- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
MasterMark #3813 üzenetére
+12V -> led + oldalára
led negatív oldala -> FET D
FET S -> közös GND (nano GND-je és a 12 V negatív oldala)
FET G -> arduino egyik digitális lábára, amit állítasz hol nullára, hol egyre.
Ezzel már elketyeg.
Az arduino Vin-jét is teheted a +12V-ra, bár a 12 V-tól már eléggé melegszik a fesz. szab IC.
Jobb lenne neki kevesebb, de akkor két táp kell. Én 9V-nál többel nem szoktam működtetni, de némileg így is melegszik, viszont 7-8 V-os
tápot nem lehet olcsón kapni az ebay-en se.
A legjobb hosszú távú megoldás az, ha a teszel be egy párszáz forintos DC-DC step down konvertert, és arról hajtod meg az arduinót. Ennek + bemenete a 12V-ra, negatívja a közös GND-re, kimenetének + oldala az arduinóra, negatív oldala szintén a közös föld (egyébként is az). Ha a fesz szab. panelt 5V-ra állítod, akkor közvetlenül kötheted a a kimenetét az arduino 5V-jára, ha meg 7-8 V-ra állítod, akkor az arduino Vin-jére.
Pl.:
http://www.ebay.com/itm/3A-DC-DC-Converter-Adjustable-Step-down-Power-Supply-Module-replace-LM2596s-DG-/172052856625?hash=item280f263f31:g:i8cAAOSwKtlWjSbd
vagy ez:
http://www.ebay.com/itm/DC-DC-LM2596-power-Supply-Buck-Converter-step-down-module-GM-/262136732989?hash=item3d08911d3d:g:XoYAAOSw6dNWSu3o
Ez utóbbiakat folyamatosan használom, bírják a strapát.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest