- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
szasanyi #4310 üzenetére
Ide is azt tudom írni, hogy ha 1066-os a ram, akkor 1000en simán kellene mennie, nem?
Sajnos arra már nem volt időm, hogy külön is tesztelgessem, de valószinűleg azt is kipróbálom. BIOS update megvolt helyzet ugyanaz.
4 ramot póbáltam 800on 18-5-5-5-ön, volt ott is kékhalál. Szóval kicsit tanácstalan vagyok. Én lapra gyanakszok? Szerintetek? -
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #4282 üzenetére
nekem pont elég a 900, mert a proci már így is keményen melegszik...biosból 1,51et kap...
viszont azt néztem, hogy amikor visszavettem a szorzót, nem akarta az igazságot cl5ben...alig ment a cl4es érték fölé pár mhzel...a cf es kérdésre meg annyit, hogy mind2 sáv nem tudja a 2x16 ot, de ho valójában ez a szűk keresztmetszet azt nemtom...érdemes lenne kimérni..még azt is el tom képzelni, hogy nincs nagy különbség a 2x16 vs 16+8 között...
-
kiviszem
tag
válasz
szasanyi #3028 üzenetére
Oké néztem,mondom olvasok mint a gép,de mivel az XP lát floppit,és az esetleg Bios beállitási hiba,honnan tudjam a többi paramétet jól állitották e be?Egyébként meg egy Load Optimized Defaults után nekem kell normálisan beállitani a nemtudom még mit,addig amig ez nem tiszta,nem szeretném lefagyasztani a gépet.
-
kiviszem
tag
válasz
szasanyi #3024 üzenetére
Még megy a gép,de ha elcseszem,nem fogok tudni kérdezni,arra szeretnék előkészülni.A konfigot az üzletben rakták össze,abban sem vagyok biztos,minden tuti jól van e beálitva.Pl:flopi volt alapban boot első,holott nincs is beszerelve floppi meghajtó,de az XP látja,nem feltétlen kellene a P5B logónak induláskor előjönni,aztán azt irja ki,Detect drives done,no any drive found.( a JMicron...kezdetű bios verzió szöveg alatt)Szóval hiába keresek,pontosan nincs sehol leirva mi egy ilyen konfig alapbeállitása?
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
válasz
szasanyi #2248 üzenetére
Teljesen eggyet erte azzal, hogy az ujabb proci es jobb mint a 6600.Viszont ha mar valtok akkor mar nem 2 magost cserelek 2 magosra hanem 2 magost cserelek 4 magosra
Nem tunigbarat,hat nem is biztosan hogy 4 magnal kell e meg tuning
Sajna a magok szamaval no a ho termeles is majd nem hiszem hogy nagyon le fog menni a dual szintre! -
-dnp-
csendes tag
válasz
szasanyi #2227 üzenetére
Save and Exitre menve merevre fagyott az egesz, csak kikapcsolas segitett rajta. Egyszer fordult elo eddig, igaz nem volt tul sok lehetosegem probalgatni, meg nincs videokarim bele, csak kolcsonkartyaval razuztunk egy gyors XP-t hogy egyaltalan mukodik-e a rendszer.
Koszi a segitseget! -
Kloss
őstag
válasz
szasanyi #2186 üzenetére
kb 2 perc Google keresgetés után:
''A Core 2 Duo három pint használ a Platform Environment Control Interface (PECI) funkció ellátására, ami a rendszer számára lehetővé teszi, hogy a ház ventilátorainak sebességét szabályozza. Az összes Core 2 Duo processzor rendelkezik digitális hőmérséklet-érzékelőkkel, amelyeket egy menedzsercsip kezel; a ventilátorok sebessége az egyes komponensek hőmérsékletétől függ.''
[link]
További segítség pedig itt:[link] vagy [link]
Szerk: én szpík englis kicsit, de ez pl magyar lap...
[Szerkesztve] -
válasz
szasanyi #2071 üzenetére
Végül tegnap vettem 2 új ventit, ezek 1800-on pörögnek. A régiekből az egyik 1000-ret, a másik 600-at produkált. Tápot is átállítottam auto-ról high-re, üresjáratban most 46-47°C a lap, terhelve 52°C (a ház oldala rajta van). Még beruházok egy Thermalright HR-05-re és szuper lesz
Darkmilka: szarDe egy - a fülére valamit is adó - játékos hangkártyával játszik
Meg úgy egyébként is, ég és föld a különbség egy integrált prüntyögő és mondjuk egy Audigy közt.
[Szerkesztve] -
hülyegyerek
addikt
válasz
szasanyi #2080 üzenetére
OK,feltettem az új biost,elemet kivettem 10percre,de ugyanaz van....állandóan lefagy,most is kb. tizedszerre sikerült winbe belépnie.
Most szétkapom az egészet,cpu ki,memók ki,aztán meglátjuk,mi lesz vele...(azért a ninja sajna nem adja olyan könnyen magát,el fog tartani egy darabig.) -
-
Cyrin
addikt
válasz
szasanyi #1942 üzenetére
vigyázni kell ezekkel a P5B alaplapokkal, alaposan át kell nézni, hogy milyen kiemenetekkel rendelkeznek, mert pl nekem kellett párhuzamos port, és firewire, és ennek csak a P5B-e felel meg. Van amelyiken soros! port van, van amelyiken nincs ez vagy az. szét kell nézni rendesen.
-
boytee
csendes tag
válasz
szasanyi #1930 üzenetére
Köszönöm!
Egyébként melegebb lehet a proci amiatt hogy vmi auto értéken magasabb mint kellene?
ez a 70 fok sztem magas, alapon 48 fok, és nem különösebben érezném melegnek a heat pipe-ot sem a proci felől, sem a másik végén terhelés alatt.., pedig megfelelően pasztáztam! -
boytee
csendes tag
válasz
szasanyi #1928 üzenetére
Úgy emléxem kevesebb ilyen 380 környékén próbáltam másnap és akkor is csak 2-3ikra indult el
. De ez csak akkor van ha 7-8 órát állt tehát lehűlt...gondolom.. várom a Geil Dragonokat addig csak ez a ramom van.
.A feszültségeknél csak a cpu vcore és a memory értéket emeltem a többi autón van, mit mire állítsak? mind a két chipset bordát leszedtem és újrapasztáztam, majd rá került egy-egy hűtőventi. Full terhelés alatt 3,4ghzen a lap 45 fok a proci 70 fok a ram alig meleg a videokártyát inkább hagyjuk.. tehát az NB fesz auto. Kérdés, hogy lehet biost resetelni vagy defaulttal indítani anélkül, hogy belenyúlnék a gépbe.. Én csak a tápot kikapcsolom visszakapcsolom módszert ismerem ha nem indul el a gép túlhajtás miatt de itt ez sem segített.
-
boytee
csendes tag
válasz
szasanyi #1922 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy érdekes tapasztalatom!.
Pár hete sokat filóztam, hogy P5B sima vagy a Deluxe legyen, azonban a Deluxe még elég magas áron volt nekem! Értettem, hogy a deluxe-on minőségibb alkatrészek vannak (bár ennek a gyakorlati előnyeit nem tudom és nem tapasztaltam
...) de ez a jellemző imponált a tuning miatt (!)... és az hogy mindenből kettővel több van mint a sima P5B-n, az annyira nem volt fontos. Majd találkoztam egy olyan lappal, hogy ASUS P5B-Plus
ez árban a kettő között volt és meg is vettem, mert gyors átfutottam a spec.et és úgy láttam, nagyjából ugyanaz mint a sima p5b, csak ez a fekete nyák, gondoltam deluxe (minőségibb) alkatrészekkel szerelve?! Itt egy kérdés: mi a különbség a P5B-Plus és a P5B-E Plus között???
A lap üzemel, de eleinte furcsállottam, hogy win restartnál kikapcsolja a gépet (mintha a gombot nyomtam volna) majd 3 sec után visszakapcsolja. Annyit olvastam ezzel kapcsolatban, hogy bios frissítés ezt megoldja. Megtörtént.. BIOS 0604re frissítve, az utolsó. Ha nem a szabvány (266mhz) fsb órajelen hajtom az e6420at, akkor még mindig kikapcsol, mindegy, hogy alacsonyabb vagy magasabb az fsb mint 266. Na de ez engem már nem is zavart, a winyóimat annál inkább, viszont arra lettem figyelmes, ha kikapcsolás után több mint 8 órát áll a gép offline (természetesen a táp bekapcsolva a lapon a zöld led világít), akkor gombnyomásra nem indul elsőre!!!!!, sőt változó néha 3ikra sem...
A ventik fordulatának csökkenéséből illetve a monitor bekapcsolásából hallom, hogy minden rendben és elindult a gép normális esetben. Ez a gombnyomástól számítva kb 3 sec múlva meg is történik a ventik visszavesznek a 100%ból a bios beállításának megfelelően és éjlen windows
...stb. Viszont ha több mint 7-8 órát áll a gép akkor gombnyomás után a főként nagy hangú 1900xt kizúgja magát a házból
, a monitor marad standbyba és nem történik semmi... aztán figyelem, hogy kerreg a vinyó, mintha mégis töltené a windowst, csak nincs kép és közben átjön a szomszéd hogy mér éjjel 2kor porszívózok
. Majd egyszercsak (ez is változó) kikapcsol a gép magától, 3sec után újra bekapcsol és ugyanaz a sötétség fogad... majd megint kikapcsol (10sec-30sec) aztán bekapcsol ugyanaz, majd eltelik kb 10-15sec egyszercsak bekapcsol a monitor a ventik visszavesznek és indul a windows
és én nem nyúltam egy újjal se a géphez...
Itt a konfig:
Asus P5B Plus
Conroe E6420 2.13 Ghz @ 3,4 (fsb: 266@430 vcore: 1.325@1.44v)
Asus Silent Knight cpu hűtő
Kingston 667 512mb ddr2 (válogatott) (667@860, 5,5,5,15@5,5,5,18, 1.8V@2,05V)
Sapphire ATI 1900XT (gyári hűtő, jó hangja van...
Enermax 420 W
Nem gondolnék ilyen hülyeségre, hogy bizonyos alkatrészek működése az emelt feszültségek és nagyobb terhelés hatására, az üzemi hőmérséklet alatt kritikussá válnának...Eddig még mindig elindult 4ikre 5ikre de azon parázok, egyszer csak nem indul el.... Vagy inkább mire gondoljak?
Ötlet? -
djyuri
őstag
válasz
szasanyi #1751 üzenetére
Oksa...akkor meg lesz azzal próbálva...
Ui.: Az én gépemen én sem lesemhisz tökéletesen megcsináltam,bízok magamban,így minek lessem
Nálam holnap jön a radi bővítés a vízhűtéshez...azzal remélem megoldódik a szomszédzavarós ventillátorok kikapcsolása(külső falon is van radim
-
Core2duo6600
veterán
válasz
szasanyi #1717 üzenetére
egy tipp, ha autofeszen van a ram, akkor nem jobbak az eredmények, mert nekem is volt hogy rossz volt a winrar eredmény és a 3d mark, ez akkor volt, amikor kézzel adtam a ramnak 2,15 ill. 2,25 voltot
2,2 re van hitelesítve a ram, hogy automatan mennyit kap, nem tuodm, de azzal a leggyorsabb, nincs semmi tuning a rendszeremen 5-5-5-15 os időzítések vannak beállítva
még nem néztem meg kisebb időzítéssel, lehet úgy is menne -
Anubis_9
addikt
válasz
szasanyi #1707 üzenetére
Megnéztem a Geil hivatalos honlapján. The DDR2 PC8000 1000Mhz Value is capable of reaching such high frequency with the CAS of 5-5-5-15. Esély sincs arra, hogy 4-4-4-12-ben futtasd őket? És ha lejjebb veszed az FSB-t, és beállítod, hogy a memória ne 1000 Mhz-en, hanem pl. 900-on menne? Egy próbát megér.
-
Anubis_9
addikt
-
furio
aktív tag
válasz
szasanyi #1695 üzenetére
Azt eladtam ( az tökéletes volt, csak a lap ment tönkre, vagyis annak is csak a foglalatban a lábacskák ), vettem egy E6600-át, és persze egy új p5b deluxeot ( a te 6000-dat akartam csak időközben elkelt
). Van rajta egy faxa thermaltake hűtő, és elég jól hűt
http://p5b.nio.hu/thermaltake.jpg
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
szasanyi #1672 üzenetére
Hozzá kell tenni,hogy nem csak az én döntésem volt
De amúgy ezért is vettünk csak egy év garosat....ha az akkori 60ezer forintos alaplap meghalt két év után,akkor mi a fenének vegyünk megint drágát és két vagy három 3 garival.
Tipikusan ennek is akkor lesz majd baja,ha lejár a gari..... -
djyuri
őstag
válasz
szasanyi #1632 üzenetére
semmi...csak most jól jönne egy megbnízható lap havernek....pár napja egy nvidia 94.24-es driver hazavágta az egész gépet...nem hittük el,amit láttunk....driver felrakás után újraindítottuk a gépet,ahogy azt kell...erre az első kép a bootolásnál az awardbios flash
....ami persze autómatikusan le is zajlott
De gép újraindult utána és win bebootolt....és mintha pörgősebb is lett volna a gép..nade...go everest ultimate....megnézni,hogy mi lett a géppel...rögtön első rész nálunk az érzékelők....proci a megszokott 32 fokról 90
Haver egy mozdulattal power off....nah onnantól se kép se hang.....a lap post code-ja szerint memória hiba van,de a post ledekből kettő kicsit ugrálgat egyik szinből a másikba..........
és mivel mucsakeszi kellős közepén élünk,ugyan kihez is vihetnénk alkatrész próbára....és haver ragaszkodik az alaplaphibára....és haver olyan típus,aki szereti,ha alapon,de tökéletesen megy a gépe...nah eddig így is volt.ezért kérdeztem -
GG888
senior tag
válasz
szasanyi #1618 üzenetére
Az jó, csak én nem említettem, hogy mekkora fesszel...volt, hogy elborult az agyam és adtam neki 1.6V-ot, de az sem segitett...szerencsére semmi baja nem lett semminek sem. Melegedéstől pedig nem kellett taranom, merthogy a Ninjám jól hűt.
mod: a ninjám télleg jól hűt. ött, merthogy eladam és most vizem van (egy 10esért egy komplett rendszer procira és deluxe chra
Üdv, Gajdi
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
válasz
szasanyi #1558 üzenetére
Nekem optikaival van kötve a Yamaha erősítőmhöz. Sercegést, recsegést nagy ritkán hallok. Talán egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor volt ilyen (utoljára akkor, amikor a minap Colin Dirt-öztem
). Lehet azért nem olyan vészes, mert nem RCA-val van kötve az erősítőhöz? Van még olyan kolléga, akinek optikaival kötve és nincs baja a hangminőséggel? (Amúgy nem tudom, hogy vagytok vele, de én nem szívesen adok ki egy hangkártyára tizenezer forintokat, de ez csak az én személyes véleményem.
)
-
Foglalt név
addikt
válasz
szasanyi #1551 üzenetére
Nekem onnan maradt meg ez az élmény, hogy ai nos-t és hasonlókat is lehetett vele kapcsolni. Biztos vagyok benne, mert egyszer próbáltam és olyan szinten sikerült szétfagynia, hogy újra kellett húzni a windows-t
Azóta nem rakom fel, szóval lehet hogy adott verzió, adott lappal nem tud ilyet
Mod:
jogos, tényleg régen volt. A program neve: Asus AI Booster My bad
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hardcore café
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mobilinternet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest