- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quint
aktív tag
Veszel az ócskásnál néhány száz forintért egy kibontott >20 centis hangszórót (inkább 4 ohmos, esetleg 8 is lehet). Kell még egy 5 voltos morze-érintkezős relé, egy 100-470 ohmos ellenállás (töltőáram korlátozására) és egy 470-2200 mikro közötti elkó. Az érintkező közös pontja megy a kondi + ra, a kondi negatív földre. A nyugalmi állapotban zárt érintkező R-re, R másik fele az arduino +5 V-ra. Az érintkező nyugalmi állapotban nyitott fele a hangszóróra, hangszóró másik fele földre. Arduinoval kapcsolod be a relét (1-2 másodpercre). Az első alkalommal legyen a gyerkőcökön pelcsi
-
quint
aktív tag
válasz
FireKeeper #4077 üzenetére
Tizenpár voltos bemenettől a 1117-nek sem szabadna eldurrania (elvileg 20 volt az absz.max.). A kábé nulla hőkapacitású tokozás miatt a hőmegfutás iszonyú gyors is lehet. De mindegy, annyi tuti, hogy 10 voltos dU mellett még TO220-as tokozású 7805-nél is figyelnék a hűtésre...
-
quint
aktív tag
válasz
gyenesmartin #3644 üzenetére
3.5 voltnál még az akkuban marad az energia közel 40 százaléka. Bár tény, hogy az élettartamának jót tesz, ha max 4 voltig töltöd, és sosem engeded pl. 3.5 volt alá merülni. A specifikált kapacitást egyébként 2.5 voltig való kisütés mellett adják meg.
A feszkövető vagy az ellenállás szvsz teljesen felesleges, semmi ellen nem véd, új lehetőséget sem ad. Más ügy, ha a teljes akkupakkról egy feszültségosztóval mész az analóg bemenetre. Ez korrektebb megoldás, mert mindkét akku benne lesz az ellenőrzésben, így egy hibát fel lehet ismerni. Még ennél is jobb, ha a fenti mellett a közös pontot is figyeled, mert akkor külön- külön is lesz infód az akkuk állapotáról. Ezen az úton haladva aztán lassan el tudunk jutni a NASA követelményekig
-
quint
aktív tag
válasz
gyenesmartin #3639 üzenetére
2 cella elég. A cellák közös pontját kösd az egyik analóg bemenetre, azon figyelheted, hogy mikor kell cserélned az akkukat. 3 volt alá ne engedd...
-
quint
aktív tag
Felraktam egy viszonylag tömör megoldást az általad használt bekötéssel (a szegmensek hivatalos elnevezését használtam, a bekötés pontosan megegyezik a tiéddel). Közös anódos kijelzőhöz készült (a tiéd is), közös katódoshoz a 12.-18. sorokból ki kell venni a negálást.
Először bökj a "Code Editor" gombra, ott majd meg tudod nyitni a "Serial Monitort", aztán mehet a szimuláció (a soros monitoron írhatod be a megjeleníteni kívánt számjegyet).
A 25. sorban a 0-9 tartományon kívül eső számok esetén minden szegmens törlődik.
A 31. és 32. sorban nincs korrekt hibakezelés, de annyit láthatsz belőle, hogy a soros vonalról jövő ASCII kódot ("0" - 48 ... "9" - 57) át kell alakítani a megfelelő számjeggyé (ez nálad hiányzott).A tizedespont kezelésével nem foglalkoztam. Ha libraryt akarsz készíteni belőle, akkor valószínűleg nem fog különösebb gondot okozni.
-
quint
aktív tag
válasz
SHERIFF001 #2417 üzenetére
-
quint
aktív tag
Valószínűleg sokaknak nagyon hasznos lehet az Autodesk 123D CIRCUITS online tervező/szimulátor/oktató. Kezdőknek és/vagy olyanoknak, akik nem ismerik a különféle áramköri elemek működését, kötelező
-
quint
aktív tag
válasz
DrojDtroll #2368 üzenetére
-
quint
aktív tag
válasz
powerwade #2367 üzenetére
Nem csináltam belőle kész cuccot, csak egy picit szórakoztam vele. Igazából két dologra emlékszem belőle:
- alkalmasan megformázott gyurmával cuppantottam rá a reflexiós optokaput a mérő üvegére, ez a rögzítésen túl adott némi árnyékolást is;
- nagyon pici fogyasztásnál problémáim voltak, ezeken (ha jól emlékszem) úgy léptem át, hogy a 2 m3/h-nak megfelelő ütemnél gyorsabban érkezett be le- és felfutó él, akkor azt eldobtam. -
quint
aktív tag
válasz
powerwade #2347 üzenetére
Hasznos lehet egy reflexiós opto-szenzor. A gázóra "6"-os számjegyén lévő tükröző felületen tökéletesen működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest