- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Egyébként most ezzel játszogatok: [link]
VW/Audi kw1281 (K-Line) protokollon lekérdezek ezt azt a motorvezérlőből, majd az Infotaintment canbus-on ráküldöm a műszerfalra az információkat, mintha a gyári rádió az RDS csatorna nevet, frekvenciát szeretné ráküldeni a központi LCD felső két sorára (2x8 karakter). Elméletben az egész kijelző felett grafikusan is át lehetne venni a hatalmat, de a fellelhető infó morzsákból összecsipegetett inicializálásra nem akar reagálni a műszerfalam - lehet más VW családos nagy kijelzős műszerfallal működik, az A6 C5-el éppen nem... Végülis ez csak egy átmeneti állapot a kísérletezésben, a végleges majd valami olyasmi lenne mint pl a "3d color mfd" néven fellelhető projekt, csak saját ötletekre alapozva, olyan információkkal ami engem érdekel, plussz a google maps navigációs utasításait is szeretném majd rávarázsolni...
Valaki innen játszott már a kw1281 protokollal? Találtam rá több Arduino projektet is, de mind softserial alapú volt és nem túl stabil, ezért meguntam és újrairtam az egészet hardveres sorosport alapúra, és így már atomstabil, nem szakadozgat soha. Szeretnék belebújni az autó Powertrain canbus-ába is - ilyesmivel esetleg játszott már valaki? Próbálom összeszedni az infókat hogy mit hogyan lehet megtalálni az adatfolyamban, meg esetleg van e can-en saját lekérdezésre is lehetőség, vagy csak azzal lehet főzni amit maguktól forgalmaznak egymás között a vezérlők - ez mondjuk picit necces téma, belenyúlni a motorvezérlő-abs-műszerfal kommunikációba - amíg csak read-only hallgatózik, addig nagy baj nem lehet ha nem zárja rövidre az ember
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest