Új hozzászólás Aktív témák
-
j0zsef
tag
Átnéztem, meglett a probléma, fenthagytam a gyári öntapadós kis szigetelő-karikákat a lapon, ezért volt egy fél mili távolság a gpu és a hűtő talpa közt.
Azért több percig tartó Furmark így is fölviszi 70°C-ra, de legalább fokozatosan teszi, szép ívet ír le a hőgrafikonon a vonal, majd beáll egy szintre, ahogy kell.
Játék alatt nem szokott ennyire terhelve lenni a kártya, de úgy látszik a Turbo Module ennél a kártyánál, ennél a terheltségnél ennyit tud. Ha PWM lenne, akkor valószínűleg jobb lenne, bár hangosabb is. Jelenleg az i3-as gyári hűtője elnyomja az összes venti zaját.
-
Speed®
titán
Pont ez lehet a gond..a 2 venti ellendolgozik egymásnak valamennyire. Vagy csupán alapból kevesebb a légszállítás a VRM borda környékén így, mint a gyárival. Vagy egy ventit kéne fölé pozícionálni csupán, vagy valami vegyes felállással próbálkozni. Bal oldalt egy nagy venti alcsony fordulaton, a VRM felett meg egy 92es vagy 80as magasabb légszállítással..hátha.
-
lizakattila
senior tag
Biztos van valamennyire eltérés a kártyáknál a nyák anyagában is, ez okozhatja, hogy van akinél meghajlik. Nálam egy ilyenre került.
Előtte egy xfx 4870-en volt, egy picit az is hajlott, de ez talán jobban. Mondjuk azért nem vészes ez annyira, de úgy voltam vele, fő az óvatosság. -
J3g
csendes tag
Lehet, mert ugye G92es GPUról van szó, körbe van az a fém "keret", arra fekszik fel a hűtő talpa (legalább is nekem úgy tűnik). Viszont ez ellen szól, hogy a lamellák rendesen átmelegednek. Akkor most mi a helyet?
Ndruu kolléga említette a gyári hibát. Ennél a hűtőnél konkrétan mik lehetnek a gyári hibák?
-
-
nepszter1
addikt
hát köszönöm nem is tűnik olyan bonyolultnak de gondolom van hozzá magyar leírás !
youtube ha ezt pontosan követem akkor semmi bajom nem lesz ?
meg aztmondjátok fölösleges venni turbo modoul-et elég egy 12x12 venti .. és azt hogyan raknám fel majd ?
mert valahol azt olvastam -24 fokot jelent a két kis pörgő
-
JirForce
csendes tag
Egy Xilence kék LED-es venti van rajta, ami a gyár szerint 21dB.
De szerintem több, kb. 30dB lehet. De még ez is jóval halkabb a gyárinál.
Az a jó benne, hogy mindenki eldöntheti hogy milyen ventit vesz rá, vagy mennyit.
Úgyhogy ha valaki erős hűtőt szeretne, ráadásul viszonylag olcsón,
én csak ajánlani tudom.
Ja, és látványnak sem utolsó.... -
zseko
veterán
-
vargalex
félisten
Hi!
85°C-nál kézzel mind a 4 hőcsövet forrónak érzed? Ha igen, akkor azokkal nincs gond. Akkor tényleg inkább a ház szellőzése körül kellene szétnézni (ugye a hűtő állása miatt az előről hátra történő légmozgás nem biztos, hogy éri egyáltalán) . Vagy egy alacsony fordulatú 12cm-es venti, semmi hangja nincs.
Most olvasom, hogy ventivel sem lett sokkal jobb. Nekem régebben egy S2 volt egy X800GTO-n (elég melegedős fajta volt), ott egy 8cm-es venti 50%-on (kb. 1000 rpm) a passzívhoz képest 30°C-ot javított. Úgyhogy valami nem kerek nálad. Ellenőrizd, hogy nincs-e a lamellák (vagy hőcsövek) útjában valami alkatrész a kártyán, ami miatt nem is tud felfeküdni a GPU-ra rendesen. -
Végül is elképzelhető, bár nem hallottam még ilyenről. Próbáld meg kicseréltetni akkor.
Viszont ha mást veszel, az nem lesz ilyen jó hűtési teljesítményű, passzívan egyik sem fog működni. GFX Chillát szokták itt még a fórumon ajánlgatni, de egyrészt az drágább is kicsivel, meg nem is megy passzívan.
Sok sikert! Remélem kicserélik... -
Lehetőségek:
- rossz pasztát használsz
- nem is olyan jó a házad szellőzése mint hinnéd (bár nem tudom milyen a kuckód)
- túlságosan ráhúztad a négy felfogató csavart, így meghajlik a kártya és nem érinkezik rendesen a hűtő a GPU-valA 34°C idle az jó érték, de terhelés alatt valamiért nagyon felkúszik, ez utalhat arra, hogy nincs elég légmozgás ott alul. Esetleg dobj rá egy 12cm-es halk ventit...
Nálam a 3850-et viszi passzívan, Crysis alatt (csak hogy valami olyat említsek, ami terheli a GPU-t) 58°C fölé nem megy. Gyári hűtővel egyébként 88-90°C volt a max. és picit kerregett a hűtője is.
-
BPFeri
senior tag
Nos ez érdekes mert a gyártó honlapján NEM szerepel a támogatott VGA -k között a 4670 -es ATI sorozat .. sem a s1 rev.2 sem a sima s1 esetében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest