- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjani81
senior tag
válasz
Pyttawrx #31241 üzenetére
Amikor csak hdd volt teljesen használhatatlan volt a gép az ssd dobott rajta de pl win10 kb2 perc nure használhatóan betölt. Pl Crome ráklikkelsz van hogy 40 mp de majdnem 1 perc. Viccesen lassú. Nem játszunk vele neg semmi. A lányomé böngészik, sorozatokat néz néha zene. Persze nem erőmű tudom de szörnyen lassú. Meg azt mondja a lányom sokszor lefagy.
-
-
válasz
Pyttawrx #31171 üzenetére
Szia. 50 %-nál azt írta, hogy 30 perc van hátra. Ennél azért többet bírt, mert kb. 1 óra 10 perc múlva merült le. A fényerő 60 %-on volt és internetezés, programok telepítése történt közben. Időközben letöltöttük az előtted szóló által javasolt Aida64 programot és 41 töltési ciklus mellett 9 % élettartam romlást ír.
Én Mac-hez vagyok szokva, tudom, hogy ez egy gamer gép, de kevésnek tartom ezt a 2-3 órás üzemidőt, ráadásul játék nélkül. -
gondor53
csendes tag
válasz
Pyttawrx #31121 üzenetére
Na frissítettem a biost 309-re.
Változás semmi. Továbbra sem látja a telepítő USB kulcsot.
Valószínűleg ez egy tudatos döntés a részükről.
De legalább lenne róla tájékoztató a felhasználók számára, hogy figyelj marha erre a gépre nem tudsz telepíteni pendrive-ról, ha azt az MS MédiaCreationTool-al írtad meg. -
gondor53
csendes tag
válasz
Pyttawrx #31109 üzenetére
Sajnos nincs.
Nincs olyan sok menüpont a biosban, hogy ne lehetne megtalálni.
Szerintem ebben a biosban nemes egyszerűséggel letiltották, vagy kihagyták ennek a teljesen hivatalos, és legális telepítési módnak a támogatását.
Az is furcsa, hogy a gépen lévő bios 308-as, az asus honlapján viszont a legfrisebb letölthető a 307-es. Most vagy visszavonták a 308-ast, mert észrevették a hibát, vagy még csak egy béta bios, és megszívta az, aki ezzel vette a gépet.
Az asus a panaszomra azt írta, hogy küldjem be a szervizbe. De a gép maga kifogástalanul működik, az usb portjai jók, nincs benne szervizelendő hiba, hacsak az nem, hogy a biosát visszaállítják egy korábbi verzióra. Azt meg minek?
Hallgatnak a hibáról mint a sült hal, remélik hogy a vásárlók nagy része megelégszik az előtelepített linuxal, aki meg pampog, annak visszaállítják a biosát. Tipikus hozzáállás.
Most használatba vesszük, nem küldöm szervízbe, viszont figyelni fogom, hogy milyen letölthető biost fognak kínálni nemsokára. -
ervin1979
tag
válasz
Pyttawrx #30960 üzenetére
https://www.pcx.hu/asus-tuf-gaming-fx505dt-al087-stealth-black-notebook-631428
https://www.pcx.hu//asus-tuf-gaming-fx505dt-al087c-stealth-black-notebook-12-12-h-gar--122708
1+1 év garit mit jelent pontosan?
Van különbség a 2 gép között? A C betünek van valami jelentése?
Jók a paraméterei, de ez megbízható gép? Kissé lehúzták másik fórumon.. -
b,gabor991
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30940 üzenetére
hibernálással sem oldódott meg semmi úgy vettem észre.Pár perc alvó módból felnyitás után van wifi kapcsolat órák után pedig nincs.Van amikor csatlakozva van amúgy. de a böngészőbe keresek valamit és nincs kapcsolat vana mikor meg nincs kapcsolódva. Elég bonyolult tudom...
-
b,gabor991
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30934 üzenetére
http://dirtywindows.hu/question/wifi-problema-alvo-allapot-utan/
itt is hasonló a gond mint ami nekem van.Lehet a router?? De hát a régi gépem ilyen nem csinált és a router ugyan az ami most -
b,gabor991
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30934 üzenetére
win 10 van fent.Megcsináltam a visszaállítást hagytam egész éjjelre a gépet alvó módba automatikus wifivel persze.Reggel felnyitom a gépet és megint csatlakozni kelett.A wifinél csatlakozva van de nincs net,tehát szét kell kapcsolnom aztan megint csatlakozni.Letölötttem az asus holnapjáról a wifi drivert felraktam megnt lecsuktam a gépet 10 perc után jó volt.lecsuktam megint kb 10 percre aztán megint szar.Én már nem tudom...
-
b,gabor991
csendes tag
-
b,gabor991
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30900 üzenetére
hát köszi hogy írtál! De nem nagyon találok semmit.Most pl összecsuktam a gépet,majd kinyitottam alvó mód bejött beléptem a windowsba és azt irta nincs internet csatlakoznom kelett az itthoni wifi hálózatra és ismét volt netem :/ Az beállítottam hogy automatikusan csatlakozzon amúgy.Elég érdekes nem tudom mit kéne beállítani .A gépet most vettem. Ha esetleg van ötlet örülnék neki!
ÜDv
-
hallador
addikt
válasz
Pyttawrx #30864 üzenetére
Észrevetted a lényeget! Nem az volt a cél, hogy a legolcsóbb helyet válasszam, hanem az hogy arányokat nézzek egy helyről. Nagyon nagyon fontos, hogy a Samsung tudja ami rá van írva, hiszen amúgy sem veszi észre az átlag, hogy gyorsabb... Ahogyan írtam farokméregetés, aminek nincs sok értelme van ahol rájöttek, meg van ahol nem...
Nyilván aki 120 000 Ft ért vesz egy notebookot, az majd rákölt még 50 000 Ft-oz SSD-re mert szerinted... Ja ja...Maradjunk annyiban, hogy van ahol nekem is 870 pro 2 TB-os van pl ahol virtualizációra használom a gépet. Ahol meg megfelel az Intel oda nyilván csak egy idióta költ kétszer annyit, mert minek? Persze értem én, hogy szokás azért is pénzt költeni ha nem kell... (Persze szóban meg képmutatásból világbajnokok otthon)
Meg azt is értem, hogy Szerinted annyival jobb a Samsung, hogy aztán csak na... Persze gondolom minden az elmúlt 5 évben az összes gépedbe Legalább az aktuális Samsung aktuális Pro modelljét vetted meg, képmutató na...
-
blue_23
senior tag
-
-
Levente1991
tag
válasz
Pyttawrx #30700 üzenetére
Köszönöm a támpontot, mindenképpen utánanézek! Másodlagos gépnek szánom, csak internetezésre, filmezésre, zenehallgatásra és kisebb játékok futtatására használnám, tehát nincsenek túlzottan nagy igényeim, csak hogy működjön a rendszer és gyorsabb legyen, mint egy hagyományos HDD-vel.
-
beer1
aktív tag
válasz
Pyttawrx #30682 üzenetére
Nem napi szintű játékra kellene, de azért ha akarok jatszani vagy kipróbálni egy újabb címet azért fusson el a gépen.
Igen azzal tisztában vagyok, hogy olcsóbban kijönne egy gamer gép.
csak hetente többször atpakolni mindent kicsit macerás lenne, meg úgy kényelmi szempontból (egyetemista vagyok és az ágyban tanulni jobb szamomra mint egy asztal előtt görnyedve) egy laptopot szeretnék.
Az a baj, hogy nem tudok dönteni mi lenne a legjobb vétel.
1050ti/1650 vga val mit ajánlanal? -
szasza8712
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30669 üzenetére
Sikerült 307-re frissíteni a biost! De a hiba ugyan úgy maradt. Kicsit idegesítő, hogy egy ilyen árkategóiájú laptop nem üzemel megfelelően.
Ahogy bejön a PIN kód kérése, nem reagál semmire. Lehajtom a képernyőt, alvó állapotba kerül. Majd felnyitom, működik megfelelően.
Más tipp esetleg? -
szasza8712
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30666 üzenetére
Szia. PIN kód kérése előtt le fagy. Vagy ha sikerült a boot, akkor az asztalon fagy. Rögtön a boot után. USB se illetve a touchpad se megy. Hdd LED nem ég. Csak néha fel villan. Azt olvastam, hogy bios frissítés segíthet. Winflash-el akarok frissíteni 306-307-re. De eredménytelen. Be tallózom az új biost. Kiírja, hogy várjak 2-3 percet. Majd kidob az asztalra. 20 perce nem csinál semmit a gép.
-
.•°>RAZER<°•
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30334 üzenetére
Üdv!
Tudom rég volt már, de próbáltál segíteni úgyhogy köszi.
Az volt amire gondoltam IO board...
A fixdirect en keresztül szerváltam másikat, csak beszereléssel vállalták, előzetes időpont egyeztetéssel 1 óra alatt visszakaptam a gépet, így csak egy szabimba került.mondjuk nem egy bonyolult művelet.
Azóta is teszi a dolgát -
Büszke
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30648 üzenetére
Köszönöm.
Van már tapasztalat a ryzen 5 3500U-val? Melegszik jobban?
ryzen 5 3500u vs i5 8265u
E szerint lassabb mint az intel 8.gen.
De van 20Gb ram ha igaz, ami elég sok.
+ ssd és hdd is van
http://radium.hu/asus-vivobook-15-x512-kat.html -
Fishor
senior tag
válasz
Pyttawrx #30559 üzenetére
Szia!
Gyakorlatilag mindent lenulláztam (ssd és winchester partíciók törlése) és úgy felraktam újra mindent.
Az volt a gond, hogy már a winyón rajta volt a régi rendszer boot, meg helyreállító stb partíció, és ezeket használta fel a telepítő, nem csinált az ssd-re újat vagy összevesztek vagy nem tudom. A bootnál meg azért nem látszott semmi, mert gyakorlatilag így csak egy helyről tudott indulni. Most elvileg minden jó már.Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
Pyttawrx #30547 üzenetére
És az miért lehet, hogy a régi rendszer vinyónál látszik a 100 450 meg 850 megás partíció is, ennél meg nem mutat mást a lemezkezelő, pedig telepítéskor egy 100 megást írta hogy létrehoz. Meg miért nem látszik a SATA configbe a winchester, telepítés előtt még látszott, de ezt leszámítva működik és hasít az új rendszer, csak ez nagyon idegesítő, hogy folyton bejön a bios. Esetleg azt meg tudom valahogy nézni a gép szétszedése nélkül, hogy az ssd-t a régi vinyó helyére rakták, vagy az optikai helyére?
Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
Pyttawrx #30545 üzenetére
Szia!
Nem találok olyat amit írtál. Lefotóztam a biosom érdekes részeit. Ami fura, hogy a sata eszközöknél nem látszik most a telepítés óta a régi winyó, csak az ssd, pedig a windowsba látszik és használható. Meg az még fura a windowsban, hogy a lemezeknél ahol a partíciók vannak, az ssd n csak egy van, olyan mintha azt a kos 100 megás partíciót oda rakta volna telepítés kor nem az ssd re. Vagy a régi winyón levőt használta? Az érdekes volt, hogy a Windows nem kért aktiváló kódot hanem megjegyezte a korábbi licensz számot. Remélem nem rontottam el valamit. De nagyon zavaró hogy folyton bejön a BIOS.
-
-
Bachi84
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30499 üzenetére
Hívtam az Asust ezt tanácsolták:
- Új szűz telepítésű win
- szerinte tuti nem hardware-es probléma - (ez mondjuk igaz lehet, mert a billentyűzet kifogástalanul működik, és a caps lock is világít.)Na mindegy is este roham haza Win letölt telepítés - (hál Istennek SSD, szóval annyira csak nem fog évekig
-
Bachi84
csendes tag
válasz
Pyttawrx #30499 üzenetére
Remélem én is bár magát a gépet imádom, elég sokat vártam rá, hogy egy ilyen kaliberű az enyém legyen. Kicsit rosszul érint, hogy élvezhettem két napot, és már "vissza kell adnom". Súlyosbítja a helyzetet, hogy vidéki vagyok, így ahogy olvastam futár->szervíz->futár vissza kombó lesz, és kicsit félek tőla sokáig fog tartani.
Azért még kicsit bízok benne, hogy az Ügyfélszolgálatos,azt mondja "ÓÓÓ, ez ismert hiba, ezt és ezt telepítsd fel" és ennyivel megúszom.
-
Tuomas
addikt
válasz
Pyttawrx #30418 üzenetére
Szia, köszi!
Nem tudom, hogy kimondottan az melegszik-e. A felső felület volt meleg, és nem kimondottan egy pontban, hanem kicsit még a billentyűzet felé is. Alul is elég meleg volt a gép, és azon az oldalon nincs neki hűtése. Szóval passz. Az viszont tény, hogy töltéskor jobban melegszik, általánosságban is. Lehet, hogy az az oldal kicsit túlmelegedett, emiatt lett meleg a felső része is. Vagy ez jelenthet valamilyen hibát? Vagy pedig túltolom az aggódást? :DDD Erre mentségként szóljon, hogy új a gép, és most keresem a hibáit. -
.•°>RAZER<°•
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest