- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Úgy gondoltam, hogy most minden jól működik és csináltam mentést róla. Ha most például 2 hónap múlva valami oknál fogva nem jól működik, vagy valamit elállítok de nem emlékszem mit akkor vissza állítanám a mostani mentést. Portovábbítás meg IP fixálásokkal nem kéne vacakolni. Meg hát végülis semmivel nem kéne vacakolni ha tökéletesen vissza állítaná a mostani állapotot. Persze ha addig nem jön frissítés a routerre. Mindenesetre azért csináltam mentést. Eddig bejön nagyon ez a 65p, remélem sokáig jó lesz.
-
blakey
titán
Abban az esetben nem ha valamit próbálgatott és nem sikerült. Van létjogosultsága a mentésnek is ha verziószámon belül maradunk és jók a beállítások. Mindig csinálok mentést egy jó beállításról és csaki verzión belül "használom" fel ha szükség lenne rá. Ha valamit próbálgatok, nem sikerül akkor gyári állapotba helyezem és csak visszatöltőm a beállításokat, rengeteg időt megspórolok.
-
stigma
addikt
Hi, napokban kipróbálom, mert tesómnál van a router és teamweaveren szoktam ezeket megcsinálni neki, kivételesen a beüzemelés volt most a napokban.
Annó mikor váltottam gyári állapot-ra visszalőttem, merlint feltettem, és szintén volt egy gyári visszaállítás, mindent előröl állítottam be.De nem gond, most befrissítem neki a legújabbra amit írtál, meglátjuk mit produkál. Képeket készítek majd, mert úgy tudok ti is következtetéseket mondani.
-
dkess
őstag
Apróság, de nem az AC68U -val kapcsolatban elmélkedtem, hanem az AX68U -ról. Ez ugye eladások tekintetében éppen a nulláról indult elég combos áron (a vele megegyező SOC -ot tartalmazó AX92U -val volt egy árban, aminek a WiFi -s szekciója nem kicsit más ligában focizik). Itt mindjárt lett Merlin ... NEm mellesleg AX92U sem Merlin támogatott - így ilyen előzménye sem volt ennek a lépesnek ...
AX82U -nál (ami meg egyszerűbb mutatványnak tűnik) meg most sincs. Én egy kicsit ezt anomáliának tartom.
@Kronk, #10702
Szerintem annyira ne bánd. Jó router az a AX82U és árban sem volt pl. a másfélszerese az AX58U -nak. Szerintem sokkal szebb is ...
Úgy egyébként olvasgattam most AX58U + merlin témában és mintha nem lenne azért teljes értékű 4x4 az azért. Amennyire jól értettem most villám utánaolvasással az inkább T4R2 lesz csak ...
-
dkess
őstag
Attól félek, hogy ennél kicsit összetettebb lehet a dolog.
Tehát AX58U és AX3000 -re időtlen-idők óta van Merlin - amik hardveresen megegyeznek az AX82U -val. Azaz a munka-tesztelés része valószínűleg gyorsabban ment volna. Valahogy nehezebben hihető, hogy amióta megjelent azóta nem tudott belőle szerezni egyet sem.
Ellentétben ugye pl. azzal az AX68U -val amire gyakorlatilag egyből lett Merlin a megjelenését követően - úgy, hogy akkoriban jóval drágább router volt. Konkrétan ugye AX92U árban volt. Miért is érdekes az AX92U még az AX68U relációban? Hát az, hogy ez az egyetlen Asus AX -es router mely ugyanazt a SOC -ot tartalmazza, mint a AX68U. A régóta a piacon levő AX92U -ra most sincs még Merlin - a vele egy árban érkező (most már olcsóbb kicsit) új AX68U -ra meg kb. azonnal lett ...
Sajnos az AX68U -t nem lehet 4x4 és/vagy HT160 támogatásúra "hekkelni". Itt maga a WiFi SOC (BCM6710: [link] ) az ami 3x3 képes csak ...
-
blakey
titán
Egyszer megfogom nézni a gyárit is, de most nagyon sok a munka és mindenki használja netet, így örültem ha volt egy szabad órám átnézni a Merlint majd jól beállítani, elsőre nem akart működni a DoT miatt, később kiderült, hogy a Quad9 szerverei szarakodtak, de addigra a Cloudflare-t állítottam be. Valóban rosszabbra emlékszem, tehát most nem érzek nagy vesztességet Wifi szempontjából de gyanítom, hogy gyári FW alatt erősebb lenne a különbség az AX82U javára. Utóbbi egy qrva jó router, de nem bírtam ki Merlin nélkül, így már látatlanba is elfogadtam, hogy gyengébb routerem lesz, cserébe egy jobb szoftverrel, ami nem csak jó szoftvert eredményezett hanem nagyjából megmaradt minden eddig megszokott elhelyezés, beállítás is és nem nem kellett lemondanom a 4x4-ről sem.
Egyelőre nincs gondom a lefedettséggel és a sebességgel, most extra terhelés van Wifi szempontjából, hiányt egyelőre nem érzek, gyerekek nem panaszkodnak az online órákkal és a játékokkal kapcsolatban sem. A mérések egyelőre nem mutatnak sebesség csökkenést. -
FNZ
őstag
köszi
mostanában sok időm nem volt foglalkozni a routerre, hagytam dolgozni. egyelőre nincsen vele problémám, remélem ez is vagy 5-6 évig meglesz és teszi a dolgát.
végül is nem kapcsoltam ki a reklámblokkolót, mert kíváncsi voltam, hogy pillanatnyi hiba volt, vagy mindig jelentkezni fog. a whitelistbe beírtam az oldalt, azóta nincsen gond az időkép kamerámmal.
amit tapasztaltam még, hogy inkább a telefonos alkalmazásoknál blokkol (PC-n nem vettem észre semmit) pl. játékokon belül, ha megcsinálok egy pályát, akkor a 2 pálya között nem dob fel reklámot illetve vannak játékok, ahol a plusz életért vagy segítségért reklámvideót kell megnézni, de abszolult nem engedi, csak ha átkapcsolok mobilnetre.
felraktam a béta youtube reklámblokkolót is, de tv-n ugyan úgy vannak reklámok a gyerek meséi közben (telefonomon nem próbáltam, mert nincsen rajta youtube mivel letöröltem) -
nyimsolt
tag
Sziasztok,
ma megérkezett az AX58U az N18U helyére. A házban mindenhol remekül megy a wifi, még ott is, ahol a N18U-val már nem volt lefedettség.
A 2.4 Ghz és az 5 GHz egy SSID-vel megy és a Smart Connect intézi a váltást. Semmit nem állítottam rajta, minden a default.
Az 5 Ghz-es wifinél engedélyeztem a 160 Mhz-et, nem tudom van-e értelme.
2.4 Ghz-nél WPA2-Personal van beállítva, WPA3-Personal-t még nem próbáltam. Védett kezelési keretek-et "Alkalmas"-ra kellett tennem, csak így volt hajnaldó a Canon TR7550 és a 3 klíma wifi modulja csatlakozni.
Az udvart sajnos nem fedi le, így kintre egyenlőre marad az EAP110.
Tesztelem tovább, megosztom majd mire jutottam. -
Szoftveres HW NAT biztosan nincs, ahogy fából vaskarika se. Különféle szoftveresen gyorsított NAT megoldások vannak, amit hol Fast-Path, hol BCM NAT, hol CTF vagy egyéb varázsszavakkal illetnek, és amik bizonyos információkat nem kezelnek, ignorálnak, ezzel gyorsítva a címfordítás folyamatát.
-
-
Zebu
addikt
Konkrétan mindegyikkel. Mert az volt hogy időnként ledobott mindenkit, Redmi telefonokat, iphone-okat, LG TV-t, mindent. Közben amikor ment akkor meg folyamatosan lecsatlakozás és feljelentkezés ment. Nem tudom miért. Kérdeztem is itt korábban. Volt hogy nem csinálta egy 10-15 percet, majd utána megint. Mindegy volt melyik készülékkel. Vagy ez lehet az Aimesh miatt volt? Egyikről le, másikra fel? Nem tudom.
Viszont ami sokkal zavaróbb volt, az a kernel crash 2x 1 napon belül, ami miatt újraindult a készülék
Gyanítom, hogy kifogtam egy hibás darabot, nem tudom. Nem akartam gariztatásba belemenni, amig ezt nem tudni pontosan és még ott volt a 14 napos elállás lehetősége.
Pénteken megvettem ezt az RT-AC1300G+ V3-mat. 15e HUF volt, ez lett volna az AIMESH node. Illetve ment is szépen 1 napig amig megvolt a másik, ez nem állt meg. Azóta ez a fő router amig nem találom ki mi legyen. Ez nem állt meg és nem dobált le egy klienst sem. Az tény, hogy azért a gyengébb hardware látszik, mert az AX86U-n gond nélkül ment 5Ghz Wifin (866Mb kapcsolat) a stream NAS-ról (G-LAN), de itt már pufferelt a kicsike. Visszatettem a média lejátszót G-LAN-ra, azóta rendben van.
-
woodworm
veterán
Az ax68-asnak elég agyament linksebességeket adnak meg. Ha nincs hozzá 3x3-as kliens (és tudtommal nincs), ha ez tényleges tudás és nem a korábbiak szerint egy nagyobb tudású chipset van névlegesen lebutítva, akkor ez sokkal rosszabb, mint az ax58u. Megkockáztatom, hogy még az ax55u és ax56u is jobb vétel lehet.
-
blakey
titán
AX86U-ról eddig talán 2 hasonló hibát olvastam, egyiket itt a topikban, másikat meg talán az Asus fórumán, de ugye elég új így simán lehet firmware hiba, az említett hiba zártsága miatt csak az Asus tud rajta javítani, RMerlin-t is kérdezték, azt írta, hogy ezzel nem tud mit kezdeni. AC86U-ról meg ugye sokkal többet olvasni akár itt a fórumon vagy máshol. Én nem hinném, hogy mindegyik hibás, de nem túl bizalomgerjesztő egy ilyen árú routertől. AX68U-t még nem néztem, nem tudom milyen.
-
blakey
titán
Úgy látom, hogy kellett a gyári visszaállítás a korábbi firmware-hez képest, eléggé át lett írva, lett új AiMesh menüpont, a DNS-ek már listázhatóak, valószínűleg Wifi driver is frissítve lett mert ezek mind alapra állítodtak és mintha egyéb változások is törénhettek a wifi pro beállításoknál, de sajnos nem tudom, hogy mi változott, mert csak OTA-n jött, weboldalon még nem találkoztam ezzel a firmware-el, én is csodálkoztam, hogy régebbi verzió az RC2-7-hez képest, de jónak tűnik.
-
-
notmiami
tag
Az eddig említett két routeren kívül wifi jelerősségben és szoftveres testreszabhatóságban jó választás lehet még az AC1200GU? Árukeresőn van most 14 ajánlat is.
Például ugyanúgy tud szülői felügyeletet? Vagy saját torrentet vagy media szervert?Vagy ha azt nézzük hogy már nincs AC57U v1, akkor a v2 és v3 egyáltalán nem ajánlott mondjuk az AC66U B1 helyett?
A harmadik lehetőség pedig az AC58U, ez technológiában mivel másabb az 1200-asoktől, azt leszámítva hogy 1300 Mbit/s?
-
Manka76
senior tag
Akkor marad így már egy hete küzdök vele. Amúgy az egész azért van mert hogy erős a router akkor megszabadulok a kábelektől. De tulajdonképpen az 1.2 Gbps-en is átjön a 900 Mbps csak a tudat hogy mehetne jobban is.
Vicces: az jutott eszembe hogy betekerem alufóliába meg kitudja mibe legalább egy próba erejéig hátha akkor felszabadítja a sávokat
-
Manka76
senior tag
Az eszközkezelőben Auto van meg 20 Mhz. Az SNB fórumon is sokan panaszkodnak erre a problémára. Volt akinek úgy oldódott meg hogy arréb ment 3 várossal és nem zavarta be a radar. Nekem kb 1500 méterre van az egész országot lefedő radar és minden jel szerint ez miatt nem engedi a csatornákat használni. Néha a 124-es teljesen inaktív ez miatt.
-
Manka76
senior tag
A 6114-es hozzászólásomban lévő részt amit az Rendszerinformációban találsz elküldenéd hogy nálad hogy nézki?
De ha esetleg jársz a 18kerben és megkérhetlek hogy nézzél rá az enyémre vagy esetleg Teamviewer.en keresztül az nagy segítség lenne. Még volna időm vissza vinni de nem akarom. -
-
kavarc
aktív tag
Köszi!
A gondom az, hogy a 36-48-as sáv nagyon telített a környéken. A jelerősség is drasztikusan csökkent ebben a sávban, feltételezem az interferencia miatt.
Ha az eszközeim látják a 100-as sávokat, akkor is érdemes az alacsonyabb sávba tenni az 5GHz-t, jelerősség vesztés esetén is? -
én a routert menüből frissitettem. de semmi sem volt a descripsonban. csak ma ránéztem a weblapra is és ott olvastam.
akkor megvan a holnapdélutáni programom.. router reconfig..
de lehet hagyom a francba IS, mert van egy olyan mondás, hogy ami jól működik nem kell megjavítani -
vargalex
félisten
Külön CPU is tartozik hozzá, ami a titkosítást végzi? Van egy block diagrammod róla? Vagy honnan ez az infó? Mert attól, hogy van benne egy külön rádiós egység, a titkosítást (amihez lényegében az erőforrás kell) nem az fogja intézni.
Több olyan router van, ahogy valamelyik (vagy akár mindegyik) rádiós egység nem a SoC-ba integrált, de ez nem tehermentesít. -
tobias40
veterán
Ezzel azt mondod hogy jobb a gyári jelenleg mint a Merlin fw?
Nekem a gyári 1-2 napig volt fent anno 4-5 éve mikor megvettem a RT-AC87U-t,akkor sokkal jobb volt a Merlin.
Miben jobb a gyári most és miben jobb a Merlin?mindenkitől kérdezem: az miért van hogy a Inspiron 15 3567 laptopom csak ritkán látja az asusom 5 gigás hálóját?
Mostanában nagyon ritkán látja,már frissítettem a wifi kártya driverét a laptopban de így sem javult meg.
Természetesen a többi eszközön szinte mindig látom csak ezen a laptopon nem!
A 2,4 mindig megvan tehát a kártya elvileg dolgozik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (191)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged