- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
Peethy #19551 üzenetére
A csomagon nagy betűkkel rajta lesz, hogy USA. Amikor átszállsz te az esetek nagyon nagy részében nem találkozol a csomagoddal. Így a vámon pontosan tudják, hogy te Amerikából jössz, a csomagoddal együtt. És kint nem csak azért kell becsekkolnod, mert így oldják meg a vámvizsgálatot, hanem elég komoly biztonsági okai is vannak.
-
válasz
Peethy #19098 üzenetére
Az iPad-ot nem igazán érzem konkurenciának az MBA-val szemben, de az tény, hogy ha a jelenlegi 80k-s differencia (13-as alap MBA vs alap rMBP) mondjuk 50k körüli résre állna be, akkor én biztosan átnyergelnék Pro-ra a következő váltásnál. 80-at - számomra - nem érnek a Pro plusz szolgáltatásai.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Peethy #19094 üzenetére
Így van, mostmár gyakorlatilag egyedül a súly az Air előnye a rMBP-val szemben, hiszen vékonynak gyakorlatilag ugyanolyan vékony a rMBP is (0,1mm-el vastagabb csak, mint az Air a legvastagabb pontján, bár tény,h az Air ugye fokozatosan vastagodik), de a súlykülönbség is csak 20dkg...
Hardveresen jóval erősebb a rMBP, hiszen erősebb a procija, több RAMmal lehet kérni, erősebb az IGP benne, mostmár az SSD sem előny az Air részéről, hiszen a rPro SSD-je gyorsabb. És akkor a rPro mellett szól még a HDMI port megléte is...
Amiben még mindig jobb az Air, az az üzemidő, de azért a rPro 7 órás üzemideje sem gyenge... -
Ragnar95
félisten
válasz
Peethy #19090 üzenetére
Mivel valószínűleg nem jön új generációs Intel proci, így vélhetően egyik MacBooknál se lesz egetrengető újítás...
Hacsak nem akarják megszüntetni a Minit, akkor azt illene már frissíteniük, ott lehet valami nagy dobás esetleg Mac fronton.
TheMarci: végülis a retina kijelző az semmiA sima Pro-kba mondjuk valóban, de azt nagyon valószínű,h ki fogják vezetni, így érthető is a dolog...
-
Ragnar95
félisten
válasz
Peethy #18967 üzenetére
Én is kerestem adaptert, de nem találtam gyakorlatilag semmilyet, csak több száz $-os elosztók formájában és elvben nem is fognak készíteni, mivel az USB 3.0 hubok jóval olcsóbbak, mint amennyibe egy thunderbolt to usb3 átalakító kerülne.
Itt van infó a Kanex megoldásáról, elvben most hitelesíttetik az Intellel és nyáron fog érkezni. -
brumi1024
veterán
válasz
Peethy #15436 üzenetére
"Amúgy pedig nagyon idegesítő, hogy alig bír kijönni a fülhallgató a gépből, nagyon erősen kell húzni hozzá, és ez a vékonyabb vezetékű füleseknek szerintem nem tesz jót. (rMBP-nél)"
Ha a csatlakozónál fogva húzod akkor nem lesz semmi baja. Kábelnél fogva pedig soha nem húzunk ki fülhallgatót!
-
Peethy
őstag
válasz
Peethy #15212 üzenetére
Bocs, de lejárt a szerkesztési idő, ezért még egy infót beszúrnék. Megpróbáltam betölteni, arra pedig ezt az üzenetet kaptam Terminalban:
Peters-MacBook-Pro-3:~ Peter$ kextload /System/Library/Extensions/AppleUSBEthernetHost.kext
/System/Library/Extensions/AppleUSBEthernetHost.kext failed to load - (libkern/kext) not privileged; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8) -
Peethy
őstag
válasz
Peethy #15211 üzenetére
Bővebben: 3rd party adapter, feltettem a legújabb ASIX-drivert, amit már az Apple is aláírt 10.9-re. A hálózati lehetőségeknél meg sem jelenik az USB to Ethernet Adaptor (igen, így van kiírva), eddig megjelent, de kiszedtem, és újra be akartam rakni, de az opciók között nincs ott. Software/Extensions-nál az AX88772 mellett (ez jelenti a drivert) a Loaded oszlopban "No" van kiírva, tehát elvileg nem is működik? Kérlek, ha van valami ötletetek, segítsetek, mert már jópár órát elszenvedtem vele...
-
brumi1024
veterán
válasz
Peethy #14839 üzenetére
Most futottak ki a "régi"(1 éves) sima MBP-k, nem 2 éve. Egész idáig még jöttek belőlük új szállítmányok, szóval azokhoz bőven lehetne DVD-t adni. (Bár én sem látom értelmét.) A másik probléma pedig az, hogy retina Pro csak 1 éve és 4 hónapja van, szóval nehezen lehet az az állítás igaz, hogy 2 éve nincs ODD a Macbookokban
-
brumi1024
veterán
válasz
Peethy #14831 üzenetére
Pontosabban 2 éve nincs a retina modellekben ODD, (meg az Airekben soha nem is volt). A simákban még mindig van, és azok még ma is kaphatóak, sőt a 13"-os frissítették is, csak a nagyobb futott ki. Például az eggyel ezelőtti Sandy Bridge MBP 15" 2011 late-hez járt még DVD.
-
-
-
Xero
nagyúr
válasz
Peethy #14631 üzenetére
- Ukelele
- Ez csak akkor működik, ha a jobb felső sarokkal pakolod fullscreenre a programot. PS-nál erre nincs lehetőség.Appok amiket használok:
- Xcode
- TextWrangler
- Coda 2
- Espresso (A Coda 2-re átszoktam, de még megvan)
- Adobe CS6
- OmniFocus
- OmniGraffle
- Forklift
- VirtualBox
- Server- LibreOffice
- Pages
- Numbers
- Keynote- Skype
- Twitter
- Viber
- Limechat- VLC
- Plex
- Vox
- XLD- iStat Menus
- iStumbler
- Onyx
- Candybar -
válasz
Peethy #14631 üzenetére
Libre Office (irodai csomag)
Fotor (képszerkesztő effektekkel)
Pixelmator (képszerkesztő, vektort is tud)
Forklift (2-ablakos fájlkezelő)
The Unarchiver (kitömörítéshez)
Skype (IM)
Degrees (időjárás kijelző a felső menüsorra)
Wunderlist (To-Do és emlékeztető app)
AppCleaner (uninstall, leszed minden szemetet)
CandyBar (ikoncserélő, dock-ot nem tudod állítani vele)Részemről kb. ezek kellenek napi használatban, de vírusirtót nem tennék fel a helyedben. Tök felesleges, főleg ha router mögül netezel.
(#14632) Fr3eWar
Nekem ez a favorit: Logitech Anywhere Mouse MX™
2 db-ot vettem kicsit olcsóbban, hogy kitartson egy darabig. Baromi jó, csapágyazott görgővel és minden felületen működő érzékelővel. A görgőt kattintva válthatsz szabadonfutó és szakaszos görgetés között, mögötte pedig van egy külön gomb ami sokkal jobban használható, mintha a görgőt kellene lenyomni középső kattintáskor. Nagyon ajánlott cucc...
Egy baj van csak vele, hogy az előre-hátra gombok nem mennek Mac-en. De lehet, hogy csak bénázok. -
bmwk1200s
őstag
válasz
Peethy #14576 üzenetére
Es nekem is tudnal abban segiteni, hogy a retina 13as a jobb teljesitmeny szempontjabol vagy a vele azonos hardverre epulo sima 13as pro? Ha jol tudom mindketto alapban 2.5os i5 van...
Nagyon goldolkozom, hogy eladom vagy beszamittatom a 2012es mid 13as MBP egy retinas gepbe.
2.5 i5, 8GB Corsair Ram, 250GB Samsung 840 SSD es kap meg kiterjesztett garit a napokban, amivel 2015.dec26ig lesz rajta garancia.
Szerintetek? -
tDr1v3r
veterán
válasz
Peethy #14534 üzenetére
Nem használtam még, de ami eszembe jutott erről hogy ragadhat idővel... ami mondjuk jó mert azt jelenti hogy nem koszolódik alatta a keycap, de "hullámozhat" tőle a fólia, mármint ráragad az ujjadra és picit felemelődik vagy ilyenek. De persze lehet hogy nettó baromság, majd rácáfol az aki próbálta...
Amúgy, én is US-ből akarom majd gépet venni, de újat és ISO kiosztással.
-
Eszleny
aktív tag
Szerintem a legjobb érv mellette az OS X. Régebb nem volt igazán ellenfele az Air-nek, de az Ultrabook kategória már hasonlót nyújt. Azt nem igazán mondanám, hogy az Air-nek gyengébb a hardvere, mint a konkurenciának (kategórián belül), mert nincs sok mozgás tér (kicsivel gyorsabb processzor, nagyobb tárhely). Az esetleg elmondható, hogy ugyanazt a hardvert drágábban adja az Apple.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy óra, két rendszer
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Overwatch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Android szakmai topik
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest