- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluekoli
tag
Igazad van.
Kipróbáltam azt, hogy egy Knoppix Live CD-ről bootolva a Linux látja-e a hangkártyát, de az sem:
knoppix@Microknoppix:~$ lspci | grep -i audio
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation Device 0e0b (rev a1)
knoppix@Microknoppix:~$ cat /proc/asound/cards
0 [NVidia ]: HDA-Intel - HDA NVidia
HDA NVidia at 0xf7080000 irq 17Szóval ez nekem hardver defektnek tűnik. Garancia van a lapra, persze. Csak bosszantó, hogy 2 hete vettem, ráadásul iponból, és most valószínűleg szedhetem szét, küldethetem vissza.
Egyébként kecskeméti vagyok, de köszi. Van egy kollégám, aki számtech boltban dolgozott azelőtt, még vele majd megnézetem.
-
bluekoli
tag
válasz
bluekoli #3190 üzenetére
Na szóval, az 1.3-as BIOS-t nem tudtam felrakni, mert hiába másoltam fel a pendrivera, valamiért azt írta a BIOS-ban az Instant Flash, hogy "no image found". Igen, a pendrive FAT32-re van formázva.
A BIOS-ban a frissítésre vonatkozó másik opció, amikor ő tölti le a BIOS-t az internetről viszont működött, ez azonban legfrissebb BIOS-ként csak az 1.2-t találta meg. Erre sikeresen frissült a rendszer, a helyzet viszont változatlan.
Lehetséges, hogy tönkrement a hangkártya az alaplapon? Most már teljesen tanácstalan vagyok... -
bluekoli
tag
-
bluekoli
tag
L4CI2, Gab.68 köszönöm a tanácsokat, este amint ismét gépközelben vagyok ki is próbálom és jelentkezek, hogy mi a helyzet.
-
bluekoli
tag
>>Eszközkezelőben látszik?
>>Amit linkeltél arról lemaradt.
Nem maradt le, nézd meg a 3. képet mégegyszer. Le van nyitva a Hang- videó és játékvezerlök fül, csak nincs kijelölve. Mindenesetre látszik, hogy ott csak az NVIDIA High Definition Audio van benn. Kérdés az, hogy miért? Ha megnézed a telepített programokat, ott van a "Realtek High Definition" driver. Ez az alaplap honlapjáról letöltött legfrissebb 127MB-is driver. -
bluekoli
tag
Üdv,
az ASRock B75M-GL lapom hangkártyával olyan problémám van, hogy hiába telepítem fel hozzá a drivert (akár az alaplapi DVD-n lévőt, akár a honlapról letöltött legfrissebbet), nem jelenik meg a hangok között mint kimeneti eszköz. Mindenhol csak a videókártyához tartozó NVidia HDMI Outputot látom.
Már próbáltam a windowst újratelepíteni, az eszközkezelőben a hangkártya drivert eltávolítani, semmi sem használt. A hangerőszabályzónál állandóan az az üzenet van, hogy nincs csatlakoztatott hangszóró vagy fülhallgató. Próbáltam a hátoldali és az előlapi kivezetésbe is dugni a fülest, semmi változás.
Itt egy pár kép a beállításokról:
Hangkimenet
Hibaüzenet
Eszközkezelő
Telepített programokA hangkártya egy ideig jól működött, aztán egyik napról a másikra (nem emlékszem hogy bármit elállítottam/telepítettem volna) ez a helyzet állt be. A BIOS-ban engedélyezve van.
Van valami ötletetek mi lehet a gond?
-
bluekoli
tag
Üdv,
jövő hét csütörtökön érkezik meg az új gépem, egy ASRock B75M-GL lap I3-3220 procival és GTX650ti videókártyával. A kérdesem, hogy miután feltelepítettem az OS-t (Win7 64), milyen drivereket kell majd felrakjak? Az alaplap honlapján van sok olyan, amiről nem igazán tudom, hogy micsoda:
1. Realtek high definition audio - az integrált hangkártyához, gondolom kell
2. CIR receiver - mi ez? kell ez nekem?
3. INF illesztőprogram verzió:9.3.0.1019 - mi ez? kell ez nekem?
4. Intel Management Engine - nem tudom mi ez, de az engine miatt úgy érzem ez kell
5. Intel Rapid Start illesztőprogram - erről már olvastam itt a fórumban, hogy nem kell
6. Intel Smart Connect illesztőprogram - gondolom kell
7. Realtek Lan illesztőprogram - integrált hálókártyához
8. AppCharger - gondolom nem egy musthave
9. SATA RAID illesztőprogram - nem fogok RAID-et használni, gondolom nem kell
10. Intel Rapid Storage Technology - ???
11. Intel USB 3.0 illesztőprogram - gondolom kell
12. VGA illesztőprogram - mivel dedikált VGA-m lesz gondolom nem kellA processzorhoz kell külön driver-t majd felrakni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest