Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Mikulásbá #37118 üzenetére
Ha H-s proci, akkor hiába i7, power limitet ezeknél a vékony gépeknél lekorlátozza az asus. Az i7-12700h-m kb annyit megy cinebench r23 multicore teszten, mint ugyanannak a notinak az i5-12500h változata. Gondolom a gpu-t is visszafogja. (régebben játszogattam cs:go -val és igencsak be tudott zuhanni az fps, pedig fel is tud menni egész jóra, csak nagyon ingadozó)
-
Moby
veterán
-
válasz
Mikulásbá #37051 üzenetére
Igen, én most bővítettem fel az egyszer 8 GB-os HP-t, 2x 8 GB-ra az ASUS Micron RAMjával
Így az ASUS eredeti RAM-ja is használatban van, meg ugye a 2x16 GB KIngston is bekerült a Gamer laptopba
A kis HP-már 6. évét tapossa, 7100U a CPU, de így 16 GB RAM-mal még bőven jó alapfeladatokra.
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #36919 üzenetére
Akkor a gyári included gépeket feltehetően félig konfigolják is? Mert az gyakorlatilag ready to run, bekapcsolod megy. Biztos az valami más kategóriába esik.
#36910 ilyen gondom egyszer nekem is volt, de asztalin. Emlékeim szerint kikapcsolni kellett valamit, és/vagy default bios. Másik amitől falra mászok a Win GPT/MBR
-
-
Gubu0101
veterán
válasz
Mikulásbá #36898 üzenetére
Rog-nal nekem nem irja,hogy bovitheto 16+16-al vettem.Viszont utanna neztem jobban es kezeli a 64Gb-ot is legalabb is a proci.Asszem 5600 mhz-ig most 4600-as van benne,viszont nem irja az asus oldalan a bovithetoseget.Igy majd lehet teszek egy probat 64Gb-al🤔persze majd ha szukseg lesz ra.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
cs.zs.
veterán
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #36716 üzenetére
Igen sajnos most ismét előjött, hogy kettőt kattint egy helyett. De valamiért megoldja ha ki porszívózóm elég alaposan, és sűrített levegővel is kifújom. Utána megint jó egy darabig. Ettől eltekintve én nagyon szeretem a kis szarost.
M3 GEN I az Armoury II only W10
M3 GEN II már Armoury Crate és W10/11
Nem lehet, hogy ez vele a gond?Viszont én GEN II M3-at sehol nem találok, csak az Asus honlapon. [link]
Aqua szerint ez lenne a GEN II, csak nem képesek kitölteni a lapját rendesen, és a usernek kell érdeklődni meg nyomozni. [link] -
válasz
Mikulásbá #36420 üzenetére
2020-as CPU, de gyengébb mint anyum 7100U-val szerelt laptopja. Nem sokkal, de gyengébb... viszont ez a Windows 11 PRO érdekes, mert:
Vásárlás: Microsoft Windows 11 Pro 64Bit HUN (FQC-10537) Operációs rendszer árak összehasonlítása, Windows 11 Pro 64 Bit HUN FQC 10537 boltok (arukereso.hu)
Listáz kulcsos dolgokat - de azok olyan szürkezónás termékek, látható, hogy van az 5K, aztán meg 45K ... és OEM-ről van szó.
Mondjuk két kérdés is felmerül. Gondolom, mivel a kis 35K-s miniPC nem akkora cég mint az ASUS, nem arról van szó, hogy engedményt tett volna nekik a Microsoft, és olcsóbban adná a legális Windows-t ... de az is érdekes, hogy veszel egy drága laptopot, aminél már minimum elvárnád, ha nem is dobozos, de OEM Windows 10 / 11 PRO-t adjon mellé... aztán meg nem..... és most teszem azt nem kap az ASUS engedményt - azért ezt is nehéz elképzelni - 45K-ért már nem fér bele?
Az OEM 8K-val olcsóbb 37K
Elvagyok én a Home-mal... csak olyan pitiáner dolognak tűnik...
-
válasz
Mikulásbá #36365 üzenetére
Igen igen a mobil verzió. De az totál működésképtelen. Írták a playen hogy a legutolsó frissítés óta már, ahogy nekem sem olvassa a qr kódot. ROG ID sem működik. Sem facebook, sem google bejelentkezés nem megy. Azért nem vagom, hogy nincs rá kapacitas rendberakni. Az MS telefon és myasus telefonparosítas pár pillanat volt szinte. Az armoury na az nulla.
-
-
-
-
-
Bryan65
tag
válasz
Mikulásbá #35987 üzenetére
Azért kérdeztem mert tudnom kéne hogy kuka az adapter benne vagy csak szoftvere hiba na olyan progi kellene ami ezt megmutatja, itt vettem a HA -on szinte új ként gyereknek az egyetemre 20 nap volt benne, az mondta az eladó hogy feltett egy jogtiszta szüz win 11 prot mindent megnéztem csak az eszközkezelőt nem, szabad téren történt az átadás vállalt rá garanciát is, nem tudtam hogy nekem kell megd...ni annyira szüz a winfos. Vettem bele egy TP-link nano WI-FI adaptert és simán használjuk csak b...a a csőrömet.
-
válasz
Mikulásbá #35987 üzenetére
Ez igaz. Nem is azért mondtam, hogy ellentmondjak, csak beugrott egy emlék... nagyon régen volt a Nortonnak egy cucca, tartalmazta a Windoctort, meg Disc Doctort is, de volt egy modul ami az alaplapokat analizálta ... Azt ígérte, hogy megmutatja, ha valami gond van, és mindezt úgy, hogy nem egy gyártó alaplapjára korlátozódva, és 2000-ben!
Aztán 22 évvel később kénytelen volt konstatálni, hogy eltelt majdnem egy negyed évszázad, direkt ASUS analizáló progi, és az egyértelműen hibás alaplapot simán bepecsételi, hogy minden oké...
-
-
-
-
-
Andy975
csendes tag
válasz
Mikulásbá #35896 üzenetére
Kikapcsoláskor a "Leállítás"-ra kattintok a Start menüben, nem az "Alvó állapot"-ra.
A Gépházban az Energiagazdálkodáson belül pedig az akkumulátoros üzem és a hálózati áramforrás esetén is a "Soha" lehetőség van beállítva a PC altatása alatt.
Most bekapcsoltam és 3 nap alatt 42%-ra merült az akksija.
Egy LED sem világít a gépen kikapcsolt, áramforrásból kihúzott állapotban.Régebbi Fujitsu Li3910 laptopomból még a vásárlás után kiszedtem az akksit, mivel az is kizárólag hálózatról üzemelt. Ebből viszont nem lehet kiszedni.
-
válasz
Mikulásbá #35880 üzenetére
Mert picipuháék kitalálták, hogy a Windows 10 utódja a 11 már nem támogatja a 7700K-s rendszeremet. A laptop amúgy hivatalosan notebook PC
Szóval húztam az új gép vásárlást, az irreális árak miatt... 2021 őszén vettem a laptopot, az árából ma is kb a CPU + a VGA lenne meg ...
Rövidebben válaszolva: kényszerből, és elhamarkodásból. A laptop csak akkor hagyta el a lakást, amikor szervizbe utazott azóta is!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #35857 üzenetére
A fiamék "csak exceleznek", adatbázisokat fésülnek össze, i5-10310U proci + 16GB ram ELFOGY, ledöccen a gép. Panaszkodott, hogy így nem lehet dolgozni, múlt héten megkapta USA-ból az új laptopját, i7-11850H + 32GB ram.
Hátha ez már elég lesz.
Pedig csak irodai munka...
(akkus üzemidő szóba sem kerül, náluk nem releváns, de a hordozhatóság igen) -
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #35826 üzenetére
Amúgy hány ikonos gépe van?
Nekem elég hosszú mindenhova is elér, sőt a tápra csatlakozó 3 pines csatin még a gyári Asus szalag is rajta van (azaz nem kell annak sem a hossza). Akkor mostantól akinek hosszú kábele van, annak van jó gépe. Végre nem kell frontin.Múltkor tekertem össze, azon agyaltam a sz**nak ehhez 20m kábel.
GoodSpeed
Na ezt meglesem. Jöhet még ilyen, kíváncsi vagyok.
Szerk: Melyik MSI ez, hogy ilyen szépen ki írja milyen cpu, milyen vga, stb ? -
-
válasz
Mikulásbá #35805 üzenetére
Nos én már elkezdtem a készülődést:
Azért csak ennyi + az OS, mert ezek már megvannak:
Amik most is vannak:
SSD I.:SK Hynix HFM001TD3JX013N - NVMe SSD SSD II. Samsung 500GB 860 EVO MZ-76E500B/EU (AXAGON EE25-XA6 USB 3.2 GEN 1 ALINE BOX) SSD III.: SAMSUNG 500GB SSD Series 850 Evo (MZ-75E500B) (AXAGON ADSA-1S6 USB 3.0) SSD IV Plextor M8PeG SSD meghajtó (PX-256M8PeG) HDD: WD6400AAKS 640GB ; WD 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRX ; (WD10EZEX) CB1TB HDD Case: SHARKOON Swift Case Pro USB 3.0,
Keyboard: Cooler Master MasterKeys Pro M White MX Red Egér: Razer DeathAdder Elite USB HUB: Chieftec CHB-107; i-tec USB 3.0 Charging HUB 7port + Power Adapter 36 W Monitor: ASUS TUF VG249Q Gaming monitor 144Hz, ASUS Xonar U5Oké, a laptopban lévő SSD, az a laptopé
Mondjuk ehhez felhozatalhoz, már egy 4K-s monitor dukál
#35800HartgeH3-2.8: 3 az a kettő
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #35797 üzenetére
A sok ikonos géped érdekelne, mert nem érzem teljesnek az életem, hogy nekem (és GoodSpeednek is) csak kettő ikonunk van. Kíváncsi vagyok
Beállításokban kettő opció van csak, szerintem gépspecifikus a dolog.
GoodSpeed
Úgy úgy, AC mentes vagyok én is ahogy Mikulásbá korábban tanácsolta. Megmondom őszintén jó, tetszik. Elketyeg szépen a core temp. Ha nagyon akarom van Xbox/W11 gadget beépített ráadásul, nem kell semmit feltenni hozzá. Lehet a Ryzen 6xx tudná ezt? Hirtelen nem tudok róla, hogy csak X vagy Y szériára lenne jellemző mint újítás. -
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #35749 üzenetére
A számlát, garijegyet megkapta a tulaj a vásárláskor, illetve ott van a Telekomos fiókjában a dokumentumoknál.
Nem kell vele megvárni a kifizetéseket. Le lehet tölteni, el lehet küldeni emailben, ki lehet nyomtatni, a lényeg hogy a vásárlónak már most is oda lehet adni, és lesz rá 2-3 év gari (vételártól/tipustól függően).
Azokkal együtt simán vehető a gép.
Inkább olyat sejtek a dologban, hogy jó nagy csomagra aláírt az illető, ezért olcsón kapott gépet, drágábban el tudja adni, és nem akarja hogy a vevő ezt lássa. -
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #35717 üzenetére
Na ebben majd kérnék szépen segítséget, mert pár dolog nekem kérdőjel:
1. Van egy Win10 eredetim asztali gépen, MS outlook címen hozzáadva. A laptopon is ugyan ezzel az MS outlook címen vagyok főleg Xbox miatt, de más miatt is, szinkronizálások stb. Fogja látni ha dózerolom teljesen hogy én vagyok? Nincsen a gépen MS matrica.
2. Ha mindent törlök a rejtett partíciót is, support nem köt bele? Nem veszitem el így az eredeti windows-t? Sajnos én is tapasztaltam, nem vészes de fogja a rendszert. Feladatkezelőben közepes igényűnek jelzi/jelezte. Most már nem mert ki lett pucolva az AC uninstallerrel. Az tényleg hasznos , teljesen leszed mindent. Linkelem majd ha kell valakinek.
Szerk: Idegesítő a mikrolagg volt megnyilt valami komolyabb (adobe pro), vagy jobb klikk frissítés tálcán és be droppolt az egér mutatója. Amióta nincs AC megszűnt. Nem kéne ez már béta legyen 2023-ban szvsz.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #35704 üzenetére
Akkor egyelőre hagyom a gyárit. Céges gépeken (és laptopokon) szépen működik az AVG. Megnézem ezt az F-Secure-t is. Mindig keressük a legjobb megoldásokat. Régen nagy nod32 fan voltam, sok éves liszenszeket vettünk diákra. Aztán lecsengett az is.
Igen, érdekes, hogy nagy vizsgálat során szépen használja a gépet a gyári defender, olyankor hagyom is had csinálja magának a dolgát. Úgy mondom, hogy ennek a procinak nem sok minden jelent kihívást, az eddig tapasztalatom szerint.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #35700 üzenetére
+1
Maradtam a halvány kéknél és fixen, asszem közepes fényerőn. Nos: MINDENT dózerolva, sajnos nem revo uninstallerrel ugyan, de manuálisan minden uninstall + ArmouryCrate full uninstaller amit a support küldött, Ccleaner után még smoothabb a rendszer. Néha voltak ilyen apró mikrólagg jellegű megingásai. Ezt nem is tudtam hovatenni. Eltűnt. Memória kihasználás, és cpu kihasználás is csökkent. Eddig se volt lassú, de most bivaly.
Egy AVG-t lehet neki tolni felfele? Múltkor rábeszéltek, hogy tökéletesen elég a beépített windows víruskereső is védelemnek.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #35698 üzenetére
Jogos.
Legutóbb csak rage-ből töröltem az AC service-t, és magát a programot, gondoltam akkor ez így rendben is van egy időre. Nézem az Xbox/Gadget erőforrásfigyelőt, és még ezek után is "közepesen" sárga jelzéssel terheli a rendszert idle. Most gyakorlatilag MINDEN Asus alkalmazást dózerolok a gépről ami létezik. Mondjuk azt nem értem miért az ötödik pont az AC uninstall. Miért nem első pont és az letörölne mindent, na mindegy. A CCleaner nem rossz ötlet, régen használtam hasznos volt, (csak azt ne mondd, hogy az is zabálja majd a háttérben a gépet)
..mint minden program, alkalmazás tudom.
Én ez idáig amúgy különösebb problémát nem tapasztaltam az AC-vel egyébként (addig amíg nem jelent meg órajel a hőfok helyett) teljesen jól tette a dolgát.
Még a mobilos app is ment, csak állandóan újra kellett párosítani, ennyi nyűg volt vele.
AC** - ArmouryCrate
**Zabálja a rendszert: 8mag 16 szál, kb annyit érzek belőle, hogy semmit, de jogos
Kis alattomos egy rohadék ez, a háttérben eszi a ramot mindent. Aztán kb a lényegi része nálam annyi, hogy ránézek a hőfokra random, és váltok háttérvilágítást, és/vagy kikapcsolom amikor melóba vagyok. Szóval nem létszükséglet. Amúgy ULTRA gáz, hogy az AC hiánya letérdelteti a dedikált AURA gombot a billentyűzeten. Értem én, hogy a dedikált gomb mellé szoftver kell, de hogy a fényerőt, és színt nem tudom FN+AURA gombokkal módosítani alapból szoftver nélkül, ehhez komplett szolgáltatás kell szoftveresen az ŰBER FAIL. -
azbest
félisten
válasz
Mikulásbá #35652 üzenetére
Hideg elektronikát valóban érdemes pár órára hagyni, míg szobahőmérsékletű lesz, nehogy a párakicsapódás zárlatot vagy korróziót okozzon. És jellemzően valóban nem teljesen feltöltve érkeznek, hanem alacsonyabb szinttel, mert úgy biztonságosabb tárolni és szállítani őket.
Esetleg még a bios frissessége lehet érdekes, mert van, hogy akkukezeléssel kapcsolatos javításokat is tartalmaz.
önmagában az, hogy 35Wh akku jó két órára bírja el, az normális lehet. Pláne ha magas fényerős tartalat néztek és a procit is pörgeti. Kisebb fényerőn, nem hdr módban, kis prociteljesítményű módban tudhat 4 óra körül valsz.A weblapont a "X513/S513 teszteredmény 8,5 órás lokális videólejátszással" lehet másik gép változat. A 72Wh akkus gépem jó ha tud 8-10 órát takarékos módban.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
Mikulásbá #35557 üzenetére
Hogy érted, hogy jobbra?
A probléma az, hogy a folyékony fémhez nagyobb nyomásra lenne szükség a proci/gpu és a hőcsövezés között, amit az ASUS-nak nem sikerült megoldania. VC hűtés + liquid metal = 95 fok.
A Thermaltake Grizzly Kryonaut meg egy igencsak jó paszta, akkora nyomás sem kell így a csövezésre, és sokkal jobb eredményt lehet elérni. 5-10 fokot, ami élettartam szempontjából kicsit sem elhanyagolható egy laptop esetében.
Nem fekete és fehér ez sajnos.
Persze én most pontosan a megóvás érdekében csökkentettem a teljesítményen, hogy 80 fok alatt üzemeljen az egész, de a benne levő potenciál ennél sokkal több is lehetne. -
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #35524 üzenetére
(addig fogtok ezen vitázni, hogy megunom, veszek egyet, kipróbálom, és majd kiposztolom)
2TB PCIe 4.0, ha esetleg mégsem jó a mostaniakba, majd jövőre az egyik következőbe jó lesz... -
xXxian
senior tag
válasz
Mikulásbá #35506 üzenetére
Rajta volt a W11, nem kellett semmit sem megadni. Csodálkoztam is, miért van a dobozon key (vagy annak látszó kód), mert egy Lenovo Ideapad 5 14" dobozán semmi sem volt, bár az w10-el jött. Akkor a W10 is aktív lesz, ez jó hír! Köszönöm a segítséget! Szerintem nekiesek asap
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest