AA-t most rámegy a 2x, ahol eddig 2x-et bírt most 4x és ahol régen is elment a 8xCSAA ott lehet szórakozni a CFAA módoka 4x mellé.
Hiába ad majd 2x annyi pontot a Vantage Extrem módban, a jó öreg CounterStrike Sourceban sokkal kevesebb lett az FPS-em 4xMSAA mellett, az Assasssin's Creed meg kb. úgy fut 2x AA-val mint 8800GTS AA nélkül, de UT3-ban is csak ennyit jelentett, most már rámegy 4x AA is nem csak 2x. Régi játékokban amit néztem (ahol lehetne értelme) nem is működik a 24x CFAA. Aztán kérdezik szerintem miért nem érte meg az árát... -
HarryPotter
őstag
válasz
Laraxior #11540 üzenetére
állítólag cf-ben nem megy, stevve kollega fentebb linkelt erről egy beszámolót (ma délutáni hsz.). én is arra gondoltam, hogy a 4870 mellé berakom a 3870-em, de egyrészt proci limites, másrészt állítólag nem megy. Ezek nyomós indokoknak tűnnek. Ha megpróbálod, azért számolj be hogy milyen.
-
Neoteric
addikt
válasz
Laraxior #8507 üzenetére
full hd-n hogy megy a gts 320addal?
esetleg tudsz mondani pár adatot, hogy az általad játszott játékokban adott grafon mennyi fps-el muzsikál?csakmer tervezek tesómnak egy kisebb újítást, egy 6600-os nvről váltana, szal 88gts 320 is bőven jó lenne neki, de lehet h 3850 is oké lenne...
köszi
modofff...
-
leviske
veterán
válasz
Laraxior #7919 üzenetére
Ennyi erővel össze lehet hasonlítani egy Audi R8-ast egy Renault Lagunával, mert mind a kettőnél az a csúcs? Mert mondjuk a kettő közt van vagy 20millió különbség (és még optimistán számoltam)
(#7921) janos666: nV oldalon nekem spec. az XFX és a EVGA szimpatikus... bár kétlem, hogy valamelyik is áttérne.
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #7903 üzenetére
Mert árban közelebb vannak egymáshoz.
GTX-280-hoz a 70 X2-t hasonlítgatom majd...leviske: Biztos, hogy Intel is így tesz majd... a Larrabee egy Performance GPU lesz, azaz kb. 2007-ben a 8800GT-hez most meg a 4870-hez lehet hasonlítgatni. És gondolom 2 Lara lesz a High-end.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Laraxior #7908 üzenetére
Dehogy is!
A GTX-260 árából kijön 2db 4850, míg a GTX 280 árából meg három db. Hogy lehet árak nélkül összehasonlítani? És mi értelme annak? Semmi szerintem.
Amúgy a 7-es szériát elfelejtetted? Akkor egyáltalán nem vezettek
Az X1xxx alsó kategóriát leszámítva jobb voltIreN!CuS:
Nincs mit!
#7920: Moddolás csodája -
leviske
veterán
válasz
Laraxior #7908 üzenetére
Szerintem meg jelen helyzetben full felesleges párhuzamot vonni a két gyártó kártyái közt.
Igény válogatja, hogy ki melyiket választja és miért.
Ezt a kétmagost egymagos ellen dolgot meg tényleg hagyjuk... nV is beláthatná, hogy nem az 1nagy mag a jövő... ezt már előtt CPU iparban két nagy gyártó is belátta.
És nem tartom lehetetlennek, hogy az Intel ugyan ezzel a technikával fog a vga piacra lépni.
(#7911) vers: arra remélem megkérhetlek, hogy ne látogasd a GTX200-asok topikját?
Ha továbbiakban is terrorizálod őket, minden valószinűség szerint magas ívben fogsz repülni a PH!-ról.
Köszönöm.
-
-
leviske
veterán
válasz
Laraxior #7282 üzenetére
Ha a GTX mellett döntesz, akkor a későbbiekben egyre kevesebb játékban tudsz AA-t használni. Arról nem is beszélve, hogy valószinűleg több játék is meg fog jeleni Frostbite engine-re, amiben már az R600 is jóval gyorsabb, mint a G80.
Amugy a 50-esre valószinűleg bőven jó a HD3800-asokra készített vizesblokk... Vagy akár az a blokk is ami a GTS-eden van, bár ez nem biztos.
Látom már segítettek.
ON: szerintetek a 70-esre rá lehet pakolni egy Ultra, vagy egy GTX hűtését?
Vagy szét lehet annyira szedni, hogy keverjem egy GTX hűtésével? (Borda és venti csere...)
Csak azért kérdezem, mert félő, hogy a 70-es örökölte a rokona hangját, amit én annyira nem tudnék díjjazni...
-
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior #7282 üzenetére
Hát ha van otthon vízhűtésed kár lenne nem rákötni a VGA-t, vízzel húzva lehet utól is éri a GTX a 4850-est.
De a 4850 mégiscsak DX10.1-es, meg frissebb kártya, átpasztázva azt is lehet húzni gyári hűtéssel is...
Szerintem vegyél 4850-est ha belátható időn belül tudsz hozzá vizes blokkot is szerezni (elvileg kompatibilis az előző generáció felfogatása). -
-
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior #4976 üzenetére
Ennyi erővel maradhatnál a 2900XT-nél, az meg 512 bites.
Ringbus erősebb, mint az NV gagyi megoldása, amit már 1000 éve ki kellett volna dobnia, dehát inkább elücsörög az aranytojást tojó tyúkon, ami most úgy tűnik le lesz vagdalva.
Amúgy ATI/AMD nem érzékeny annyira a felbontás növelésére, mint NV..
Nem melegszik, nem fogyaszt annyit...kell ennél több.Ja nem kell valakinek 8800GT OC vízhűtőblokkal olcsó pízér?
-
törölt tag
válasz
Laraxior #4976 üzenetére
1. Nem csak a buszszélesség határozza meg a memósávszélt, hanem ugyanúgy a frekvencia is. 4870-nek közel akkora memósávszélessége lesz mint 260-nak.
2. nV-nek rossz a memóriavezérlője és a memóriagazdálkodása, nagyjából kétszer annyi memóriát használ ugyanakkora teljesítmény eléréséhez, vagyis 2x akkora memóriasávszélesség is kell neki ugyanahhoz a teljesítményhez mint ATI-nak.
3.Azonos architektúrán belül persze hogy jobb a nagyobb sávszélesség, de 2 különböző architektúra összevetésénél ez nem igaz.Ha 1-t és 2-t figyelembe veszed láthatod hogy valójában ATI áll nyerésre a memória tekintetében, ha ez alapján veszel 260-ast, akkor nagyon rosszul döntesz, becsapnak a számok...persze engem nem zavar, ha 260ast veszel, semmi közöm hozzá, csak figyelmeztettelek...
Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Videó stream letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest