- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
válasz
tibor23 #4036 üzenetére
nekem van több pendriveos arch rendszerem. f2fs-sel ameddig indul minden villány gyors, gyorsabb usb2-n, mint egy hdd
egy pacman -Syu viszont már van, hogy tovább tart.
ha sokat nem kell írni, akkor nem fog lassulni a rendszer, és a pendrive sem lesz nagyon igénybe véve néhány GB írt adattól.
egyébként meg tudod nézni iotop vagy iostat-tal, hogy mennyit használja a rendszer a flash meghajtót és esetleg a "swappiness" értéket leveszed. de nálam az arch kikapcsolt swap-pel nem szokott szinte semmit sem írni az ssdre. -
vargalex
félisten
válasz
tibor23 #4036 üzenetére
Szia!
Én azért raktam pendrive-ra a rendszert, mert ha valami gond lett volna (ahogy nálad most is van), akkor nem kellett volna HDD keretet kerítenem, csak 1 PC-be bedugni a pendrive-ot. Nálam egyébként több évig ment a rendszer pendrive-ról a GoFlex Net-et. Valamint azért is volt pendrive-on, mert az adatok egy RAID0 tömbön voltak (2x1 TB 2,5" HDD). Így nem volt több sata hely, külső HDD-t pedig nem akartam.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest