-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
mSchumi87 #22088 üzenetére
Milyen külföldi adókat nem enged az iptv-n nézni vagy melyik szolgáltató,ezt nem értem?...
Nekem szolgáltatóival is ment vpn nélkül az iptv meg az asus-al is.Nem a stream-re gondolsz ahol nem mindegy melyik országból nézed a filmet?
Vagy nem értem a kérdést,lehet más érti én nem... -
-
TeeJay
félisten
válasz
mSchumi87 #11798 üzenetére
Azért írtam hogy nekem WPS gombbal lehet kinyomni AC65P-n a LED-et és 2 esetben villan fel magától, ha áramszünet volt és restartol vagy másik ha wifi csatornát váltok
Gyanítom nálad is vagy áramszünet vagy wifi csatorna váltás miatt kezd újra égni és amíg ki nem nyomod égni is fogASUS gyárilag bele írhatná a FW-be hogy indulás után magától kinyomja a LED-et és ne kelljen szórakozni vele.
AC66UB1-en Merlin alatt simán ment ez nem tudom gyári FW miért nem tudja -
blakey
titán
válasz
mSchumi87 #11791 üzenetére
Elég sok router esetében teljesen kikapcsolhatóak a ledek nem beszélve azokról, amikre CFW is elérhető. Ha csak az 5GHz-es led kapcsol vissza akkor lehet, hogy amiatt, mert elmászik egy másik csatornára, ha minden ok nélkül teszi akkor lehetséges, hogy firmware hiba.
-
válasz
mSchumi87 #11439 üzenetére
Ha nincs az újraindítgatást indokolttá tevő tényező* (nagyon ritka), akkor semmi értelme csak úgy magában újraindítgatni a routert. Nálam volt már >1 év folyamatos üzem, amikor éppen nem volt izgalmas frissítés.
* Nálam akkor volt pl. napi újraindításra beállítva a router, amikor a netkapcsolat szakadt meg menetrendszerűen másfél-két nap után, a fene tudja miért. De ez nem normális helyzet volt.
MaCS
-
-
blakey
titán
válasz
mSchumi87 #11439 üzenetére
milyen gyakran érdemes csinalni restartot? -
, eddig milyen routereid voltak, hogy ilyen kérdés merül fel? 300 napnyi üzemidő után sincs semmi gond, nem kell újraindítani. Persze az ördög nem alszik és lehet valamilyen firmware-hiba, de többnyire nincs gond így újraindítani sem kell.
-
-
blakey
titán
válasz
mSchumi87 #10919 üzenetére
Jó a Merlin. a gyárinál mindenképp többet tud. Mint írtam, csakis emiatt váltottam AX58U-ra. Azért annak aki pl az USB-t használja nagyon nem mindegy, hogy SMB1 vagy SMB2-n éri el. A DNS-over-TLS sincs a gyári FW-ben és még nagyon sokminden. Ami fissebb vagy jobb verziót tartalmaz.
-
válasz
mSchumi87 #10906 üzenetére
Ízlések és pofonok. Én az AC86U-ra felraktam, és azon kívül, hogy kiírta a processzor hőmérsékletét, semmi előnyét nem találtam. Vissza is álltam a gyárira, mert azon legalább egy kattintással lehetett frissíteni a firmware-t.
Ha egyszer beállítod a routeredet, és utána nem igazán nyúlsz hozzá, akkor túl nagy jelentősége nincs. Az ide írogatók nagy többsége nem ilyen.
Ahogy blakey írta a Merlin a gyári egy kicsit feltuningolva. Tehát nem ad olyan extra nagy funkcionalitásokat, mint egyéb firmware-ek, amiktől akár egy gyengébb router megtáltosodik és mintha egy új eszközöd lenne. A Merlin nem ilyen. Nem mondom, hogy rossz, mert jópofa dolog, de pl. most az AX92U-mra nincs Merlin. Nem dőlök a kardomba emiatt. Nekem pl. biztos nem lenne szempont router vásárlásnál, vagy csak sokadik a sorban, hogy van-e rá Merlin.
-
blakey
titán
válasz
mSchumi87 #10906 üzenetére
A drága Asus routereknél a gyári firmware is egész jó, használható, viszont aki megszokta a CFW-ket annak a gyári néha kevés. Én csakis a Merlin miatt léptem vissza AX58U-ra, előtte AX92U, AX82U volt, de a Merlin FW képességei nagyon hiányoztak, pl. a hőmérséklet megnézése menüből, a DoT ami jó szolgálatot tesz, az IP-k kiosztása könnyebben, jobban szerkeszthető ha változtatni szeretnék, SMB2, több, jobb védelem, stb.. Sokkal jobban "felhasználó-optimalizált" és néha naprakészebb javításokat tartalmaz, mint a gyári. Jó a gyári csak korlátozott, a routerek általában többen tudnak. Egy AX82U, AX92U és qrva jó router lenne Merlinnel csak épp nem elérhető és valószínűleg nem is lesz. Egyébként a Merlin FW a gyári FW felturbózott változata.
-
TeeJay
félisten
válasz
mSchumi87 #9866 üzenetére
Jaj már
100mW lehet a wifi max teljesítménye miközben BP Széchenyi-hegyi toronyból DVB-T 80 és 100kW-al küldenek 5 multiplexen 24/7-ben és a gazdag elit mindig a hegyen lakik és kutya se foglalkozik ezzel
A wifi még így is vagy 20x kisebb teljesítményű mint amit egy mobil tud híváskor amit a fejedhez teszel napi 6-8órában ha VIP ember vagy.
Lenyomhatod estére csak ezzel semmit nem érsz el mivel a szomszéd wifije menni fog továbbra is -
pinnacle
nagyúr
válasz
mSchumi87 #9856 üzenetére
Engem is érdekelne, de nem derült ki, hogy mi a káros. Azt mondják a fejünk mellett azért ne legyen a router. Panel házban lakom a 8. emeleten, valakinek a névtelen routere kb. 1m sugarú körben, akkorra erővel ad, mint a sajátom a router mellett. Nem derült ki, hogy kié, és egyáltalán mi lehet. Alattam lévő szomszédok, azt mondták, hogy vagy nincsen routerük vagy szolgáltatót vagy nem valami névtelen kínait használnak. Az 1. emeletivel nem sikerült még beszélni, azért az durva lenne, ha onnan ilyen erővel sugározna. Egyébként lehet kérni ingyenes mérést az NMHH-tól. Ezzel te is meg tudod nézni.
-
válasz
mSchumi87 #9845 üzenetére
Amint a többiek is mondták, a router folyamatos üzemre termett eszköz.
Melegedés alatt mit értesz, illetve szerinted mi a jelentősége?
A broadcomos Ausoknál szoktak panaszkodni a 70-80 C körüli hőmérsékletekre, csak az nem teljesen tiszta, hogy miért. Ennyi a tervezési érték, ennyin működik, teszi a dolgát, nem sül meg.
MaCS
-
mrmft
senior tag
válasz
mSchumi87 #9832 üzenetére
En jelenleg az AX58U-nal ar/ertek aranyban, Asus+AX vonalon, jobbat nem tudok. Normal aran eseti akciok nelkul. A 82U nekem sem tetszik, de egy specialal arzet megbaratkoznek belole. Az AX92U merete, formara is jo, ha nem akarsz urhajot az meg alternetiva lehet, kb a 82U val van egy arban.
-
dkess
őstag
válasz
Az AX82U ebben a pillanatban nincs jó árban - 70K HUF a legolcsóbb helyen is. Ugyanakkor most 58K HUF volt jó ideig és sokszor szokott lenni 60K HUF -ért vagy alatta is. Annyiért már jobb vétel, mint az AX58U ...
Most hülyén fog hangzani, de egyfelől LED -eket kikapcsolod (az elején középen van hardveres gomb is erre a célra) - másfelől "diszkrét helyre" rakod. Nem feltétlenül kell egy router -nek a "nappali díszének" lennie avagy a hálózati eszköz feladatkörön túl a "Fengshui egyensúlyáért" is felelnie ...
-
blakey
titán
válasz
Egyrészt nem világít, mint a karácsonyfa, diszkrétebb, mint pl. az AC57U ledjei amik bevilágítják a szobát, ez meg egyáltalán nem, másrészt kikapcsolható. Élőben sokkal kellemesebb látvány, mint képen. Nyilván az ízléssel kár vitatkozni viszont egyáltalán nem olyan mint ahogy leírod.
-
blakey
titán
válasz
mSchumi87 #9828 üzenetére
Mindig jön valami új. Árban hol helyezkedik el azt csak a gyártó és a forgalamzó fogja tudni. Most is van olyan ami jobb választás egy másik azonos áruhoz képest. Nem tudom mit vársz, milyen újdonságot, de ha mindig arra fogsz várni akkor inkább ne vegyél semmit, mert most veszel valamit, fél év múlva jön egy újabb ami lehet, hogy jobb, aztán megint fél év és megint jobb. Ez ilyen. Vedd meg ami most tetszik és használd, ha úgy alakul akkor 1 év múlva eladod és veszel egy újabbat.
-
dkess
őstag
válasz
mSchumi87 #9707 üzenetére
Ennyi info alapján és amennyiben tényleg sok eszköz lenne valamint a AX58U egyébként beleférne, akkor esetleg AX82U 58K HUF -ért. Ugyanaz a hardver, mint a AX58U - csak 5 GHz -en 4x4 és HT160 -al az előbbi 2x2 HT160 -a helyett.
Őgy egyébként, ha csak ez a kettő router játszik, akkor alapvetően, ha a router -el egy szobában (és egyébként nem túl zsúfolt WiFi -s környezetben) lene laptop(ok) amik a 160 MHz -es sávszélességet támogatják, akkor AX58U, ha nincsenek ilyen eszközök, akkor AX56U is elég lehet ...
-
dkess
őstag
válasz
mSchumi87 #9125 üzenetére
Ez a Kaon HD Box (magyar nyelvű használati - a végén - [link] ) lenne? Akkor egyszerű dolgunk van - címszavakban:
- Set-top-box -ot a TV (-k) környékére rakjuk,
- RJ-45 csatlakozót békén hagyjuk,
- a Digi -től kapott koax kábelt bedugjuk a készülékbe,
- Set-top-box -ot csatolakoztatjuk a TV -hez (HDMI), opcionálisan a TOSLINK -et csatlakoztatjuk egy azt fogadni képes erősítő egységbe (avagy, ha TV -n van, akkor onnan is mehet az erősítőbe),
- a Digi -től kapott kártyát bedugjuk a készülékbe,
- Csatornakeresés illetve beállítás.A legfontosabb: hátradőlünk és élvezzük a TV adást ...
-
dkess
őstag
válasz
mSchumi87 #9121 üzenetére
"1. van ez a router megoldás hogy kikapcsolás nelkul (csak az antennák lekapcsolása) tudom adni a netet egy set-top boxnak."
Légyszíves ezt részletezd - én is kíváncsi vagyok mi lehet ez ...
Úgy egyébként, ha a route egyáltalán nincs bekapcsolva, akkor az nem csinál semmit ...
Biztos, hogy switch -be megy az "optikai internet kábel" és nem mondjuk egy ONT -ba? Amennyiben mégis ONT, akkor az bridge módban fut vagy sem?
Az a másik szolgáltató meg nem kötött be semmit csak hozzád vágott egy set-top-box -ot? Ebbe a milliőbe hogyan kerül router? Az router vagy AP módban van? Mi a szerepe annak?
Lehet, hogy a másik szolgáltatót kellene hívnod akitől most kaptad a set-top-box -ot, hogy gyerekek nincs szolgáltatás - oldjátok meg, hogy legyen. Különben természetesen addig egy petákot sem fizetsz, amíg nem szolgáltatnak. A régi szolgáltatódat hiába hívod - Nekik technikailag valószínűleg semmi közük hozzá - üzleti értelemben meg mi közük hozzá?
Egyébként az, hogy kik ezek a szolgáltatók az "szupertitkos". Ha elárulnád, akkor meg kell ölnöd mindenkit vagy mi? Szerintem írd körül pontosan, hogy mi a kérdés - akár rajzolgathatsz is mellé, mert ez így totál-katyvasz ...
-
-
-
válasz
mSchumi87 #5061 üzenetére
Amikor én szembesültem ezzel a kérdéssel még áprilisban, valamiért arra a következtetésre jutottam, hogy az AX56 tipikusan "az olcsóbb lesz a drágább" esete. De már nem emlékszem, hogy miért, vélhetően teljesítmény vagy wifi-biztonság (WPA3?) állhatott a háttérben.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest