- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
Antergos telepítésem van, és frissítésnél a következőeket dobja:
error: file owned by 'kdebase-workspace' and 'oxygen-icons': 'usr/share/icons/oxygen/128x128/mimetypes/fonts-package.png'
error: file owned by 'kdebase-workspace' and 'oxygen-icons': 'usr/share/icons/oxygen/16x16/mimetypes/fonts-package.png'
error: file owned by 'kdebase-workspace' and 'oxygen-icons': 'usr/share/icons/oxygen/22x22/mimetypes/fonts-package.png'
error: file owned by 'kdebase-workspace' and 'oxygen-icons': 'usr/share/icons/oxygen/32x32/mimetypes/fonts-package.png'
error: file owned by 'kdebase-workspace' and 'oxygen-icons': 'usr/share/icons/oxygen/48x48/mimetypes/fonts-package.png'
error: file owned by 'kdebase-workspace' and 'oxygen-icons': 'usr/share/icons/oxygen/64x64/mimetypes/fonts-package.png'Hogyan lehet eltüntetni?
-
Brogyi
őstag
válasz
alvarezlopez #4109 üzenetére
Amit javasoltak nem rossz, de mint írtad messzire fogsz menni. Akkor pedig az arch oldalán található 3 parancs az igazi. Külhonból a KFKI lassú lesz.
# cp /etc/pacman.d/mirrorlist /etc/pacman.d/mirrorlist.backup
# sed -i 's/^# Server/Server/' /etc/pacman.d/mirrorlist.backup
# rankmirrors -n 6 /etc/pacman.d/mirrorlist.backup > /etc/pacman.d/mirrorlist -
Brogyi
őstag
Sziasztok! Egy SIS671-est kellene beindítínom, és ehhez kérnék egy kis segítséget. Az elején jól megszívatott a lightdm amit gdm-re lecserélve már be lehet lépni, de kép 640x akárhány. Korábban már sikerült aur-mirror-ból telepítenem egy apache-cgi-t. Most hibát dob.
makepkg -s xf86-video-sis671Korábban már leszedtem az aur-mirror-t. Szöveg:
"Nincs útvonal a gép felé gitorious.org."
A net megy. Mit hiányol? Mit nézek el? köszi.
Persze nem ragaszkodom a sis driverhez, de ez az 640x akármi használhatatlan. -
Brogyi
őstag
Következő service fut a rendszeremen, és szerintem valami hiányzik a service script-ből, mert ha leállítom majd újraindítom akkor a top nem mutatja a service PID-jét. A program az működik.
[Unit]
Description=qbittorrent-nox Service
After=network.target
[Service]
Type=forking
User=joe
ExecStart=/usr/bin/screen -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox
ExecStop=/usr/bin/screen -S qbittorrent-nox -X quit
[Install]
WantedBy=multi-user.targetA terminál itt mutatja mi történik:
[brogyi@antergos ~]$ sudo systemctl status qbittorrent.service
● qbittorrent.service - qbittorent-nox Service
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/qbittorrent.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: active (running) since Sat 2015-08-08 11:49:42 CEST; 2min 48s ago
Process: 352 ExecStart=/usr/bin/screen -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 362 (screen)
CGroup: /system.slice/qbittorrent.service
├─362 /usr/bin/SCREEN -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox
└─363 qbittorrent-nox
Aug 08 11:49:42 antergos systemd[1]: Starting qbittorent-nox Service...
Aug 08 11:49:42 antergos systemd[1]: Started qbittorent-nox Service.
[brogyi@antergos ~]$ top | grep 363
363 brogyi 20 0 415.4m 19.6m 0.0 0.2 0:00.24 S `- qbittorrent-nox
[brogyi@antergos ~]$ sudo systemctl stop qbittorrent.service
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/qbittorrent.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: inactive (dead) since Sat 2015-08-08 11:53:32 CEST; 5s ago
Process: 2930 ExecStop=/usr/bin/screen -S qbittorrent-nox -X quit (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 352 ExecStart=/usr/bin/screen -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 362 (code=exited, status=0/SUCCESS)
Aug 08 11:49:42 antergos systemd[1]: Starting qbittorent-nox Service...
Aug 08 11:49:42 antergos systemd[1]: Started qbittorent-nox Service.
Aug 08 11:53:32 antergos systemd[1]: Stopping qbittorent-nox Service...
Aug 08 11:53:32 antergos systemd[1]: Stopped qbittorent-nox Service.
[brogyi@antergos ~]$ sudo systemctl start qbittorrent.service
Active: active (running) since Sat 2015-08-08 11:54:03 CEST; 4s ago
Process: 2930 ExecStop=/usr/bin/screen -S qbittorrent-nox -X quit (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 2943 ExecStart=/usr/bin/screen -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 2944 (screen)
├─2944 /usr/bin/SCREEN -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox
└─2945 qbittorrent-nox
Aug 08 11:54:03 antergos systemd[1]: Starting qbittorent-nox Service...
Aug 08 11:54:03 antergos systemd[1]: Started qbittorent-nox Service.
[brogyi@antergos ~]$ top | grep 2945 -
Brogyi
őstag
Az Arch-ot javaslom, de nem egyszerű elsőre. Hát nem egy facsipesz.
Esetleg nézz youtub-ot, vagy használj scriptet. Akkor a desktopig csak válaszolgatni kell, de itt azért nagyon lehurrognak, meg hát nem összeegyeztethető az Arch filozófiával. Ellenben könnyen lesz egy tuti linuxod, és nem veszi el a kedved a telepítés. Idővel megtanulod. Nagyon sok jó ötlet van benne, és működik. Ez fontos.
Később megérted. -
Brogyi
őstag
válasz
ubyegon2 #3184 üzenetére
Az Ubi 6 hónaponként jön ki. A Mint detto. Ettől függetlenül tovább is megy bármelyik mint 5 év, de a biztonságirés ott lesz benne. Ne kérdezd, hogy melyik, mert mindig lesz (bash/ntp...).
Én speciel utáltam 6 hónapot várni, és kiderült hogy a hőn szeretett/vágyott új progit még nem hagyták jóvá. Nem mardt más hátra mint a bazi nehéz fordítás. Ez azért az Arch-on más.
A Mint-ben azért közös a vélemény. -
Brogyi
őstag
Háát. nem tudom mi a cél, de nekem, most kizárólag az Arch lenne a választásom. Rolling release nekem nagyon bejön. Tele volt a zsákom a 6 hónapos újratelepítéssel. A másik ami tetszik az a programok telepítése.
Mindent lefordít. Végül pedig egy kicsit hasonlít a Solaris-ra.
A Debiánról azt mondta valaki, stabil. Nem tudom, de nem érdekel ha nagyon régi programokat használ. Nekem mindig fordítani kellett ha valami frissességet akartam. Igazából Debian clone-kat használtam Debian pkg-kel. Még egy mondat. Nem igazán kezdőnek való distro az Arch. Inkább Chakra, vagy Mint a kezdő pálya. A Chakra egészen közeli rokon.Itt is van Chakra részleg. Segítőkészek. Ahhoz kevesebb tudás is elég, mert desktop, és népszerű verziónak látszik. Legalábbis így látom.
-
Brogyi
őstag
Arch linux probálgatásnál egy picit elakadtam. Munin dynazoom nem működik. Ubuntu/Mint vonalon kizárólag Apache konfigurációval megoldható. Gondolom itt is. Tehát hogy módosítsam az Apache konfigurációs file-jait, hogy működjön a CGI/FastCGI. Kell-e még valamit feltelepíteni.
Szeretem a gyors megoldásokat, így küldhetek conf file-kat is.
KösziLinux brogyi 3.19.2-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Mar 18 16:21:02 CET 2015 x86_64 GNU/Linux
apache 2.4.12-2
munin-node 2.0.25-1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- Mobil flották
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest