Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DonToni

aktív tag

válasz CRTs #75 üzenetére

"Ember", képzeld el, hogy tisztában vagyok vele, mit jelenet a motion to photon latency. :) Soha nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy ez mennyire "kézzelfogható előny" és hogy mennyire tudják ezt "kihasználni" az emberek (célközönség)!

Kodiak-nak is volt egy videója, ahol bemutatta, hogy ez "már az ember érzékelési képességeinek határán mozog"...! Illetve ettől még nem feltétlenül leszel jobb gamer (nem leszel hirtelen Kodiak vagy Michael Schumacher fénykorában).
    A PC-ről, ami kirenderel neked másodpercenként 540db képkockát meg a hozzá tartozó perifériák megint csak ide tartoznak, ha már a teljes képet nézzük.
    A "bajom" csupán annyi, hogy XY gamer pistike elolvassa ezeket a cikkeket, teszteket, nézegeti a számokat és szépen lassan el is hiszi, hogy neki ez kell, mert ettől mennyivel jobb lesz... ja... lehet, hogy jobb lesz valamennyivel, de szerintem ez nem indokolja az érte kiadott pénz mennyiségét. (mivel nem leszel hirtelen Kodiak vagy Michael Schumacher fénykorában).

A célközönség az e-sportolók, nem az átlag gamerek és nagyon erős a gyanúm, hogy még az e-sportolók között is elég kevesen lesznek, akik ezeket a milliszekundumokat "kézzelfogható" előnyre is képesek váltani...!
    (mondjuk megnéznék egy pár arcot, akik beruháztak egy 540Hz -es monitor/pc/periféria setupra és elverik őket a "csak" 240Hz-es konkurencia.... :DDD )

• CRTs

aktív tag

válasz CRTs #75 üzenetére

Nem különbözik sokkal attól hogy hangkártyákkal mi ment 2000-res években mikor realtime gitáreffekt kellett volna nekik TELJESEN JOGOSAN.
    És nem is foglalkoznak 20ms+ dolgokkal zenészek. Miért lenne oké steamdecken 70-80-90 ??? Konzolon 150?

Mert bökdösöd a thumbsticket oda nem kell ? :DDD

• DonToni

aktív tag

válasz CRTs #60 üzenetére

"Értem, hogy gyorsabban jelenít meg a kijelző, nem ezzel van a "problémám" hanem ennek "kihasználásával"."

Erre te:
    "Elsősorban azé van 540hz mert gyorsabban van új kép nem az a lényeg hogy sűrűbben"

Amúgy "aranyos" mindezt "érzésre" megmondani.... :) csak sajnos nem így működik a világ. Ha van az emberek között 0,01% aki ezt ki is tudja használni, akkor azoknak oké a dolog, de ettől még nem ez lesz a jövő, mert XY -nak "érzésre" ez jobb....

Maradjunk annyiban, hogy ez is egy ágazat...
    Nekem az a fontos(abb), hogy éles legyen a kép (pixelsűrűség és felbontás/részletgazdagság), jó kontrasztja legyen (TN kiesett, IPS so-so) és a színhelyesség (sRGB)... Ha már egyszer egy megjelenítőről beszélgetünk...
    Ja és q-ra no offense, csak azért ne toljuk már fullba a kre.... :)

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz CRTs #43 üzenetére

Okkké.

Szerintem jobban járunk, ha nem keverjük a szezont a fazonnal.

Sok sikert a másfél méterről történő, szó szerinti pixelekre hunyorgásra, amiknek az eltalálására egzaktan kevesebb időd van egy másodpercnél! A magam részéről már így is kopaszodom, feszültségből sincs épp hiány az életemben, szóval inkább kihagyom a dolgot.

---------------------------------------------------------------

(#42) vrob: Pedig változtat.

Ez egy egész jó videó róla: [link]

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz CRTs #33 üzenetére

"Már próbáltam utalni rá hogy kis képátlón eleve vicc a gaming"

Kivéve, ha nem csak casual puttyogsz, ugye.

Minél kisebb a képátló, annál kevesebb dolog történik a perifériás látómeződben, és annál több van fókuszban, tehát a célkereszt közvetlen szomszédságában, az meg nem megoldás, ha távolabb ülsz a nagyobbtól.

Nem véletlenül nem látsz prókat 27 hüvelyknél nagyobbal, de inkább a 24 az elterjedt, bár a magam részéről tudnám díjazni, ha 22, netán 18,5 hüvelyken is lenne 100+ Hz opció, nem csak a hordozható halmazban.

Itt most nyilván elsősorban FPS-ekről beszélünk, bár mondjuk egy MOBA-ban sem hiszem, hogy túl kellemes a hodály monitor, ha az ember nem csak a cimborákkal funolgat.

• Komplikato

veterán

válasz CRTs #18 üzenetére

A jó öreg 120Hz-es CRT-met szerettem, de nem azért halt meg, mert megöregedett az elektronika vagy a diamontron képcső ... szétporladt a burkolata és mindenhol is kontaktos lett. Hiányzik kicsit, ahogy beleég a röntgen képem a székembe tőle. ;]

Érdekes, hogy állandó téma most az OLED, régebben a plazmák béégése. De senki nem beszél az SPVA kijelzők és tévék beégéséről, pedig hááááát ...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés