Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Az archwikin nagyon szépen és részletesen el van magyarázva a telepítési folyamat. Parancsonként részletezve van mit, hogyan kell csinálni. Sajnos ennél egyszerűbben már nem lehet. A gentoonál ugyanez, elég durva, hogy mennyire jól dokumentált, szinte mindre kiterjedő a leírás: [link]

A fentieket figyelembe véve egyáltalán nem igaz, hogy 1-1 rendszer nem ajánlható kezdőknek. Maximum olyannak nem, aki nem akar foglalkozni vele. Minden csak hozzáállás kérdése, tekintve, hogy adott disztró wikijén pontról pontra le van írva, mit kell csinálni, csak olvasni kell. Ha szükség volna rá, bárki meg tudná csinálni.

& (#4926) BoB

Régen talán nem volt más választása az embereknek, kellett tanulni a dos-t. ;)

A kulcs az, ha nagyon akarja. Mondjuk én kezdő alatt az egyszeri wines home usert szoktam érteni.

A részletes dokumentáció sem fentieknek való túlzottan. Én anno akartam Archot kipróbálni, volt egy darab desktopom vezetékes nettel, ennyi eszközöm volt. Volt esélyem Arch-ot telepíteni szerintetek? Melyik disztrót tudtam úgy kipróbálni, hogy kiírom dvd-re és bebootolok vele, aztán tök ismeretlenül felszenvedem? Még a Debian 7 is igen komoly erőpróba volt, mivel nem ismerte fel a netkártyámat. LFS-s is fel lehet szenvedni dokumentáció alapján, hányan raktatok már fel a hozzáértők közül? És miért nem? :D

Megint olyan érzésem támadt, hogy nem tudjátok elképzelni milyen Linuxot telepíteni egy abszolút home user Winről áttérőnek..... pedig a Kezdőben olvasott kérdések adnak némi támpontot ehhez! ;)

Ha szükség volna rá, bárki meg tudná csinálni.

Ez persze igaz. Én is működésre bírtam anno a Wheezy-t. Sőt! Egy január 1. nap hajnalán Arch-ot is raktam fel valami evolution telepítősegéddel.....kicsit tovább tartott, mint a Mint 6 perces installja.

Új hozzászólás Aktív témák