- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Halo
senior tag
válasz
vlaci79 #8907 üzenetére
hagyd a manóba a dual channelt - próbáld ki nélküle.
amúgyis csak mókusvakítás.igen-igen, azért ad összességében: kb 4-5 éve mikor próbáltam 2-5% "gyorsulást" eredményezett a dual rész... ez meg akár mérési hiba is lehetett. onnan kezdve nem is érdekelt már ez a dual-dolog
-
freeapro
senior tag
válasz
vlaci79 #6299 üzenetére
tudom, kiprobaltam es megy fsb333-on (1333) (2140-el!), a kerdes, hogy van-e ertelme 800-as (max 900-on megy) ramokkal
vagy jobb egy fsb200-as (800) processzor (pl: 7200, 5200) amit tudok tuningolni fsb allitassal (266/300) es akkor a ram nem fogja vissza a processzort
egy 8200-ast az alaplapomba mar feljebb huzni valszleg nem lehet, es ha a ramok lelassitjak, akkor az eredeti tuningolatlan sebesseget sem fogom elerni?
-
dembala
csendes tag
válasz
vlaci79 #5739 üzenetére
Vlaci:
Na, teljesen igazatok volt. En nem vagyok meg tul jaratos a tuningban, igy hat a problema valoban az volt, hogy tul nagyra allitottam a cpu frekit. 200-ra allitva, ugy, hogy a tobbi minden auto-n van, teljesen jol elindul a gep ugy, hogy a ram fesz 2.10-re van allitva. Ahogy el is varhato a 2.1-es GEIL-tol
Viszont a fura, hogy a Speedfan meg mindig 1.8-at reportal mikor kiolvassa a modulbol, szoval kezdem azt hinni, az a progi nem sokat er.
Van valami modszer (progi) amivel megbizhatoan meg lehet allapitani, hogy milyen fesz-t kap a ram eppen?Annak van jelentosege, hogy a biosban a ram fesz pirossal irodik ki? tehat barmit kivalasztok ott, az piros szinnel irodik vegul oda a megfelelo helyen.
Az az igazsag, hogy kicsit ketelkedem abban, hogy ami beallitok az valoban az is, ezert lenne fontos valami progi ami kiirja, hogy most valojaban mi van fesz teren.
Koszi!
-
dembala
csendes tag
válasz
vlaci79 #5730 üzenetére
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V itt probaltam 2.10-et es 2.05-t is
*CPU Vcore Voltage AUTO
FSB Termination Voltage AUTO
NB Vcore AUTO
SB Vcore ( Sata;PCIE ) AUTO
ICH Chipset Voltage AUTO►CPU Configuration
Modify Ratio Support nekem ilyen nincs
Ratio CMOS setting 7 itt nekem "CPU ratio setting" van AUTO
C1E Support Enabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled nekem ilyen nincs
CPU TM Function Enabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled nekem ilyen nincs►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled -
dembala
csendes tag
válasz
vlaci79 #5722 üzenetére
Vlaci:
Beallitgattam, ahogy az elso hozzaszolas javasolja, kiveve a procira vonatkozo reszeket, mivel nekem 4400-zam van. Ott mindig auto-ban hagytam.
Az a fura, hogy a GEIL ultra-m 2.15 vagy 2.1 vagy 2.05 volttal sem hajlando elindulni. A matrica szerint 2.1 V kell neki, de megis ha a fenti ertekekre allitom nem indul el a gep. Csak ha az egesz A.I-t auto-ba teszem akkor indul el.
Nemtudom a tobbi ertek befolyasol-e valamit ebben a JumperFree reszben, de ugy is probaltam, hogy mindent auto-ba tettem, csak a memory feszejt allitottam 2.1-re illetve a fenti ertekekre. Nem bootol be.
Velemeny?Nemtudom, hogy akkor most 4.4.4.12-vel megy a cucc, de nem 2.1-en hanem 1.8-on? speedfan szerint a memoria most 1.8-at kap.
Jar az hatrannyal, ha ugyan 4.4.4.12 vagyok de nem 2.1 V ?
Nem vagom miert nem indul a cucc a helyes beallitasokkal... foleg ha a memoria 2.1-es.Koszi minden hozzaszolast.
-
-
vj3
csendes tag
válasz
vlaci79 #4629 üzenetére
Bocs, kedves fanatikus tag, valóban.
Első elírásomat azonnal javítottam 965-re, de igazad van, ennek a G965 változata, video vezérlővel.Hülyeségemet is készséggel elismerem, de most nem ezért írtam, hanem azért, hogy milyen megoldást tudtok javasolni a helyzetre.
Kösz a segítő szándékot!
-
vlaci79
senior tag
válasz
vlaci79 #3115 üzenetére
Sziasztok!
Mint kiderült nem mindent lehet megtudni az alaplapi leírásokból.
ASUS P5B-V VCore minimum értéke amit a biosból be lehet állítani az 1.200V (win alatt szensorok 1.118V látnak)
Intel Celeron 420 gond nélkül megy 1.2V-ról, 1066fsb mellett.
VLaciui.: Intel Celeron 4xx-t tulajok közül senki ne próbálja az ASUS P5B-V gyári cd-n lévő BIOS-t visszarakni a lapba!
cd-n lévő BIOS nem támogatja a Intel Celeron 4xx családot(el sem indul vele a gép) -
válasz
vlaci79 #3113 üzenetére
igen lehet.
vCore: Adjustable CPU voltage at 0.00625V increment
Viszont a többi fesznél már más a helyzet:
- vDIMM: 4-step DRAM voltage control
- vChipset: 4-step Chipset voltage control
- FSB tuning from 100MHz up to 500MHz at 1MHz increment
- PCI Express frequency tuning from 90MHz up to 150MHz at 1MHz increment
mellesleg itt egy táblázat nézd át.
[link] -
válasz
vlaci79 #2475 üzenetére
nem lehet tudni, mert láttunk már olyat hogy ment 1.3V-al 3.2-ön de fsb korlát miatt nem ment feljebb.
Szal tudni biztosra nem lehet, de nem rossz proci annyi tuti. Viszonyításképp az enyém 1.304V (valós) fesszel ment már 485-öt. Igaz csak 1.5 órát de ez alatt nemdobott hibát.
Végét én se tudtam megnézni mivel nemvolt ramom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest