- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Nem igazán vagyok otthon Apple termékekben, de olyan kérdésem lenne, hogy a márkánál mennyire számít a vásárlás helye a gyári garancia miatt? Röviden volt előző évben egy jó kis MM-os akció MacBook pro 13 (2017) ügyében, amiről lemaradtam és őszintén szólva a mostani árak átlépik a lélektani határt (sajnos ahogy nézem most a legtöbb elektronikai cuccnál hasonló a helyzet). iCentre-ben viszont olcsóbb a gép, viszont az értékelések csak negatívak. De ha megkerülhető/lehet valahol máshol normálisan gariztatni, akkor nem látom akkora problémának. Nektek mi a tapasztalatotok? Vagy esetleg érdemes lenne még kivárni? -
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, akinek esetleg van tapasztalata, hogy Németből rendelt macbook airnél van valami buktató? Tudom, hogy más a billentyűzet, de ahogy néztem ugyanannyi a gomb, mint a magyarnál, szóval ez nem probléma, mert már most sem magyar klaviatúrát használok asztalin.Garancia gondolom világra szóló, szóval vihetem itthon is szervizbe, ha szükséges. Nyelv remélem választható lesz.
Ezen kívül valami egyéb buktató, amit most még nem veszek észre? Valami szabvány inkompatibilitás? Töltő nem lesz jó a konnektorhoz, ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég írtam, de azóta őrlődök egy kérdésen. 16GB-s Macbook-ból jól látom, hogy már nincs "olcsóbb" opció? Néztem, hogy az M1-es 16GB-s AIR egy éve még 460 volt, ami benne lett volna a keretbe, de nem hogy lejjebb ment, hanem felnyomták az árát 560-ra... Ezen kívül meg az újabb szériás 16GB-s lenne, ami még ennél is drágább.Ezt az M1-es gyártását már teljesen abbahagyták, vagy várható szerintetek még készlet, hogy legyen normális áron 16GB-s? Esetleg láttatok mostanában valahol ilyen gépet 460 körül? Akár külföldről. Használt/nem számlás jelenleg nem opció.
-
prime_adam
aktív tag
válasz instantwater #114547 üzenetére
Köszi a választ! Sajnos a keret most ezt nem engedi és egyébként is csak "kísérleti" gép lesz. De nagyon sajnálom, hogy nem sikerül a 16GB-st kipróbálni. Úgy néz ki előző évben kellett volna lépni, amikor még olcsóbb volt és lehetett kapni.
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég kérdeztem az Air gépekről és végül rendeltem belőle. Egyelőre egy bajom van, de az elég nagy, hogy a speciális karakterek a billentyű kiosztástól függetlenül nem ott vannak, ahol windowson vagy linuxon. Például ALT GR + V az @, de Mac-en a Q betű helyén van. Végignéztem az összes kisztást (angol, international stb.) és sehol nincs ott, ahol nálam jelenleg van.Windowson és Linux-on se volt eddig ezzel soha bajom, miután beállítottam a megfelelő nyelvet/kisztást, szóval valakinek van ötlete, hogy itt miért más minden és hogy lehet rajta változtatni?
-
prime_adam
aktív tag
válasz kleinguru #114773 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek! Ti mind ezt az Ukelelét használjátok?
Egyébként én is windows és mac között ugrálok, szóval nem mondom, hogy megtanulhatatlan a két kiosztás, de produktívabb, ha nem kell erre is figyelnie az embernek
Kicsi off: az elején megijedtem, hogy nincs jobb klikk, de örülök, hogy azt menüből lehetett állítani mai napig nem értem, hogy a default miért bal klikk + valami billentyű gomb, amikor ott a jobb klikk "üresen"
[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
Ami idő közben még szembe jött, hogy a mac tárhelyéből leválasztanék 100GB-t kizárólag adatoknak. A disk utility nekem ezt az APFS (?) volume opciót javasolta új partíció létrehozása helyett. Ez így korrekt? Mehet erre a külön APFS-re a 100GB vagy mást javasoltok?
-
prime_adam
aktív tag
válasz Alex91 #114796 üzenetére
Mindig külön teszem az adatokat és a rendszert. Nem csak logikai szempontból szeretem, de például azt is megakadályozza, hogy véletlen túlmenjen a megadott mérethatáron és a rendszer elől kezdje elvenni a szükséges tárhelyet.
És az elérési útvonal is "tisztább", jobban követhető.
[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
válasz stickermajom #117641 üzenetére
Köszi neked és bollokcs80-nak is!
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Lehet furcsa kérdés lesz, de valaki tud valamit arról, hogy állítólag a tomtoc táska a MacBook felületén nyomot hagy? Videós review-kat néztem és ott mondták, illetve kommentben írták, hogy a "karikák nyomot hagynak a felületén". Promó képeken mondjuk már karikákat nem látok, helyette vannak csíkok.Mit tapasztaltok?
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán találtam topicot a kérdésnek, így megpróbálkozom itt: az új Sonoma alatt milyen módon lehet megosztott mappát véglegesen csatolni?Jelenleg bekötöttem egy-egy mappába, amit behúztam a finderbe, így sikerült félig-meddig reprodukálni a windows-os network drive-ot. Viszont állandóan újra kell csatlakoztatni őket. Persze elég, ha rákattintok és kész, de nagyon megakasztja a munkamenetet. Tudtok valami jó megoldást, amihez nem kell mindenbe belenyúlni vagy külső programot letölteni?
-
prime_adam
aktív tag
válasz CharlieDrop #119525 üzenetére
Ez nem jó hír. Akkor próbálkozok tovább külföldi site-okon és megírom, ha sikerül valami működő megoldást találni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- ÚJ Macbook Air 15inch retina kijelző 256GB SSD, GARANCIÁLIS!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest