- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eszleny
aktív tag
válasz
instantwater #116641 üzenetére
Már július 27-én kiadták, érdemes feltenni, mert biztonsági javításokat tartalmaz. Én feltettem, de nem éreztem igazán különbséget az előző verziókhoz képest.
-
válasz
instantwater #116573 üzenetére
"Kiteszteltem".
Működik a jelenléti státusz szinkronizáció, KIVÉVE az esemény szervezőjének státusza.
Tehát a MacOS Mail feltételezi, hogy a szervező mindenképpen jelen lesz, máskülönben törölné az eseményt.Pedig ez messze nem egyértelmű a valóságban.
Számtalanszor volt már olyan szituáció ahol a projektmanager/főnök létrehozza az eseményt, meghívja a megfelelő embereket, de ő maga nem vesz részt a meetingen, csupán kijelöli az embereket és kitűzi az időpontot.Kérlek le tudná ezt tesztelni valaki, hogy csak Monterey/Google bug-e?
Tehát A account létrehoz egy eseményt, meghívja B accountot résztvevőnek.
A account ezután bejelöli, hogy biztosan nem fog résztvenni az eseményen.
A MacOS Calendarban mindig zöld pipa van a neve mellett.
Ha a résztvevők változtatnak a részvételi státuszukon, akkor az szinkronizálódik rendesen.Érdekes bedrótozott viselkedés.
Köszi
-
moleculez
veterán
válasz
instantwater #116594 üzenetére
Nálunk erre van egy TP X270 rendszeresítve🤷🏼♂️ Olcsó volt, böngészni bőven jó gyerekeknek.
-
törölt tag
válasz
Egy jó adblocker általában elég megfogni az ilyen szemetet, ha már muszáj mp3 letöltő oldalakról beszerezni.
-
tuzpenge
őstag
válasz
Hát ez lesz a jövőben. Én voltam a pöcs...13 éves és mondtam hogy ott van a laptop a komódon csinálja ahogy szokta....estétől már ezek az idegesítő popup értesítések tömkelege volt...
Tudom hogy macre nem nagyon van vírus meg hogy nem hiszem hogy feltörték az icloud-om meg a gmailem, de azért nagyon idegesítő az üzenet, és jó volna megszüntetni...de nem egy rendszer újratelepítéssel mert ahhoz nemnagyon fülik a fogam.....
Köszi! -
tuzpenge
őstag
válasz
instantwater #116591 üzenetére
A B opciót már megcsináltam, de ezek a nem várt értesítések továbbra is jönnek......
Az apple gyári jelszókezelőjét használom.
Jaa és a webhelyadatok kezelése részben hiába törlöm a látszólag olyan oldalakat amik nem ismertek számomra és szerintem onnan jönnek ezek az idegesítő popup üzenetek, mindig visszakerülnek oda....
(Mi a sz@r csináljak??? Mit csinálhatott ez a lány???? ) -
Parson
addikt
válasz
instantwater #116393 üzenetére
Én meg stabilan maradok még Monterey-en... minek váltani, amíg jó ez is az igényeimnek, és stabil(!).
Persze nem baj, ha elkezditek sorolni az újabb rendszerek elönyeit, idövel persze váltok majd, és nem baj, ha gyözködtök picit engem is. -
Smiley
addikt
válasz
instantwater #116375 üzenetére
SSH nelkul siman
nc
-vel optimalisabb, mert nincs felesleges titkositas. -
kchris78
veterán
válasz
instantwater #116016 üzenetére
viszont van iPad kliens is amit meg lehet parositani. De nekem nem talalja meg az app store az ipad klienst..
-
DGery
aktív tag
válasz
instantwater #115987 üzenetére
Én mindég a viber weboldalról letöltöttet használtam, szóval a mobilosról nincs tapasztalatom.
Különböző platformon be lehet jelentkezni egyszerre. Nekem egy időben telefonon volt illetve iPas-en, most telefon és M1 Air. Ha jól rémlik QR-al lehet párosítani, de lehet keverem a Signal-al. -
moleculez
veterán
válasz
instantwater #115934 üzenetére
Nyilván nem flagship gépekkel veszi fel a versenyt, de böngészni, officeolgatni, lightos pythonra bőven jó, reszponzív, jó a billentyűzete, csomó csati, bővíthető.
-
Smiley
addikt
válasz
Nekem is jo lenne melora, de ennyi penzert amit kernek erte plusz akkor is egy bovithetetlen vacak... no meg a 3rd gen 2012 non-retina pro kimaxolva azert ar/ertek bajnok nalam. Amin nagyon pici trukkozessel eleg jol fut a monterey, aminek meg van 1,5 ev supportja kb.
-
lmno
őstag
válasz
Nem munkára tökéletes, sok paramétere még jobb is mint 1-2 mai (nem csúcs) Wines laptop (pl. kijelző, touchpad, hangszóró stb.). Mondjuk a 100 ezres keret kicsit necces valóban.
-
kchris78
veterán
válasz
instantwater #115825 üzenetére
A folyamat most az hogy van az elmúlt pár hónapból sok GB-nyi többezer fotó és videó az iCloud-ban. Amit exportálnék és törölnék is azzal a lendülettel a Macen keresztül. Viszont ekkor a Mac letölti és valószínűsítem hogy ott is fogja tartani magában..
-
válasz
instantwater #115754 üzenetére
Haaaat, azert ezt nem mondanam. Rengetegen hasznalnak teljesen PWM-mentes kijelzoket, es eleve eleg keves gyarto gyart kijelzot (az Apple is masto veszi, ugye).
https://www.notebookcheck.net/PWM-Ranking-Notebooks-Smartphones-and-Tablets-with-PWM.163979.0.html
Lista ^.
A notebookcheck altal tesztelt laptopok tobb, mint fele (!) nem hasznal PWM-et.
-
válasz
instantwater #115750 üzenetére
Marmint a PWM az PWM, minel nagyobb a frekvencia, annal kevesbe problemas. Attol nem fugg, hogy a gepen Apple vagy Dell logo van.
-
válasz
instantwater #115747 üzenetére
Igen, raadasul az M1 Pro-ban nem is uzemel tul magas frekvencian, 10 kHz korul. Pont ugy csinaltak meg, mint barki mas
Az M1 Air-ben 100 kHz van, az gyakorlatilag teljesen erzekelhetetlen. Van par nagyon gazos gep 1 kHz alatti frekvenciakkal (pl. Lenovo Yoga 3). De pl. a Razer Blade-ekben nincs PWM.
-
Thusor
őstag
válasz
instantwater #115741 üzenetére
M1-es gépet használok minden nap, most már lassan 3 éve. Soha nem fájdult meg a fejem tőle, pedig napi szinten 8-10 órát használom. Szerintem ha van is olyan akiknek megfájdul a kijelzőtől a feje, az nem túl nagy számban fordul elő.
-
válasz
instantwater #115741 üzenetére
Szinte senkit nem zavar. Ráadásul az M1esnek is valami 100 kHz körüli pwmje volt, az meg tényleg senkit nem zavar. (Engem igen)
-
arn
félisten
válasz
instantwater #115738 üzenetére
Kellett sporolni vmin
-
válasz
instantwater #115738 üzenetére
M1-es Airben igen, M2-ben nem.
-
kchris78
veterán
válasz
instantwater #115729 üzenetére
Találtam egyszerűbb megoldást: Universal Media Server, free megoldás, DLNA protokoll. Nincs transzkódolás. Csak bírja a háló a sebességet
. (vicc hogy a tv 100Mbites LAN-nal rendelkezik, úgy nehéz 10-20GB-os mkv-t kijátszani) Mivel közös szegmens, fel is fedezik egymást (talán multicast-tal), még IP-t sem kell beállítani.
-
válasz
instantwater #115648 üzenetére
Naná, hogy losslessben /sőt a képen lévőt ha jól emékszem épp natív HighRes-ben - 24/192 / hallgatom. A lejátszó/streamer program sem mindegy
(itt épp Audirvana 3.5, Mac-re szerintem az Audirvana a legjobb "hangú" lejátszó. Tidal, HRA és Qobuz streaming integrálva van belé a saját forrásból lejátszás mellé).
-
-Skylake-
addikt
válasz
instantwater #115648 üzenetére
nem , nem igy ertem
tudom, hogy mit latok a kepen, epp ezert erdekel.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
instantwater #115067 üzenetére
Könyvjelzők, előzmények, megnyitott lapok (bár ez másodlagos de jó lenne) tehát igazából a jelszavakon kívül minden (ezt a kulcskarika megoldja számomra)
Most felraktam a Brave-et megnézzük mit tud.Mac-re le vannak töltve helyileg is a dolgok, tehát itt nem kellene neki letöltenie (mert ugye már le van) és kicsomagolnia a teljes archívumot, az icloud csak azért van ha a gép elszállna valamiért. Pontosan nem néztem meg mennyit spórolok, ez a felvetés jogos de most megnéztem és eddig 50-ből 40 GB felett volt használatban most pedig 31.69GB, így mondhatni, hogy egészen sokat. Nem mondom, hogy fölhöz vágna egy nagyobb tárhely előfizetés de én már csak ilyen vagyok, hogy amit meg tudok oldani olcsóbban valami nagy minőségi hátrány nélkül, azt inkább megoldom, sok kicsi sokra megy alapon. Így is rengeteget elvisz a sok kicsi előfizetés ahogy itt is kitárgyalták a többiek a napokban.
-
atees
őstag
válasz
instantwater #115010 üzenetére
A képeket megnyitja a megtekintő az jó is, de ha a mappában van videó is, azt külön ablakokban nyitja meg. Olyat keresnék, ami a képek mellé a videót is csak kicsibe nyitja és onnan tudom elindítani.
-
válasz
instantwater #114974 üzenetére
Igen, és?
Olvasd el figyelmesen még egyszer, hogy milyen kontextusban említettem a Photoshop kidobhatóságát -
Attila!
tag
válasz
instantwater #114903 üzenetére
Még aznap írtam egy mailt, de még vissza sem írtak. Persze visszavihetném személyesen, de nem tudom még érdemes-e egy ilyen apróság miatt. Zavarni annyira nem zavar, csak a tudat, h egy vadi új, nem éppen olcsó gép és mégis...
-
brickm
őstag
válasz
instantwater #114869 üzenetére
Sajnos az is hozzátartozik, hogy marhára megnőtt az akkumlátort használó eszközök száma. Így többfele kell osztani ugyan azt a kibányászott nyersanyagot, per drágábban adni per spórolni belőle.
Egyébként nem para, ha pl 3-5év közt bírja csak, de addig nagyon jó üzemidővel, csak ne 150ezer legyen a cseréje.
tavaly cseréltem a 2015-ös proban akkut, utángyártottra, 30k volt, tökéletesen bírja azóta is, kifogom cserélni a többiben is. Meg ha meggebed az M1- abba is vadászok valami fluxuskondenzátort majd amazonon.arn
Van az asszonynak egy pffii nem tudom 5-6 éves Ipad pro-ja, ami még simán bír vagy egy hetet. Pedig az már volt hónapokig csontra merülve doboz alján is. Gondolom az újabbaktól nem kell már ezt elvárni. -
arn
félisten
válasz
instantwater #114869 üzenetére
Az apple mindig azt csinalja, ha hatekonyabb a cpu, sporolnak az akkun, ipadnel is be van love kb 10 ora aztan csok.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
instantwater #114858 üzenetére
Speciel az apple kulcskarikájától pont nem tartok.
-
válasz
instantwater #114726 üzenetére
De látja sima külső meghajtóként. Igazából egy régi Time Capsule-ról van szó, simán fel lehet mountolni más gépre.
Ezen van egy .sparsebundle kiterjesztésű imidzs, amibe bele lehet nézni, és látja az ember a mentési dátumokat alkönytárakként. És körülbelül itt áll meg a tudomány, mert a különböző dátumok alatt csak differenciális backupok vannak... Én mindenesetre feladtam anno, amikor a 2TB-os háttértárú asztali gépről készült mentésből próbáltam könyvtárakat visszaállítani a 256GB-os háttértárú M1 Air-re. De lehet, hogy csak nem tudtam a tutit.
Saját gép más téma, az nyilvánvaló. -
válasz
instantwater #114724 üzenetére
Ha már itt tartunk, time mahine backupból hogyan lehet kibányászni bizonyos fájlokat egy másik gépen?
-
arn
félisten
válasz
instantwater #114587 üzenetére
Ebben mi a poen, a macos megcsinalja elvileg a szokasaidtol fuggoen.
-
zipcss
tag
válasz
instantwater #114585 üzenetére
nem hinném, hogy lenne határa.
valakinek hasznos, valakinek kevésbé, a kérdezőnek biztos segít.
mellesleg a ciklusszám nem a teljes feltöltöttséghez köthető, furcsa is lenne, ha egy évig csak 70-ig töltögetnéd,hirtelen levennéd a tápról és ugyanott lennél ciklusszámban, mint előtte.
amúgy, ha a gép 'van érted', úgy az AlDente is relevanciáját veszti -
zipcss
tag
válasz
instantwater #114565 üzenetére
még egy fontos dolog, ha hosszabb ideig sleepbe teszed a gépet, hiába lövöd ki az alapbeállítást, ventura és monterey alatt akkor is be fog kapcsolni.
ki kell kapcsolni a wifit sleep előtt, ill. le kell venni a tápról, így nem kapcsol be és 3 nap után is ua az akkutöltöttség %-al fog menni -
Parson
addikt
válasz
instantwater #114565 üzenetére
Én szvsz nem tartanám szükségesnek ezt, de ha ez van, ez van, nekem teljesen jó így, ahogy van.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
instantwater #114547 üzenetére
Köszi a választ! Sajnos a keret most ezt nem engedi és egyébként is csak "kísérleti" gép lesz.
De nagyon sajnálom, hogy nem sikerül a 16GB-st kipróbálni. Úgy néz ki előző évben kellett volna lépni, amikor még olcsóbb volt és lehetett kapni.
-
válasz
instantwater #114394 üzenetére
Igen, és ennek eredményeként akár feleakkora az össz-sebesség, ahogy írtam. A technikai részleteket már leírtam egy korábbi hozzászólásomban (pont azt is, hogy a chipek számát csökkentették
), gondoltam ezúttal csak a lényegre koncentrálok
-
szebe
addikt
válasz
instantwater #114300 üzenetére
Töltögesse fene minden nap.
Itthon használom a MBA-hez, meló utáni böngészés-yt-netflix kombóhoz, meg ha megyek valahova, akkor a telefonnal. Jó ha félig merül az akku, aztán vissza a tokba, amit kb hetente 2x rakok talán töltőre. Ennyit nekem megér a kényelme.
Meg amúgy is, az órát 2 naponta töltöm, a telefont naponta, ahhoz képest ez semmi. -
válasz
instantwater #114300 üzenetére
Új korában az a borsónyi méretű akku kb 3 órán át működtette a fülest. Ez elég sok használati esetben több, mint elég.
Az az érdekes, hogy csak az egyik megy tönkre, mintha az egyik akku jobban használva lenne. És a probléma nem egyedi, amikor utánanéztem ,rengetegen panaszkodtak rá, és mindenkinek ugyanaz ment tönkre. És csak egyik.
A Prót csak pár naponta kel töltögetni az én használatommal (utazásokkor repülőn, és otthon éjjel szoktam hallgatni, elalvás előtt és alvás közben, de akkor a bizbaszok lemerülnek teljesen vagy majdnem teljesen. A dobozban viszont jópár napra elegendő így a nafta.
Hogy miért jobb egy kis vezetéknélküli bigyó éjjeli használatra, mint a vezetékes, az talán egyéni kérdés, talán nem is annyira, nem tudom.... Mindenesetre nekem is van vezetékes fülesem is. -
válasz
instantwater #114196 üzenetére
Nincs, direkt végignéztem mindent.
-
Parson
addikt
válasz
instantwater #114194 üzenetére
Pont ez az, hogy ezek csak a túlnagyitott nézeteken tünhetnek bajosnak, de valós méretben én semmi hibát nem látok, mert olyan kicsik... mondom ezt újfent az én HW környezetemben.
-
-mugen-
tag
válasz
instantwater #114044 üzenetére
+1
-
válasz
instantwater #114044 üzenetére
T2 chippel szerelt (2018-as vagy újabb) Mac-eknél nincs objektív oka a FileVault nem-használatának. Az ok (amiért én nem használom) tehát nagyon szubjektív, ezért nem tartom érdemesnek elmagyarázni..
Nem szól ellene semmi.T2 nélküli gépeknél már van objektív (mérhető) performancia-következménye a FileVault-nak.
-
válasz
instantwater #114035 üzenetére
"A gyors reset valószínűleg csak törli a meghajtótitkosítás kulcsát, tehát random zaj marad csak amit úgy gondoltak, nem szükséges felülírni."
Persze, amennyiben van meghajtótitkosítás. Ezt a macOS-nél (emékeim szerint) FileVault-nak hívják és alapból nincs bekapcsolva (bár első elinduláskor pl. a Ventura rákérdez, hogy be akarod-e kapcsolni). Én pl. nem használom (az okát inkább nem írom le, hogy ne gerjesszek vele vitát
), és korábbi rendszereknél nem is volt ez a rákérdezés, upgrade után pedig úgy sziokta hagyni a beállításokat...
-
Parson
addikt
válasz
instantwater #114039 üzenetére
Köszi az ismételt tippet, de én is ismételten írom, h új HW komponenst nem szeretnék. Csak megfelelő szoftveres megoldást (driver, stb.).
-
Parson
addikt
válasz
instantwater #114031 üzenetére
Van egy NAS DS212j, arra kötve a hálózati nyomtató lenne a cél. Amíg lehet, újabb taggal nem bővíteném a helyi hálózatot, de infónak hasznos, ha minden kötél szakad. Sajnos ez a nyomtató nem mai darab, ezért is gond a megfelelő driver. Airprint lenne a tuti végcél, de az már csak hab lenne e tortán.
-
-mugen-
tag
válasz
instantwater #113966 üzenetére
Ez is lemegy úgy mint Iphone-on,hogy rámegyek megcsinálja és folytatom ahol abbahagytam?
Aszpirin
Csak megkéne akkor -
válasz
instantwater #113995 üzenetére
A tapasztalatom alapján, nyomtatónál két eset van:
- tudja a nyomtató az AirPrint-et. Ha ez van, akkor WiFi-re kell csatlakoztatni, és az ugyanazon a WiFi hálózathoz kapcsolódó Mac látni fogja, minden különösebb driver nélkül. A kép alapján ez van a Te esetedben is - Airprint-en látja - de ez csak nyomtatóra illetve a kombó nyomtató részére vonatkozik.
- nem tudja a nyomtató az AirPrint-et. Ekkor mindenképp driver kell. Ezt a legegyszerűbb a gyártó support honlapjáról letölteni, nagy gyártóknál általában kategóriát (pl nyomtatók/tintasugaras nyomtatók), majd konkrét típust kell választani, és ehhez aztán felkínálja a gyártó a letölthető szoftvereket. Ezeket akkor is érdemes telepíteni, ha AirPrint-es a nyomtató.Szkenner-nyomtató vagy különálló szkenner esetében tudtommal mindig szükség van driverre, ha szkennelni is akarsz. Ha ezt feltelepítetted, látni fogja a géped a szkennert vagy a szkenner-nyomtató kombó szkenner részét. A szkennerekhez az esetek többségében külső programot is lehet (vagy kell) telepíteni, ezt ugyanúgy szerzed be a gyártó honlapjáról, mint a drivert.
Az persze külön kérdés, hogy van-e a Samsung nyomtató/szkenerednek Mac-hez drivere, ha nincs, akkor lehet, hogy így jártál, sajnos. Korábban szkenneltél már ezzel Mac-en?
-
Oryctolagus
tag
válasz
instantwater #113987 üzenetére
-
kivlov
aktív tag
válasz
instantwater #113980 üzenetére
Google Drive-ban max Cryptomatorral tárolnék bármit is, legfőként céges adatokat nem.
Mega.io sokkal biztonságosabb és a szinkronizáló app is remek beállítási lehetőségeket ad, eldöntheted mit honnan hova mentsen és end-to-end titkosított, ha tudod ki készítette akkor tudod hogy ott biztonságban vannak az adatok.
Persze kinek mi fontos és kényelmes.
-
Oryctolagus
tag
válasz
instantwater #113985 üzenetére
Melyiket használjam?
-
Parson
addikt
válasz
instantwater #113980 üzenetére
User adat backupra ezek biztosan megfelelö megoldások, én is használok különbözö megoldásokat, de alapvetöen privát adatokra egy NAS-om van és abban RAID-be kötött lemezek. A jó megoldás a több lábon álló megoldás, ha az egyik kihull, akkor a többi még mindig müködik egy visszaállitásra. Az enyém se tökéletes, de számomra már jó ideje kielégitö. Adatfüggöen egyéni súlyozást igényel, mennyire kell bebiztositani - van aki a lokális NAS-t is letükrözi egy másik, máshol tárolt NAS-ra, és még az egészet backupolja idönként amúgy kikapcsolt állapotban tárolt külsö vinyó(k)ra... néhol már már a paranoia jelét mutatva (privát adatokról beszélünk). Persze emellett még az online felhökben tárolt adatok is jók a kevésbé érzékeny dolgoknak persze, stb-stb... De kinek mi jön be...
-
blakey
titán
válasz
instantwater #113939 üzenetére
Vagy csak annyi, hogy nem volt tiszta telepítés. Semmi ilyen hibát nem hozott az új Ventura frissítés, legalábbis nálam.
-
M3aN
senior tag
válasz
instantwater #113913 üzenetére
Legfrissebb rendszer, igen
-
Parson
addikt
válasz
instantwater #113915 üzenetére
-
Parson
addikt
válasz
instantwater #113863 üzenetére
Hm, vmi ilyesmire gondoltam amúgy - egy központi adatbázis kell, ami szimplán csak a kedvenceket / könyvjelzöket tárolja + egy bövitmény, ami adott browser-be meghozza a kapcsolatot a user ezen 'kedvencek' adatbázisa és az éppen használt browser között. Eképpen browserfüggetlen is lehet a müködés -> ha ez a plugin még platformfüggetlenül is müködik, akkor ez a helyes irány a szabad és gondtalan browserváltogatáshoz, mert végeredményben az tény, hogy a browser egy olyan szoftver, amit idönként ha kell, ne legyen baj cserélni... csak ugye a megkötések rabja vagyok még... de ezt most elmentem a kedvencek közé és alkalomadtán kicsit tesztelgetem magamnak...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
instantwater #113855 üzenetére
Nekem az Edge tök oké mobilon is, jó helyen vannak a kezelőszervei (a Chrome mindent felülre pakol, hogy egy kézzel ne tudd kezelni), oda-vissza megy a szinkron minden eszközöm között és egyetlen plugin érdekelne az AdBlock, de azt pont tudja.
Nincs kedvem sem kísérletezni, sem pedig minden eszközön más böngészőt használni, hogy aztán ne tudjam az elmentett dolgokat szinkronizálni közöttük.
-
válasz
instantwater #113842 üzenetére
A Chrome mitől nem 3rd Party a Mac-en?
Egyébként meg nekem még eddig (két év használat alatt) minden máűködött Vivaldiban, ami Chrome-ban is... viszont egyszer-kétszer előfordult, hogy sem Chrome-ban, sem Vivaldiban nem működött az, ami Safariban igen. Ilyen esetekre megtartottam a Safarit). -
plejik
addikt
válasz
instantwater #113842 üzenetére
Igen, sajnos ilyennel már Én is találkoztam a brave böngészőben. Ott nem működött pl.: a bejelentkezés, de érdekes módon chrome böngészőben ment. Pedig Én is keresem a chrome lehetséges alternatíváját, mert tényleg nagyon sok erőforrást igényel...
-
Parson
addikt
válasz
instantwater #113833 üzenetére
10 USD / hóért? Totál pénzkidobás.
Dehogy nem kellett mókolnod: letöltötted, állitgattad, időnként még ellenőrizgeted is, akár még bugosan is működhet, és még fizetsz is érte - én meg egyszerűen csak bedugom a kábelt ha tölteni akarom, mint a teló /iPad-nél is.
A HDMI nem vastag - ahhoz h zavaró legyen. Egy Scart már valóban bumszli lenne. De mint írtam, ez egyéni vélemény. Végeredményben izlés kérdése csak. Ha neked ez vált be, akkor ez van, lényeg h te elégedett vagy vele. -
Parson
addikt
válasz
instantwater #113823 üzenetére
Cél szentesíti az eszközt. Engem nem zavar a HDMI mérete, viszont cserébe ha akarom tölt, ha nem akkor nem az akksi attól függően h a töltőkábelt rádugom-e… inkább ez, mint külön mókolni töltésszabályzó appal… de ez csak egyéni vélemény.
-
Pano
addikt
válasz
instantwater #113815 üzenetére
-
Pano
addikt
válasz
instantwater #113812 üzenetére
Az az app pont azért van, hogy csökkentse az ilyen ráhatást. Csak sokan nem ismerik, vagy pusztán nem foglalkoznak ilyenekkel.
-
SityiSXT
őstag
válasz
instantwater #113668 üzenetére
Ott van benne: az Airemhez!
(Selejtezés volt a cégnél, és mivel már nem szalagra mentünk, a DAT transzfer koffereket kidobásra ítélték. Amihez én elkunyeráltam ezt, sajna pont nem fér bele mintegy 3 centi híján)
-
TheMarci
addikt
válasz
instantwater #113647 üzenetére
Ami még tetszik benne, hogy a fejlesztő egy security researcher, elég sok CVE-vel.
-
tothl
addikt
válasz
instantwater #113635 üzenetére
Kipróbálom. A médiaboxomat szoktam csak cseszegetni ssh -n, a múltkor fölnyitottam a kijelzőt és ment.
De letesztelem most már akkor célzottan.
-
SharpSA
veterán
válasz
instantwater #113577 üzenetére
Persze, mindezt tudom és gondolom, hogy az 1440p-hez képest jobb lehet a látvány, még ha a laptop képernyőjének minőségét nem is éri el teljesen.
-
SharpSA
veterán
válasz
instantwater #113576 üzenetére
És mekkora felbontásnak írja a Rendszerbeállításokban a Kijelzőknél az Alapértelmezettet?
-
válasz
instantwater #113591 üzenetére
A 14"-esen mar 3-4 ikon lemarad nalam.
-
válasz
instantwater #113584 üzenetére
-
bonyeszko
csendes tag
válasz
instantwater #113575 üzenetére
Azért vitatkoznék azzal, hogy csúnyább. Az új Pro-knak az a kamerakivágás borzasztó ronda, és szerintem az Airnél sokkal szebb.
-
madgie
titán
válasz
instantwater #113572 üzenetére
13", abban csak Thunderbolt/USB-C csatik vannak (meg a jack, nyilván).
-
SharpSA
veterán
válasz
instantwater #113462 üzenetére
HiDPI-re állítva pontosan milyen értékeket ír azon a monitoron?
-
Lazika
senior tag
válasz
instantwater #113560 üzenetére
Az egy iPhone volt.
-
SharpSA
veterán
válasz
instantwater #113539 üzenetére
Köszönöm a képeket, de sajnos így ezeken pont a szöveg élessége nem látszik, csak hogy mekkora területet foglalnak. Jó közeli kép kellene, amin látszódik mindkét képernyőn egyszerre ugyanaz a szöveg, de nekem az is elég, ha leírod, ahogy te látod.
Például: majdnem olyan jó a szöveg a monitoron, mint a MacBook képernyőjén. -
Lazika
senior tag
válasz
instantwater #113548 üzenetére
Media ügyfélszolgálat azt mondta, miután vázoltam neki mi van a géppel, hogy mivel nem úgy néz ki, ahogy átvettem, ezért garanciában kell megnézetni. Lehet, hogy a fogyasztóvédelmes dumával jobban járnék, minthogy küldjem gariztatni. Hátha vissza adják a pénzt vagy adnak egy másik gépet helyette.
-
KompÓth
csendes tag
válasz
instantwater #113544 üzenetére
Tudom, azért vártam én is vele.
Aztán olvasgatva a fórumokat, eddig dícsérik a 13.3-as Venturát. Sokaknak akiknek gondja volt vele, elmúltak a bugok. Ezért döntöttem én is az upgrade mellett. -
Imy
veterán
válasz
instantwater #113544 üzenetére
Én sem tenném fel a Venturát, volt fent, volt is vele probléma. A Monterey teljesen jó.
-
SharpSA
veterán
válasz
instantwater #113527 üzenetére
Csupán annyi érdekel, hogy a 16-os MacBook Pro kijelzőjéhez képest milyenek a betűk megjelenése 32 colos 4k kijelzőn a legnagyobb területre állítva. Gondolom ez a natív felbontás. -
kchris78
veterán
válasz
instantwater #113492 üzenetére
az összezúzás :/
-
-Skylake-
addikt
válasz
instantwater #113481 üzenetére
+1, szamomra is ez a legnagyobb korlat akar szgep , akar telefon, tablet , barmi.
sokkal az i14pm arat, nagyon is, de az hogy melle tudok rakni egy s23 ultrat es ez a ketto ugyan annyiba kerul...az egybol olcsova teszi az iphonet. gepek ugyan ez, el nem tudom kepzelni ahogy lerakok 1,2M forintot az aktualis lenovo x-ert es kibontok ezt a gepet egy barna kartonbol amibe bele van hangyva a tapegyseg meg a papirjai... az osszkep a gond. azt jelenleg tech-ben majdnem kizarolag csak az apple arul, a tobbiek csak termeket arulnak, nem osszkepet. marpedig millios nagysegrendnel vannak elvarasaim. -
totron
addikt
válasz
Ilyen pontokon jön el nálam a no comment érzése. Nem az érdekes kifejezést használnám. Nem utálni akarom a rendszert, ezt az életérzést, ellenkezőleg, de minimális műszaki érzék és igényesség mellett ez egy jó ideje igen-igen nehéz. Az árakat hozzá véve így meg az egyenesen kerülendő vonalról beszélhetünk.
-
SharpSA
veterán
válasz
és Pano
Milyen monitorotok van?
-
Imy
veterán
válasz
instantwater #113434 üzenetére
Az lenne a jó, ha itthon is elérhető lenne.
-
Imy
veterán
válasz
instantwater #113392 üzenetére
Remélem nem, de erre én is kíváncsi lennék.
-
moleculez
veterán
válasz
instantwater #113324 üzenetére
-még nem
-
NemMo
őstag
válasz
instantwater #113250 üzenetére
M2 pro-m van. Eleve Ventura volt rajta, így sajnos a Montery nem játszik
-
NemMo
őstag
válasz
instantwater #113241 üzenetére
Megerősítem. Nekem m2 pro 14 colos van 512 GB ssd-vel és pokoli gyors a gép. Nyilván nem másolgatok nagy fájlokat állandóan. Ha zavar ez a tény, akkor minimum az 1 TB kell venni
-
válasz
instantwater #113240 üzenetére
Nem annyira gaz a british szerintem, a szamomra fontos karakterek ugyanott vannak (/*@"&^~\[]{}<>;':$%#!)
-
blakey
titán
válasz
instantwater #113176 üzenetére
A fizikai kiosztás British, és Hungarian kiosztásra állítva az 1-es mellett kellene lenni a nullának, de ez nem minden programban és mezőben működik. - mert a gyári (Hu) kiosztást nem érzi biztonságosnak, angolra vált át.
Ukelele-vel csinálj magadnak normális kiosztást. A munkám miatt nálam nélkülözhetetlen egy jó kiosztás ami rendszerszinten is "erős", 20 éve saját kiosztást használok, persze néha frissíteni, módosítani kell, de lényegében minden hibátlan. A gyárilag telepített sok esetben csak az angol kiosztást "fogadja". A neten található kiosztás javítottam, módosítottam.
-
válasz
instantwater #113174 üzenetére
> Fehér háttér nem igazán számít LCD kijelzőnél
Jelen esetben pont szamit, mert egy HDR filmnel a microledes hattervilagitasnak jellemzoen csak egy kis resze aktiv, de egy Word dokumentum eseten az osszes fullon megy.
-
Eszleny
aktív tag
válasz
instantwater #113155 üzenetére
Ha 8 magos (szálas) a processor, akkor 800%-ból használ 58.6-ot a WindowServer. Innen ered a különbség.
-
moleculez
veterán
válasz
instantwater #113155 üzenetére
Erről olvastam valamit mikor OS-ek taskmanagmentjét tanultuk. Valami olyasmi hogy egy átlagot számol, tehát nem real time. Ugyanígy lehet az is, hogy 1-1 task 100+% írhat, az előre lefoglalja az erőforrást. (Ezt Linux kontextusban vettük de ide is érvényes)
-
SharpSA
veterán
válasz
instantwater #113143 üzenetére
Google táblázatokból másolom a cella tartalmakat a webes számlázóba. 1 katt a táblázatos ablakra, ami után újra 1 katt és ki tudom jelölni az adott cellát, majd CMD+C. 1 katt a számlázó ablakára, majd 1 katt a megnevezés mezőre és CMD+V. Nem akkora gond, de működhetne ez a szerintem felesleges 1. kattintások nélkül is.
-
Parson
addikt
válasz
instantwater #113148 üzenetére
Én Synology NAS-ra mentek...
-
Hegyirabló
veterán
válasz
instantwater #113128 üzenetére
Mint látod, írtam, hogy semmi célom nincs vele. Csak kérdeztem. Hihetetlen, hogy az emberek csak úgy kérdeznek különféle dolgokat!
-
SharpSA
veterán
válasz
instantwater #113130 üzenetére
Na pont az működik, de akkor konkrét dolgot írok: szöveg vagy cella tartalmának másolása másik ablakban futó programba.
-
formula01
senior tag
válasz
instantwater #113130 üzenetére
Na jó, de videót csináltál róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest