- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonToni
aktív tag
válasz
Synthwave #26 üzenetére
Köszönöm, de igazi választ nem kaptam... legalább is itt nem!
Alább egy másik postban, a videóban már láttam számokat és értelmezni is tudom.
Ennek fényében mondom azt, hogy ez már nekem a "parasztvakítás" kategória.
Értem, hogy gyorsabban jelenít meg a kijelző, nem ezzel van a "problémám" hanem ennek "kihasználásával".
(érdekesség amúgy, hogy a különféle panelek (OLED, TN, IPS) hogyan viszonyulnak egymáshoz)
#29 PuMba: Megnéztem, ezért írom, hogy kvázi felesleges...https://kiszamolo.com/reakcioido-teszt/
Ezt próbáljátok már ki... csak az érdekesség kedvéért... meg, azt is írjátok az eredmények mellé, hogy ki-milyen felbontáson, frissítésen érte el az adott eredményét.
Komolyan érdekelne egy ilyen "felmérés"!
(Nem a legjobb eredmény érdekel, mert 1x nekem is sikerült 60ms -ot nyomni...!de átlagban ~240ms volt)
-
-
Navaren
aktív tag
Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem lesz/lehet akár mérhető előnye is annak, ha valaki 540Hz-en, játszik, hanem azt, hogy zseniális, ahogy az ún. 'gamer' hardver - kategóriában éppen mikor mit találnak aki, amik kapcsán a hc (pro, vagy nem pro, mindegy) játékos hirtelen azonnal tudja, mit kell menni és frissíteni a konfigjában
.
Az én generációm pl. a Counter-Strike 1.6-ot tolta versenyszerűen a kétezres évek közepéig, és bár akkor is kerültük az alacsony frekis CRT monitorokat (bár egészen más okból, ott tényleg konkrétan rossz volt nem hogy bámulni, de ránézni is az alacsony frekvencián villógó cuccokra, az akkori, gyerekcipős LCD-t pedig kollektívan kerültük, mint a pestist, ha lehetett), akkor még nagyon az elején járt ez az egész gamer-mizéria mint HW kategória, elsősorban egereket, egérpadkokat, füleseket nyomott le az ipar a torkunkon, hogy így 2000 dpi, meg úgy 1000Hz, lézer meg infra az elavult optikai szenzor helyett, mert hát ezekkel ugye mindenki azonnal sokkal jobban fog lőni.
Megjött talán az első mechanikus bill. amit láttunk (talán SteelKeys vagy mi volt a neve), aminek a csodájára jártunk a Pixel-ben, állandóan új fülesek jelentek meg, szóval mindig megjelent valami, ami hirtelen lehetetlen specifikációkat villantott, és amire szerencsétlen gamer pénzt tudott költeni, mázlinkra motyónként legfeljebb csak pár tízezret, nem félmilliókat.
A vicc az, hogy egyébként évente 3-4 perifériacserés kísérlet után is kb. mindig visszatértünk a jó öreg, jól bevált MS 1.1A, MS 3.0, Logitech MX510-518, stb szériákhoz.Értem én, hogy ez is ipar, ez is biznisz, és a ROG úthenger úgyis letarol és bebizonyítja, hogy 540Hz helyett ugyan lehet 280, neadjisten 144Hz-en is élni (és digitálisan ölni, hehe), csak éppen minek, kommentemmel mindösszesen a gamer-PR kreativitásának zsenialitása előtt tisztelegtem.
-
Egon
nagyúr
válasz
Synthwave #26 üzenetére
Azért van annak valami diszkrét bája, hogy technikai fejlődésre hivatkozol a képfrissítés vonatkozásában, miközben durván low felbontáson játszol egy olyan randa textúrájú játékkal, amitől a többség már 20 évvel ezelőtt is hányingert kapott volna...
Mindketten tudjuk jól, hogy egyrészt a 360 Hz és az 540 Hz között különbséget (sőt, jó eséllyel ugyanez a helyzet a 240 és a 360 Hz között is) vakteszten 100 emberből 99 nem képes érzékelni (a maradék egy pedig lottónyerteseket megszégyenítő eredményességgel tippel...
), max. a placebo-hatás érvényesül vakteszt híján, másrészt ahogy a fényképezők megapixel értékét túltolták marketing okokból a mobilokon, úgy ezt is túl fogják tolni, mert egy szint felett mindenképp parasztvakítás (a kérdés csak az, hogy már elérték-e ezt a szintet, vagy "csak" a 2000 Hz-es monitorok fognak abba a kategóriába tartozni, ami már a minden bizonnyal páratlan képességeid számára sem lesz érzékelhető különbség, mondjuk az 1000 Hz-hez képest...
).
-
DonToni
aktív tag
válasz
Synthwave #22 üzenetére
"És azok, akik sokszáz FPS-sel játszanak eSport játékokat, és nem szégyellnek perkálni némi kézzelfogható előnyért."
Valaki nálam okosabb, vezesse már le, hogy mondjuk 240 és 540Hz -en hány milliszekundum a reakcióidő egy embernél...?! Mert ha ez az "előny" valid, akkor azt mondom oké... (azt már meg sem merem pendíteni, hogy hány játéknál és milyen konfiggal lehet ezt az fps számot fixen elérni...)
-
Komplikato
veterán
válasz
Synthwave #22 üzenetére
A "naiv hülyék" csoport, és ez szerintem a szövegből is kiderül, pont nem azokra vonatkoznak, akik ARRA veszik a monitort, amire ki van találva.
Ebbe a csoportba azok tartoznak, akik mindenből is megveszik azt, amire nagyobb számokat írtak. Hogy utána SOHA ne használják ki. Lásd tutnig ram dupla, tripla áron, de alap órajelen. Vagy olyan anti userek, akik megvesznek egy bármilyen (120, 144, 540Hz) monitort, de 60Hz-en használják, mert még a videókártya beállítást sem találták meg meg soha.
Szóval nem az én igényeimről volt szó és nem is pro-gamerek fikázásáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- 24 Hours of Le Mans
- Tőzsde és gazdaság
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Könyvajánló
- Hálózati / IP kamera
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged