Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 17 - alap
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- iPhone topik
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Az Nvidia miatt drágulhatnak az iPhone-ok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Újabb részletes képeken a Google Pixel 10a
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Szerintem meg pont, hogy nem az én hibám. Betűre pontosan csináltam meg a leírásokat, angol sem volt akadály, értettem is, hogy mit csinálok. Ezen a ponton túl lámaságra nem fogható. A gép sem szar, minden hardvere megy alap kernellel, tiszta lappal, tiszta HDD-vel kezdtem neki a műveletnek. A telepítés ráadásul rendben is ment, sehol egy hibaüzenet, lépésről lépésre végrehajtva, a LUKS és az LVM is rendben létrejött, mountolni lehetett (illetve a Mint LVM-jét felhasználva is megpróbáltam). Csak a boot után kezdte el a baromságait. Biztosan jól titkosítok, egy cryptsetup -y luksFormat /dev/partíció mappernév parancson, meg mount /mappernév /mnt dolgon nem lehet mit elrontani, persze nem mintha a leírás alapján a pvcreate, vgcreate és hosonló egy soros szösszenetek olyan bonyolultak lennének. Azt persze megértem, hogy a kedvenc rendszert védeni kell a faneknek körömszakadtáig, de nem éri meg.
Mondom, a Mint sem bírta, pedig az grafikus telepítős, nagyon gyanús, hogy az Ubuntu is megfeküdt volna tőle. Pedig még nem is bonyolítottam meg rendesen, mert a legegyszerűbb felállásban toltam: 250MB-os titkosítatlan Ext2 boot, maradék HDD egyben titkosított LUKS partíció, benne egyetlen fizikai volume, benne egyetlen volumegroup, benne három logikai volume (root, swap, home). Már ezt nem lehetett kivitelezni, aztán ezt még bonyolítani is lehetett volna, ha mindenből több is van.
Csak azt nem értem, hogy akkor minek van LVM meg ilyen szarok, ha a telepítőknek ennyire beletörik a bicskája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Milyen autót vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hobby elektronika
- Apple iPhone 17 - alap
- Oh hi Mark: megreccsent a Metaverzum
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7S28BG700EP 28 144Hz IPS4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB