- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
HZSolti
tag
Estemben ez a
"letöltöd az új biost", lehet a régi is? Mert épp ez a cél, régebbi BIOS.
Szóval a ROMfile BIOS-t NERO-val kiírom iso-ba és be is fog bootolni illetve auto frissül?
Bevallom olyan hihetetlenül hangzik mint az, hogy nekem valaha is összejön a downgrade.
Másik, ha már kiírtam CD-re, ennyi erővel bootolhatna arról is nem?
Ugyan az mintha a pendrive, nem?
Eddig sem volt világos, floppyról, winalól sose volt gond, most meg bénázok, de sikerült teljes mértékben megzavarodnom -
vzoole
csendes tag
-
letix
senior tag
Szia!
Valami isteni szerencse altal most mukodik x16 sebessegen a pci-e kari.
A geil ultra feszultsege auto-n volt, akkor is amikor 4-4-4-12-re allitottam.
Par ujraindulas utan utannazetem, hogy mennyi a gyari fesz.-e, raallitottam BIOS-ban (2.1V), es most elmeletzileg mukodik a dolog.
100-ra fixaltam a PCI-E csatit,de ugy sem mukodott, csak miotan rendesen belottem a memoria idoziteseket..Erdekes..pedig azt hinne az ember hogy az informatikai mindig mindenutt kiszamithato
udv es koszonom a helpet az uraknak!
letix -
(Darkwood)
őstag
Ave!
Nos, megpróbáltam és úgy gondolta a gép, hogy nem fog elindulni sem!Neked milyen bios van feltéve, mert nekem nincs olyan lehetősegem, hogy a Peg 6-ot beállítsam! (peg/pci, pci/peg). Nekem a 1223 van fent!
Az orthos-nál mennyi időnek kell eltelnie, hogy azt lehessen mondani, hogy jó? És mellyek azok amelyeket lefuttassak?
U.i. Köszönöm, hogy segítesz! -
-
Larry303
addikt
nagyon nem erről van itt most szó kollega...tisztában vagyunk a 32bites rendszer memoriacímzésének folyamatával...
attól, még ,hogy nem tudja megcímezni (mert 32biten nincs elég cím ugye!!!!) attól még amit megtud annak hiba nélkül kell mennie...ha nem lene tuningolva a rendszer és ezzel együtt az északi híd akkor működne is...
itt most a tuning vs a 4modul a téma... -
Core2duo6600
veterán
nem volt odaírva, hogy béta, bétat semmiből sem teszek fel
(#4167) Motion_Blur
Mindegyik lapra az ahhoz valót kell feltenni
Ez deluxe hoz van, a többit nem néztem(#4171) Dyno
A front mik kihangosítását kapcsold ki, ezáltal kevésbé lesz sistergés, de lévén alaplapi tökélets nem lesz, de érdekes, hogy linux alatt teljesen tiszta
Próbáld még ki, hogy nem földelt konnektorba dugod a gépet monit, és mindent, ami össze van kábellel kötve
Tehát ha usb és a nyomid azt is
Nekem bevállt igaz nálam az 5.1 zugot nem kicsit(#4182) Equitem
Amit leírsz hibajelenséget ram hibára utal, amikor nekem volt, akkor egyaltalán nem indult el, de pont ezt csinálta amit mondaszA P5K elvben ujjabb technológia, ha csúcskategóruiás gépet raksz össze akkor mindenképpen az utobbit
Ha az DDR3 as ramot használ akkor keress 1 másikat ami DDR2 est még nincs értelme a DDR3 nak nem gyorsabb igazán, viszont sokkal drágább
-
Anubis_9
addikt
400-as FSB felett nem igen járatnám a gépet, mert ott instabillá válik (nem csak a Kingmaxokkal hanem Geil-el is, egyszer kipróbáltam), szerintem azért, mert csak P5B-E van, aminél nem lehet többek közt a hidak feszültségét szabályozni. Vagyis a mem-ek 800 Mhz felett nem járnának. A Kingmaxaim 4-4-4-12-ben járnak most is.
Ez sima Geil, nem Geil Ultra. Válaszokból kiindulva nem éri meg cserélnem, max akkor, ha tök ingyenben megúszom!
Köszi mindenkinek!
TÉNYLEG, AKINEK P5B-E van (az első szériákból), MEKKORA TUNINGOKAT ÉRT EL VELE, STABILAN?
-
-
priti
addikt
nya holnap megsasolom, kiváncsi vagyok, hogy létezik e , hogy a bios nem látja de a winfos igen, nekem ez anomáliának hangzik és minden eddigi tapasztalatommal ellentmond. Ennyi erővel ha a biosban letiltom az egyik bankot a vista akkor is látja, vagy mi? Jó ez már kötekedés, de mindenesetre gondolom érthető, hogy kételkedem....
Bár végülis látja a bios, csak a méretét látja rosszul
Na mindegy, nem oltom be magam máséval, csak a saját hülyeségemmel, ha már hülyeség, úgyhogy kipróbálásig kussolok a témában
-
bigskull
tag
Köszönöm de ezt AS barátom figyelmébe ajánlom.
Amugy én voltam a hibás mert ugy kellettvolna leírnom hogy winyóm sincs se oprendszerem és akkor 1felöl átugorhattam volna a vistás dolgokat, másfelöl jó mert most már ezt is tudom, csak nemtudom hogy ha látja agép miért nem 4gb-ot ír hanem 3,5 -et
Kipróbálom feltétlen a vistát elrakom a linket hátha segít de nagy szomorúságomra sztem valami bios beállításbeli hibám van.
-
bigskull
tag
Végérvényesen megkérdezem és ne haragudj a hangvételért nem neked szól igazán.
De a szájbavert Mérnökinfós 3 évem alatt olyat nemláttam, hogy egy nyavajás oprendszer kihat a biosra (biztos létezik az xp vista nemnagyon ilyen)
Ugyhogy én felteszem a vistát de ha a bios 3,5gb-ot lát meg 3at az nem egészen egésséges. és nem az oprendszer hiányosságainál kutatok.
Nemtudom érthető volt e. elöbb lásson 4gb-ot a bios. utánna foglalkozok azzal hogy 64bit kell neki.
Komprende?
És szori de 6írták hogy oprendszer; 7.jére is leírom hogy bios meg boot képernyő
-
Lamarr
csendes tag
Én tudtam hogy nem fogja alapból 1066-on kezelni!(alapjáraton pc6400nek ismeri fel hivatalosan ez a lap maximuma erre van készítve) de mivel ott van a lehetőség vagyis felkinálja az 1067-es üzemmódot kipróbáltam avval, kingston lapján 2.2voltot írnak 5-5-5-15 ös késleltetéssel 1066 frekire. A lapomon 0.5 el lehet lépkedni felfele a memó-feszen, érdekes módon a 2.20 kimarad
2,15 után a 2,25 jön..ok gondoltam kipróbálom 2,25-el 5-5-5-15-ön..elindul(gép bootnál kiírja pc-8500) bootol megy, nagyobb memóriahasználatnál elszáll kékhalállal vagy megáll minden. És ekkor jött a kérdés, hogy egy gyárilag 1066-ra felkészített válogatott ram nem megy akkor mi lehet a gond. (jah és legújabb biosom van)
Valószínű kompatibilitási bibi lesz hogy nem eszi meg a RAMot nagyobb frekinPedig a kingston lapján olvastam is hogy a p5b megy 1066-os ramokkal azokon volt tesztelve
Jelenleg 1.8on mennek 800on stabilan hiba nélkül.
Mod: Most olvasom hogy Deluxe lappal...nekem Premium vista van úgytudom a deluxe és a premium felépítése egyezik, csak a kiegészítőkben térnek el
-
kiviszem
tag
Tehát 7-es szorzót beállitom,és az Fsb-t 300-ról lassan emelem? DRAM Frequency DDR2-800MHz,maradjon fixen?A Geil Value is megy ezekkel a feszültségekkel,és beállitásokkal?(Cas 5-van a dobozon,jó lessz neki 4-re állitva?)Most kézzel elég forrónak tünnek,nem szeretném megsütni őket.( a 7-es szorzóval fagyott le 400-as Fsb-nél,ezt fixen beállitottam,nem lassan emelve)
-
Core2duo6600
veterán
Értem, már visszavittem, mert non szansz, hogy nem volt hajlandó elindulni, bios clean, és elem kiszedés megvolt
Már csináltam ilyen pucolást
akkor simán elindult a gép miutan osszeraktam, annyi volt, hogy kiírta hogy új cpu azt kész, most a moni sem kapcsolt be már !!!!
Ramok összes szlotba jártak
Elfogyott az 5letem, és meguntam visszavittem -
Hemi 426/RT
aktív tag
én se akarok kekeckedni de mégse birja hiába 9500 zalmi a név nem mindg minden.
én ugy tudom hogy a heat pipeba van valami trutyi am hö hatására gáznemüvé válik és felszáll a bordákhoz...visssza hüll vissza folyik és ig tovbb....de ha tévedek akkor bocs!
és ha kimaradt esetleg a trutyi akkor nem tudja azt a teljesitményt nyujtani amire szükség lenne és hiába zalmi akkor még mindig egy kacat.mert hát mindeki tévedhet hibázhat..
én meg elöszerettel választok be gyári hibás cuccokat állandoan...
[Szerkesztve] -
-
LGA 911
tag
érdekes lenne látni hogy melyik ram mennyit bír és hogy itt mennyit használt az aki csinálta
egy éve mikor ezt a konfigot összeraktam azt olvastam hogy ezekkel az időzítésekkel ez 935 öt bír 2.1V-on
az én bajom hogy nem értek hozzá és nemtóm az időzítésekkel hogy kell játszani
majd most utánaolvasok itt egy kicsit hátha okosabb leszek...
de azt még mindig nem értem hogy az auto ami lasabb értéket ad meg az mér instabilabb mint az én manual értékeim amik gyorsabbak... -
LGA 911
tag
Szia!
Szerintem valami szofveres probléma lehet ennél a lapnál. nem zongoráztam végig a amit írtál egy mert sima p5b-m van és nem lehet felezni a memókat kettő marhára nem értek hozzá és időközben meg is oldódott a probléma vagyis részben.
Nagyon furcsa most 444-en megy a proci és 888-on a ramok a proci 1.3V-t kap de ezt csak úgy saccra adtam meg neki.
430-on ment alapon ( ez normális? ) gondoltam adok neki még egy kis vért
a memó 2.1 et kap a lap meg 1.3 at azt is csak azé vettem feljebb hogy jól érezze magát
a memó időzítések pedig a következők: 5 5 5 15 5 30
és így most stabil
amit nem értek:
ha a memóriák osztását 888-ról autóra rakom és az időzítéseket is rábízom a lapra ( én még szigorítottam azokon amiket ő javasolt. 5 6 6 15 6 35-öt adott ki mikor engedéjeztem a manuális beállítást )
tehát ha ez a kettő autón van akkor fagyzik ha viszont én állítom be és ráadásul az időzítéseknél szigoratottam is akkor meg stabil.
ezt magyarázd meg ha tudod. nem tudom elképzelni hogy ez mi lehet...
remélem érthető voltam -
LGA 911
tag
huh
leírom a pontosan hátha te tudsz kezdeni vele valamit
P5B e6300
440 a memória
dram freq fsb vagy mi az auto-n van
100 a vga
33 a pci
1.45v a proci
1.45 a lap
2.1 a memória
az időzítésekhen nem nyúltam kellett volna?
a cpuz a memókra ezt írja:
fsb:dram 1:1
cas 5
ras to cas 6
ras precharge 6
cycle time tras 18
command rate 2T
az érdekel hogy a dram freq mér nem működik jól ha 880 ra állítom mért megy csak akkor jól ha auto-ra állítom... -
Holm18
csendes tag
Úgy van hogy van egy satás vincsim samsung és egy satás nec íróm.Ezt a kettőt felismeri.
Van még a gépbe egy atás seagate vincsi és egy pioneer dvd író. ezeket nem látja.
De érdekes módon eddig simán ment semmi problémája nem volt. Most a napokban kezdte el de nem tettem fel semmi progit vagy új hardvert a gépbe. -
Holm18
csendes tag
Hell!
Hát eddig simán ment így és most kezdte ezt a hülyeséget.Egyik nap már nem látta az atás vincsit de ha újra indítottam akkor jó volt. Mostmár viszont az újraindítás sem segít.
A jumperelés úgy volt megoldva hogy az ata(seagate 320gb) volt a slave a satát(samsung 400 gb ) pedig nem kell jumperelni.
Nem tudom mi jöhetett rá de ha sehogy sem megy akkor sztem kénytelen leszek venni egy ata - sata átalakítót.Szerintetek ezzel megoldódna a problémám?Vagy küldjem vissza az alaplapot mert még garis.?
Üdv.: Holm -
hülyegyerek
addikt
Megnéztem,alapon volt minden,és úgy írta ki az overcl. failed-et,és utána le is fagyott.Utána beállítottam 12:8-as RAM arányt (cpu alapon 266MHz-ram 800MHz),és akkor érdekes módon nem írta ki a túlhúzós hibaüzit....szóval passzolok.Lehet,hogy a lapom nem bírja a gyári órajeleket,csak,ha húzom???
Kíváncsi vagyok,hogy elindul-e még1x....de egyelőre nem kockáztatok -
Baco83
tag
-
Core2duo6600
veterán
Attól függ, hogy melyiket szeretnéd, mire használod a gépet stb....
Elösször is nézz utána, hogy elsősorban a VGA és a többi hw edhez van - e 64 bites driver, és ha van vista ra, akkor inkább azt, mert a xp 64 bitre már aligha fejlesztenek drivereket.
Meg zavaró, hogy azzal indít, hogy vagy 400 megat lekap az update ről
a sima 32 bites xp, összesen nem szed le ennyit -
szasanyi
félisten
8600GT DX10 kártya, aminek a teljesítménye ott nem lesz elég. DX9 alatt sokkal
rosszabbul teljesít, mint egy X1950Pro. Mivet az X1950 GT/Pro között csekély
különbség van, és a Pro-t javaslom (így nem kell tuningolni a GT-t).
DE ha van zsé, és mindenképp DX10 kártyát akarsz, vegyél 8800GTS 320-ast,
hogy később, DX10 alatt használni is tudd egy darabig. -
Na, próbálom lassan írni...
- Onnan indulunk, hogy a procid megy 2800MHz-en, tehát 400MHz-es FSB-ig kizárhatjuk, hogy korlátozó tényező lenne, igaz?
- BIOS-ban beállítod az FSB-t 300MHz-re, belősz vmi laza időzítést, mondjuk 5-5-5-18-at, megfeszeled a RAM-okat, és beállítod a legmagasabb DDR értéket, amit látsz. Ez lesz a 2:3-as szorzó. (Nem osztó, mivel 965-nél nincs visszaosztás, csak szorzás.)
- Ekkor (CPU-Z-vel ellenőrizheted) a proci 2100MHz-en, 300*7-en fog menni, a RAM-ok pedig 900MHz effektív órajelen (300/2*3*2) fognak ketyegni.
- Elkezded emelni az FSB-t, mondjuk 340MHz-re.
- Ekkor a procid 2380MHz-en, 340*7-en fog menni, a RAM-ok pedig 1020MHz effektyv órajelen (340/2*3*2). Ezt már valszeg nem fogják bírni, tehát be is fejeztük a RAM-ok végének keresését. A proci, amint látod még csak 2380MHz-en megy, tehát kizártuk, mint korlátozó tényezőt.
- Tegyük fel, hogy a memók valami csoda folytán mennek tovább is.
- Az FSB-t megemeled 400MHz-re.
- Ekkor a procid 2800MHz-en fog ketyegni, a RAM-ok pedig 1200MHz (400/2*3*2) effektíven mennének, de ez ugye kvázi kizárt a te modulijaid esetében.
Lássuk be, hogy ha a procid tudja a 2800MHz-et, és azzal ugye a 400-as FSB-t, akkor 1200MHz-ig tudod tesztelni a memókat anélkül, hogy a proci korlátozó tényezőként lépne fel. -
Ribi
nagyúr
Chalez, van az ASUS Update V7.09.02 Install Program for Windows 2000/XP/2003 and Windows 64bit XP/2003.
Ezt lekapod + a bioszt es a tobbit mar ertelemszeruen megcsinalja a progi. hogy erdemes-e legujabbat leszedni ? En nem nagyon szoktam ezzel szorakozni, amig nincs gond addig valszeg az ujabb biosz nem lesz semmivel sem jobb, de neha a tuningban segit. Bar ez inkabb giga problema szokott lenni. Asuseknal ilyen nem nagyon van hogy uj biosszal jobban huzhato (vagy csak en tudom rosszul). De mar en is frissitettem 1x mert elkezdtem huzni es remenykedtem hogy nem a lap miatt nem tudom allitani a nb, sb feszkokat. Na szal szabadon valassztott a frissites -
Kukk3r
csendes tag
Hello!
Kipróbáltam... nem sok sikerrel :S
Valami nagyon nem frankó.
Amit elküldtél beállításokat azok közül 1-2 nincs is az én lapomon.
Lehetséges bios frissité kellene nekem?
Báár az nem magyarázná azt hogy miért mindig csak rammal küszködtem :S
Vagy még arra is gondoltam hogy talán a windowsom produkálja ezeket a hibákat, vagy vincsi. . :S
http://kepfeltoltes.hu/view/070616/proc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Prociról csak ezeket tudtam össze szedni
UI: még mindig nem tudtam megnézni a képet. : ) a szervert nem lehet elérni a linkel :S
[Szerkesztve] -
Kukk3r
csendes tag
Hello!
Köszi szépen a részletes leírást meg is néztem!
De nem mindenhol tudtam megadni azokat az értékeket amiket leírtál ezért nem mertem elmenteni.
Nekem is csinált olyat hogy átment vörösbe az mit jelent?
Nem gáz ha az eggyel nagyobb vagy eggyel kisebb értéket adom meg? Vagy esetleg hadjam auton?
Az a baj hogy még nem csináltam tuningot meg semmit és ezért meg vannak bennem a parák :S
Esetleg msnen tudnál nekem segíteni? -
Kukk3r
csendes tag
Szia!
Köszi hogy írtál : )
Csak az az egy bajom hogy nem tudom beállítani az általad megadot paramétereket.
Csak a rammot tudtam átálítani 533asra.
A chipsetrésznél: http://www.kepfeltoltes.hu/view/070616/DSC00529_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha esetleg leírnád pontosan hogy mit s hogyan nagyon megköszönném mert már nagyon zavaró hogy nem tudom rendesen használni a gépet :S -
okoskaa
csendes tag
Cső
Nekem is hasonló configom van csak a rammom más no name
De úgyan úgy 800 as DDR2es. És az lenne a kérdésem hogy így úgye nem használom ki a rammot igaz?
(A proocom 800at tudja vagy is arra van állítva)
A másik meg ha neked is 800as rammod van akkor mért csak 533on használod?
Eltudnád magyarázni mert még kezdő vagyok gép ügyileg -
Danix25
csendes tag
Helló!
cd-ről telepítettem, biosba visszaállítva a boot sorrend!
Kingston ramokkal havonta 1-2x jelentkezett a kékhalál, samsung ramnál win ment kb fél órát és újraindúlt ezt követően már windows betöltés közben újraindult a gép , ugyan ez a folyamat kingmax rammal , videokártya ill vinyó csere is volt de nem segített!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- Eladó Hibás alaplapok!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest