- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
osonte #23398 üzenetére
Végül visszaküldtem a TUF-AX4200-at, de az biztos, hogy nem megy az Epson EcoTank nyomtatóval a WPA3 titkosítással (nem oszt ki MAC címet). Nem ezért küldtem vissza, csak tapasztalatként írom le, ezzel szemben az RT-AX58U v2-vel és a Digis ONT-al (HG8147X6-10) is hibátlanul működik minden WPA3-al, még az okoskonnektorok is.
Amúgy elég bika a processzor miatt ez a router, még soha nem tudtam Wifin FTP-vel laptop <-> telefon között stabil 90 MB/sec-el másolni. Szerintem a jelerőssége is a legjobbak között lehet EU-s szabályokon belűl. Amúgy Wifi jelerősségben ez a sorrend (a TUF a legerősebb): RT-AX58U v2 -> HG8147X6-10 -> TUF-AX4200.
Ennek ellenére nagyon makacs a panel környezet ahova most költöztem, szinte az 500-as netet sem tudom stabilan sehogy megoldani, pedig 40nm, max 2 fal van, elég nyitott minden. A laptop szinte tudja a legmesszebb ponton is 460-470 Mbps (Intel AX210) sebességet viszont a Wifi 6-os telefonok elvéreznek 300-400 Mbps körül, pedig sokszor 2400Mbps linksebességet ír. Vélhetően a szomszédban van egy kínai router, mert erősebb jelet tol, mint ahogy én a router mellett állok...
Lényegében egy nagyon ajánlható router a TUF-AX4200. Én szerintem berendelek Kínából egy Xiaomi Redmi AX6000-et ugyanezzel a processzorral EU limit nélkül, akkor talán a saját lakásban tudok erősebb lenni, mint a szomszéd routere.
-
blakey
titán
válasz
osonte #23396 üzenetére
A WPA3-ra a Merlin fejlesztője azt írta, hogy sajnos hibás, lehet, hogy a AX58U-n nem is működött megfelelően, de simán lehet, hogy az AX4200-ason hibás. Én WPA2-t használok, soha nem kisérleteztem a WPA3-mal, mivel már az elején ezt olvastam róla és az eszközeim egy része amúgy sem ismeri.
-
válasz
osonte #19185 üzenetére
Komolyak ezek a frissítések az AX58U-ra. Amik majd biztosan érkeznek a többi AX-re is (AX86U Pro már megkapta).
Kérdés, hogy ebből fog-e valami lecsorogni az AC-s routerekhez, amik maradnak a 386-os firmware ágon.Kifejezetten impozáns:
- beépített Surfshark VPN támogatás (valószínűleg ezzel egyéb VPN fejlesztéseket is végeztek, amikkel más VPN is jobban fog működni)
- DDNS költöztetés (sokat olvastam itt erről, hogy mindig a support-nak kellett írni ezzel kapcsolatban, úgy látszik megunták)
- USB-s dual WAN - ez most jött át Merlin-ből?
- csilliónyi biztonsági frissítések
- sok egyéb fix -
Clemi
veterán
válasz
osonte #17593 üzenetére
Értem amit írsz, de ha 64 fölé viszem az 5Ghz-es frekvencián a csatornaszám beállítást, akkor nálam megszűnik létezni, mint látható hálózat, tehát manuálisan nem tudom 64-nél feljebb állítani a csatornát, mert minden eszközöm lecsatlakozik az 5Ghz-ről és nem látják, csak a 2,4 Ghz-est.
-
Andras6800
senior tag
válasz
osonte #17565 üzenetére
Alap cucc van fent nekem. AX86S-eken is.
Egyszerűen nincs szükségem a Merlinre.
És időm se, hogy most megint alapra visszaállítsam mind a 3 routert, feltegyem a Merlint, majd beállítsam a hálózatot. Tudom, az egész 1 óra csatlakozott eszközök elnevezésével együtt, de akkor is van más tennivalóm. -
válasz
osonte #16763 üzenetére
Valóban kötelező garanciajegyet adni, de ennek a hiánya nem jelenthet hátrányt a fogyasztó számára.
Az egy örök kérdés, hogy hová érdemesebb visszavinni a hibás eszközt: a boltba vagy a jótállásos partnerhez. Erre nincs általánosan jó válasz, boltja/szervize mentalitása válogatja. Az Asus routernél az árnyalja a helyzetet, hogy de facto nincs javítás, csak hibamegállapítás és csere.
MaCS
UI: Egy Asus tablettel jártam úgy, hogy a kártyaolvasójában volt beteg a rugó. Egy futár jött érte, továbbpasszolta a cseh szervizbe, megjavították és küldték vissza. A futár két látogatása között öt nap telt el.
-
ujtordai
tag
válasz
osonte #16184 üzenetére
Hi osonte,
Ez nagyon jól hangzik.
Nézegettem a zenwifi XD4-et, de ezzel ha bérmi gon lenne az AiMesh el, még mindig tudom router és 2 ap módban használni.
Lövésem nincs mennyire jó mondjuk egy XD4.
Viszont azon meditálok, mennyire kell a 3000-es sebesség mert lehet elég lenne egy 1800-as is.
Köszi -
ujtordai
tag
válasz
osonte #16182 üzenetére
Helló osonte,
pár kérdésem lenne,
- áramszünet esetén visszakapcsolódik?
- mennyire stabil az eszköz, azaz milyen gyakran kíván emberi beavatkozást?
- illetve mennyire jó a sebessége? (volt egy D-Link M15 nálam ha működött 1gb bejövő sávszélesség esetén 300-600Mbps DL time ot tudott)
Köszi, -
-
Button
aktív tag
válasz
osonte #15578 üzenetére
engem most ez eléggé megszívatott, fél napom elment rá
frissítés után elkezdett szakadozni
visszatöltöttem a régebbit, de azzal is
aztán visszaraktam az N18U-t és azzal is
most visszaraktam a gyári beállításokat, vissza a legújabbat + kábelcsere WAN oldalon
talán most megnyugszik.. meglátjuk
és mindezt én barom f1 futam alatt -
mzsol
tag
válasz
osonte #15472 üzenetére
Természetesen messze nem a legfrissebb van rajta (miért is ne működne normálisan, ha már felajánlotta maga a frissítést). Jelenleg folyamatban a kézi fw frissítés. Remélem stabil lesz. Milyen bevált beállítások vannak? Akár az ax miatt akár csak a típus miatt.. gondolok itt a csatornák állítására a smart cinnectre stb.
-
blakey
titán
válasz
osonte #15407 üzenetére
A SoC megjelenése nem azonos a router megjelenésének idejével, SNBforums-on lehet tájékozódni, hogy melyik lapkakészlet mikor került napvilágra, ne a router megjelenési évét nézd. Hidd el, kb. semmi különbség, firmware is ugyanaz, gyártó semmi különbséget nem tesz a kettő között, persze Merlin FW esetében más szitu, egyelőre nem támogatja.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
osonte #15318 üzenetére
Legközelebb inkább valamelyik Qualcomm IPQ80xx procisat fogom venni
De mivel az AC65P-vel bőven elvagyok amíg gigabites a DIGI net így nincs még szükség cserére. Most már kivárom a WIFI6E vagy inkább már a WIFI7-et.
Sima AX routert már nem éri meg venni szerintem, 6E képesség meg még alig van értelmes áron pedig ott már lenne előnye 6GHz-en 160MHz blokkal -
woodworm
veterán
válasz
osonte #15307 üzenetére
Miért? Pontosan leírta a valóságot és nem a weblapon lévő maszlaggal etette. Többször le lett már írva, hogy az ax58u hardveresen megegyezik az ax82u-val (és több másik eszköz is ide tartozik), csak szoftveresen vissza van fogva.
Ha minden igaz, ez a merlin esetében nem így van, ezért fontos szempont, a v2-vel ellentétben, hogy a v1-essel foglakozott.Ezt a közös platformot szüntette meg az asus a v2 esetében és vette vissza hardveresen is az eszköz tudását.
(#15308) Dragon3000
Nem mernék rá megesküdni, hogy ez korábban is így volt. Pl. a napokban az ax53u és valamelyik variánsa esetében módosították a specifikációt a megváltozott helyzetnek megfelelően.
Elég különben megnézni az ac1300g+v3, ac57uv3, ac58uv3 és az ac59uv2 specifikációit, már teljesen belezavarodtak. A hardver és a szoftver egyébként ott megegyezik. -
Zsolt_16
tag
-
SaGa59
őstag
Az IPTV működéséhez tudtommal bekapcsolva kell lennie egy tcp/ip szolgáltatásnak, aminek a nevét most meg nem mondom, jó rég volt, hogy olvastam róla, de az biztos, hogy nem megy még csak bármilyen switchen sem megfelelően, nemhogy át egy routeren. Annak az eszköznek is tudnia kell kezelni, amire a set top box rá van dugva.
-
kezo0
addikt
Nekem AX92 van, de nem látok a menüjében semmilyen számszerűsített adóteljesítmény-értéket. Csak egy csúszka van ott, mindenféle skála nélkül. Honnan származnak az adataid?
(És azért azt remélem, tudod, hogy a routerek adóteljesítménye és ára között nem feltétlenül van összefüggés?)
woodworm: Van erről egy linked? mármint arról, hogy a 100-as csatornákon 1W-tal sugározhat egy router.
-
vargalex
félisten
OpenWrt-vel többet kell tudnia. Viszont ne a Snapshot-ot tedd fel, hanem inkább az én build-emet, mert a Snapshot-ban nem megy még a HW NAT.
Milyen digi neted van, ami 580/330 Mbps? -
szaboi6512
őstag
MerlinRdev/RT-AC85P 5.1.3: Ezt is felraktam, azzal a módszerrel ahogyan írja. Ezen meg nem tudok Wifi csatornát állítani, csak az Auto a lehetőség. Illetve néha újraindul. Nekem pedig fontos, hogy fixen 100-as csatornán legyek, mert ott lefedi az egész lakást. Másnál is csak "Auto" van?
RTAC85P_B5.1.2-g757c89a.trx kiadásnak nincs ilyen problémája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Windows 11
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest