Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Megérkezett ez a Sim808-as modulom, azzal játszogatok most.
    Azt kell mondjam nagyon király kis cucc ez! :K
    Egy UART kell hozzá, meg egy-egy gpio port a be-/kikapcsoláshoz, valamint az alvó üzemmódhoz (ezeket fel/le kell húzni és tartani egy kis ideig, kvázi gombnyomást szimulálva).
    Powerkey gombbal kézzel is lehet kapcsolni. De ha fixen földre húzzuk ezt a lábat (vagy áthidaljuk a gombot), akkor automatikusan boot-ol amint tápot kap és parancsra le is lehet kapcsolni. Megspórolva egy portot. Akkus üzemhez ez szerintem nem ajánlott, hisz Vbat-ról húzza fel ezt nem tudom mekkora ellenállással. De akkus üzemnél e nélkül is boot-ol magától, ha az akkufesz elég magas. CV/CC töltőáramkör integrálva a modulba. :K
    BT3.0-át tud a modul, külső antenna kell hozzá.
    És mindent AT parancsokkal lehet elérni, a BT SPP profilnál van transzparens kapcsolati mód is, amikor nem kellenek az AT parancsok, hanem egyszerűen fogad és küld UART portra mindent, mint egy sima HC-06 modul.
    Előnye az ESP32-vel szemben, hogy beállítható pin kód a csatlakozáshoz és ugye sima UART, vagyis nem kell betölteni 800 KB-nyi library-t programozáskor. Valamint az erősebb antenna. :K
    GPS-t rém egyszerű használni, igazából van rá kb kettő AT parancs ami sűrűn kell (bekapcs, pozíció lekérdez), NMEA mondatokkal próbáltam, de többféle protokoll szerint tud kommunikálni. Tökéletesen működik, még az USB portról is az ESP32 mellett (elvileg 2A-es táp kéne neki). GSM részét nem próbáltam még, kéne vennem egy feltöltős kártyát bele.
    Valamint kéne szerválnom hozzá egy mikrofont és egy hangszórót.

    AT parancsfeldolgozásra tudtok vmi könnyű módszert? Sima text parsing jut csak eszembe.

    Jah és Janos250 köszi a hardware serial tippet, valóban odatehető a port arra a lábra, amelyikre tetszik. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák