- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin2004
tag
Kolléga, látom nem tanult még az EU-ról...
Én sem ismertem a rövidítés (RoHS) jelentését, de a Directíve - irányelv - szó világossá tette, hogy egy Úniós ''találmányról'' van szó. Mindjárt gondoltam, hogy valamilyen körmyezetvédelemmel kapcsolatos dolog lesz:
Na szóval:
The Restriction of Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment (RoHS) Directive (2002/95/EC)
26.Aug 03
UL is pleased to announce that from September 2003, we will be able to assist companies in meeting their obligations under the terms and conditions of the RoHS Directive by offering qualitative and quantitative analysis of lead and cadmium in polymeric materials.
With this new service, UL will be capable of detecting below the maximum concentration levels currently dictated by the Directive, (0.1% for lead, 0.01% for cadmium) giving you the required confidence to go to market.
The RoHS Directive aims to protect human health and the environment through the restricted use of certain hazardous substances.
It will become law in the UK by 13 August 2004. The Directive will affect manufacturers, sellers, distributors and recyclers of electrical and electronic equipment containing lead, mercury, cadmium, hexavalent chromium, polybrominated biphenyls or polybrominated diphenyl ethers.
Key points include:
* From 1 st July 2006, lead, mercury, cadmium, hexavalent chromium, polybrominated diphenyl ether will be banned from new electrical and electronic equipment.
* Exemptions will apply but they will be reviewed every four years.
* Compliments the WEEE Directive.
Tehát a lap megfelel afenti EU-s irányelvnek. -
zugkraft
csendes tag
Tesztelgettem egy kicsit SuperPI-vel, és visszavonok mindent
Tényleg működik az AI NOS, az AiBooster nem is kell hozzá. Azt viszont továbbra sem értem, hogy a RightMark és a többiek miért nem tudják kiírni a megváltozott órajelet. A +20%-ot simán viszik a ramok is, semmi gond nincs, a gyorsulás remekül mérhető.
Hát, tényleg nem vagyok hithű játékos, a pasziánszon kívül még mást nem raktam felNekem arra kell az AI NOS, hogy amíg a programok forrásszövegét kopácsolom ne fogyasszon és zajongjon a gép nagyon, aztán fordításkor kapcsoljon rá... Erre pont megfelel (sajnos a 930-as processzorom még nem tudja az EIST-et).
-
jakobkacsa
senior tag
RoHS: az elektronikus/elektromos eszközökkel kapcsolatos egyik fontos környezetvédelmi EU direktíva (Restriction of [on the use of certain] Hazardous Substances - veszélyes anyagok felhasználásának korlátozása - higany, ólom, kadmium, stb.)
a másik ilyen nagy direktíva a WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment - elektromos/elektronikus hulladékok kezelésére vonatkozik)
a kettő persze nem elválaszható
ergo a RoHS minősítés azt jelenti, hogy megfelel az EU előírásainak - ami eredetileg arra született, hogy megvédje az EU belső iparát -
SystemRoot
őstag
Elméletileg már lehetne. A HRP már disztributálja (vagy hogy is mondják
) egy ideje. Hétfőn hoznak be újabb szállítmányt az országba. Én már félretetettem magamnak egyet belőle.
Mondjuk mostanában kicsit kezdek elbizonytalanodni hogy lehet mégsem éri meg az árát...
Mert bár egy sima P5WD2 Premium nál nem sokkal drágább, tehát ha abból indulok ki hogy azt akartam venni akkor megéri a rászánást. De ha megnézem hogy egy Giga 8i955X Pro ~36K akkor azt kell hogy mondja nem biztos megér ez a lap + 22K-t...
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
Hopp, hopp. Valami zavar van itt. A P5WD2-E -n sajnos nincs 8-fázisú áramellátás. Vagy nem arra mondod?
Azt csak a P5WDG2-re tették rá tudtommal. Namost ez szerintem nagyon nagy baj (egy ilyen szintű lapnál). Anandtechen is írták hogy a kritikus maximális stabil tuningponton nem érzik ezt a lapot annyira stabilnak mint a Gigabite 975X es variánsát. Nagy kár hogy ezt az egyébként rendkívül jól kivitelezett 8fázisú megoldását erre a lapjára nem tette rá az Asus.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Energiaital topic
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest