- Milyen okostelefont vegyek?
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Aktív témák
-
blise
tag
sziasztok
nekem is ilyen lapom van a gold verzio, és az lenne a kérdésem hogy a hpzzá kapott dvd-n lévő intervideo cucccokat tudta e vki használni, mert nálam már a telepitésnél ugy nézett ki mintha vmi kinai verzió lett volna és el sem indult mondván hogy a kiprobálásra szánt idő lejárt
valaki valami okosat tud?? -
boldi
csendes tag
Ne izgulj én 6800-as kártyával használom az A7V8X-et simán...
-
boldi
csendes tag
En egyet nem ertek ezen a lapon, illetve az egeszhez nem nagyon konyitok. Az 5.1-es SPDIF-et. Hosszas kutakodás után sikerült összehoznom, hogy a line-int rögtön dobja át az spdif-re, de ha pl. egy pittyenést csinál-csinálna az xp, akkor elhalkul hirtelen, a pittyenés eleje lemarad, majd visszahangosodik. A mikrofon bemenet baromi zajt szed magára (lehet mástól is), végül az spdif-et összekötve onkyoval a ''hangfalteszt'' funkció csak az első két csatornát engedi nyomni, akármilyen sorround módba rakom is. Emellett az spdif hangja túl hangos a line-outhoz képest, néha torz is, sőt van olyan, hogy begerjed ha nincs rajta hang és csak akkor jön újra rendbe ha valamivel elkezdek hangot játszani. Mintha a vevő nem tudna rászinkronizálni vagy valami, no mindegy. Szóval ez az spdif dolog érdekes, de egyelőre nem meggyőző...
-
hiper
tag
Én is egy ilyen ASUSon vagy egy GigaByte lapon gondolkozom, s nem tudok dönteni.
Másrészt fogom tudni használni pl ASUS-ban ASUSV7100PRO kártyám? feszültség miatt hezitálok, mert egy gigabyte-s nél olvastam, hogy csak 1,5B (igaz ez nem ASUS) és nem tudom mennyi a videokártyám Vcore-a.
A meglévő SB128 hangkártya, lucent belső modem továbbra is használható. Ez azért kérdés, mert az alaplap elvileg PC2.2 kompatibilis és illik lefelé is kompatibilisnek lennie, de nem tudom az alaplap is tudja, hogy mi illik?
köszi
hiper -
Sundesz
addikt
Jó lap az ASUS, én biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni!!:D
-
Spensers
aktív tag
Szasztok
Nekem is egyy ijjen alaplapom van.
A kérdésem az lenne hogy most a 1010 BIOS van érdemes fel tenni a 1011-est ??? -
zsborbas
aktív tag
Első nekifutásra a procid pontos steppingjét kellene pontosan kiderítened. Ebből nagyon sok minden kiderül. Hadd ne írjam le hogy kell, volt róla egy nagyon szép, részletes cikk. Ha jól emlékszem akkor valami hasonló volt a címe: Minden, amit az Athlon XP-ről tudni akartál [L]http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=160[/L]
-
!Krisz!
csendes tag
Hali!!
Most vettem egy ASUSA7V8x alaplapot 2100+ AMD procival.
Mennyire lehet kb ezt tuningolni? A memória Samsung 333Mhz.
A proci most alapon van.
Köszi! -
zsborbas
aktív tag
Nem jól értetted a dolgokat. Alapban az alaplapon van 2 db ATA133-as vezérlő, a hagyományos változatból, összesen 4 eszközt köthetsz rá. Ezen felül van a sATA vezérlő, amin van 2 sATA és egy ATA133-as csatlakozó. Erre a vezérlőre csak master eszközöket köthetsz, ebből következik hogy csak egy hagyományos eszköz lehet rajta. Ezen felül a sATA vezérlőre kötött eszközöket raidben is működtetheted.
-
kiro
csendes tag
Nekem van egy Realtek RTL8139810X ethernetkártya 10/100-as. Valamint van egy SB Live 128-as hangkártyám. EZekre nincs szükségem, inkább csak zavar, hogy benne van a lapban. De ha le lehet tiltani, akkor ok is lehet. Bár nem igazán akarok kiadni érte + lét, mikor már megvan egyszer. Ezért kellene valami hasonlóan gyors kártya, amely kezeli az AGP8x-at, DDR400-at és lehet bele tenni 2200+ -os pricinál nagyobbat is. Az sATA rendszert nem tudom még kihasználni, mert drágák a vinyók. Ami van ( 2db) azt pedig nem lehet rákötni.
Ezért úgy gondolom másik kellene bele
Köszi -
zsborbas
aktív tag
Na végre egy városbeli! Üdv! Én sem onnan vettem, hanem haverom hozta pesti nagykerből jutányos áron. Ansysban igazad van. Tényleg nincs nekik jóformán semmi raktáron, Pestről hozzák a cuccot és ahogy írtad kb 1 hét alatt. Hát ha drágábban akarják adni a cuccot mint a hirdetett vagy megegyezett ár, akkor ott kell hagyni náluk, nem kell megvenni. Én máshol is megcsináltam már, és nem szólhattak semmit, mert a listán más volt. Azóta mindent annyiért kapok, mint amennyire mondják eredetileg, vagy az árlistán található. Egyébként azért írtam ki az árat, mert náluk legalább volt, és olcsóbb mint a pesti árak.
-
thord
tag
jo valasztas lehet meg ez is:
CHAINTECH 7NJL1 APOGEE - N-FORCE2
van hozza round kabel is :D
meg elolapra kivezetheto hang+usb
a ZENITH valtozata joval dragabb, azon van sata raidben+firewire -
zsborbas
aktív tag
Minden eszközt le lehet tiltani az alaplapon. A LAN-t, a hangkártyát. Egyébként az olcsóbb verzión ettől többmindent nem igen találsz. Én meg pont ezért vettem ilyet, mert már untam a sok kártyát a gépben. Meg ez a cucc össze van 'lőve' gyárilag, tuti működik minden rajta, míg összepakolt géppel lehet ám jókat szívni. A hangkártya egy picit 'gagyi' kategóriába tartozik rajta, helyette megy a gépbe az SB Live! .
-
thord
tag
-
kiro
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat, tippeket, igyekszem megfogadni
Nekem ami nem tetszik ebben a lapban, az a sok integrált valami.
Esetleg tudtok valamit ajánlani, ami hasonló tulajdonságú alaplap, és nincs rajta integrált LAN + ilyesmi??
Köszi: -
zsborbas
aktív tag
twollah: Nyugi nem fordulok be. Már hozzászoktam, az ilyen beszólásokhoz, az ilyen stílushoz. Rendszergazda vagyok , emellett helpdesk funkciókat is ellátok, kb 200 embernek. Szóval nem vagy vészes. :)) Remélem PH talin majd részt tudok venni én is, mert így nem igazán ismeri meg egymást az ember. Te meg már, engedd meg 'őskövület' vagy a PH-n. A Duna meg messze áll tőlem, Egerben lakom, itt meg csak patak van, az meg bokáig ér max. Viszont van jó kis hőforrás Egerszalókon, most értem haza a fürdésből. :DD
OFF
Lehet ám sátorozni, bográcsozni, nyársalni, éjszakai fürdőzni, büfé is van. Nyáron egy sátoros PH tali itt? Bár nem tudom meddig lesz még, mert fejleszteni akarják és akkor egy időre bezárják, meg jóval drágább is lesz. (most 400 a beugró egész napra) Akár lakókocsival is lehet jönni, ha van valakinek.
ON
Szóval nyugi, nem bosszantom fel magam olyan könnyen, elég edzett vagyok már! :D -
zsborbas
aktív tag
SATA csak a gold verzión van, árát írtam nem is olyan régen. A simán (23áfa) nincs firewire, sATA, raid, és gigabit LAN. Azért kerül annyival kevesebbe. 10/100-as LAN viszont van. Hivatalosan támogatja a 333-as FSB-t, ebből következik, hogy bírni fogja a Barton procikat is. Egyébként Thorougbred és Barton közöttt csak és kizárólag a cache mérete a különbség, egyébként ugyanaz a mag. Nálam most 1700+ megy 11*180-on.
-
Jester
aktív tag
Nagyjából 10 fok. Egyébként ez nem teljesen saját tapasztalat, illetve közvetve igen: van egy haverom, akinek szintúgy ilyen alaplapja van, proci dettó 2000+ (széria megegyezik), a hűtési megoldás is, és nála frissítés után ennyivel mutat kevesebbet. Én még nem frissítettem a lap BIOS-át, nem volt rá szükségem.
-
zsborbas
aktív tag
Figyi! Egy otthoni felhasználásra szánt gépről van szó, nem szerverről! Azért nagykettő! Ha atomstabil gépet akarnék, akkor nem húznám sem a procit, sem a RAM-ot. Meg az nem is ennyibe kerülne, mint ez a cucc. Nekem ez alapján a pár teszt alapján igenis stabil a gép. Részemről ezt a témát lezártnak tekintem.
-
zsborbas
aktív tag
Én olyan alaplapot veszek, amit kb 2-3 évig tudok majd használni. Az előzőt is 2 éven át nyüstöltem (ASUS A7V133C), most azt cseréltem le. Az A7V8X-en van sATA vezérlő, amit külön majd kb 10000-ért tudsz megvenni, 6db USB 2.0 vezérlő, amit megint csak x ezerért, a firewire kártya sem olcsó mulatság. aMi még pozitív, hogy nem foglalnak külön PCI slotot. Ja és a sATA raid-es, amiből az egyik csatlakozó sima, hagyományos párhuzamos ATA csatlakozós, tehát plusz egy eszközt rá tudsz kötni addig is, amíg elfogadható áron lesznek sATA vinyók. Proci terén meg elég sokat megenged a lap, 22,5x szorzó, 227 FSB a max elvileg. Bár ekkora procit már nem valószínű hogy kiad az AMD. A DDR400 RAM nem létszükséglet addig, amíg a procid nem megy 200-as FSB-vel. Nekem Samsung DDR333-as RAM (gyári CL2.5) fut 180 FSB-n CL2.0 mellett. Memtest futott rajta vagy 2 órát, és nem hibázott. És nagyon tuningbarát. :)
-
zsborbas
aktív tag
Igen, mivel a 4 nap összetétele a következő volt. Szombat telepítés a reggeli órákban, onnantól kezdve a gép hétfő reggel lett kikapcsolva először. Aztán du 6-tól másnap reggel 7.30-ig megy minden nap. Állandó seti futtatás mellett és win98se alatt. Ja és még közben netezek, cd-t írok. Szóval nem csak van, hanem használom is. :)
-
Jester
aktív tag
A lap stabilitásával semmi probléma, egy pár hónapja ilyet használok otthon. Tuningolhatóság szempontjából nagyon jó alap.
Az eddig kiderült betegségei ennek a típusnak:
- Vcore értéket magasabban tartja, mint amennyit igényelne egy AMD proci
- Hőmérsékletet fölülbecsli a régi 1010-es előtti BIOS, az újabb pedig alulmér.
- Linux alatt nem minden integrált kütyüt sikerült még beindítanom.
Pozitívumok: (gondolom olvastad az ASUS honlapján a reklámot, ezért attól megkíméllek, hogy mégegyszer olvasd.) A lényeg:
- Q-Fan valóban egész jól működik, elég gyorsan reagál a proci hőmérsékletének változására, érdemes használni.
- BIOS kényelmes, áttekinthető.
- Win XP alatt korrektül működik.
Mindössze ennyi negatívumot találtam benne, de ezek sem zavaróak, a működést pedig nem befolyásolják. -
anulu
félisten
Szerintem megéri. Főleg, ha ezt a nagy valag Xtrát ki is tudod használni... Értsd: minimum Radeon 9500 (8x AGP), 400-as DDR-RAM, 1-2 IEEE 1394-es eszköz, USB nyomtató, scanner, miegyéb. Ha nem használod ki, akkor szvsz tök elég egy A7V333! :D:D:D
És ahogy láttam néhány helyen, a 9700 PRO Radeon sem használja ki a 8x AGP-t, úgyhogy full felesleges! -
anulu
félisten
Nekem 2 hét kellett, hogy eldöntsem, hogy stabil-e az A7V333-am... Közben sem volt vele gond. :DDD De sajnos elég sok cumót raktam össze már ahhoz, hogy tudjam, hgoy még 1 hét is nagyon kevés. Mondjuk az alatt a 2 hét alatt max DVD-t nem írtam vele, lévén, hogy nincs DVD-R/RW-m :DDD:DDD
-
kiro
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék gépet bővíteni. Előbb azonban szeretnék pár dolgot tisztán látni. A kérdésem a betévedőkhöz az lenne, hogy a téma címeként leírt alaplapról mi a véleményetek, érdemes megvásárolni? Ha nem mit javasoltok helyette. Úgy gondolom, AMD Athlon XP 2200+-os procit vennék bele, vagy valami hasonlót.
Köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest