- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonToni
aktív tag
"Ember", képzeld el, hogy tisztában vagyok vele, mit jelenet a motion to photon latency.
Soha nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy ez mennyire "kézzelfogható előny" és hogy mennyire tudják ezt "kihasználni" az emberek (célközönség)!
Kodiak-nak is volt egy videója, ahol bemutatta, hogy ez "már az ember érzékelési képességeinek határán mozog"...! Illetve ettől még nem feltétlenül leszel jobb gamer (nem leszel hirtelen Kodiak vagy Michael Schumacher fénykorában).
A PC-ről, ami kirenderel neked másodpercenként 540db képkockát meg a hozzá tartozó perifériák megint csak ide tartoznak, ha már a teljes képet nézzük.
A "bajom" csupán annyi, hogy XY gamer pistike elolvassa ezeket a cikkeket, teszteket, nézegeti a számokat és szépen lassan el is hiszi, hogy neki ez kell, mert ettől mennyivel jobb lesz... ja... lehet, hogy jobb lesz valamennyivel, de szerintem ez nem indokolja az érte kiadott pénz mennyiségét. (mivel nem leszel hirtelen Kodiak vagy Michael Schumacher fénykorában).A célközönség az e-sportolók, nem az átlag gamerek és nagyon erős a gyanúm, hogy még az e-sportolók között is elég kevesen lesznek, akik ezeket a milliszekundumokat "kézzelfogható" előnyre is képesek váltani...!
(mondjuk megnéznék egy pár arcot, akik beruháztak egy 540Hz -es monitor/pc/periféria setupra és elverik őket a "csak" 240Hz-es konkurencia....)
-
CRTs
aktív tag
Nem különbözik sokkal attól hogy hangkártyákkal mi ment 2000-res években mikor realtime gitáreffekt kellett volna nekik TELJESEN JOGOSAN.
És nem is foglalkoznak 20ms+ dolgokkal zenészek. Miért lenne oké steamdecken 70-80-90 ??? Konzolon 150?Mert bökdösöd a thumbsticket oda nem kell ?
-
DonToni
aktív tag
"Értem, hogy gyorsabban jelenít meg a kijelző, nem ezzel van a "problémám" hanem ennek "kihasználásával"."
Erre te:
"Elsősorban azé van 540hz mert gyorsabban van új kép nem az a lényeg hogy sűrűbben"
Amúgy "aranyos" mindezt "érzésre" megmondani....csak sajnos nem így működik a világ. Ha van az emberek között 0,01% aki ezt ki is tudja használni, akkor azoknak oké a dolog, de ettől még nem ez lesz a jövő, mert XY -nak "érzésre" ez jobb....
Maradjunk annyiban, hogy ez is egy ágazat...
Nekem az a fontos(abb), hogy éles legyen a kép (pixelsűrűség és felbontás/részletgazdagság), jó kontrasztja legyen (TN kiesett, IPS so-so) és a színhelyesség (sRGB)... Ha már egyszer egy megjelenítőről beszélgetünk...
Ja és q-ra no offense, csak azért ne toljuk már fullba a kre.... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Okkké.
Szerintem jobban járunk, ha nem keverjük a szezont a fazonnal.
Sok sikert a másfél méterről történő, szó szerinti pixelekre hunyorgásra, amiknek az eltalálására egzaktan kevesebb időd van egy másodpercnél! A magam részéről már így is kopaszodom, feszültségből sincs épp hiány az életemben, szóval inkább kihagyom a dolgot.
---------------------------------------------------------------
(#42) vrob: Pedig változtat.
Ez egy egész jó videó róla: [link]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Már próbáltam utalni rá hogy kis képátlón eleve vicc a gaming"
Kivéve, ha nem csak casual puttyogsz, ugye.
Minél kisebb a képátló, annál kevesebb dolog történik a perifériás látómeződben, és annál több van fókuszban, tehát a célkereszt közvetlen szomszédságában, az meg nem megoldás, ha távolabb ülsz a nagyobbtól.
Nem véletlenül nem látsz prókat 27 hüvelyknél nagyobbal, de inkább a 24 az elterjedt, bár a magam részéről tudnám díjazni, ha 22, netán 18,5 hüvelyken is lenne 100+ Hz opció, nem csak a hordozható halmazban.
Itt most nyilván elsősorban FPS-ekről beszélünk, bár mondjuk egy MOBA-ban sem hiszem, hogy túl kellemes a hodály monitor, ha az ember nem csak a cimborákkal funolgat. -
Komplikato
veterán
A jó öreg 120Hz-es CRT-met szerettem, de nem azért halt meg, mert megöregedett az elektronika vagy a diamontron képcső ... szétporladt a burkolata és mindenhol is kontaktos lett. Hiányzik kicsit, ahogy beleég a röntgen képem a székembe tőle.
Érdekes, hogy állandó téma most az OLED, régebben a plazmák béégése. De senki nem beszél az SPVA kijelzők és tévék beégéséről, pedig hááááát ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged