- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
válasz
vargalex #4078 üzenetére
Szia!
Összehoztam a goflexnet-et a soros porttal, de valami beállítási hiba lehet, mert boot-oláskor csak krix kraxokat látok. Putty-n keresztül próbálom, mert csak a win-es gépen van soros portom.
Nem szeretném szét OFF-olni a fórumot, maradjunk itt, vagy megkeresselek privátban? -
ger15xxhcker
tag
válasz
vargalex #4064 üzenetére
Ez a jelenlegi configom: (disk io -val megpróbálok most ránézni, hogy mi íródik és hova) ha esetleg ebben látsz valami rendellenest szólj kérlek
"alt-speed-down": 250,
"alt-speed-enabled": true,
"alt-speed-time-begin": 480,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": true,
"alt-speed-time-end": 1425,
"alt-speed-up": 200,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 4,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/mnt/hdd/Letoltesek",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 2,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 300,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/hdd/mnt/fuggo_letoltesek",
"incomplete-dir-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 1,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 2000,
"peer-limit-per-torrent": 500,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 1,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{b5130fd4ad162832851476b1aabffe38491b3b90JeKu02wE",
"rpc-port": 10000, -
tibor23
senior tag
válasz
vargalex #4047 üzenetére
Köszönöm, hogy segítesz, Budapesten ritkán járok, de legrosszabb esetben meglátogatlak, bár jobb lenne, ha minél előbb újra működne a Nas. Így elég csiki-csuki helyzet van, mivel a régi rendszerrel el tudom indítani, de ott már nem települ minden csomag, viszont a frissítés kilövi a hálózatot. Ott a fórumban nem írják, hogy u-bottal összefüggene ez a hiba, inkább a systemd downgrade-t 226-ra, és initramfs törlését írják. Olyant is írtak, hogy táp újraindítástól megjavult (nálam nem).
-
tibor23
senior tag
válasz
vargalex #4045 üzenetére
Itt: http://archlinuxarm.org/forum/viewtopic.php?f=57&t=9394&start=40 pedig látszik, hogy nem az én egyedi problémám, de érdekes módon nem mindegyik eszközön jelentkezik. A megoldást sem látom igazán, sok mindent írnak, de egyértelmű megoldást nem. Számomra ez elég zavaros.
-
tibor23
senior tag
válasz
vargalex #4035 üzenetére
Szia!
Kösz a segítséget, bebootolt az alarmEgyelőre pendrive, de nem akarom így hagyni, hátha szükség lesz arra az USB bemenetre, és a pendrive-ot sem hiszem, hogy sokáig bírná, és talán lassú is.
Már többször nekifutottam, hogy mire telepítsem a rendszert, de maradt a 160G Seagate HDD, ami már jócskán futott, ráadásul nincs szükség 160G-re a rendszernek. Te USB-re Pen-re ajánlod a rendszert, de nem nagyon értem ez azon kívül, hogy olcsó miért jó. Meddig fogja bírni egy pendrive ezt? A goflexnet rendszer nem fog elfutni a ram-ban mivel 128MB nem hiszem, hogy elég erre. Talán egy ilyen: https://www.pcx.hu/termek/kingfast-16gb-kf1307mcs03-16g-msata-ssd-meghajt--570466 16GB SSD-t lenne érdemes a célra vásárolni. Mi a véleményed? -
tibor23
senior tag
válasz
vargalex #4029 üzenetére
Szia!
Bocs, de nem vagyok profi. Ezt töltöm le: http://archlinuxarm.org/os/ArchLinuxARM-kirkwood-latest.tar.gz ? És utána a pendrive-ra ./Arch* paranccsal kitömörítem? A mellette levő file http://archlinuxarm.org/os/ArchLinuxARM-kirkwood-latest.tar.gz.md5 -ot nem kell a lemezre tenni?
-
tibor23
senior tag
válasz
vargalex #4026 üzenetére
Szia!
Sajnos rosszabb a helyzet, mint amire számítottam (azt hittem újratelepítem az Arclinuxot és kész). Újraindításnál a led néhány mp. múlva narancs aztán zöld színű, (a HDD hangja is olyan mintha egészségesen indulna) ez azt mutatja h bebootol a linux (?). A hálózaton megkapja a szokásos IP címét "alarm" névvel, de még pingelni sem tudom, ssh-n természetesen nem elérhető. Semmilyen hálózati funkciója sem elérhető. Megnéztem a HDD-n az ssh configot, de nem látok semmi olyant, ami tiltaná a bejelentkezést vagy a modult. Sajnos úgy tűnik, hogy csak egy tartalék Archlinux rendszerrel lehetne bebootoltatni a Goflexnet-et, mivel az U-boot át van írva. Vagy esetleg soros kábelen, de ahhoz meg kellene program és tartalom is. Én sajnos nem csináltam ilyen tartalék rendszert, nem is gondoltam igazán át a működést, mikor lecseréltem az eredeti rendszert. Látom van egy kollega, akinek van egy jó leírása a témáról, de azt nem tudom, hogy ha egyáltalán megkapnám az ő Arch pendrive-jának tartalmát, azzal be tudnám-e indítani az enyémet.
-
spammer
veterán
válasz
vargalex #3919 üzenetére
Érdekes, TP R61-en sincs gondja. Akkor nem mindenhol jön elő. Ettől függetlenül 13-án került testingbe az 1.18.0 , 5 nappal később az 1.18.0-3 már bekerült a fő repókba. Azért nem kellene ennyire sietni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Linux kezdőknek
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Crohn betegség
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged