- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
W1
senior tag
válasz
matyi94 #15302 üzenetére
Teljesen nem tudom, mit tegyek.
Jó lenne az SSD, Samsungot néztem, 44.000Ft ért 250est, Corsairból ugye már 50 felé lennénk.
Néztem HDD-ket, WD Black meg Scorpio Black 500 és 750GB 16-19ezer ft körül vannak, (7200rpm, 16mb, sata3), mind ez 5év garival.Ha a pénztárcámat nézem, egyértelműen a HDD, de tudom, hogy i5, 8GB ram mellé egy SSD az nagyon komoly előrelépés lenne, de a 240GB-s SSD-vel kapásból buknám, hogy legyen Windowsom a Mac mellett, illetve azért valószínűleg hamar betelne a 240GB. Felrakok egy Logic-ot, kapásból 50-60GB.
-
biker
nagyúr
válasz
matyi94 #15192 üzenetére
értem én, de nem megoldás. HA dinnyét akarok enni, ne hozz nekem szalámit
itt a 2x1,5-es RAID-elt nas, ftp-n elérem, de ugye a fentiek a gondok, plusz a nas a backup, a nason tárolt adatok csak 1-2 havonta vannak extra backupolva, ha csak ott tárolok valamit, akkor ha leég a nas, vagy akármi, ugrik minden. 1 másolat nem másolat, igaz?
ezért nem jó ,m egoldás ez, csak a sync
DanielK: volt egy MBP-m, amit ugye lefoglaltak, innentől a család egyetlen MacMinije a központi gép, és van egy ASUS laptopom, amin akkor dolgozom, ha a mini nem hozzáféhető, illetve remotix-el se érem el
innentől alap, hogy minden a minin van tárolva, de a laptoppal járok dolgozni, és kellenek a fileok mindenhol, illetve jó lenne, ha minden file mindenhol azonos verziójú lenne.
ezek pedig a műszaki vezetőségem alatt álló cégnél használt 22GB-nyi gépkönyv/rajz doc/pdf-ben, ez 18.000db
a dokumentumok mappa mail nélkül, ez 2,5GB 9.000 file, és van a szerkesztett weblapok és forrásfileok mappája az IT cégemhez, 237.000 file és 10GB
ugye jellemzően mondjuk 1-10kb fileokkal, hiszen ugye css-ek, js-ek, php-k, akármik, iszonyat sok apró szirszar
na ettől padlót fog az összes cloud valami
(hozzá kell tegyem a NAS is, ugye ott is egy file-write egy process, és ha 10GB-os iso-t másolok, megy 100MB/sec-el, de ha 1GB 100.000file, akkor olyan 50k/sec-el, mert valami 10file/sec a limit a procinak benne)és igen, kell hogy ha bármely gépen lementek valamit, ott legyen a másik gépen is, a miniről meg a TimeMachine ment a NAS-ra
Sorry, de az is igaz, hogy hazavág a géplopás/lefoglalás, amivel átvertek, de ha az adatok ugranak, az a vég... -
biker
nagyúr
válasz
matyi94 #15190 üzenetére
ilyenkor nem tudom, hogy a saját fejemet
vagy keressek kint valakit erre
van NAS-om, meg is van osztva, igen??? Hogy lesz állandóan syncelve az adat? hm? so? what?
és offline és online is elérhető? hah?
hiába ftp-zek rá, ahol nincs net, vagy épp edge-en jön a mobilnet, ugye? felmappelni meg csak local lehet, VPN-ezzek nonstop? NAS-ra VPN?
Végiggondoltad, van megoldásod, vagy csak beböffentesz valamit?Mert hogy fogod a nasra true-time syncelni minden gépről az adatot, hogy minden gépen offlinei s meglegyen az adat?
Az összes sync program csak scheduled syncet tud, ami os-független is.Egyedül a bt sync működik rendesen minden gépen.
-
galaktikus
aktív tag
válasz
matyi94 #15174 üzenetére
Megvettem ezt a rohadt Pages-t, direkt azért, hogy a dokumentumaimat el tudjam tárolni felhőben, de valamiért ez nekem nagyon nem akar összejönni... Az iCloud beállításokban bepipáltam a pages-t, ez eddig rendben is van.. De hogyan teszem fel őket iCloud-ba, hogy közben a gépen is fent maradjanak és mindig frissítse az iCloudban levő párját, ha történik valami változás? Mert ha egy doksit beteszek akkor a gépről eltűnik, és csak iCloudban lesz...
szerk.: bocsi nem válasz akart lenni..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hyundai, Kia topik
- Hobby elektronika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest