-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stef@N
tag
-
-
belovary
senior tag
válasz
negyedes #16281 üzenetére
Nem úgy értettem...
Típus, és ár...
iMac 21,5": 2,9 GHz i5
MBP 13": 2,4 GHz i5
MBP 15": 2.0 GHz i7A 15" bőven 600ezer Ft felett van, ami azért nagyon durva...
A 13" panelben lehet nem éppen jó választás
Az iMac árban jobb, és a panel is bőven király, csak éppen nem hordozható.Kár, hogy a Miniben nincs Iris legalább, mert az meg árban verhetetlen.
Szinte fele annyi... -
belovary
senior tag
válasz
negyedes #16276 üzenetére
iMac:
2,9 GHz Quad-Core Intel Core i5 Turbo Boost 3,6 GHz
(3,1 GHz Quad-Core Intel Core i7 Prozessor (Turbo Boost 3,9 GHz) +200€
8 GB (2x 4 GB)
1 TB
(256GB Flash) +200€
NVIDIA GeForce GT 750M, 1 GB
1500€
Ha a pluszokat is vesszük akkor 1900€VAGY
2,0 GHz Quad-Core Intel Core i7
Turbo Boost 3,2 GHz
8 GB
256 GB PCIe
Intel Iris Pro Graphics
2000€Vagy esetleg:
2,4 GHz Dual-Core Intel Core i5 Turbo Boost 2,9 GHz
(2,6 GHz Dual-Core Intel Core i5 Prozessor (Turbo Boost 3,1 GHz) [+ € 100,00])
(2,8 GHz Dual-Core Intel Core i7 Prozessor (Turbo Boost 3,3 GHz) [+ € 300,00])
8 GB
256 GB PCIe Flash
Intel Iris Graphics
1500€
Erősebb procival 1600, illetve 1800...Bocsi, hogy így szanaszéjjel de nem kevés pénzről van szó, és szeretnék jól dönteni.
Amúgy videószerkesztés nem profi szinten menne, sem a képszerkesztés, de igyekeznék azzá válni. -
belovary
senior tag
válasz
negyedes #16272 üzenetére
Na ezeket nem tudtam...
Tuti hogy van benne Magyar is?Na most feladtátok a leckét megint...
Ugyanis a MBP jóval húzósabb árban, mint a Mini, vagy az iMac...Ráadásul amelyikben van dedikált kártya, az meg már eszméletlen áron van.
Melyiket ajánlatos?
15": 2,0 GHz is már 600ezer környékén mozog, és sajnos nincs benne dedikált kártya.
Igaz, egyetlen egy gépben van csak.Az Iris tudom, hogy valamivel jobb mint a 4000-es, de kérdés, hogy elég?
13-asba is rakhattak volna a szemetek! -
belovary
senior tag
válasz
negyedes #16263 üzenetére
Az a bajom, hogy ami a melóhelyemen is van billentyűzet, számomra is katasztrófa.
Sokkal többet írok Magyar nyelven, így fontosak lennének a Magyar ékezetes betűk, karakterek.
De amúgy minden máshol van a két billentyűzetnél...Valaki írta címkézzem fel, de nem is értem ezt hogyan, na meg elég szépen festene egy MBP úgy...
Gondolom billentyűzetet nem lehet cserélni, vagy igen??? -
Romvr
őstag
válasz
negyedes #16135 üzenetére
Sajnos nincs, de egyre gyanúsabb nekem a Router. Most Ethernet kábellel használom és amikor a Routeren változtattam egy beállítást, Apply-t nyomtam a Router elsötétült és az egész Mac lefagyott. (persze a Router újraindította magát, de hogy pont abban a pillanatban feküdt ki a Mac minimum gyanús)
Ráadásul ha 5Ghz-s Win laptoppal az 5Ghz-re kapcsolódom ugyanezt csinálja mint a Mac. Minden 3. oldalfrissítésre jön csak be az oldal mert "a kiszolgáló nem található". Ennyit a fél éves Asus routerről 20 ezerért. Még egy márka amit kerülök mint a pestist (a TP-LINK után). -
válasz
negyedes #16129 üzenetére
Csak a 2 db céges exchange-nél használok aláírást, de nem dupláz semmit. Most kipróbáltam IMAP és POP3 fióknál is, de ott sincs duplázás. Ha új levelet kezdek, és kiválasztom, melyik fiókról szeretném küldeni, akkor beteszi az adott accounthoz tartozó aláírást, ha pedig válaszolok egy adott fiókba érkező levélre, akkor is az adott fiók aláírását illeszti be, de akkor sem duplán. 14.3.9-es verzió, ha ez számít vmit.
-
Romvr
őstag
válasz
negyedes #16114 üzenetére
"Eleg nehezen tudod kicserlni az ssd, speci cucc es draga is"
Nekem az egyetlen ami az Air vásárlásától viszatart az a spéci Apple féle SSD. Ha normál boltit is tudnék bele tenni, vagy HDD-t akkor venném-vinném.
Ahogy az új MBr is spéci SSD kártyás lett 0 integrált memóriákkal, optibay lehetőség nélkül, így ha ingyen kapnám is cserélném egy korábbi verzióra. Menne bele mostani 64Gb SSD + 1Tb HDD.Ami így tetszik a 13"-os szegmensből az a 2010-es MB, mert abban még van nVidia kártya így GPU-t is be tudok vonni bizonyos feladatokba, ha kell.
-
válasz
negyedes #15122 üzenetére
Nem tudom, azt se tudom, h a hang mikor rossz volt, akkor mit csináltak a géppel, vagy újat/másikat kapott-e végül.
Én mondtam neki, h vigye vissza a boltba, esetleg vegye videora mi is a probléma pontosan a géppel.
Egy windowsos gép esetében még elnéz az ember ezt-azt, de ez a gép nem az az árkategória, ami esetében ilyen rendellenességek előfordulhatnak szerintem.
Ráadásul ezek szerint nem beállítási hibákról van szó.
Megkérdem az újrarakást, aztán ha nem szűnnek meg a hibák, csak visszaviszi.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
negyedes #15039 üzenetére
Kösz a tippet. Nagyobb felbontáson egyből látszanak a dolgok! Hogy erre nem gondoltam. Na de rákattintok hogy az iPhoto frissítése bedob egyből az app store-ba ahol meg közli hogy minden naprakész és nincsenek frissítések! Illetve ha akarom letölthetem a frissebb verziót csak akkor ugye meg kell venni. Ami nem is lenne baj csak eddig ugye ingyenes volt a frissítés.
Kösz még1x a segítséget azért. -
Chiftain
aktív tag
válasz
negyedes #14989 üzenetére
Nem reagál egyáltalán semmire! Csak ha 10 másodpercig nyomom a kikapcsoló gombot! Akkor ugye újraindul a gép de az iPhoto nem indul el újra, használni tudom ugyanúgy csak ha rányomok a frissítések keresésére akkor bejön az ablak ami kilóg a képből és nem tudom eltüntetni! Úgyhogy nem fogom sűrűn nyomogatni sztem.
-
makaveli666
senior tag
válasz
negyedes #14876 üzenetére
Ezt nem igazán értem, hogy ha megveszek egyszer valamit akkor azt hogy bukhatom el...
Azt vettem észre, hogy ha rákeresel mondjuk iphoto 9 re akkor azt letölti neked az apple support honlapjáról, ls fel lehet rakni... egyelőre nem próbáltam, mivel ha nem fogják visszaadni a pénzem, akkor marad a legújabb, de amennyiben visszatérítik, kipróbálom, ha esetleg valaki kipróbálná, hogy így ingyenes-e. -
-
biker
nagyúr
válasz
negyedes #14289 üzenetére
APPLE SSD SM256E:
Kapacitás: 251 GB (251 000 193 024 bájt)
Modell: APPLE SSD SM256E
Verzió: CXM09A1Q
Sorozatszám: S0X5NYAC853676
Parancsok natív sorbaállítása: Igen
Sor mélysége: 32
Cserélhető adathordozó: Nem
Cserélhető meghajtó: Nem
BSD-név: disk0
Médium típusa: Szilárd állapotú
TRIM támogatása: Igen
Partíciós térkép típusa: GPT (GUID partíciós tábla)
S.M.A.R.T. állapot: Ellenőrzött
Kötetek:
disk0s1:
Kapacitás: 209,7 MB (209 715 200 bájt)
BSD-név: disk0s1
Tartalom: EFI
Apple SSD:
Kapacitás: 250,66 GB (250 656 219 136 bájt)
Elérhető: 62,51 GB (62 512 205 824 bájt)
Írható: Igen
Fájlrendszer: Naplózott HFS+
BSD-név: disk0s2
Csatlakoztatási pont: /
Tartalom: Apple_HFS
Kötet UUID-azonosítója: 9259CEF3-CADA-3A47-B00B-8CDAC866B15E -
csanad09
csendes tag
válasz
negyedes #13926 üzenetére
köszönöm az eddigi válaszokat.
kint és bent is dolgozok, szóval még meggondolom a matt kijelzőt. keverő lesz rákötve, az lesz a hangkártya. én is minimum i5-tel gondoltam, akkor a 8 GB is fix lesz. én 15 colosra gondoltam, mert a 13 kicsi, és szerintem laptophoz a 17 már nagy. hány éveset érdemes venni? és az ilyen konfiggal rendelkezők mennyibe kerülnek kb? -
válasz
negyedes #13827 üzenetére
Én szeretem (szeretném) de tényleg gáz sajnos.
Tök jó a lapozás, a letöltés, a szifon szinkronizálás, stb., összességében elég kezes böngésző. De bűn lassú és a szaggatás amit produkál - nálam - elviselhetetlen.Más.
Ha lecsukom a gép fedelét, majd legközelebb felnyitom, miért nem a legutoljára használt alkalmazás van felül, hogy folytathassam amit megkezdtem? A rendszer random szerűen váltogatja az éppen aktív alkalmazást.
Például: megnyitom a böngészőt, közben fut az iTunes, levelezek és Skype-on írok valakinek. Visszajövök fél óra múlva, nyomok egy space-t, vagy megmozgatom a kurzort és nem a Skype van felül amiben utoljára írtam, hanem mondjuk a böngésző, vagy a levelező. Nem tudjátok mi ebben a logika, vagy hol lehet beállítani?
Mutattam egy ismerősömnek, azt mondta hülye vagyok, ez nem így van. Kipróbáltattam vele és lássanak csodát, Neki is így viselkedett. X akta...
:-) -
-
válasz
negyedes #13821 üzenetére
Nézegettem a Safari addonok között, de nincs ilyen. Ezek szerint Google a barátom és azt tegyem fel... :-)
rachmaninoff:
Az igazság az, hogy már 2x újratettem az egészet és ilyen. Nem tudom mi lehet... Az AdBlock ki van kapcsolva FB-on.
Ja, az imént szinkronizáltam az iPhone-om, így futott az iTunes, iPhoto, Wunderlist, Skype, Firefox, Mail, Safari, Forklift. Úgy megterheltem, hogy konkrétan nem ment a böngésző és rendesen dolgozott a ventillátor. Ezen kívül minden klappolt, a rendszer reszponzív volt, szóval csak a böngészővel lehet valami. -
viserion
tag
-
viserion
tag
válasz
negyedes #12770 üzenetére
sajnos akarmit csinalok nem reagal a monitor. se mirroring, se extended modban, se felhajtva, se lecsukva. display-en belul pedig rendesen jelzi, ha monitoron belul ramegyek, hogy imput scan, akkor is a mini displayport-ot adja ki, meg sincs jel.
ahogy begudom a kabelt a monitor power save modba lep.
-
brumi1024
veterán
-
-
rachmaninoff
aktív tag
-
válasz
negyedes #7132 üzenetére
Kb. fél napba telt "átszokni", de ez is leginkább csak a tapipad kezelésére vonatkozik, mert egyébként nem igényel különösebb elmélyülést, vagy szemlélet-váltást az OS X használata. A file-rendszert mondjuk szokni kell és vannak windows-os aggyal nézve furcsa dolgai, de felhasználói szinten ebből semmi sem érződik. Párhuzamosan használom a Lion-t a nagygépen levő Win7 Ultimate-tel, és a másik notin levő Win7 Enterprise-szal, és nincs olyan érzésem egyik váltásnál sem, hogy el kellene gondolkodnom, hogy most kétujjas kattintás vagy jobb klikk, négyujjas suhintás vagy alt+tab, esetleg háromujjas suhintás vagy win+tab. Megjegyzem, a MacBook-ot használom mind közül a legszívesebben, épp azért, mert valahogy egységes rendszer érzetét kelti a vas és a Lion.
-
TheMarci
addikt
válasz
negyedes #7134 üzenetére
Nekem nem esett nehezemre, jobban megszerettem már az évek alatt, mint a windowst. Vannak ennek a rendszernek is hibái, de ez van.
Az egész dockot is el lehet tüntetni akár.
A programoknak meg mindegyiknek van oxs-es alternatívája is (szinte), attól függ, mire használod a gépet, mit dolgozol rajta. Adobe progik szinte egy az egyben ugyanazok, viszont van pár program, amit meg kell szokni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest