Hirdetés
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Korai iOS árulkodik arról, milyen eszközök várhatók az Apple-től a közeljövőben
- Névlegesen nyer üzemidőcsatát a Honor új szériája
- Decembertől kapható itthon a Baseus Inspire szériája
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robohw
aktív tag
1. Ide más is jár, szintén segítségért, észleletem szerint jobbára amatőrök és nem tudom miért volna jó, ha a hibás fogalmakat ismernék, tanulnák meg az itt előfordulók. Én legalábbis ezért korrigálok, ha teszem.
2. Azt más is és én is megjegyeztem, hogy a 30 Hz talán nem a legmegfelelőbb. Én speciel kétszer is. Most, utóbb meg is indokoltam, hogy miért. Olvass vissza. De ha neked a 30 Hz megfelelő, akkor semmi gond, használd úgy.
Azt hozzá kell tennem, hogy az általad alkalmazott motorok hajtóművesek, tehát a kivánt fordulatszámhoz ezt is hozzá kell számolni a PWM frekvenciájának számításánál.Az a fúrógép 800 Wattos, ami félgőzzel meghajtva is elégséges a munkavégzéshez, hiszen vannak 250 watt teljesítményű fúrógépek is. A kis modellmotorok pedig kínaiak, ami annyit tesz, hogy a feltétlenül szükséges anyagmennyiségnél egy tizedgrammal sincs több bennük. Ez nyilván kihat a teljesítményükre is. Az sem mellékes, hogy, mint azt említettem, a 2.5 - 12 Voltos motor a teljesítményének maximumát nyilván nem fogja leadni 5 volton még akkor sem, ha direktben van járatva, hát még PWM-en keresztül, ami mindjárt azt jelenti, hogy az 5 voltnak is csak tört részét kapja meg.
3. A segítségnyújtás olykor kioktatás. Csendben jegyzem meg, beírásaid némelyike azt sugallja, erre egyben-másban rá is szorulnál. Természetesen jó értelemben, segítő szándékkal mondom ezt. Sajnálom, hogy te másképp érezted vagy értelmezted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Router gondok
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Facebook és Messenger
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- XBOX ONE S All Digital 1TB, dobozában, 6 hónap teljeskörü garanciával, üzletből eladó!
- PlayStation 4 Pro 1TB SW:11.50 + JB lemez, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Meta Quest 3 128GB eladó!
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast 32GB DDR5 5600MHz CL 40 EXPO/XMP -2 év garancia
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- ÁRCSÖKKENTÉS Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold