- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
Ha a dugó illeszkedik, jó a polaritás és egyezik a feszültség (output oldalon), akkor vehetsz nagyobb amperitásút.
Én is nagyobbakat vettem kiegészítésként: egy otthonra, egy a táskába, a gyári meg az irodában.Egyébként van bennük túlterhelés vagy rövidzár védelem, az le tud oldani. Ha később működik, miután kihúztad-vártál-újra bedugtad, akkor ez volt a baja. Ettől még lehet szar.
-
AIDA-val megnézed, most milyen van a gépben, 1x8 vagy 2x4.
Ha 1x8 és ugyanolyat veszel, akkor dualban fognak menni. Elég is annyi szerintem.
A gépedről minden Itt-még robbantott fotók is : [link]
A Samsung 960 EVO az egyik legjobb SSD a kategóriájában, de van SSD-s topik is. -
Inkább dobj rá egy kicsit és inkább ez szerintem. [link]
-
A hűtése vékony géphez képest elég jó,olyan 90-92 fok volt a max. CPU,amit eddig mértem játékok alatt-de throttling nem volt soha,tehát tartja a 3.9-4 MHz-et is.
A kijelzője rendben,semmi pixel hiba,IPS-hez méltóan bevilágítás van,alul lent,de mivel ott megy be a kábel,szerintem azt is lehet még korrigálni. -
blue_23
senior tag
Képek alapján szerintem nincs touchpad, ez a legolcsóbb kiszerelés G531-ből amit kinéztél.
G sorozatot szerintem innen a legjobb venni, mivel legjobb árban, Asus gold partner, illetve csak náluk vásárolható +1 év hivatalos Asus garancia. Szériaszámot ettől függetlenül érdemes ellenőrizni, bárhol történhet hiba a rendszerben.
-
blue_23
senior tag
Hűtőpasztát cserélned kell (lehetőleg szervízben, kb 7e, 20 perc), fontos, hogy dual channel-be legyen a memória (kb 20% teljesítmény különbség single channel-hez képest), ezt követően viszont jó gamer laptop. Kijelzője IPS, de színlefedettsége csak 65% körül van (bár ebben az árkategóriában többi laptop se remekel).
(Zárójelben megjegyzem, digiprime oldalán akció nélkül is olcsóbb ez a konfig)
-
Szia,
ahogy ígértem írok akkor pár sort, bár az elmúlt 1 napban nem túl sok impulzus ért.
Játék teljesítményben minden igényemet kielégíti. Főként Destiny 2-t tolom, max grafon 110-120 fps fixen. Mondjuk ilyenkor süvít is rendesen a kicsike, de ez érthető.
Két dolog böki a csőrömet.
1. nincs akku kezelő alkalmazás, és mivel én 95%-ban hálózatról használom (nyilván a 120 Hz miatt is, mert akksi használat esetén leveszi 60 Hz-re magát), így eléggé tartok attól, hogy be fogja adni hamar a kulcsot az akku.
2. Nagyon fos fejhallgatóval a hangminőség. Nincs semmi HD audió élmény. Saját hangszóróról jól szól, de a fejhallgatómon nagyon ergya. Ennek még utána kell néznem. A Realtek Audio Console-ban semmi érdemi állítási lehetőség sincs.
Összegezve nagyon nem bántam meg, minden várakozásomat teljesítette vagy felülmúlta.
-
-
simo9555
tag
A szoftveres rész annyiban nyilvánul meg, hogy figyelmesen el kell olvasni az Asus oldalán lévő drivereknél a telepítési instrukciókat, mivel nagyon fontos milyen sorrendben telepíted a segéd drivereket (pl Amoury Create). A driverek könnyen elérhetőek, minden fentvan az asus oldalán csak nincs egyetlen normális telepítős verzió sem, mindegyik driver parancssorból települ fel. A te általad választott géppel csak az a baj, hogy lényegesen gyengébb hűtéssel rendelkezik mint a 1660ti verzió.
1650-es hűtési rendszere:
1660Ti hűtési rendszere:
Azért látszik szerintem a képek alapján is, hogy melyik hűtés fog jobb eredményt elérni. Utóbbit egészen az RTX2070-ig alkalmazza a gyártó, emiatt is produkál jó hőfokokat 1660Ti alatt. -
blue_23
senior tag
Mikor megtapiztam a TUF gépeket elborzadtam, hogy ki az az őrült, aki ilyen gagyi laptopokat tervez. Milyen notebookot vegyek topikban nem véletlenül nevezik tejfölös doboznak.
Fűtéssel nem lesz gondod télen: [link]
G531-hez képest a TUF hatalmas minőségi visszaesés, ha G531 kevés, TUF még inkább az lesz. Ha jó laptopot akarsz, azért fizetni kell, vagy marad a kompromisszum.
-
blue_23
senior tag
Amit kinéztél 120 Hz kijelzővel adják, amelynek elég gyenge a színlefedettsége (60% körül) míg a 144 Hz kijelzőnél 95% felett van, nincs keystone és általában egyszínű a billlentyűzet világítás.
Ebben a konfigban ne várj fémházat, az csak a Scar III-nál van, amely 500k-ról indul, 240 Hz kijelzővel (későbbiekben jön a 144 Hz variáns remélhetőleg pár tizessel olcsóbban): [Scar III]
i7+RTX 2070-nel megharcol a hűtés, viszont újrapasztázással és UV-vel kordában tartja, ugyanakkor nagyon hangos. GTX 1650 kevésbé melegszik, így ha szintén újrapasztázod, kis UV, sokkal halkabb lesz (i5+1660 TI kombóval 48 dB alatt marad, miközben i7+RTX2070 56 dB vagy több).
Ugyanakkor ha tartósság szempont és ár/érték arány szerintem nem érdemes GTX 1650 venni, minimum 1660TI szükséges játékra. Spórolj még 1,5 hónapot, úgyis lesz fekete péntek és kijöhet 400k-ból a 1660ti.
-
Remiel
őstag
Nekem ez van G531GU AL001 ... 1660Ti, 120Hz IPS kijelző (mondjuk külső monitorral használom így annyira nem érdekel)
Ami a hűtést illeti, megtudhattam azt is a pasztázásnál, hogy az ASUS volt olyan kedves és az RTX 2070 es hűtését aplikálta az 1660Ti videókártyára, szóval nagy gáz nem lesz, azért hűtőpad van alatta
Most kerestem az MM kínálatában, de el is tűnt
-
simo9555
tag
Szia!
Nekem a G731GU-s verzió van 9750H+1660Ti-al 144Hz-es kijelzővel. Röviden tömören, throtthling nincs, cpu 80 fok fölött sosem járt játékok alatt, a 1660Ti 70 fok körül mozog és ez a sima hűtésvezérléssel a turbo mód esetén még jobb a helyzet, lényeges hogy újrapasztázás nélkül. A hűtése ebből a szempontból szerintem kiváló, stabilan tartja az elvárt órajelet a cpu 4ghz és a gpu 1700mhz. Hangosnak sem mondható,bár azért azt nem mondanám hogy nem sűvít, viszont volt már hangosabb laptopom is hasonló kategóriában. Kijelző teljesen megfelelő, van némi blacklight jelenség, de ez még bőven belefér, szintén csak rosszabb kijelzőt láttam más márkáktól. Összeségében nagyon megéri szerintem a gép, egyedül a szoftver van kritikán alul megírva ehhez a géphez, mert azt ténylegesen úgy kell összevadászni hozzá, figyelve a telepítés sorrendjére. Ráadásul általában nem is .exe telepítős verziók vannak hanem sok esetben csak egy sima .bat fájlt futtatsz a parancssorba. Ettől függetlenül ajánlom a gépet, aki hasonlóban gondolkodik.
-
Remiel
őstag
bocs lejárt az idő, itt a teszt
-
Remiel
őstag
nem ezt tesztelték, hanem az RTX2070 es variánst, ami fémházas és még pár extra... majdnem 800k, szóval nem pont ez
(#30740) beer1 nekem ilyen van egy hete, csak 1660Ti-vel, tettem bele még 8 giga ramot és ment pasztázásra is rögtön, ahogy elnéztem rá is fért mert a gyári paszta inkább gitt volt... én meg vagyok vele elégedve, ár/érték arányban teljesen rendben van (megcsíptem az utolsót egy MM-ben, 405k helyett 389k ért, a ram, a pasztázás és egy hűtőpad kijött egy huszasból) és ráadásul még benne voltam az Asus promócióban is ami egy füles, egy egér és egy egérpad ajándékba, aminek az értéke majdnem 70k kisker áron.
Én nem találtam jobb ajánlatot.
-
Exelsior
őstag
Szia.
Pár napja használom szóval sok infóm nincs ami van leírom.
Iszonyat jó a minősége de úgy mindennek. Hűtése is jó sehol nem tapasztaltam droppot igaz azért a régi lenovo Y520-nál hangosabb de vannak erre profilok így ha jászom akkor azt használom. Ha meg nem játszom akkor mehet a silent mód. A kijelző is meglepetés volt mert színben is jó a 144hz meg über. Gyorsan szét kaptam ami nagyon egyszerű volt és a 512GB mellé bele vágtam még plus 512GB SSD-t és nem panaszkodom. RGB valami eszméletlen. játékok fullon 60fps szinte mindenhol meg van. Nekem a régi lenovo GTX 1050TI volt ez most olyan 20-30% erősebbnek érződik. minden jobbat fut sokkal persze az sem elhanyagolható hogy itt az új I7-es proci ami sokkal erősebb a 7700HQ-nál.
Én nem bántam meg most az füles és egér és pad akció miatt amúgy is megéri de alap szinten maga a gép összerakása és az rejtett dolgok pl. a Range Boost-os Wifi brutális. iszonyú erős a jel és gyors. meglepően könnyű a gép.
Bátran ajánlom. Amiben gondolkodtam az a Acer volt és a Lenovo. Valahogy most az Asus megvett kilóra. Pedig a többi is megnéztem az Euronincs-ban.
-
Remiel
őstag
388k volt (bár a webshopban 405k, de ezek szerint mákom volt és nem vitatkoztam
) ... az MM ben pont van egy 0% hitel akció, így felhívtam a webshopot van e valahol nem bemutató darab és az Árkádban volt még egy. Plusz adnak G531 vagy 731 vásárlása esetén szeptember 30 határidővel egy fülest, egeret, egérpadot, ez kb 50k kisker áron, ehhez regisztrálni kell az Asusnál a vásárlást.
(#30719) jilian az jelzi mi van benne szerintem ez pont a videokártyát jelöli
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest