- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Chiftain #73894 üzenetére
Nem teljesen világos miért nem kezeli az iPhoto az iCloud képeit, de!
Fordítsd meg. Miért nem dugjátok az iPhone-t a Mac-re, és importáljátok be az összes képet ami rajta van?
+ ott a GoogleDrive, de a Képletöltő programmal is le tudod menteni a képeket: -
wm2
őstag
válasz
Chiftain #69543 üzenetére
Csinálj biztonsági mentést, utána pedig új iCloud előfizetést kell indítanod. Németországban a PayPal mellett mobilszolgáltatói fizetést is enged, sőt a Kauflandban töltöttem fel. Szóltam a pénztárnál vásárláskor, hogy egy 20€ lökjünk már rá. Én maradnék is a németen, ha engedné a magyar bankkártyát fizetőeszköznek, de nem engedi.
-
wm2
őstag
válasz
Chiftain #69541 üzenetére
“vagy feloldhatatlan ellentétet állítottam elő az apple ökoszisztémában”
Haha, igen. Én is a németről akartam visszatérni a magyarra. Meg kell szüntetni minden előfizetést, mert még az iCloud is visszaáll alap 5gb-ra. El kell költeni minden fityinget is, az utolsó centig és akkor enged váltani. Csak az adott országban regisztrált bankkártyákat és PayPal-t engedi használni. This is Apple, don’t cry. 😂
-
irgum
addikt
válasz
Chiftain #39970 üzenetére
Ha arra vagy kiváncsi, hogy a Mac-en melyik alkalmazás generálhat nagy adatforgalmat, akkor nyisd meg a tevékenységfigyelőt és ott a hálózat fülön leellenőrizheted alkalmazásokra lebontva.
madle igazad van, inkább a gyors szállítás és a tracking miatt rendeltem EU-ból.
-
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Chiftain #31206 üzenetére
Erre valaki tud valamit mondani?
http://prohardver.hu/tema/apple_laptopok_macbook_macbook_pro_ibook_powerbook/hsz_31206-31206.html
A másik adott egy macbook air, rajta a photos appal amibe bevan importálva az összes fotóm ezek albumokba vannak rendezve, szeretnék ezekből párat feltenni az iphone-ra de nem engedi mert a photos könyvtár nem elérhető... tudja valaki hogy mégis miért nem? Illetve akkor mégis hogy tudnám felrakni az általam miválasztott képeket? Komolyan el kell küldenem magamnak mailben és onnan lementeni? A hatalmas apple integráció...
Az icloud fotómegosztás nálam nem játszik a fotóstream meg csak egy irányba megy nálam... -
Nnobi
tag
válasz
Chiftain #29389 üzenetére
Töltsd le a office-t .....
amit próbáltam működik , mint a win-es officeban, a billentyű kombinációk megegyeznek a win-es vált.-tal
szép lett a dizájn is, még angolul is érthető a kezelése.
Nekem tetszik egyenlőre , később biztos jönnek elő majd hibák hisz béta változat.
-
rjg
őstag
válasz
Chiftain #28593 üzenetére
Nézd, én az 1.5-ös Androiddal kezdtem - HTC Hero - azóta nem egy készüléket használtam a "legaljától" ZTE Blade, a Galaxy S2, S3 és S4 szériákat. De ezek szépen mentek tovább a családban és a feleségemnek, gyerekeimnek is droidos telefont vettem. Az általad írt hibák egyikével sem találkoztam gyári ROM-on. Amikor főzőttet tettem fel - legyen, az CM vagy más - esetleg kernelt cseréltem és játszottam az órajellel vagy feszültség értékekkel, akkor néha-néha előfordult egy-két random reboot. Most egy Nexus 5-öt használok bő egy éve és semmi gondom a rendszerrel. Az utolsó mondatodra egy nagy +.
-
float_away
csendes tag
válasz
Chiftain #28593 üzenetére
Android, iOS témában nálam az a helyzet, hogy jómagam a 2. androidos telót koptatom úgy, hogy a 2 legközelebbi cimborám folyton iPhonera akar rábeszélni. 3 dolog miatt nem vettem almás telót: akkuja kevés nekem (a jelenlegi Jiayu G4T telóm akkuja fénykorában 3 napot elketyegett folyamatosan wifin lógva átlagos nyomkodással), dual-sim nem létezik belőle (majd' 10 évig jártam 2 telóval és beleuntam), na meg az iOS nem jött be minden esetben. Nemrég viszont beadtam a derekam és vettem egy iPad Airt (noname androidos cuccom pár hónap után behalt...) aminek imádtam a minőségét, a kijelzőjét, a hangját és pláne az akkuját, de egyszerűen megőrjített az iOS-nek az a része, hogy nem tudok rá oda-vissza másolni anyagokat egy sima memóriakártya, vagy kábeles csatlakozáson keresztül az idióta iTunest kihagyva. Meg mi az, hogy egy App-ba kell másolnom mondjuk egy filmet és csak onnan tudom megnyitni, más alkalmazás nem látja?!
1 hónap után fogtam és eladtam, nemrégiben meg rendeltem egy Onda v919 3g air, dual boot 64gb-os iPad Air klónt (ami mindennel együtt kb. annyiba lesz, mint amennyiért az Airt eladtam) mely jelenleg a kontinensek között van valahol félúton. Mindezt úgy, hogy komoly kompromisszumokat kötöttem magammal, de mégis megléptem. Pár hónap múlva kiderül jó döntés volt-e, vagy sem.
Mielőtt fanatik Apple gyűlölőnek gondolnátok, 2011-ben vettem egy 13,3"-os MBP-t, ami jelenleg is köszöni, jól van (SSD upgraddel), azon keresztül osztom a kábeles netet asszony windowsos laptopjának és a tavalyi évben vett 15,4"-os rMBP-mnek. Meg még ha ritkán is szólok fórumokon, napi rendszerességgel olvasok 4-5 almás oldalt és folyamatosan figyelem a cég fejlesztéseit
Nekem az ideális egy Apple hardverrel felvértezett Android featurekkel megáldott iOS stabilitású teló/tablet lenne. Amíg ilyen nincs, addig részemről csak kompromisszumok vannak bármelyik oldalról is nézem. -
MajaG
senior tag
válasz
Chiftain #28502 üzenetére
Sajnos ahogy észrevettem letölti, pont emiatt nem jó kisebb tárhelyű készülékhez.
Nekem is csak 16 gigás az iPhoneom.
Bár most csináltam rajta egy nagy törlést, anno volt rajta 100-120 app, most van rajta 61-a, ami tényleg kell.
Pl.: Letöröltem az összes fotó szerkesztőt, videó felvevős appot.
Minek, ekkora kijelzőn úgyse maszatol vele az ember?! Tipikus szerintem, hogy leszedi ezeket az ember, mert látja valahol a tesztet, azta de jó ez az effekt, aztán soha többet az életben nem nyitja meg a gyári kamerán kívül semmi mást. Így most van 5.3 giga szabad helyem. Ez elég 53 perc videóra, ennél több meg nem igazán kell egy telóba, mert úgyis felszinkronizálom este a laptopra. -
megema
őstag
válasz
Chiftain #26793 üzenetére
Igen, mindenképpen próbáld ki innen is.
(#26794) buvartacsko: Lásd a linket... A teljes képernyős módból kilépés animációja valószínűleg a retina kijelző miatt ilyen.
Eredetileg nem szerettem a VLC-t. SMB megosztásról szoktam filmeket nézni, és OS X és iOS alatt is gondok voltak vele. Elszíneződött és kockásodott a kép. OS X-en megoldottam a cache állítgatásával, de emiatt a tekerés/léptetés lassú most.
-
Xero
nagyúr
válasz
Chiftain #17971 üzenetére
TP-Link 1043 és 4300 2.4GHz-en 13-as csatornán köszönik jól vannak.
4300 és Time Capsule 5GHz-en 44-es csatornán köszönik jól vannak.Ki kell dobálni a gyenge minőségű eszközöket (TP-Link esetén a gyári firmwaret openwrt-re kell cserélni) és meg is szűnnek a problémák.
-
-
Kommy
veterán
válasz
Chiftain #14090 üzenetére
nyomj rá jobb gombbal a telefonon transfer purchases-re (vásárlások átvitele) és átmásolja a telefonon levő programokat, vagy pedig kapcsold be az automatikus letöltést és akkor ha letöltesz valamit a telefonon letölti iTunes-ban is ( iTUnes / preferences / store tab-on lehet beállítani.)
-
Xero
nagyúr
válasz
Chiftain #12478 üzenetére
A sudo pmset -g kimenetében látsz egy olyat, hogy standbydelay.
Ez másodpercben mutatja azt az időt ami után a normál sleep-ből hibernálásba kapcsol a gép és kiírja a memória tartalmát a lemezre.Ezt is módosíthatjuk:
sudo pmset -a standbydelay xxxx
xxxx = a kívánt másodperc érték -
Xero
nagyúr
válasz
Chiftain #12476 üzenetére
Az a default a postPPC gépeknél. Ez a "vegyes mód". Tehát hibernál és sleepel is, viszont csak akkor kerül hibernált állapotba, ha már nincs elég kraft az aksiban.
Na hogy össze legyen szedve:
hibernatemode 0 = Csak RAM. Esetleges áramkimaradás vagy teljesen kifogyott aksinál elvész az adat. Desktop gépeken ez az alap.
hibernatemode 1 = Csak lemezre. Ebben az esetben minden altatásnál kiírja a teljes memória tartalmat és ébresztésnél onnan olvassa ki. Sokkal lassabb mint a másik két megoldás, de minden nemű áramkimaradást kiküszöböl.
hibernatemode 3 = Vegyes mód. Kiírja a memória tartalmát lemezre, de ha nincs rá szükség, akkor továbbra is memóriából ébreszt. 2006-tól ez az alap a mobil gépeknél.Nem érdemes sokat variálni rajta, de aki nagyon félti az SSD-ét, annak érdemes 0-ra kapcsolni.
-
válasz
Chiftain #11808 üzenetére
Egyik régebbi MBA-mnál tapasztaltam hasonlót, de csak akkor állt elő a helyzet, ha alvó állapotban nem volt töltőn. Igaz, nem a teljes képernyő csíkozódott be, csak a menüsor, illetve a GeekTool scriptek a desktopon. A gépet azóta is használja egy ismerős, de elmondása szerint ezen a jelenségen kívül nincs semmi gond vele, tehát a csíkozódásból nem következik feltétlenül, hogy HW hibás lehet a közeljövőben.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Chiftain #9405 üzenetére
http://support.apple.com/kb/DL1590
ez fent van?
(remélem a megfelelőt linkeltem)
-
Barett 50cal
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Le Mans Ultimate
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- XPEnology
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest