- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisskert
csendes tag
Jó az a vas még mindig végülis, hiszen nekem is hasonló van.
Én ati-kártyát többet bele nem teszek semmilyen gépbe sem.
Arra kell még inkább odafigyelni, hogy a lehetőség szerint inteles hardverek legyenek benne. Főleg ha már egyszer a proci is az. Így szélesebb lesz a támogatottsága, hátha nem csak win fog futni azon a gépen.
Ha nincs valami extra igény, ami egy ilyen szintű gépen nem is annyira kivitelezhető, akkor bőven jó a kingston is ramnak, nem kell túlzásokba esni. Grafikához meg esetleg egy 9600 gtx-es nvidia akár 512MB vagy 1 gb video rammal.Én az enyémmel meg vagyok elégedve, igaz játszani nemigen szoktam rajta, inkább virtuális kliens vmware vpc-vel tesztelgetésekre használom, de a maya-hoz is kiváló.
-
kisskert
csendes tag
Van összefüggés abban, hogy ha visszább veszem a procit úgy 2,8 ... 2,6 közé, akkor talán a ramok időzítésének meg többet tudnék adni ?
Mert a proci húzása nem hozott annyira lárványos eredményeket, mintha tudtam volna jobban gyorsítani a ramokat egy kicsit, az 5-5-6-15-5 nél ?
Tegnap este feltoltam egy 64 bites Se7en Ultit és feltűnt az is, hogy ott kicsit más időzítéseket ír a cpu-z : -
kisskert
csendes tag
[link ezek vannak]
De az intéző folyton leáll, valami nem jó, restartolok ... -
kisskert
csendes tag
Na próbálgattam ezeket a beállításokat, de a memóriához nem enged nyúlni, az csak auto-val jó nálam. Volt egy pár bios reset, inkább hagyom, mielőtt elszáll a chip is ...
CL6-osak egyébként a ramok a CPU-Z szerint.
A procit sem sikerült egyelőre húzni, a CPU Frekv. 266-ra hiába kattanok, azt az egyet nem nyitja meg, FSB-t beállítottam 1.4 V-ra, a PCI Clock pedig 33.33.
Egyelőre ennyi, úgy tűnik jobban át kell olvasnom a facking manualt a BIOS-ról ... -
kisskert
csendes tag
OK!
Akkor visszaveszem a feszkót is, mert arrameg azt írták mások, hogy 2,1 simán jó ...
Amúgy annyit tudok, hogy ha rosszat állítok, akkor úgyis kékhalál lesz irql hibával és kezdhetem újra ...
Szerintem kb most is ezek az értékek vannak auto ...FireWire:
Hát hiába ! Mindig tanul az ember !!!
Köcce ezt is ! ... már nem hülyén halok meg, annyira legalábbis ... -
kisskert
csendes tag
Remap nélkül nekem is megvan a 3 GB, akkor val'szeg az a max így win7-en. D e úgy tudom, hogy akkor meg nem lesznek dualban.
Akkor ez valószínűleg ennyi x86 win7-tel ... Köszi !
Az még a macera, hogy akkor meg a mac snow leom sem szeret ezekkel a biosbeállításokkal elindulni és állandóan a bios-t kellene buherálgatni a dual boothoz ...
mondjuk akkor a tuning sem működik mac snow-val vajon ?! -
Mr Manson
tag
Nohh mint kiderült mind a 4 memória teljesen jó. Kipróbáltam ugyis hogy csak a 2 uj volt a gépbe tökéletesen megy. Az is teljesen mind1 hogy melyik 3 memóriát rakom bele az alaplapba mindenképpen bejön a windows.Viszont hogyha a 4ik is bent van akkor továbbra is kifagy boot-kor!
Ugyis próbáltam hogy adtam plusz feszt a memóknak 2.1ig anyit irt a gyártó + adtam az NB-nek is +feszt és 1.45ig.Semmi
Egyszerűen nem akar bebootolni rendesen hogyha mind a 4 benne van.
-
Anubis_9
addikt
GEIL DDR2 Ultra Dual Channel Kit
PC2-8500 DDR2 1066MHz, CAS 5-5-5-15
Working Voltage : 1.9-2.3VHa a P5B-E max 2.1 V-ot tud adni a memnek, akkor ha szükség lenne rá, valóban nem érhetjük el vele a maximális 2.3 V-ot...
---
"A RAM 8*500 FSB esetén természetesen 1:1 Ratioban". Ha 1:1-ben megy, akkor tényleg bőven elégséges a Kingmax is!
Köszi!
-
djbahool
senior tag
4 modul nem szerencsés. Nekem is volt , de észrevehetően kisebb a tuningpotenciál.
A 1066-as Kingmax RAM-ok 1.8V-osak, de ajánlott 2.0V-ot adni nekik, ha 1066-on akarod használni. De szvsz a 2.1V az bőven elég.
Nekem most 900MHZ-n megy 4-4-4-12 időzítéssel, 2.0 V-al.
De 1000MHz 5-5-5-18-hoz elég az 1.9V is.Egyébként az új BIOS nekem szvsz sokat segített a lap stabilitásán nagyobb FSB-n.
-
dobotibi
csendes tag
Kölcsönkért rammal is próbáltam, egyedül 1066-ossal nem.
533-assal érdekes, hogy ment rendesen, de viszont az mán nagyon lassú volt.
Az alaplapot is kicseréltem egy másikra, de ugyanaz. Bios reset is megvolt, me igazán akarta az igazat. Sőt tettem fel új bios-t.
Már igazán nem értem, hogy mia baja... -
Larry303
addikt
ezt én is észrevettem...én kétfajta ocz modullal teszteltem anno..cl4ben sokkal jobban ment nekem is
ez vmi vicc lehet asuséktól...de azért az, hogy más modul van bent biztos, hogy mást kíván a laptól is....
északi hídnak és a ramnak próbáltál több feszt adni???Ricchi': silent square proval hűtöm...kicsit megmoddoltam így most megbírja...igaz nyáron volt olyan, hogy bekapcsoltam a gépet és idle 50fok....
1,51et kap biosból.....meglátjuk meddig bírja....1éve megy így, és természetesen atomstabil...tesztidőben éjszakákat ment primmal memteszttel stb....
sajna tat ot nem mertem éjjelre rajthagyni, mert 1 perc alatt is 80 fokig felnyomja....
orthosnak kb 69-70 ig sikerül...valós alkalmazások alatt még nem ment 65 fölé....
a 3945 ösben linkelem a lényeget amúgy...kötelező olvasmány minden p5b széria tulajnak...persze aki tuningol... -
sonaj0203
aktív tag
''Nekem kb 1 oraig durcizott a lap mire elindult.
Rakosgattam a ramot ide oda, de semmi, aztan gondolt 1-et es elindult. Probald meg 1 rammal elinditani, es rakosgasd a slotokban. Esetleg probald meg 1 pci-os kariva.''
Komolyanés mit csinált ill. mit nem amikor nem indult?
Megpróbálom 1 ram azon ne múljék.
Az 1 pci-s karit lehet nem tudom kivitelezni, de másik pci-e, kártya ami rossz, de képet ad volt benne, de azzal se semmi.
Köszi az ötleteket -
sonaj0203
aktív tag
Köszi ribi
''Ha nem tunik fel hogy az adat kabel hianyzik a CD-bol akkor az nem kis problema.''de épp azt írtam, hogy feltünt.Arra nem figyeltem, hogy az alaplapon csak egy IDE csatlakozási lehetőség van. A sata-kábelot is ismerem.
''Az a 400W tap milyen markaju ?''
De épp az a gond, hogy az a táp semmilyen márkájú.
Ezért lehetséges, hogy ezért nem jut el még a post-ig sem, a ventik, ledek, mennek, hiba üzenet (sípolás)nincs, de nem búúútol egyáltalán, a monitort sem indíjja, vajon miért szerintetek? -
apro
senior tag
hali
Hát bocs hogy megszólitalak! de, lehet,söt sok mindenben igazadvan de ebben a vista dologban,,,,HÁt!!!! Crek??? (bánom hogy megvásróltam a vista Uktimate-t.) illitve hogy regisztráltam, mert csak regisztrálás útán jöttek ki olyan dolgak ami elötte jó volt,
1 A video karim, ne agy isten hogy aza Te....ttt..üüü..értékelö 1-nél több pontot adjon rá. söt állandoan azt irkálja, hogy a vidikari RAMJA= 0,
na ezt kabd ki.
a 2, régebbi játékok nem igazán akarnak menni rajta, de lehet hogy én vagyok a béna hozzá. a Szinvilága igenis ahogy már mások is írták, elég szegényes,
3,a Partisió elág nagy helyet igényel. min 20GB,
és ne adj isten hogy 1,2 éves hardvereket felismerjen vagy ill.progit találj hozzá,
TV tuner.
és lehet hogy érdemesebb kalózváltozatot használni,amig kinem forja magát a Vista
(Amúgy regisztrált op.rendszereket használok,kivét a Bléd, de mégis most inkább van igaza Core2duo6600-nak
ja igen akármilyen video ill. progit töltök le a kártyához, mindeggyik re 0. pontot ad,
hali -
luciferc
őstag
az E4300 szorzója 9, úgyhogy 333-as FSB elég neki.
Egyszerűen állítsd be az FSB-t 333MHz-re, meg hozzá az első hozzászólásban lévő feszültségeket, a procit tedd 1,35V-ra, memónak adj mondjuk 2,00V-ot (de szerintem hagyhatod auto-n is, nem lesz túlhajtva...) és mennie kellene, ha nem, akkor kicsit emelj a proci feszültségen
[Szerkesztve] -
Hát, de 2db 12cm-es venti fúj kifelé, a CPU venti meg szívja be a 30-35°C-os levegőt. Bár hűvösebb időben is ilyen 42-43°C-ot írt az alaplapra, pedig alapfesz (1.25V) van beállítva a NB-nek, a memók kapnak 2.1V-ot, amúgy meg egy hangyányit van csak húzva a proci (2.56GHz), de annak nincs melege (40-45°C). Szvsz a 3db vinyó fűti be a házat...
-
Kukk3r
csendes tag
Hát az a baj hogy én így nem nagyon értek ehhez a késleltetéshez meg ezekhez.
A Wit lehet ma megpróbálom csak félek hogy utánna meg nem tudom felrakni mert telepítés közbe olyat szokott csinálni hogy amikor már leformázta és a fájlokat másolja a windowws akkor egy két filet nem tud felmásolni. És mindig másikat. Ez vagy RAM vagy VINYO vagy CD/DVD olvasó de általába ha kicserélték a rammot akkor simán felment utánna. Csak ennél a ramnál volt az hogy egy másik DVD olvasóval ment fel a win.
Esetleg lehet, hogy rossz a ramfoglalatom? Vagy a Vinyóm? Talán a DVD olvasóm?
Mp3at hallgatok.
Windows megdia 11nél: 30% de megy msn minden.
Winampnál: 20-25 % Amúgy mind a kettőnél ugrált a kihasználtság
Jah amúgy 100 napos a windowsom szal lehet elég gány már és télleg valami vírus vagy valami okozza ezt.
De akkor se magyarázná azt hogy miért nem tudom felrakni a wint. -
Kukk3r
csendes tag
winodws media 11 BETA!!
Winampnál is ugrik de nem olyan gyakran.
Esetleg win újradobás?
Csak félek mert szokott olyanokat csinálni win ujra dobás közbe hogy nem tudja olvasni a filet közbe a cd hibátlan és öcsém gépére is rögtön felment. Szal se cd se dvd olvasó hiba nem lehet megint csak a ram
[Szerkesztve] -
Kukk3r
csendes tag
Nah hát sziasztok! Szia!
Az a helyzet, hogy:
-van egy p5b Deluxes alaplapom benne 2x512es Geil DDR II 800 Mhz Dual Chanel Kites ram.
És mostanába jelentkezett az a probléma, hogy a gépen ha elindítok egy zenét vagy az operát és közbe szól egy zene akkor a hang így betorzul azaz a memoria írása valamiért leesik vagy én nem is tudom szal a lényeg, hogy nem úgy szól ahogy kéne.
És én szerintem ez ram. Mert vincsi az nem lehet mert a gép is nagyon belassul ienkor.
Jó meg anyám csávója is mondta hogy már találkozott ien jellegű hibával amikor a ram volt a tré.
Szal az lenne a kérdésem hogy mit tegyek ez ügyben mert már nagyon idegesít az egész gépAmúgy amióta megvettem ezt az alaplapot azóta csak a rammal szenvedtem.
Vagy 4 rammot megevett a drágám
Plííz sosbe segítsetek / segíts -
[CS]Blade2
addikt
2x1Gb kingmax-ról tudom hogy 875-öt mennek 2,0V-on 900-on is elmegy de teszt alatt hibázik már.
Emellé ugy a lassabb orajelet és a gyengéb időzitést használná 4modullal.
A a másik kettő 1066-os corsair akkor is megy csak 875Mhz-en 5-5-5-15-el, igaz?
Bár olyat veszek majd mellé ami olcsó de viszi a 900Mhz-et, szoval valoszinü PQI, kingmax, vagy más olcsóbb modulokat.
Azért kérdem mert lehet addigra nem lessz külőmbség a kingmax 800 és esetleg addigra 1066Mhz-es kingmax között akkor inkább a gyorsabbat veszem. -
apro
senior tag
hali
részben van igazad,a bios frissitéssel,bár az újabb biost felraktam és elöhozott olyan beáll.funkciot ami a régi ben nem volt Cpu rateal..valami ilyen ezzel ellithatom a cpu 6X-ill.7X szorzot,viszont ahogy mondod ezek útán sem lehettet többet kihozni a tuningból!
az inkább maga aproci,és a lap föggö,illramok,abios nincs olyan nagy hatással rá
hali -
A gondom csak az, hogy a 4-4-4-12 értékeken kívül még 6 másik van a BIOS-ban [link], ami ezen a képen van, nincs lefixálva, csak megnéztem, de aztán inkább visszaállítottam Auto-ra az egészet. A feszültséget már átállítottam 2.1V-ra, mivel a gyártó szerint ezen garantált a működés [link]. Tehát a kérdés a DRAM Write Recovery Time-tól lefelé levő értékek beállítása. Köszi
Zeratul: köszi, azért valamennyit számít -
szasanyi
félisten
Én inkább ugy mondanám, a többség
megy FSB400-on (legalább
is léggel).
Egyébként egyetértek veled (nem mintha ez sokat számítana)
Az enyém 3.2Ghz-et megy 1.45V (BIOS) fesszel, és már akkor is elég
meleg. Az meg tuti, hogy 3.6-on el sem indul - semmilyen fesszel
FSB333 nagyon kellemes neki, 1.325V (BIOS) mellett megy az energia
gazdálkodási funkció, és nem indul 2x a lap - legalábbis 1004 BIOS-szal. -
Anubis_9
addikt
Az enyém 1.35 V-ot kap BIOS-ból és így is lejebbesik a fesz, amikor terhelem a CPU-t. Amúgy az 1.40-es CPU-Z-t használom, de az 1.39-es verziójú is ezt mutatta.
Amúgy érdekes, azt hittem, ha 100%-ban meghajtjuk a CPU-t, több fesz kell neki. De pont a fordítottját látjuk a programok által... -
Larry303
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
Igy everset alapból:
CPU- 78˙C
CPU 1.mag 66°C
CPU 2.mag 67˙C
TAT
100%+100% terhelés
2933MHz
78°C 75°C
Enyit hült töle!
A tuning meg megált. a ram 2.0V-on sem, 1,9-en sem, indul, csak Auto-n megy!
A cpu 1,33V-ot ir cpu--z-be, most biosból adtam neki 1,415V-ot és most már csak 1,298V-ot ir a CPU-z
ez terhelt állapot!
A bios hw monitorja
cpu 50,5°C
nb 28°C
pár oraával később
cpu 60,5°C
nb 38°C -
norbszt
tag
Szia
Kiprobáltam 450Fsb 1.38V-on 62fok ra ment fel 4perc orthos után (egyépként hány percig kell nyomatni) az elég jó gyári hűtővel nem? (sokat ki lehetne hozni a procibol egy másik hűtővel?)
A memonak 2.15V atam
Majd ha meg lesz az új hűtő akkor még kisérletezzek
Ti milyen hűtőt ajálnátok nekem én ezeken gondolkozom:
ASUS SILENT SQUARE PRO
Zalman CNPS9700LED
Gigabyte 3D Galaxy Liquid Cooling
Ha meg akkarom tartani a 4-4-4-12 akkor mekkora a max Fsb amit adhatok neki? -
szasanyi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AliExpress tapasztalatok
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest