- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
djbahool
senior tag
válasz
Anubis_9 #5907 üzenetére
Jól mondod, a 1704 is BETA. Bár én utánanézegettem, és anno a 16xx is bétának volt feltüntetve, majd változtatás nélkül lesze4dték ról a béta jelzőt.
Egyébként az Asus support team ajánlotta, emailben, hogy rakjam fel a 1802-t, ha 8200-at használok. És ettől ez egy hibától eltekintve (amit nem biztos hogy a BIOS okoz), jobb mint a 1704 volt. -
Manky956
tag
válasz
Anubis_9 #5899 üzenetére
Nah belötem mindent, olyan simmán elindult még meg is lepödtem
most nincs az h bekapcsolom fekete kép, táp kikapcs 10mp vissza be és má jómost egyből ugrik
Az alaplapnak volt sztem kevés a kakao,mert 1.26 volton 3gigaig elment a proci de 3.2 nél ujraindult adtam neki 1.4 et most ugy nézz ki nagyon fasza , nagyon szépen köszönöm a segitséget !! -
NFree
addikt
válasz
Anubis_9 #5852 üzenetére
Halihó ne haragudj hogy beleszólók csak kiváncsiságból Ennek a forumnak az első hozzászólásánál a CPU Configurationnál C1E SUPORT DISABLEDÍgy van leírva nos te most meg azt írod hogy:ENABLED re állítsa a srác
ÉS ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék kérdezni mit jelnt vagy mit állít ez pontosan Magyarra lefordítva pusztán kiváncsiságból érdekkel had okosodjam -
toM517
aktív tag
válasz
Anubis_9 #5849 üzenetére
Szia !
Stabil volt, amig egyaltalan elindult ugy a windows, mondom, hogy egyszer volt ugy stabil.
Az Orthos FSB-bol olvassa ki az aktualis orajelet, nem vette eszre, hogy 8 helyett 7-es szorzon van.De a kerdesem tovabbra is az, hogy mivel probalkozzak? Hogyan tuningoljam ezt a kis csapatot jobb szellemre?
-
TGArtist
tag
válasz
Anubis_9 #5844 üzenetére
Beállítottam úgy a RAM-ot ahogy írtad, így sikerült elérnem azt, hogy FSB320, 8-as szorzó, és 800MHz-re raktam a RAM-ot. Így elindul a gép, kiírja bios a cuccokat, szóval előrébb lettem így, mint eddig, de Windows bootolás már el sem kezdődik, áll a gép, a LED viszont most nem villog monitoron. Ötlet? Nem lehet, hogy az olcsó, noname Zeppelin RAM-ok a ludasak?
-
TGArtist
tag
válasz
Anubis_9 #5841 üzenetére
Hiába adok több feszt. CPU-nak, most 1.4-en van, és így sem tudom 400-ra rakni az FSB-t, lehal a gép. Azt csinálja, hogy elindul, felpörögnek a ventik, aztán csak villog a LED a monitoron. Megfigyeltem viszont, hogy a VGA ventije ilyenkor sokkal jobban pörög, iszonyat hangosan, adtam egy kis plusz feszt NB-nek, hátha, ilyenkor lecsendesedett, de még mindig hangosabban pörgött mint kellene, 1.70-et meg már nem mertem adni neki. Bár nem is tudom, van-e valami köze ennek a lehaláshoz.
-
sysrq
őstag
válasz
Anubis_9 #5669 üzenetére
Azzal próbáld amikkel amúgy is nap mint nap használod.
Ha az orthos megfekteti, ne használd. Órákig tudtam Battlefieldezni olyan beállításokkal amivel az orthos azonnal lefagyott. Azóta hanyagolom a programot, dönts el, magadnak tuningolsz vagy hogy kirakd egy lista élére. A napi használatban az utolsó 20-30 fsb már nem oszt, nem szoroz. -
-
donsergiooo
senior tag
válasz
Anubis_9 #5661 üzenetére
Nem a ramokat nem állítom átt! Asszem 5-5-5-15.
Mert a sima E4300 az 356x9 en járt a táp nem bírt többet! Cseréltem tápot majd kiderűlt a cpu sem bír már többet...reggel megjött a cpu, betettem és elindúlt ezekkel a beállításokkal! Aztán 370fsbnél befagytott 9es szorzónál [igen itt már az ASUS 450W sem volt elég]
De mindez már történelem, mert müxik és most meg vok elégedve!
aláírás módosítva!
-
Opa
tag
-
djbahool
senior tag
-
djbahool
senior tag
válasz
Anubis_9 #5624 üzenetére
Így van, én is tisztában vagyok a szorzókkal stb., de ha beolvasgatsz a Wolfdale topicba ott láthatod, hogy a E8200 8*500=4000 kb. 1,3-1,35V nagy általánosságban, míg az E8400 9*450=4050 kb. 1,35-1,4V
Én csak emiatt javasoltam volna, és köztudott, hogy általában mindig a sorozat legkisebb tagja rendelkezik a legnagyobb tuningpontanciállal (lásd: E4300)
-
Bulitt
addikt
válasz
Anubis_9 #4783 üzenetére
Stabilnak stabil mert gamek is jól mennek Crysis, UT3, prostreet stb...
Hát 3200-on olyan 35-40 fok Orthos tesztje alatt 60 fok és nem ment feljebb.
És igazad van shteer egy óra nem. Majd ha lesz kedvem és energiám hagyom végig futni ha egyáltalán van vége
De az a sebesség mámoritó az alaphoz képest
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Anubis_9 #4420 üzenetére
Először úgy volt, de akkor is szaggatott és csak utána húztam a karit és akkor is szaggatott!
Ha kézileg állítottam be a frekvenciákat a memory voltage-nél, a Cpu Vcore-nál a Fsb,Nb, SB és az ICH-nál, akkor az Orthos azt csinálta kb. 10 perc után, hogy kék háttér fehér betűkkel, ami nagyon gyorsan lepörgött és újraindult a gép! Ha "Auto"-ra vettem a frekiket, akkor viszont nem hibázott az Orthos még 30 perc után sem! Pl.: Ha a memory voltage-et akarom 1.9V föl emelni, akkor már piros a kiírás és ahogy visszaolvastam más 2.0V meg 2.1V-on állítja be! Egyébként a memóriám: Gail Value PC2 6400 (5-5-5-15) Voltage 1.8V----> ez van a címkén! -
-
zsigee
aktív tag
válasz
Anubis_9 #4410 üzenetére
Szia!
CORE TEMP megvan, magonként ugyanazt mutatja, mint az Everest, tehát, csak a magonkénti hőmérséklet a mérvadó?!
Most magonként 43, maga a CPU 44. De volt mikor a maghőmérsékletek magasabbak voltak mint a CPU, de ezek szerint ez nem számít?!
A linked nálam sajna nem megy, "kiszolgáló nem található".
A szorzó pedig így teljesen világos, ilyet eddig csak laptopnál láttam, nekem újÉs talán nem az utolsó kérdés: mi a normális hőmérséklet egy ilyen procinál?
Nem szeretnék negatív tapasztalatokat gyűjteni.Az infókat köszi
, csak lesz még belőlem valami
Üdv.
-
Larry303
addikt
válasz
Anubis_9 #4127 üzenetére
ha 4-4-4-12 őn mennek most a kingmaxok akkor én max 1:1ben cserélnék...de lehet, hogy akkor sem...ha most nincs gondod vele akkor meg főleg nem...
a p5et konkrétan nem ismerem, de feltételezem kb azt bírja, mint a sima p5b...
ez esetben a straps miatt nem fogsz annyit profitálni a +mhzekből...sőőt 450ig csak veszíteni fogsz vele...viszont ha 450 felett mennek még gond nélkül a ramok (a kingmaxok tuti nem) akkor még jól is járhatsz a cserével...
persze még ekkor sem fogsz észrevenni valós alkalmazások alatt különbséget.... -
Larry303
addikt
válasz
Anubis_9 #4124 üzenetére
ha maradsz 400on teljesen felesleges...nálam járt anno (16k volt 1 GB) az elején egy pár modul (8-10db) mindegyik ment def fesz mellett 4-4-4-12 ben...
jártak olyan modulok nálam -asszem ocz- ami szűkebb késleltetésekkel uazon a frekin gyengébben muzsikált mint a kingmax... -
nobela
senior tag
válasz
Anubis_9 #4019 üzenetére
Gyári hűtőre visszetérve...
Persze, mindenkinek joga van különböző alkatrészekkel szórakozgatni, én az eredeti kijelentésre reagáltam, miszerint "a gyári hűtőt felejtsétek el".Na ez így ahogy van baromság, csak ezt akartam jelezni.
Amúgy meg E6420 3GHz-en sem megy 55 fok fölé a maghőmérséklet Core Temp szerint...ugyan minek cserélném le? A hangja meg egy Antec Sonata házból (ez is egy hangos fajta...) alig hallatszik ki.
-
simondr
senior tag
válasz
Anubis_9 #4019 üzenetére
1.:egyetértek
2.: ugyanezt tudom elmondani én is
annyit tennék még hozzá kollega véleményéhez hogy az AC freezer 7pro is remek választás mert ujonnan 4.9E ft használtan meg 3.5-4k között már meg lehet venni
nekem a d805ömet is lehütötte 3.4GHz-re huzva max terhelve 52-53fokosra pedig egy ilyen 95Wot zabálo procit nem egyszerü ilyen hömérsékleten tartani -
szupi
tag
válasz
Anubis_9 #4000 üzenetére
http://www.hutoauto.hu/bali/ort2.jpg
40 perc ortos hibatlan.
az elso felfele iv az h becsuktam a szoban ajtajat
kis helyiseg.
aztan a masodik hullam a haz oldalainak a feltetele, a vege meg orthos kikapcs.
ez igy normalis? lehet a hazba beteszek meg1 ventit. amugy ezen atpasztazas segitene? vagy igy sem lesz semmi baja?
-
-
-
Reiki
csendes tag
válasz
Anubis_9 #3117 üzenetére
Van házhűtő ventid? Vagy zárt és szellőzés nélküli a házad?
Zart haz, de van +venti, igaz nem a chipsetre fujja hanem a hazbol huzza ki a meleget.
Tegnap raktam fel a Asus-probe II-ot annak ez a homerseklet az alapriasztasa, de lehet boven allitgatni, azert kerdeztem, hogy mennyi a valosan problemas homerseklet amit valoban figyelnem kellene
[Szerkesztve] -
Nantucket
tag
válasz
Anubis_9 #3047 üzenetére
Hát nem pont ez lenne a lényege, hogy standbyban a CPU az égvilágon semmit nem csinál -> nem kell neki tápfesz se, a táp meg azt az 5 - 10 Wattot ami a mittom én mire megy el (az egyetlen értelmes dolog ami zabálhat standbyban az a ram frissítőáramköre, meg még 1-2 egyéb dolog, de ezek biztos nem tesznek ki többet 10 Wattnál) azt simán leadhatja venti nélkül, sőt az egész mehetne a +5 V standby feszről... ?
De végülis ez tökmind1, a kérdésem arra vonatkozott, hogy másnál is így néz-e ki a standby mód p5b lappal, mert ha igen, akkor nem kezdek el akciózni. -
-
-
-
-
-
-
-
-
kiviszem
tag
válasz
Anubis_9 #2891 üzenetére
Kössz a segitséget,az Biost frissitették a proci miatt,amikor ösze lett szerelve.Ezekhez a beállitásokhoz elég a gyári hűtés?A másik gond,valamit instaláltam az MSI driver lemezről,el sem indult utánna a gép,mindig újra indult,nagynehezen leszedtem,de azóta nem megy a PC probe II,ha letörlöm és újra telepitem,csak romlik a helyzet,egyre több hibát ir ki.A ClokGen nem megy a P5B-vel,milyen progikat ajánlasz tesztelni,és tuningolni?
-
Larry303
addikt
válasz
Anubis_9 #2884 üzenetére
biosfrissítést ajánlott alapfrekin csinálni, viszont frissítés után KÖTELEZŐ a default és csak utánna jöhetnek az elmentett profilok.....de láttam már olyant is, hogy bios frissítés után a mentett profil nem működött, viszont kézzel ismét uazokat az értékeket beállítva gond nélkül ment a vas....
Orb1337: az, hogy nem ismeri a procid microcodját az nem jelenti azt, hogy nem postol a vas...és mivel nem a procidon akarsz biost friissíteniezért post után a lapodon minden további nélkül fogsz tudni....épp azért, hogy végre felismerje a procidat
ha meg nem postol a vas akkor eprom ki -persze ha kilehet- és valahol süttesd bele...
[Szerkesztve] -
ACE-
addikt
válasz
Anubis_9 #2881 üzenetére
Miért kell visszaállítani a lap beállításait default-ra? Én eddig sosem állítottam vissza és nem volt semmi a frissítésnél. Egyébként valóban Pendrive-ról a legegyszerűbb frissíteni, énis mindig így csinálom, frankón felismeri az USB-s eszközöket, akár egy kártyaolvasóval meg egy memóriakártyával is meg lehet csinálni.
Sőt nekem volt már olyan hogy valamiért nem műklödött a flash. Olyankor boot után felismeri hogy hibás a Bios, és azonnal a flash util jön be, tehát el sem lehet nagyon kúrni. Na ennyi. -
freeevolumen
csendes tag
válasz
Anubis_9 #2873 üzenetére
Ahogy mondod, 2300-2400Mhz elég lenne, jobban nem is szeretném.
Ha a bios-ban állítom a CPU FSB-jét akkor változnak a kiválasztható értékek a DRAM frekvency-nél, és olyan fsb-t kell választanom aminél beállítható a DRAM-nál a 800MHz ha jól értem, ugye?!
Az a legjobb ha 1:1 az arány? -
freeevolumen
csendes tag
válasz
Anubis_9 #2869 üzenetére
Végre valaki tudja mire akartam célozni.
Pont erről beszélek, mert már másodszor illesztik be nekem azt az 1.hozzászólást, holott nem olyan a procim. Az én procimhoz tud valaki beállítást? Olvasgattam olyat is hogy az a jobb ha szinkronba megy a proci a memóriával. Ezt hogy kell beállítani (az én procimra!!!)? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Debian GNU/Linux
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Karcmentes Xiaomi Mi 14T Pro 12/512GB / 12 hó jótállással
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest