- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gilfoyle
őstag
Van egy p5wd2-e premium lapom, benne egy 930-as proci. Rászereltem egy freezer 7 pro hűtőt. Ha a biosban (legújabb) engedélyezem a q-fant (pwm módban) akkor alig pörög a venti ~500-800 fordulat -néha induláskor CPU-Fan hibát jelez- a proci meg 55 fok fölött van alapon. Terhelve emeli a fordulatot -1600-ig jutott- úgy 60 fok körüli lesz a proci, igaz, hogy csak kb. 20 perces tesztre volt időm.
Ez így normális? Lehet, hogy szar az alaplapom fordulatszám szabályozása?
Ha kikapcsolom a q-fant, akkor 2600-2700 körül pörög, de így meg túl hangos, viszont a proci ~40 fok alapon. -
sanyibá
tag
Mivel megyek nyaralni,
potom pénzért megválok a P5WDG2-WS lapomtól! Ára: 49k,
bővebben ezen a [link]-en tudsz olvasni róla!
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Sziasztok! „R0” steppinges Intel Pentium4 - 630 vagy 640 vagy 650 vagy... 660, 662 ,670 ,672 proci tulajdonost keresek(CPU-Z, Sandra vagy Everest progikban megnézhető a proci stepping-jének a tipusa), ezért kérném akinek ilyen procija van privben jelentkezzen be nálam. Csak a BIOSban kellene megnézni a választható opciókat szorzózár feloldás ügyében, pár perc az egész. A segítségeteket előre is köszönöm.
-
sanyibá
tag
Skacok!
Eladom a P5WDG2-WS-t!
Korábban írtátok, hogy szóljak ide is! Hát most szólok, ha érdekel még valakit!
Itt meg is bírjátok nézni: [link] -
szasza_1
senior tag
Dúrva, hogy firefoxal csak a 0601 béta BIOS-t látom, Explorerrel meg a 0604-et is látom
kész....
-
szasza_1
senior tag
Kipróbáltam az Intelest is. Nem tudtam, hogy annak is van külön BIOS-a. Ezzel már mükődik rendessen, és 1000x jobb a RAID BIOS-a is, mint a Marvellé. Különben most látom, hogy van új BIOS a laphoz.
-
szasza_1
senior tag
RAID 1-es tömbre akartam tenni WinXP-t, a vinyókat a Marvell Sata Raid 1-re, meg 2-re dugtam, beállítottam a RAID tömböt. Win telepítésnél F6, driver be, de utánna nem a RAID tömböt látta, hanem mind a 2 vinyót. Jóvan mondom, felrakom az elsőre, gondoltam, majd letükrözi. De nem, NTDL error volt újraindítás után. Már raktam fel Win-t SATA RAID kártyára, ott ilyen gond nem volt. Ez azért van, mert szoftveres Raid? De hát akkor minek rá RAID vezérlő, azt Win-ből is meg lehet oldani... Nem értem. Most akkor hogy telepítsek RAID tömbre Wint?
-
AirBooms
addikt
válasz
FehérHolló #179 üzenetére
Nem, nem így működik már ez a deszka. Külön nem lehet állítani az arányokat, az FSB-hez lehet rendelni különböző leosztásokat (amiket nem így jelöl, hanem már konkrét frekiként). Pl. a 266-os FSB-hez felajánl 1066-ot és 890-et (meg még valami kisebbet is, de arra most nem emléxem).
Gyanús, hogy nem bírja ezt a memóriafrekit. Ezért kérdeztem, hátha valakinek van ezzel tapasztalata. -
FehérHolló
veterán
-
AirBooms
addikt
válasz
FehérHolló #177 üzenetére
Értem, amit mondasz, de a kérdésem nem ez volt. (Már bocs, ez nem kekeckedés akart lenni
)
Amit írsz, attól még szerintem bírnia kéne az Asusnak ezt a memóriafrekit (bár ugye hivatalosan nem támogatja, csak a DDR800-at). Amúgy pedig igen, tudom hajtani a procit 1066-tal, ami ugye 266-os FSB. Most is így ketyeg a D930, csak éppen a DDR1066-os Corsairek asszinkronban 890-en mennek. -
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezekkel a lapokkal 1000 MHz feletti RAM órajeleket használva? Hajtja valaki szinkronban 1000 MHz felett ezeket a deszkákat?
Nekem ugyanis az istennek sem sikerül...
vettem 1066 MHz-es CL5-ös Corsaireket, de legfeljebb 1020-on hajlandó ekindulni a lap. Ez azért is gáz, mert a procim bírja a 280-as FSB-t is... Ha pl. 266-on hajtanám a procit, akkor szinkronban vinnie kéne a memóriának az 1066-os frekit, de ilyenkor nem indul el a gép, így csak asszinkronban hajtva, 899 MHz-en indul el a memória.
Már próbálkoztam a memória feszültségemelésével is, de akkor sem...
Egyébként mi az a Hyper Path 3??? -
szasza_1
senior tag
Na, megoldódott, hogy S3-ból, S4-ből nem tért vissza a gép. Az volt a baj, hogy amiről bootol a Win, az a Marvellra volt dugva. Átraktam az Intelesre, az egyik optikait meg RAID kártyára, és jó lett. A Win is sokkal gyorsabban bootol, és hibernálásból is visszatér 10mp alatt.
-
szasza_1
senior tag
Valaki bootol a Marvell PATA-ra dugott vinyoról? Amikor WinXP bootol, és még a grafikus képernyős progress bar elött van a szöveges módu, és az sokáig tart. (KB 3-4mp-ig) Ez nem is lenne baj, csak ha hibernálom a gépet, akkor a vinyóra gyorsan kiírja a memoria tartalmát, de visszaírni a memoriába már sokáig tart. És sajnos a S3-as készenlétből nem tér vissza a gépem. És ez azért kellene, mert a Tuner kártyám csak 2 percel elöbb kapcsolja be a gépet, és csak akkor, ha S3-ba, vagy S4-be ment szunyálni. Ha Windowsba a leállításra megyek, akkor már nem kapcsolja be (pedig megtehetné, mert hardveres akadája nincsen, és akkor pár másodperc alatt betölt a Win).
Na, szóval a kérdés az lenne, hogy hogyan lehetne megcsinálni, hogy gyorsabban visszatérjen hibernálásból. Taln az segítene, ha átdugnám az Inteles IDE vezérlőre? -
Rover623
félisten
Háát...ami elromolhat, az el is romlik...
Az emberek is ilyenek: ma még rendesen ''működök'', teszek-veszek, intézkedek...aztán holnap reggel nem bírnak bekapcsolni...
És mindig lesznek olyan IQ fighterek akik csodálkozva mondják majd: nem értem! Tegnap még beszéltem vele, semmi baja sem volt... -
Rover623
félisten
Te kérdezted:Ennyien lesik ezt a totyikot?
Erre válaszoltam: Már nem sláger...
Merthogy akkor pörög általában egy topic, ha:
- slágertermékről van szó
- vkinek baja van vele
Márpedig:
- nem sláger
- mindenkinek jól működik...te se lennél itt ha nem lenne gondod vele...még kevesebben ''lesnék ezt a totyikot''...
P.S.:
A ''vagy tököm tudja'' helyett megnézném az LG-t máshol, tennék bele frissebb firmware, megválogatnám a lemezeket, nem írnék 16x-osan, stb.
[Szerkesztve] -
DeSanto
őstag
válasz
FehérHolló #162 üzenetére
Hát ez hüleség mert eddig tökéletesen működött.
Itt az IDE vezérlő nincs jól telepítve vagy tököm tudja.
Amúgy LG -
DeSanto
őstag
válasz
Rover623 #160 üzenetére
Hát már nem sláger...egyik lap sem...
Pff én nem is a slágerre hajtok hanem arra ha van valamim akkor az normálisan működjön.
D930-as procihoz nem kell jobb alaplap.
Nah de mindegy a DVD író Masteren van a intel vezérlőn és mégse hajlandó működni.
Feltelepítettem mindent a cd-ről. -
DeSanto
őstag
Ennyien lesik ezt a totyikot?
-
DeSanto
őstag
válasz
FehérHolló #157 üzenetére
Az írás mind2x ugyan ott állt le DMA és CRC hibával..
-
DeSanto
őstag
A DVD írót melyik IDE csatornára kössem?
Az Intel vezérlőre kötve 2 DVD-t rontott többet nem mertem próbálni.
A Marvelen menni fog? -
Rover623
félisten
válasz
FehérHolló #152 üzenetére
B1
-
S.Feri
őstag
Elbúcsúzom a laptól.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623 #151 üzenetére
Bocs, kicsit félreolvastam egyik hozzászólásodat.
Előfordul sajna.
D930-ból melyik stepping? C1 vagy a B1? (Szerintem C1, de azért megkérdezem) Én is azt tervezek a gépembe. Húzni nem nagyon fogom, csak érdekelne.
Különben meg kezd véglegessé válni, hogy P5WD2-E Premium lapocskám lesz. Kb. 1000 forinttal kerül többe, mint x955ös chipsetű barátja, és a néhány extra, ami benne van, nekem ezt az 1000 pénzt bőven megéri. Új procim meg úgysem lesz olyan 2-3 éven belül. Jelenleg D930ra telik, Conroe-ra meg még nem. Tehát ráérek 2-3 év múlva gondolkodni azon, hogy melyik lapocskába fog belemenni az akkori procim. D930 mellé meg jó vételnek tartom P5WD2 vagy P5WD2-E Premiumot.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
FehérHolló #150 üzenetére
P5WD2-Premium...és tavaly augusztus 29. óta van a gépben.
Kerülöm az extrém beruházásokat, próbálok jó ár/teljesítmény arányú eszközöket begyűjteni.
Azóta volt benne: P4 530, P4 630, P4 D805 és most P4 D930.
Egyik sem arról híres hogy kiugróan drága lenne...ellenben jól húzhatóak...530@4.3GHz, 630@4GHz, 805@3.9Ghz, 930@4GHz (mert csak 5 percet tököltem vele...).
-
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623 #149 üzenetére
Nem gondoltam, hogy újdonság, csak kb 3 napja (bocs, nem nézek utána
) azt mondtam, hogy térjünk vissza a témára akkor, amikor kijött a tárgy, amiről beszélgetünk.
Te sem vagy ám semmi ember.. Veszel egy p5wdg2-ws-t, azt kb 1 hónap muúlva lecseréled. Sőt, még veszel hozzá Conroe-t is.
Nem vált véletlen eladóvá a p5wdg2-ws? Mert ha mondasz egy jó árat és még garanciás (miért ne lenne az), akkor esetleg beszélgethetünk.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
FehérHolló #148 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a te lapod sem támogatja Conroe-t.
Miből gondoltad hogy ez nekem újdonság...
[link]... -
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623 #142 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a te lapod sem támogatja Conroe-t. ASUS honlapján már minden erre hivatott alaplap leírásába beleírták, hogy bele lehet dugni Core 2 Duo procikat is. x975 szériából úgy néz ki, hogy csak P5W DH Deluxe támogatja ezt. Különben eléggé előrelátóak voltak ASUS-os marketingfelelősök, hogy csak azután adják ki (vagyis forgalamzzák) azokat a lapokat, amik Conroe befogadására hivatottak, miután már a proci is megjelent. DFI-nél ha jól tudom, nem így volt.
Tudom, hogy így utólag könnyű okosnak lenni, de a PH! tesztből merítve az infót nem elég a 8fázisú tápellátás. A deszkának támogatni kell az alacsonyabb feszültségeket is.
Miért nem találok konkrét adatokat arról, hogy egy P5WDG2-WSnél miylen feszhatárok vannak..?
Azért én még bízok abban, hogy ASUS elkövet valamit, hogy a topicban szereplő két alaplap is tudja kezelni a Conroe procikat.
Szerk: helyesírás
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623 #142 üzenetére
Így már merőben más.
Különben lehet, hogy bennem van a hiba, de P5WD2-E P és P5WD2 P között csak az a különbséget látom, hogy előbbibe beletuszkoltak egy PCI-e 1X-et, a PCI-e 16X-ot lehet használni két 8X-osként is és támogatja az ASUS Hyper Path3-at. Van esetleg valami más lényeges különbség is (a hangvezérlő számomra nem lényeg jelen körülmények között)?
Viszont azt tanácsolom, hogy várjunk még 3 napot, amíg kijön Conroe, utána kezdjünk el arról az eszmecserét, hogy mi támogatja és mi nem.Eleve nem szabadott volna feltennem a kérdést.
-
Rover623
félisten
-
-
Rover623
félisten
válasz
FehérHolló #140 üzenetére
Aszittem, hogy valami értelmes indoklást kapok, hogy mondjuk technikailag miért nem lehet megoldani, mivel PH! forumon vagyok, de mind1.
Húha...
Tessék: a P5WDG2-WS-en megvan, ellenben a P5WD2-E lapról hiányzik a 8 fázisú proci tápellátás, ami általában szükséges feltétele szokott lenni a Conroe procik támogatásának...
Persze ennél ''gyengébb'' kialakítással is lehet Conroe kompatiblis lapot csinálni (vannak 7, sőt 5 fázisú tápkialakítású lapok is), de azokat eleve így kell tervezni.
A P5WD2-E viszont egy elavult terven alapul (P5WD2), csak a 955-ös lapkát lecserélték 975-re...persze finomítottak rajta itt-ott, de a tápellátáshoz nem nyúltak...
Elégt technikai...? -
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623 #138 üzenetére
Szerintem meg még nincs itt az ideje, hogy eltemessük ezt a témát. Mindkét topicban szereplő alaplap elég drága ahoz, hogy a vásárló megkapja mindazt, amit szeretne. Azt tanácsolom, hogy térjünk vissza a kérdésre júli 20 körül.
Aszittem, hogy valami értelmes indoklást kapok, hogy mondjuk technikailag miért nem lehet megoldani, mivel PH! forumon vagyok, de mind1. Ha meg technikailag megoldható, akkor miért ne támogatná, hisz a konkurencia nagyon sok lapja támogatja. Tehát nem az a helyzet áll fenn, hogy csak ASUS kínál ilyen lapokat, jó magas áron, ami papíron is támogatja a Conroe procikat. -
Rover623
félisten
válasz
FehérHolló #136 üzenetére
Szvsz nem fogja....
Nem hülye az Asus...
Conroe-ra ott a P5W DH meg a P5B-k...
Majd az Asrock vonalon fognak kijönni jópofa olcsó lapok amik támogatják a Core procikat...955, sőt 945 lapkákkal. -
S.Feri
őstag
válasz
FehérHolló #136 üzenetére
A lapon van egy 24-es és egy 8 pines csati. De a 8-ast lehet 4-essel is használni.
A conroe még mindig rejtély előttem. -
FehérHolló
veterán
Most készülök venni egy ilyen deszkát (p5wd2-e p). Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen tápcsatlakozók vannak rajta, mert akkor ez alapján választok tápot. A kép alapján én egy 24-essel és egy 4-essel számolok, de valaki legyen szíves erősítsen meg ebben a hitemben!
Másrészt esetleg valaki tudna valami értelmeset mondani józan paraszti ész alapján arról, hogy támogatni fogja-e a Conroe procikat (mielőtt mondanátok, visszaolvastam)? Egy másik topicban elemezgettük néhányan ezt a témát, de nem jutottunk végül semmi biztosra. -
szasza_1
senior tag
Tegnap DVD írás közben a Marvell-re dugott vinyó megérte az adatot küldeni az íronak, úgyhogy raktam a gépbe a RAID kártyát. Már csak az a bajom, hogy nem bootol be a RAID kártyáról a gép. De már így is nagyságrendekkel jobb. Pedig ez a RAID kártya sem valami nagy szám, de legalább így másolás közben hozza stabilan az 50-55MB/s-ot. Marvellel meg csak 10-20MB-al ment.
-
sanyibá
tag
A ws-ből nem találtam semmi pro-ra vonatkozó dolgot, csak egy képet. Beszéltem a hazai importőrrel és ő sem tudott semmit róla, sőt még tőlem hallotta először.
Szóval, hogy mikor lesz ilyen alalplap? ... Az tuti, hogy szeptember közepe-vége előtt semmiképp, még az Asuson sincs, lehet a kép fake. -
S.Feri
őstag
Ezekbe a lapokba sajna a l@äđ fog menni nem a conroe proci sajna. Ez mostmár fix. A ws-ből is a külön pro lapot kell megvenni. A 975x meg @.
-
szasza_1
senior tag
Lenne egy olyan problémám, hogy ha felrakom a 0501 vagy a 0601 -es BIOS-t, akkor nem bootol be a Win, ha a PATA RAID vezérlőn van még egy vinyó (Amiről bootolni akarok, az is a Marvell PATA csatornára van dugva). Visszaraktam a 0401-et, azzal meg megy simán. Szerintetek mi lehet a gond? Ott akad el, amikor már elkezdene bootolni, kiirta a vinyókat, majd eltünik a felirat, és megáll.
-
bbchris
senior tag
Melyik lap fogja majd tudni a Conroe-t ?
-
gerjus
senior tag
válasz
szasza_1 #113 üzenetére
Hat mindenre nemtudok valaszolni
ha nem hasznalja ki a procit valami 100 on az semmit sem jelent szep is lenne ha minden game 100 on tolna a procit szerintem ugyhogy no worries ...
A driver cdn van egy opcio hogy make driver disk 32/64 bit meg a raid vezerlohoz azt elinditod beraksz egy ures floppyt leformazza rarakja es windowsnal f6 al felrakod a driveret felismeri es orul ... legalabbis a ... - WS nel nekem igy volt gyerekjatek !!
Ugyan nemtom milyen procid van de 65 fok az kb a megengedett maximum is ha a fole nem megy ahogyan irtad akkor az normalis plane azert is mert asus lapok felulmernek meg ezek is ha jol tudom jocskan ....
Igen a crashfree az hogy visszatudod recoverolni a biost ha elszallna a cd rol dfe szerintem ezen a lapon nincsen olyan [link]
itt legalabbis nem talaltam
a bill megnemtom lehet valami bios beallitas lesz a dologban a ludas de ezt nemtom meg nem volt USB s billem csak egerem
Udv Gerjus
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
Hat nekem is volt
jo kis lap az nagyon de valszeg ha valaki nemvagja mi a kulonbseg nincs is ra szuksege
ne erts felre nem kotekedni akarok
a 2 db PCI - X slot ami a nagy kulonbseg , amugy van meg egy ket aprosak mondjuk 8 pines alaplapi csati pl meg ilyesmi ....
nekem nagyon satbil volt szerettem nagyon ... -
r9550
senior tag
ennek az alaplapnak mi az értelme P5WDG2-WS
miben tér el a többi-től és mire való mer láttam én má ilyet
valam 70 egynéhány ezer forint volt szoval ha 15000 ft-al drágább a többinél biztos van valami értelme -
szasza_1
senior tag
Lenne pár kérdésem a lappal kapcsolatban:
Amikor WinXP alatt készenlétet nyomok, akkor el is megy a gép a készenléti állapotba, leállnak a ventik is, de vissza már nem jön. USB-s billentyűzetem van, és nem kap táp. feszt sem ilyenkor (pedig a régi gépemben akkor is kapott, amikor ki volt kapcsolva). Ha a bekapcsoló gombbal csinálom, akkor bekapcsol a gép, de fekete marad a monitor, nem csinál semmit sem. Mi lehet a gond?
Másik, hogy ASUS CrashFree BIOS 2 van ezen a lapon. Ezt elméletileg tönkre sem lehet tenni BIOS frissítés közben? Szállt már el valakinek BIOS frissítés közben ez a lap? Egyáltalán kell ettől félnem? (Nem félnék, ha nem 50e Ft-os lap lenne)
Játékok alatt van olyan, hogy nem használja ki teljesen a játék a procit, hanem pl. az egyik magot csak 80%-ig. Ez a lassú RAM (533MHz-es), vagy a VGA miatt (7600GT) van?
Meg nem értem, hogy ilyen drága laphoz miért nem bírtak adni egy floppy-t, hogy ha RAID-re dugom a vinyót, akkor is fel tudjam telepíteni. A hozzá adott CD-ről meg nem bootolt be, mert kernel errorral leált.
Amúgy tetszik ez a lap, egy kicsit szokni kellett a BIOS-át a sok ABIT után, normálisan el vannak rajta rendezve a PCI slotok, jó dolog ez a Q-FAN, meg az a A.I. N.O.S.. Erről jut eszembe, procinak a 60-65 fok az még nem túl meleg? 65 fölé nem igen szokott menni, mert akkor rákapcsol ezerrel a venti.
Ja, és P5WD2-E Premiumról van szó.
[Szerkesztve] -
sanyibá
tag
Ok! Előreláthatólag kb. két hét, attól függ, hogy mikor érkezik a hatalmas utalás
-
law007
aktív tag
válasz
Martin2004 #100 üzenetére
le is lehet húzni a tönkrement lapot a wc-n, vagy elásni a kertbe a muskátlik alá, mert környezetbarát alkotóelemekből van, mint pl: műanyag....
kösz az infot! -
S.Feri
őstag
válasz
Martin2004 #99 üzenetére
Mostmár tudjuk.
-
Martin2004
tag
válasz
jakobkacsa #15 üzenetére
bocs, nem olvastam végig a topicot, csak az angol kifejezésre (RoHS Directive) kerestem rá, és law hsz-én kívül nem találtam, így azt hittem még nem tudjátok....
-
Martin2004
tag
Kolléga, látom nem tanult még az EU-ról...
Én sem ismertem a rövidítés (RoHS) jelentését, de a Directíve - irányelv - szó világossá tette, hogy egy Úniós ''találmányról'' van szó. Mindjárt gondoltam, hogy valamilyen körmyezetvédelemmel kapcsolatos dolog lesz:
Na szóval:
The Restriction of Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment (RoHS) Directive (2002/95/EC)
26.Aug 03
UL is pleased to announce that from September 2003, we will be able to assist companies in meeting their obligations under the terms and conditions of the RoHS Directive by offering qualitative and quantitative analysis of lead and cadmium in polymeric materials.
With this new service, UL will be capable of detecting below the maximum concentration levels currently dictated by the Directive, (0.1% for lead, 0.01% for cadmium) giving you the required confidence to go to market.
The RoHS Directive aims to protect human health and the environment through the restricted use of certain hazardous substances.
It will become law in the UK by 13 August 2004. The Directive will affect manufacturers, sellers, distributors and recyclers of electrical and electronic equipment containing lead, mercury, cadmium, hexavalent chromium, polybrominated biphenyls or polybrominated diphenyl ethers.
Key points include:
* From 1 st July 2006, lead, mercury, cadmium, hexavalent chromium, polybrominated diphenyl ether will be banned from new electrical and electronic equipment.
* Exemptions will apply but they will be reviewed every four years.
* Compliments the WEEE Directive.
Tehát a lap megfelel afenti EU-s irányelvnek. -
sanyibá
tag
Ok! Tökéletesen működik..., meg bevallom egy kicsit balf@sz voltam, ugyanis nem szedtem le a legfrissebb cuccokat a netről
Szerk: valószínűleg az adataim sem vesztek volna el, ha a legfrissebbel próbálkozom egyből, címeres ökör vagyok, ahogy az ikonom is mutatja
Mostmár pöpec ! ! !
[Szerkesztve] -
sanyibá
tag
FIGYELEM EMBEREK ! ! !
Nekem a WS lapom van, de szerintem a többiek is megszívhatják, ha nem óvatosak!
Én eléggé beszoptam azzal, hogy a Marvell Sata-ra úgy dugtam rá a vinyókat, hogy azokon volt adat !!!
Szerencsére először a 2x2 elosztású ICH7-re pakolásztam a lemezeket és ezeken vannak a fontosabb cuccaim is. Így azokkal nincs gáz!
Mikor ez megvolt telepítettem a marvell driverét és az újrainstall után elindult a Scandisk, amit én ökör, hagytam, hogy végigfusson, ám ez a korrigálás helyett csak sakál széttúrta a partíciót!
A scandisk után gyanútlanul és boldogan éltem az életem, mert a könyvtárak, fájlok stimmeltek, de tegnap este a szóban forgó vinyóról szükségem volt egy grafikára.
Amit nem tudtam megnyitni... nézzünk egy másikat, semmi..., nézzünk egy videót... semmi ! ! ! Odalett egy dvd fotó és grafika, meg legalább 13 óra capture.
Annyi szerencsém van ebben az egész szerencsétlenségben, hogy a grafikákat néhány napja kiírtam, a videókat meg valószínűleg még vissza tudom szerezni, hogy megint behúzzam.
Tehát ha nektek is ezt akarja a Scandisk, gyorsan szakítsátok meg és pörköljétek ki az adatokat, amíg nem késő, de ami még biztosabb, ne kössétek rá úgy, hogy van rajta adat ! ! !
Most meglátom mi lesz, ha üres vinyókkal próbálkozom. Ugyanis a scandisk után létrehozott fájlokkal már bírtam dolgozni.
Rohadt marvellRohadt Asus
! ! !
Egyébként le a kalappal a többi speckó előtt, mert amúgy elég brutál egy lap.
De ha mégegyszer gikszer lesz haragom lesújt és felgyújtom a lapot meg a szomszéd gyereket is csak úgy ! -
S.Feri
őstag
Nos, van egy friss bios az p5wd2-e premiumhoz, igaz hogy béta de az asus oldalán van:[link]
-
zugkraft
csendes tag
Tesztelgettem egy kicsit SuperPI-vel, és visszavonok mindent
Tényleg működik az AI NOS, az AiBooster nem is kell hozzá. Azt viszont továbbra sem értem, hogy a RightMark és a többiek miért nem tudják kiírni a megváltozott órajelet. A +20%-ot simán viszik a ramok is, semmi gond nincs, a gyorsulás remekül mérhető.
Hát, tényleg nem vagyok hithű játékos, a pasziánszon kívül még mást nem raktam felNekem arra kell az AI NOS, hogy amíg a programok forrásszövegét kopácsolom ne fogyasszon és zajongjon a gép nagyon, aztán fordításkor kapcsoljon rá... Erre pont megfelel (sajnos a 930-as processzorom még nem tudja az EIST-et).
-
law007
aktív tag
végülis én is tapasztaltam ilyen jelenséget (sima p5wd2-premiumnál).
a speed step techonolgy az órajelszorzóval mahinál, az szerintem poénosabb, mint az fsb változtatás, ugyanis a ramok órajelei is változnak ilyenkor, ami ha be van lőve egy bizonyos időzítésre, akkor hirtelen +20%-os ugrásnál egyszerűen nem bírja, vagy ha igen, akkor 0%-nál nem ad ki magánál mindent.
Most nem vágom, hogy ez van-e ebben a lapban, amúgy az AINOS télleg egy ''tuning light'', hithű játékos nem használja, vagy ha nem játékra, akkor meg nem is kell overlock
...szerintem -
zugkraft
csendes tag
Még egy-két szó az új BIOS-ról:
Ha a BIOS-ban letiltom az alaplapi soros portot és bármi rá van dugva a másodlagos IDE kontrollerre, a gép bootolhatatlanná válik. Sőt, még a BIOS-ba sem lehet belépni, amíg a vinyókat le nem húzom (ugyanis vinyó detektálásnál áll meg). Kissé fura, de biztosan így van, többször is kipróbáltam...
A Marvell kontrollert RAID0-ban használni értelmetlen, sebességben jócskán elmarad az ICH7-től (gondolom mert sima PCI buszon csatlakozik), amúgy rendben működik (végre).
Végül egy keresztkérdés: Ha az AI NOS ben van kapcsolva (pl. 20% túlhajtásra), az ASUS AiBoosterben tényleg remekül látszik hogy automatikusan állítgatja az FSB-t a terheléstől függően. Viszont, semmilyen más programban (Rightmark, Everest stb.) sem látszik az órajel változása. Lehet hogy az AiBooster fake? Csak mert a régi MSI lapomhoz adott hasonló program biztosan az volt... -
S.Feri
őstag
Hm.
A 955x asus lapomhoz képest kicsit gyengébb tuningban léghűtéssel eddig ez a 975x lap. A 930-as procinak 3980mhz és ez a vége. Jobban nem megy.(Vagyis megy jobban, mert mindent le tudok futtatni kivéve a 3dmark2006-ot) A vízhűtést még mindig lusta voltam összerakni
, remélem azzal sokkal jobban megy majd.
Mondjuk ami miatt megvettem a +4 sata. Emellett azonban abban is reménykedtem, hogy a tuning is jobban fog menni benne.
Pár oldalon láttam vmodot ehhez a laphoz is, de nem igazán nekem találták ki az ilyen durva beavatkozásokat. Azért 3 év gari csak 3 év gari.
Az asus update program pedig összeakad vmivel, egyszerűen nem tudom felrakni. Végül is nem számít mert úgyis kislemezről teszem fel a biost. Már pár napja leszedtem, csak a lustaság és az üzlet lekötött. -
zugkraft
csendes tag
Új BIOS a P5WD2-E-hez:
[link]
A leírás szerint csak új CPU-k támogatása került bele, a valóság azonban más... Bootoláskor végre lehet ''r''-t nyomni, és lehet a Marvell RAID-et konfigurálni (bár még nem próbáltam ki). A PATA-Marvell PATA másolás is javult, végre nem csak 2Mb/sec sebességgel megy, bár a processzorterhelés még mindig magas egy kicsit. -
AirBooms
addikt
''Most olvastam, hogy ez is úgy indul újra, hogy kikapcsol, majd vissza''
Igen, ez tényleg így van. Először in sem tudtam mire vélni, de megszoktam, semmi gáz vele.
Konkrét dolgokat még nem nagyon tudok mondani, mert csak most ismerekdem vele (egy napja dobtam össze a szerkót), de az biztos, hogy nagyon-nagyon teccik. Főleg az, hogy menniy mindent lehet a bioszában állítgani, s mennyire eccerűen. Mikor még csak a manuálját olvasgattam, egy kicsit megrémültem, de mikor bekapcsoltam, elő sem kellett venni a könvecskét, ment minden magától. Nagyon tuti és - úgy tűnik -, stabil lap!!! -
SzlobiG
félisten
Mivel is tud többet a 975X mint a 955-ös?
[Szerkesztve] -
sanyibá
tag
Tud valaki valami infót arról, hogy a kedves Aus mikor szándékozik az alaplapjait Conroe-ready állapotban szállítani, rev 2 vagy ilyesmi!
-
szasza_1
senior tag
p5wd2 -es lapod csinálta azt, hogy bootnál sokat várt?
Majd akkor írd le, hogy milyen az új lap. Főleg, hogy ez is csinálja -e ezt a hibát.
Meg a Pata-s vinyók hogy szuperálnak a RAID vezérlőn.
Én is jövő héten tervezem megvenni, de azt még megvárom, hogy neked mi a véleményed róla. -
szasza_1
senior tag
Van még valakinek tapasztalata a P5WD2-E -vel?
-
szasza_1
senior tag
Most ezen a lapon ennyire használhatatlan a plusz 2 IDE port? Ha csak simán vinyokat akarok rákötni, akkor az sem megy zökkenőmentesen?
-
sanyibá
tag
Azt kérdezem én, hogy ebben a lapban ugye nem csak az ATI vidkártyák mennek?
Mert mindenhol azt olvasom 'ATI Crossfire', ez ugye csak azt jelenti, hogy támogatja az NVIDIA mellet az ATI kártyákat is dual üzemmódban.
Én csak egy darab NVIDIA PCI-express kártyát használnék benne!
Válaszoljatok legyetek szívesek! -
sanyibá
tag
Van valakinek tapasztalata erről a lapról? ASUS P5WDG2-WS
Vajon együttműködik ezzel a Raid kártyával: 3ware 9550SX /4portos/ [link] ? -
zugkraft
csendes tag
Módosítok: akkor lassul be a rendszer, ha az elsődleges (Intel) IDE vezérlőről másolok a másodlagosra (a Marvell-re). Tehát megy a másolás ugyan (igaz, néha csak 2 Mb/sec-cel), de a CPU terhelés felmegy 100%-ra... Ha a SATA-ról másolok, akkor minden oké...
Mindenesetre most kijött egy új béta verziójú BIOS (405), meglessük javul-e vele valamit a helyzet... -
sanyibá
tag
Tudja valaki, hogy honnan lehet a WS típust beszerezni és mennyiért?
-
-
zugkraft
csendes tag
Akkor egy is P5WD2-E:
Örvendeztem, hogy milyen jó dolog, hogy erre a lapra rengeteg eszközt lehet kötni, mert a z ICH7 mellett ott van még egy plusz SATA RAID/IDE kontroller a Marvell-től.
Eredetileg olyan ambícióim voltak, hogy az Intel ICH7-re rakok egy SATA RAID1 tömböt meg egy DVD írót és egy IDE vinyót, a maradék IDE-s vinyót meg rákötöm a Marvell-re.
Az ICH7-tel nem is volt gond, de a Marvell...
Először is engedélyeztem a BIOS-ban a Marvell-t és vártam... Rövid harc után már detektálta is a rádugott vinyót, de az oprendszer betöltése előtt megállt a következő szöveggel: ''No master IDE hdd found, press F1''. Próbálkoztam mindenféle jumpereléssel, még a cable select-tel is, de a szöveg maradt. Azóta is ott van, és mindig F1-et kell nyomnom...
Ezután, megpróbáltam feltelepíteni a Marvell drivert, hogy az XP is lássa a vinyót. Először a telepítő CD-vel próbálkoztam, de az azon mellékelt ''Marvel RAID Controller'' 32 bites XP driver település helyett dobott egy ablakot hogy ''Installation failure'' és kilépett. Erre leszedtem az ASUS honlapjáról a legújabb verziót.
Az eredmény ugyanaz: driver install megszakad, nuku vinyó.
Kicsit olvasgtatam a VR-ZONES fórumait, és kiderült hogy nem vagyok egyedül... Szerencsére ott valaki rájött, hogy a P5WDG2-WS-en ugyanilyen Marvell kontroller van, és annak a driverével is lehet próbálkozni. Na, az végre gond nélkül feltelepült és az XP-ben is végre megjelentek a Marvell-re kötött IDE-s vinyó partíciói.
Csakhogy... Működik ugyan a dolog, de ha a Marvellre kötött vinyóról/ra másolok az oprendszer néha végletekig belassul, az egeret alig lehet mozgatni... Szuper. Nem beszélve arról hogy bootoláskor mindig F1-et kell nyomnom, mert szerinte nincs ott a master vinyó, amit 3 mp-vel előbb detektált saját maga...
Szóval ennyi. Ez a legújabb csúcs ASUS lap... -
zugkraft
csendes tag
P5WD2-E Premium: Tegnap óta nyúzom. Eddig oké, nagyon jól tuningolható. Viszont az alaplapi Marvell kontroller egy rakás sz*r, aki arra bazírozik hogy oda fogja dugni a plussz vinyókat, keressen más lapot... Az IDE még úgy-ahogy, de a RAID egytálalán nem megy vele, az ASUS már le is vette a speckóból...
-
tothjozsef
aktív tag
Hátha valakinek van tippja: Asus P5wd2-e prémium alaplap és Asus EAX1600XT Silent videó nem akar együtt menni - a lap hardverhibát jelez. PCI-os videokártyával megy a lap, a videokártya másik lapban tökéletes. Ebben meg se nyikkan. A táp biztosan elég neki. Ötletek?
-
law007
aktív tag
a speckó táp az nemmás mint a 4 tűs alaplapi csatlakozó helyett 2x4 tűs van. Nem kötelező kihasználni, ez a feature nem csak ezeknél a lapoknál van, csak ''lazán'' kapcsolódik a kérdésedhez, de ezt kell érteni speckó táp alatt.
Nem szabad szétosztani 1 db 4 tűset, mert az a lényege, hogy külön kábelen jön külön power a stabilitás miatt. (ez lenne az atx 2.03???)
ez már az újabb és jobb tápknál adott (20K felett)
-
SAS107
tag
Nem tudjátok hogy ehez a 8 fázisu áramellátásos featurhöz kell valami specko táp is? Vagy az úgy alapból jó mindnekinek?
-
gti16v
őstag
hello
egy szakember véleményére vagyok kiváncsi..........
a konfigom,az adataiim közt.......
az a gondom,hogy az fsb-t 220 felé nem birom emelni mert az Xp- nem bootol be?
mit rontok el?esetleg valamit a biosba nem jol állitok be?mire kene figyelnem???
elötte 478 asom volt, 3,0 utána 3,4 es cpu, a-data 500 vitesta ramokkal és vigan,ment az fsb 245 ön is....
köszi a tippeket -
dami
tag
Az tuti hogy ez nem az asuson fog múlni, hiszen ők nem a dzsunka balra rízsliszt jobbra alkatrészeket részesítik előnyben. A kérdés az hogy az intel mit árult el a gyártóknak és azok valyon már ugy gyártották e a lapokat hogy a bios frissités segít e majd, én is remélem hátha de ha mégse akkor by by 955x.
-
Zsoó
tag
Hidd el megteszik.Intel bácsiék olyanok.Párszor már +szívatták a gyanútlan vásárlókat.Köztük engem is a 815-ös chipsetes SA6-al.2 hónap múlva válthattam le ST6-ra,m az támogatta a Tualatint.Azóta elővigyázatosabb vok.De már késő.+vettem az Asus 955-öt.Sebaj! 2 hónap múlva lecserélem ezt is 965-re,az már tutira támogatja,és lehet ad vmi újítást is az a lap.Bár titkon reménykedem hátha a 955 is támogatni fogja bios frissítéssel.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
SystemRoot #31 üzenetére
Tuningban semmivel nem tud többet a 955-ös lapoknál. Viszont megvan a végső lapom, lásd aláírás
-
SystemRoot
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #30 üzenetére
Huhh, mesélj még
pls
-
Alvin_ti4200
félisten
Na itthon vagyok és gondoltam mielőtt visszaadom a lapot kipróbálom a saját gépemben is. Tuningra egyelőre elég jó, de a feszt felül adja egy picit, ráadásul borzasztóan fölémér a hőmérője
Gigabyte lapban max fok két Prime-mal 59 volt, ugyanez az Asusban 70
-
Zsoó
tag
Conroe info: [link]
Nem gyenge lesz. -
Zsoó
tag
válasz
B@dsector #21 üzenetére
Evvel tökéletesen tisztában vagyok.Persze h támogatja a Presler és Cedar Mill procikat.De én nem a Preslerről beszélek,hnem a nyáron megjelenő CONROE prociról.Olvasd el figyelmesen az első hozzászólásomat(a 13-ast),és a mellékelt linket!Nekem csak azért fontos az hogy bírja a CONROE procit,m akkor kiadok a 975-ös alaplapért plusz 20E forcsit.Ha nem támogatja akkor tökéletesen elég a 955-ös is.
A link újra: [link]
[Szerkesztve] -
kiscsávó
csendes tag
Sziasztok!
Nagy dilemma előtt állok segítsetek dönteni! Ismerősöm gépet rak össze a hétvégére. Természetesen alaplapot is tesz bele Asus K8T800Pro-t, az enyém meg VIA K8T800Pro, AMD Hammer! Cserére lenne lehetöségem, de sietnem kellene. Az Asus zsír új, még dobozában van, az enyém kb:1/5 éves. Szerintetek cseréljek? -
Zsoó
tag
válasz
B@dsector #18 üzenetére
Ez oké.Ezt én is megnéztem,de ezek a Presler 65nm-es procikra vonatkoznak,nem a Conroe magosakra.
Idézet: ''We tested some of the 975X boards out there but none can support Conroe so far and not even a BIOS update can fix it. Apparently there are some hardware modifications that need to be done to the board before Conroe can run on it.''
Ebből én azt vettem ki h még bios friisítéssel sem lesznek jók csak vmi hardveres módosítással.De lehet rosszul értelmeztem,ugyanis angol tudásom csiszolatlan. -
law007
aktív tag
válasz
jakobkacsa #15 üzenetére
Végülis így már logikus is.....
-
jakobkacsa
senior tag
RoHS: az elektronikus/elektromos eszközökkel kapcsolatos egyik fontos környezetvédelmi EU direktíva (Restriction of [on the use of certain] Hazardous Substances - veszélyes anyagok felhasználásának korlátozása - higany, ólom, kadmium, stb.)
a másik ilyen nagy direktíva a WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment - elektromos/elektronikus hulladékok kezelésére vonatkozik)
a kettő persze nem elválaszható
ergo a RoHS minősítés azt jelenti, hogy megfelel az EU előírásainak - ami eredetileg arra született, hogy megvédje az EU belső iparát -
law007
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #12 üzenetére
Te tényleg félisten vagy!
Mesélj!!!!! -
Zsoó
tag
Hi!Azt olvastam hogy a nyáron megjelenő Conroe proci támogatja a 975X chipkészletet,de nem mindegyiket csak amelyiknek módosított feszszabályzó áramköre van.A tualatinos esethez hasonlítják ezt.Vajon az Asusnak ez az alaplapja támogatja-e a Conroe-t?Vagy 1 hónap múlva kijön esetleg a 975C,ami már támogatja?Most szándékozom ilyen lapot venni,és nem akarok csalódást.
Cikk: [link] -
law007
aktív tag
Na, sikerült valakinek beszereznie egy ilyet?
-
SystemRoot
őstag
Elméletileg már lehetne. A HRP már disztributálja (vagy hogy is mondják
) egy ideje. Hétfőn hoznak be újabb szállítmányt az országba. Én már félretetettem magamnak egyet belőle.
Mondjuk mostanában kicsit kezdek elbizonytalanodni hogy lehet mégsem éri meg az árát...
Mert bár egy sima P5WD2 Premium nál nem sokkal drágább, tehát ha abból indulok ki hogy azt akartam venni akkor megéri a rászánást. De ha megnézem hogy egy Giga 8i955X Pro ~36K akkor azt kell hogy mondja nem biztos megér ez a lap + 22K-t...
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
Hopp, hopp. Valami zavar van itt. A P5WD2-E -n sajnos nincs 8-fázisú áramellátás. Vagy nem arra mondod?
Azt csak a P5WDG2-re tették rá tudtommal. Namost ez szerintem nagyon nagy baj (egy ilyen szintű lapnál). Anandtechen is írták hogy a kritikus maximális stabil tuningponton nem érzik ezt a lapot annyira stabilnak mint a Gigabite 975X es variánsát. Nagy kár hogy ezt az egyébként rendkívül jól kivitelezett 8fázisú megoldását erre a lapjára nem tette rá az Asus.
[Szerkesztve] -
law007
aktív tag
Nincs még ilyen lapja senkinek? (valószínű)
-
law007
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #6 üzenetére
Ez egy reális szempont. De nem mindenki ilyen (sajna?)
-
law007
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #4 üzenetére
Azért a 8 fázisú áramellátás se kutya, ha ettől stabilabb lesz, bár ezt csak az extrém túlhajtók fogják megmondani...
Nem elszállt ára van a ''sima'' P5WD-2 -premiumhoz képest, ez jó hír. A másikról nem találtam árat.
A Gigabyte 975-öséhez képest (nettó 42 körüli nagykerár) sem vészes, és így csak lefele mennek a régiek...
[Szerkesztve] -
law007
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #2 üzenetére
ALIEN:
Asus P5WD2-E Premium (S775-i975X-Dual DDR2 800-Dual PCI-E 16x -9 SATA II) /3 év Garancia/ 48 600 Ft 58 320 Ft
Szerintem vadonás új premier cuccért ez nem is olyan drága.... -
Alvin_ti4200
félisten
Úgyis baszott drágák lesznek és csak az fog venni ilyet, akinek már nincs hova szórnia a pénzét
Amúgy az elsőből vélhetőleg kapok egy tesztpéldányt az Asus-ról és akkor majd egy cikk keretén belőle nyilatkozni is fogok róla.
Ráadásul semmivel nem gyorsabbak 955X-es társaiknál
-
law007
aktív tag
A legújabb 975x chipkészletre épülő ASUS csúcslapok:
P5WD2-E Premium
A lap az AIlife széria tagja, ami az otthoni vezetéknélküli és csúcsfelhasználást sejteti.
Tulajdonságok:[link]
Stack Cool2: támogatja a passzív hűtést, AI Quieta ventillátorok fordulatszámát csökkenti terhelés függvényében, SATA on the Go külső SATA2-es port a hátlapon
Minden létező LGA775-ös processzort támogat, a 65nm csíkszélességűeket is, a 975x-es chipkészletnek köszönhetően.
Intel® MPT (Intel® Memory Pipeline Technology) ''Memóriagyorsító'',
ATI CrossFire Technology -t támogatja, PCI Express Architecture , naná.
Fanless Design, támogatja a passzív hűtést, Native DDR2 800 Support , alapból választható 800Mhz-es ram órajel, sok tuning és finomhangoló képesség (Hyper Path3, AI NOS (inteligens overlock), PEG Link (videokártya túlhajtó, megj: félelmetes mit művelt egy 6800GT-vel, láttam), Precision Tweaker, minden értéket finoman hangol (feszültségek, órajelek).
Dolby Master Studio 7.1, digitális kimenettel (S/PDIF-out on Back I/O Port )de ez nem semmi:
- Dolby Prologic IIx -Dolby Digital EX
- Dolby Headphone -Dolby Virtual speaker
- Dolby Digital Live
Dual Gigabit LAN két nagysebességű hálózat egyszerre, IEEE 1394a portok, Serial ATA 3Gb/s (RAID0, RAID1, RAID5, RAID10)
Amit nem tudok megfejteni: Compliance with the RoHS Directive
P5WDG2-WS
P5WDG2-WS Offers Superior Expandability and Quiet Cooling for Efficient Workstation Solution
Munkaállomásokhoz??The Main Station Series is the ideal foundation for a powerful workstation. It delivers awesome power, dependable performance and unparallel I/O scalability for the most demanding tasks and future upgrades. With the incorporation of ASUS Intelligence (AI) Technology, the Main Station Series intelligently reduces operation noise and dissipates heat through advanced and environmentally friendly methods to accommodate user needs. Don't change yourself for a computer. Instead, Let the Main Station Series improve the quality of your work and your life.
Minden létező LGA775-ös processzort támogat, a 65nm csíkszélességűeket is, a 975x-es chipkészletnek köszönhetően.
Intel® MPT (Intel® Memory Pipeline Technology) ''Memóriagyorsító'',
ATI CrossFire Technology -t támogatja, PCI Express Architecture , és valami extra is: PCI-X Architecture
PCI-X, the new and improved version of the previous PCI, offers faster data transfers and enhanced system reliability with ECC automatic single-bit error recovery and double-bit error detection. PCI-X enables users to keep pace with upcoming advances in high-bandwidth, business-critical applications such as Fiber Channel, RAID, InfiniBrand™ Architecture and iSCSI. It is backwards compatible with PCI-based hardware and software.
8-Phase Power Design erre érdemes kitérni. 8 fázisú tápellátás az extrém túlhúzás mellett is stabilan tartja a feszültségértékeket. [link], itt ne nézzétek, hogy nForce4 logó van.
xxxxxxxxxxx
Stack Cool2, támogatja a passzív hűtést, AI Quieta ventillátorok fordulatszámát csökkenti terhelés függvényében, Native DDR2 800 Support , alapból választható 800Mhz-es ram órajel, sok tuning és finomhangoló képesség (Hyper Path3, AI NOS (inteligens overlock), PEG Link , Precision Tweaker, minden értéket finoman hangol (feszültségek, órajelek).
Theatre-Level Audio 7.1 + 2 csatornás audio Dolby Digital Live (Dolby Home Theatre)
Dual RAID Intel ICH7R supports RAID 0, 1, 5, 10 és Intel Matrix RAID Technology on 4 Serial ATA ports
IEEE 1394a
Összegzés:
Az utóbbi egy munkaállomás teljes nyűgét hivatott profi szinten bevállalni, a 8 fázisú áramellátásal, Dual RAID, és 7.1 + 2 csatornás audioval rendelkezik, és PCI 133 (PCI-X) -el tud többet, ezért kifelyezetten ez a jobb, ha a tuningolást és a szolgáltatások mennyiségét/minőségét vesszük alapul, mint célt.
A másik a Compliance with the RoHS Directive -vel ugrik ki, de ha valaki ezt lefordítaná, akkor tudnánk is mit jelent
Irjátok le tapasztalataitokat, véleményeiteket a csecse lapokkal kapcsolatban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Drón topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged