- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kaktusz100 #3073 üzenetére
A gépemmel számomra furcsa dolog történt: bedugtam a tápkábelt (amiben áram volt) a tápba, és a gép egy pillanatra elindult, majd rögtön le is állt. A hangszórók be voltak kapcsolva, azok pattantak is egyet... Tisztában vagyok vele, hogy előbb a gépbe, s csak ezután a 230-ba kellett volna dugni, vagy a tápot előbb lekapcsolni
Ez így van de ettől nem szokott elb@szódni.
A problémám pedig: leállt a BIOS órája. XP alatt telik az idő, számolja a másodperceket, de bekapcsolásnál azt az időt mutatja, amikor kikapcsoltam. Gondoltam, hogy esetleg az elem mehetett ki, de a BIOS-ban nem számolja a másodperceket (AMI BIOS-om van). Úgy emlékszem, hogy szokott számolni, amikor belépek a BIOS-ba. Ez egy ASUS P5PE-VM típusú alaplap.
próbáld ki hogy az elem melletti jumperrel törlöd a biost, aztán beállitasz mindent ujra. Esetleg nézd meg hogy nem e mozdult el az elem. vagy niosban nézd meg a ''POWER'' menüben ahol irja hogy 3.3v mellette kiirja az ép aktuáális értéket, hogy megvan e. Ha ez sokkal eltér akkor az elem kimerült. Bár ilyen esettel még nem találkoztam igy én is csak találgatok.
A kérdésem hozzátok: szerintetek mehet a kukába az alaplapom? Vagy lehet, hogy csak új elem kell bele (ha igen. akkor miért nem számol a BIOS-ban az óra, (és XP alatt miért működik?)). Ha kiment volna az elem, akkor gondolom minden más beállítás is törlődne a BIOS-ból, viszont ezek megőrződnek. BIOS-t lehet kapni valahol?
BIOST nem lehet kapni
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 3
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- INGYEN FOX - GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 ÚJSZERŰ - GARIS
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest