Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brickm

    őstag

    válasz brickm #7686 üzenetére

    Hangkeverő bemutatása
    a bemutatáshoz egy Behringer UB1204-PRO keverőt alkalmazunk

    Mikrofon bemenetek: MIC
    Mind a négy mono mikrofon bemeneti csatorna szimmetrikus XLR csatlakozóval rendelkezik. Ezek 48 V fantomtápot tudnak szolgáltatni a kondenzátormikrofonok számára, ha azt a keverő hátlapján bekapcsoljuk. A fantomtáp bekapcsolása előtt némítsuk a keverőt a MAIN MIX segítségével! A bemenetek frekvencia-átvitele 10 Hz-150 kHz (-1dB), erősítési tartománya +10 dB és +60 dB közötti, a maximális bemeneti szint, ami még nem okoz 0,005%-nál nagyobb THD+N torzítást +12 dBu. Bemeneti impedanciája 2,6 kΩ, jel-zaj viszonya 110 dB.
    Vonal szintű mono bemenetek: LINE IN
    A négy mono mikrofon bemenet használható 6,3-as sztereo jack csatlakozó segítségével szimmetrikus vonal szintű bemenetnek is. Aszimmetrikus kimenettel rendelkező egységek is csatlakoztathatók ezekre a bemenetekre 6,3-as mono jack csatlakozó segítségével. Egy időben azonban vagy a mikrofon bemenet, vagy a vonal szintű bemenet használható, a kettő együtt nem. A bemenetek frekvencia-átvitele 10 Hz-90 kHz (-1dB), erősítési tartománya -10 dB és +40 dB közötti, a maximális bemeneti szint, ami még nem okoz 0,005%-nál nagyobb THD+N torzítást +30 dBu. Bemeneti impedanciája 20 kΩ szimmetrikus, 10 kΩ aszimmetrikus bekötésnél, jel-zaj viszonya 110 dB.

    Ha növeled a bemeneti impedanciát még stabilab jelet kapsz, csak nyilván ebben az erősítőfokozat valószínáleg nem igényli, hogy ennél nagyobb legyen.
    Mint mondtam én minimum 25kOhm-ot betervezek hangtechnikai eszközökre LINE vonal esetében. Hangszer bemenet, pl egy gitár hangszedője megköveteli a 150-250kOhm-ot is, és még tapasztalhatsz magasvesztést. Sztandard 1Megát pl lehet alkalmazni.

    Technical Editor Hugh Robjohns replies: An electric guitar ideally needs to work into an impedance of around 1MΩ or thereabouts. The line inputs of most sound consoles and mixers (I'm assuming that you had previously been plugging your guitar into a line input) generally have an impedance of about 10 to 50 kΩ

    forrásokat csak gyorsan gugliztam, ha kell stúdiótechnika oktató könyvből is kifotózom :)
    [link]
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák