- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traky
tag
FSB: 1,4V
NB Vcore:1,55V
SB: 1,6V
ICH 1,215VSőt az SB-t feltettem egyel nagyobb feszre (asszem 1,7 körül), mivel ehhez tartozik a PCI expressz, de semmi változás.
PCI, PCI Express frekit fixáltam természetesen 33,33-ra illetve 100-ra.
Megpróbálom visszakeresni a topikban a megoldást. Azért köszi az ötletet.
Ha közben mégis valami eszetekbe jut ... előre is köszönöm. -
apro
senior tag
hali
biztos igazad van. de auton a bios 1.4 ad nem?az NB nek, én valami olyat olvastam erröl a problémáról ,hogy biosban/ advenced menü alatt/ -PCI Express Frequency ...ennél kell velamit variálni, mert ha húzod a procit, akkor ezt az értéket 100-ra kell álítani, és ezt olvastam hogy itt van valami, vagy 101,vagy 95-re kell állítani ha jól emlékszem de itt atopikban útána kellene olvesni,,,(nekem a P5B-sima lapnál volt ilyen gondom pedig nem is volt húzva és itt segitettek ,ezeken a beállításokkal, de azért a kolege azért olvasgasson útána hogy biztós legyen.
hali -
Begi
senior tag
Ez ok, de azert eleg hulyen van megoldva, mert pl. ugye ha 1-1-re allitod a memo-proci frekit, akkor ugye elobb le kell venni a memoria frekvenciajat, es ugy novelni a procijet. De hiaba lesz a vegen 400MHz a bootnal azt fogja kiirni, amit legeloszor beallitottal, tehat nem a valosat.
-
bigskull
tag
az jut eszembe hogy lehet hogy a gyorsaság többet ér mint a méret... Megmondom nem mertem álmodni hogy ilyen jól összeáll a dolog. Akkor viszont most feleslegbe áll ítt a mem
Nem konvertálok, csak játszom, torrent, filmnézés, net, msn, gyakran 1x -re, és a régi gépem vérszegény volt, ezért gondoltam hogy a 4gb nagy dobás lesz, de lehet akkor felesleges... elkéne adnom?
Mi van ha csak 3at teszek be? Menyi lenne a csökkenés sebesség terén?
Tanács?
Igyegszem intézkedni, béremelés?
Miért van hogy 15 -20 fokot csökkent a gép hőmérséklete?
-
bigskull
tag
köszönöm meghoztad a MAI nap első sikerélményét. az általad írt tuningot végeztem el, ugyan csak 2gb rammal. mit javasolsz berakhatom a plusz 2gb -ot?
mod: maximálisan elégedett vok' eddig. gyorsultam, a hőmérséklet hatalmasat zuhant. még ha beveszi a 4gb ramot, felterjesztelek nobel díjra
-
TGArtist
tag
1.20Voltot kap alapban a CPU, ezt eddig is tudtam, Pcprobe is ezt írta ki. Viszont megnéztem az első hozzászólást, nagyjából én is ezekkel az értékekkel kísérleteztem, de beállítottam mindent úgy, ahogy ott van, elvileg mennie kéne, ráadásul az még E6300-as procira volt írva, de az eredmény előre várhatóan megint egy egyhelyben álló gép lett, a monitor stand-by módban villog, ventik pörögnek a VGA-n meg a CPU-n, és ennyi. MSN-en nem tudnánk felvenni a kapcsolatot, ott gyorsabb lenne valamivel. Előre is köszi!
-
Peet82
csendes tag
Szia Shkiz0!
Köszönöm a választ!
Sikerült látszólag stabilon megfogni 400x9-en, 3.6GHz mellett, RAM pedig 800-on, 4-4-4-10-4-25-10-10-10-en vagy hogy, lehet egyel több 4-est vagy 10-est írtam :-D Static Read Control is bekapcs, Faster-en
Tudsz olyan programot ami tényleg leteszteli a stabilitást? (lehet írtátok már, átfutottam nagyjából a fórumot, de nem volt olyan sok időm)
Procinak mi az tapasztalataid szerint ameddig melegedhet? Most idle 40-45, terhelve 55-60.
-
Eagle16
addikt
Amúgy ilyenkor hogy kéne beállítani a BIOS-ban a dolgokat?
1HDD (sata-s) és 1ODD (ata-s)
Ha letiltom a J-micront, akkor végképp nem fogja látni az írót. A többit hogyan kéne?
Enhanced, Compatible?
Bootoláskor mikor kiírja a procit és a többit, már látnia kéne az ODD-t, vagy csak akkor kéne kiírnia, mikor jön a J-micron-os dolog? -
azsha
csendes tag
Konkrétan nekem az a problémám, hogy ha nem szinkronban megy az FSB és a RAM akkor simán megy 900fölé az összes RAM, viszont szinkronban már 400MHZes FSB mellett is 2.3V kell a RAMnak ahhoz h beinduljon.(800-on ami az alapórajele)
szóval nem hinném hogy a ramok a rosszak, főleg hogy kettővel használtam eddig és azokkal ment a 456os FSB szinkronban, vagyis 912MHzes RAMbeállításokkal. de ha 4 van benne jóóóval fejjebb kell venni a memória feszültségét.
amit viszont nem értek:
csak akkor kell feljebb venni a memória feszültségét, hogyha az FSB-t is feljebb veszem.
2 RAMmal nem kellett.van egy olyan érzésem, hogy nem éppen annyi feszt ad a memóriáknak a lap, mint amennyit ír BIOSban.
ja, amúgy a legújabb van fent, 1604-es, de a régivel is ez volt a baj.
-
Kukk3r
csendes tag
Igazad van rosszul mondtam
Nem folyamatosan szaggat csak ha sok ember van a környezetemben és lőnek.
Megnéztem a cpuz-t úgyan olyan érték van ott ami neked is.
A drivert megpróbáltam a legújabbal és azzal amit hozzá adtak.Amúgy meg bios frissítéstől félek
Anyám csávója mesélte hogy ők is frissítettek egy P5b deluxos alaplapot rendesen fel is ment a bios, de utánna nem indult el a gép
És most nem úgy állok anyagilag hogy vegyek egy másik gépet -
kiviszem
tag
Köszi,megtaláltam.
Ezt állitottam be de nem indult a gép, min módositsak?
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.1V
*CPU Vcore Voltage 1.350V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V►CPU Configuration
Modify Ratio Support Auto
C1E Support Enabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled -
kiviszem
tag
5:Load Optimized Defaults . után pörgött a proci venti teljes fordulattal,ezt a gyári tuningprogival visszavettem,de ez az opció a biosban állitható,hogy mire az a kérdés.Amit szeretnék,hogy a hőmérséklet növekedésnek megfelelően szabályozzon fordulatot.
Érdekes,a Vanderpool Technology nem volt állitható,most magától megjavult
Ha megint nem indul a gép ,a CPU Frequency 400,vagy a DRAM Frequency DDR2-800MHz kell állitani?kössz hogy segitesz -
War
csendes tag
Hi,
Eléggé melegedett 1.45V-tel (Orthos alatt 80C, Sytche Ninja + 120mm Silenx) ezért levettem 2 egységgel. Így is simán megy 3.2Ghz-en. CPU-Z szerint a Core voltage 1.360V. AMi fura viszont hogy orthosban is 3.6Ghzt ír. Orthos: 400x9, Everest tegnap a magasabb feszültséggel is 3.6Ghzt írt már nem emlékszem pontosan, asszem hogy 450x8 volt. Most csak az Orthos ír hülyeséget, közben fut már egy ideje az is most úgy néz ki 76C a max.
A 9x lehet megpróbálom majd ma este, de én sajnos főállásban a gépen dolgozok, és du 5ig még egy stabil rendszerre van szükségem. Amúgy se akarom szénné hajtani. Ha kipróbáltam a 9x akkor jelentkezek.
JA tegnap esti Everest Benchmarkok:
CPU Queen: 10959
CPU PhotoWorkxx: 29944
CPU ZLib: 82799Elég meggyőző
-
War
csendes tag
Köszi a segítséget. Ezt a lapot még akkor vettem amikor P4 2.8as procim volt, egyik az első LGA775 tokozásúak közül. A régi lap meghalt és gondoltam, akkor már olyat veszek amibe jó lesz egy Core 2 Duo. Mivel most elég nagyot esett a Q6600 ára így inkább az lett belőle, ezért nem passzolnak teljesen, de ahogy mondtam nem akarok nagy tunningot 3Ghz már elég lenne. Még visszakeresem a 400as értékeket amit mondtál vagy megcsinálom az 1. hsz szerinti tuningot.
Még 1x köszi!
-
sn0
csendes tag
Köszi a segítséget, még annyit kérdeznék, hogy kell másnak feszt. adni? Gondolok itt nb-re, vagy fsb termingre, vagy bármi másra...ezek nekem mind auton vannak...value ramjaim vannak egyébként, bocsi, hogy nem írtam...egyedül a procinak adtam feszt (1.3625V). Tuning téren: ameddig a ram bírja, mert ugyebár nem a procinál várható, hogy hamarabb kifullad. De egyébként teljesen biztonsági tuningot akarok. Hogy lehet megnézni a proci végét 400-as rammal egyébként?
-
vlaci79
senior tag
Szia!
Köszi a segítséget. ''vCore: Adjustable CPU voltage at 0.00625V increment'' számomra azt jelenti, hogy ilyen lépcsőkben lehet emelni a feszültséget. Vcore min értékét nem találom egyértelműen sehol sem.
Alaplap leírása is csak 1.2750-1.700V tartományt említi, ugyanúgy mint a P5B deluxe leírása. de ott 1.1V-t is beállítani.
Szóval nemtom, tapasztalati úton fogok meggyőződni róla mikor kezemben lesz a lap.
VLaci -
HUN]Repa
aktív tag
hmm értem illetve nem értem
az Asus-t milért ad ki most egy ilyen lapot ? Nekem ez van és láttam hogy drágább a P5B sima de viszont mintha ez többet tudna ! Csak azt akarom ebből az egészből kihozni hogy jól döntöttem-e avval hogy ezt a lapot vettem-e meg a E6400-emnek mint tuning mint megbizhatoség szempontjából
-
-
Dexter68
addikt
Köszi. Most jónak tűnik
Bár elég változó eredményeket kapok. Everesttel tesztelem, részint a sebesség teszteket nyomom, részint meg a stabilitás tesztet.
A sebességteszteknél elég változó a kép, van amikor gyengébb eredményeket kapok, mint húzás előtt volt, aztán most meg mintha megtáltosodott volna... -
-
-
apro
senior tag
hali
bocsi, el írtam igazad van(látom a szemed a pélyán) mert összekevertem (a 6420-as al)
de ez akkor is igaz hogy a 400-as fsb-t(7X-val) kin keservesen azth.1.5v körüli fessz. tudtam kihozni bel és nem igazán volt stabil, a höfok az meg terhelten 72-73c körül volt,sokat kinlottam vele
amikor amásik lapba beletettem ott ment, a max amit kitudtam hozni bell(ez bizt az én hibám)420fsb,-t (P5B-Del.)-ben. -
muris
tag
volt már minden kipróbálva...
2D-ben nincs is semmi probléma, csak 3D-ben...nagyon csunyán belassul mindegyik game...nincs memória ''szemetelés'', nincs elszállás, csak hihetetlen lassú...
friss driver (több is), directX, windows reinstall...de semmi...
szóval megvárom a 8900-es szériát...hátha...mert a 7900GT-m hibátlanul pörög benne... -
-
szasanyi
félisten
Persze, ne erőltessétek magatokat azzal a sok sörrel...
Nem tudom,
sikerült-e jobb üzletet kötnie, de ha nem, hétvégén hoz nekem 2x1 GB
Teamgroup Xtreme modult. Majd szóljatok ha aktuálissá válik.
Hát ez [link] sajna 45k. Ezért is nem tarom meg, ráadásul nem is tudom kihasználni. -
zotyesz 1
tag
Gondoltam DBob-nak sikerult megoldani, hogy mukodjon 4G rammal, picit atirva valamit az xp-ben is. Miert ne sikerulhetne valakinek kispekulalni ezt is. Amugy nekem par dolgom at van irva az xp-ben ahhoz, hogy valamik mukodjenek (az ismerosok, akik hasonlo dolgokkal foglalkoznak, nem hittek el, hogy ezeket sikerult megoldani). Ezzel itt nem tuningra gondolok. Persze nekem sem mindig minden finta sikerul.
Shkiz0: Sose mondd, hogy soha! -
Vazze ezerszer el lett már mondva!!
Senki nem beszél itt oprendszer szintű memória kezelésről. Bios...B.I.O.S Basic Input-Output System. Ott van az én problémám. (ami pedig a topicba tartozik annak lévén, hogy ebben a lapban van)
Akárhol megpróbálok rákeresni, hogy hasonló problémája van az embereknek, a hozzászólások <50%-a vistáról, meg 64bites opsysről beszél....kár hogy senki se beszélt rajtuk kívül arról (amúgy meg súgom, vista se lenne különb xpnél...a kulcsszó nem a vista, hanem a 64bites oprendszer)
Szóval no offense, de legalább el kéne olvasni a postot rendesen, mielőtt hozzáböfög feleslegesen hülyeséget valaki.
[Szerkesztve] -
-
xlaci
senior tag
2.1 de elkeseritesz, hát ez kár. Amugy most frissitettem biost 1106-ra, hát igy első körben érdekes dolgok történnek. Mondom magamban előszőris megpróbálom ugyanolyan beallitason ami eddig volt(proci 3.2, ram 800) hát nézem a cpu-z t ahol látom hogy magától átálitotta az időziteseket 5 4 4 10-re, de eddig megy az orthos
ugyhogy asszem probalom is azt a francos 900-at
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- 24 GB-os RTX A5000 HP - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest