Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasi89
őstag
válasz
galaxys80
üzenetére
Én nem gondolom. De a pro mellett pro árban Én sem látom értelmét a 12es macnek. De fentebb ezt próbáltam fejtegetni h vajon miért fogy. Mert régen a white széria ugyan azt tudta mint a pro csak olcsóbb kivitelben. a 12es meg már megjelenéskor egy jelentéktelen speccel rendelkező túlárazott játékszer volt. Lenne amúgy értelme de nem 500ezres kezdő áron.
-
vasi89
őstag
válasz
sztikac
üzenetére
az a macbook max státusszimbólummnak jó. Cégvezetőként megveszi mert megteheti de a hardvert nézve, komoly munkára nemhiszem h használja mert alkalmatlan. Az h miért nem inkább pro-t vesz. Gondolom amiatt mert a 12"os nagyon könnyű és kevesebb helyet foglal a táskában. Könnyebb a starbucksba is kivinni délben egy kávére

-
DonTuros
tag
Sziasztok srácok!
Olvasgattam feljebb, hogy van probléma a Wi-Fi-vel USB-C HUB használata esetén, de eddig gondoltam, hogy csak én vagyok bal..sz, haha.
De nem minden esetben történik meg. Ha a jobb felső portot használom, akkor teljesen meghal egy külső HDD, meg egy SDXC kártya esetén; míg a jobb alsó port esetében ez nem történik meg, hanem ott gyengül a jel. Kb. az ötödére, mint rendes esetben. Uhh, és elfelejtettem mondani, de a HyperDrive modellt használom. Esetleg, hogyha cserélnék egy külső, vezetékes hubra, akkor jobb lenne?
Jó lenne egyszerre használni a külső HDD-t, az SDXC kártyát meg a Wacomom is, miközben a klienseknek feltöltöm Driveba a képeket, akár válogatni, akár kész átadásra. Így egy kicsit zavaró, hogy ez egyszerre nem valósulhat meg.
Amúgy, egyszerre OFF is meg nem is, DE:
Szerintetek (kicsivel több, mint) 300 ezret megért teljesen újonnan a legalapabb MacBook Pro 13" nTB 2017 Mid model? Egyszerre gondolkozok, hogy fáj is a szívem, meg nem is. De ennyi pénzért nem hiszem, hogy normális, minőségi gépet kaptam volna.
-
Sziasztok,
Melyik MacBook Pro / Air ajánlott vétel használtan jelenleg 13”-os méretben?
Átlagos tartalom fogyasztás, képek szerkesztése maximum.Ahogy olvastam pár évjáratnál nem sikerült jól a billentyűzet stb.
Köszi

-
-
válasz
rootkiller
üzenetére
Nem mondod.
AltGr+j, i nekem sokkal jobban kézreáll, mint a kényszermegoldásként a magyar billentyűzetre felerőszakolt í, magyar kiosztáson is gyorsabb mint keresgélni a sarokban - legalábbis nekem. 
-
Mr.C
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Igen, a Dell esetet megértem. Ha nagyobb doksit kell írnom, a nagy "Í" mindig a vágólapon van

-
rootkiller
őstag
Igen, ezt tanúsíthatóm, <> az alt-shift-y és alt-shift-x például, # az alt-shift-3, a \ is el van rakva az alt-ü re.
De nekem sose volt másmilyenem, csak magyar. Anno volt egy Hackintosh Dell netbookom még azokban az időkben 10.6.7-tel, és nem lehetett 10.6.8-ra frissíteni pedig a java kívánta volna, ott volt í és 0 para

-
rootkiller
őstag
Szívtam egy sort az Crucial MX 500 SSD-vel - nem ismerte fel a telepítő a lemezkezelőnél, nem is látta az eszközt. Külső tokban le kellett formázni, utána gond nélkül ment.
1600-as ramokat rendeltem az Early 2011 MBP 13-ba, és nem hogy viszi, rá is jött hogy 1600-as, kérdés hogy mennyi a valós sebesség, majd checkolom. Most úgy tűnik az akkuval sincs nagy gond, eddig úgy tűnt hogy az meghótt, úgyhogy az akku rendelést le fogom mondani, mondjuk benne van 920 ciklus, de ilyen 80%-os az állapota.
-
hszilard666
veterán
Köszönöm a fejtágítást, akkor bele is vetem magam.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
12 éve kizárólag US billt használok Win és OSX alatt, semmi hátrányát nem tapasztaltam.
-
lmno
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Szerintem Macet magyar billel szívás használni

Legalábbis programozáshoz mindenképp. Van olyan spéci karakter , amihez 3 billentyűt kell lenyomni.
Én angolt veszek legközelebb, az tuti. -
r4z
nagyúr
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
A 0-í a bill inicializalasakor cserelodhet fel, egy fajl torlesevel megoldhato a problema.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Részemről kizáró ok volt, amikor gépet vadásztam, hiába volt jó áron.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Ez egy nehéz kérdés. Windows alatt rengeteg US billes gépet használtam, sosem volt szívás, az alap bill. layout is tökéletes volt: minden a helyén, csak az í volt az alt-j, és a Í az alt-I helyén. Annyira megszoktam, hogy magyar billentyűzeten is mindig így használtam.
Ugyanakkor Mac-en alapból a 0 szar helyre került, a hosszú i-k dettó, azt éreztem, hogy ezt sosem fogom megszokni.
Viszont több módszer is rendelkezésre áll, amivel percek alatt testreszabható.
Ránézésre úgy tűnnek, hogy sosem fogod megérteni, hogy kell csinálni, de ez nem igaz. Ukulele vált be a legjobban.
És az a legjobb, hogy már van kész layout, amit át is tudok neked. :-)
Én meg itt tartom őket, több féle van, a sajátot szeretem a legjobban, de próbálkozhatsz.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Mennyire szívás US billes gépet használni? Sose volt, de láttam egy szép 12” es macbookot space grey színben, gondolkodom hogy beleugrok, csak ugye US.

-
r3dsnake
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Szerintem senkit sem érdekel ez a stílus.
-
-
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Elég régóta jelen van a mostani problémám, eddig igazából annyira nem zavart, de most van időm megkérdezni:Ezeket vajon melyik alkalmazás kreálja?

Ha törlöm, újraterem, rengeteg ilyen -nagy része üres- mappa van. Itt a teljes tree róluk. Amiben meg van file, abban file van
azaz ténylegesen *.file
A Downloads mappában nincs applikáció vagy igazából fogggalmam sincs mi/melyik/mért lehet....
macOS HS 10.13.6.
-
sztikac
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
12-est kivezetnem,ki vesz ilyet? Egy-két dubaji picsa
Nem akarom itt az offot szaporítani de több cégtulajt és vezetőt is ismerek akik 12-es Macbook-ot használnak.
Szóval ha annyira alkalmatlan lenne mindenre az a gép, már csak nem szenvednének vele (tekintve, hogy többségük _akármelyik_ jelenleg kapható gépet megengedhetné magának). -
Misi1979
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Egyébként nem érzed, hogy néha picit túltolod ezt a stílust?
-
EXA
aktív tag
Sziasztok!
Xcode-ban app buildeles utan,amikor elindul a simulator es ott nyitja meg az appot, nem lehet az beallitani,hogy ne nyisson mindig minden egyes forditasnal es futtatasnal uj simulatort, hanem mindig abba nyissa meg,ami mar egyszer felallt? Egy kis 4gb-os macbook air-em van,de ez a muvelet olyan szinten lassu a gepen, hogy nem sok kedvem van igy csinalni
. Lehet ezzel esetleg valamit kezdeni vagy majd alljak neki talan egyszer megint ennek az egesznek,ha esetleg vettem egy ujabb,komolyabb gepet? -
kchris78
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Köszi!

Az elmúlt 2-3 hónapban volt nálam 3db 2016-17 13” es pro, 2db 15 ös tb os pro, és végül mégis a 12” es pöttömmasinát tartottam meg. Full jó hogy könnyű, semmi hangja, szép kijelző, és tényleg annyira pehely hogy aztbsem érzem hogy nálam van. -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Beneveztem egy 2017-es nTB 13-as MBP-ra, sok-sok évnyi Windowsozás után még nagyon ismerkedési fázisban vagyunk. Rendelek hozzá pár apróságot (tokot, kendőt, stb.), viszont az USB-C HUB-oknál kicsit elbizonytalanodtam. Mennyire gyakori ez a Wi-Fis probléma, illetve van e arról info, hogy esetleg csak az egyik oldalra bekötve jelentkezik (nálam ugye csak bal oldal jöhet szóba).
Ár/érték arányban eddig eléggé bevált a Ugreen, Amazonról is rendelhető. Sajnos írják páran, hogy találkoztak a problémával, másrészt a gyártó is bevédte magát azzal, hogy lehet érdemes lenne legalább 1 méter távolságra növelni a HUB-MBP távolságot. Na ne vicceljünk
Szóval érdekelne, hogy mindegyik HUB rizikós, vagy el lehet ezt kerülni valahogy? -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. 2017 -es touch nélküli macbook pro mennyire ajnálott? Ha esetleg valaki haszál ilyet ajánlaná e?
Szerk: van értelme várni az újabbakat vagy nem lesz frissités ősszel ? -
FIREBLADE78
addikt
Szerintem egy fhd-s air is fasza lenne már. Ez már alap a mai világban. 12-est kivezetnem,ki vesz ilyet? Egy-két dubaji picsa

-
-
r4z
nagyúr
válasz
bmakszim
üzenetére
Most mar biztosan Whiskey Lake U es Amber Lake Y lesz/lehet az uj gepekben, a Kaby Lake R gyakorlatilag le lett valtva az elobbivel.
(#69642) Tompo92: Elvileg mukodhet.
I have my iPhone number stored in my Macbook Air FaceTime list, and my primary email stored in my iPhone FaceTime list. Calling my phone number from the Macbook works fine; calling my email address from my iPhone also works fine. OS 10.10.5
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Lenne egy olyan kérdésem hogy adott egy Macbook Air egy iPad 6gen és egy iPhone 7.
Mindegyikbe a saját ID-al vagyok bejelentkezve.
Most megyek nyaralni és viszem az iPad-ed meg az iPhone-t viszont a Macbook itthon marad.
Van lehetőségem esetleg olyat megtenni hogy videohivásban felhívom a Macbook-ot? Szülőkkel komunikálasra. Tudom van facebook, skype, meg isten tudja még micsoda de most nem ez a kérdés. -
bmakszim
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Nem is az Air mellé várom. Úgy gondolom az Air-t nem fogják tovább árulni, a 12" Macbook olcsóbb lesz és utóbbi jelenlegi árszintjére várok egy 13" Macbook-ot Kaby Lake R-rel, esetleg Whiskey Lake-kel.
Inkább a non-toucbar 2017 13" Macbook Pro az, aminek nem látom a helyét ebben a rendszerben. -
patricking
újonc
Ha idén jön egy új Macbook Air, akkor 2017-es modellt meddig lehet vasarolni? Nem vagyok jártas a témában, csak azért kérdezem mert azt tudom, hogy 2015-öset csak használtan lehet.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bmakszim
üzenetére
Új 13"-os gépben én nem reménykednék túl sokáig. Az évek óta emlegetett/remélt retinás Airnek továbbra se lenne értelme az Apple szempontjából, hiszen árban nyilván nem tudna versenyképes maradni a mostani Airrel, cserébe a drágább kategóriában ott van a sima MacBook és a legolcsóbb MacBook Pro is, amik retinásak.
Sima MacBookokba valóban várható a Amber Lake frissítés, illetve remélhetőleg az asztali modelleket is frissítik, főleg a Minit, de az Airhez szerintem idén sem fognak nyúlni vagy ha nyúlnak is véletlen, akkor sem kap retina kijelzőt. -
bmakszim
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Dilemma egy gép, amiről még semmit se tudunk?
Bár egy olyan valakinél, aki az alsójánál is gyakrabban cserélgeti a laptopjait nem meglepő...

-
csabiks
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
ha kijon egy uj szeria a hasznalt arak is esnek

-
hszilard666
veterán
válasz
bmakszim
üzenetére
Nagy dilemma az új gép. Pont most fixáltam meg a 12" es macbookom kijelzőjét, így már gyári állapotban van, és hírtelen nem tudok okot mondani miért cserélném le az új Air re, vagy 12" es gépre. De bármit frissítenek kíváncsi leszek rá de nagyon. Most apróra felnézve elég sokan válnak meg a gépeiktől, csak nem értem miért.
-
-
bmakszim
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
De, egy új 13"-os gép és 12" Macbook frissítés mindenképpen várható. Előbbi, ha jön, fix hogy retina lesz.
-
Chiftain
aktív tag
Köszönöm az összes válaszolónak. Akkor amit itt a topikban láttam a billre terítve, teljes védelmet nyújt?
-
tboldi
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Franc tudja.

-
FIREBLADE78
addikt
Idén nem várható új Macbook? Nem az air érdekel,habár ha kap egy normális kijelzőt...
-
mSchumi87
senior tag
Ez a Staingate mitol van?
-
TBMC
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
természetesen.
vásárlástól számított 4 éven belül 2x cserélik ingyenesen tudtommal. (a staingatet illetően)Chiftain: az összesen érinti a retinák óta.
-
Chiftain
aktív tag
Nem tudja valaki? A staingate érinti az új design-os, (2016-tól) rMBP-kat is?
-
galaxys80
veterán
Ismeri valaki ezt [link] az adat visszaállító appot?
Vagy van jobb ingyenes alternatíva? -
Semin
őstag
válasz
galaxys80
üzenetére
"Viszont amint belenézel egy videóba vagy belenagyítasz egy képbe szépen letölti a teljes méretet és már foglalja is a helyet a telefonon."
De csak egy darabig, mert ha fogy a helyed a telón újra letömöríti. Bár ennek lehetne valami beállítása."De tárhely optimalizálva egy normális képet sem tudsz elküldeni senkinek."
Ezt nem próbáltam, de gondolom ha előtte letöltöd akkor jó minőségben küldi el nem? -
r3dsnake
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azt már semmihez se kéne.
-
csabiks
senior tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
~10 evig van potalkatresz
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
Kérdezd meg epölt
-
FIREBLADE78
addikt
Mail-hez valahogy hozzá lehet rendelni a freemailt?
-
-
Head88
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
Staingate miatti kijelző csere a vásárlási dátumtól számított 4 évig lehetséges. Maximum 2 alkalommal.
-
peugeotmate
addikt
Sziasztok,
a staingate miatt érintett előző generiációs, retinás macbook pro kijelzőket továbbra is cseréli az Apple, annak ellenére, hogy leállította teljesen a gyártásukat? (Ugyebár kivezette a 2015-öset, ami az utolsó volt azonos formavilággal.) Konkrétan a 2014 mid rMBP-mról lenne szó, ami decemberben lesz 4 éves, szóval minél tovább húznám a cserét...
(Egyszer már volt cserélve egyébként 3 éve.) -
Semin
őstag
válasz
galaxys80
üzenetére
Mi lenne a konkrét cél a telón?
Ha csak szimplán nem akarod látni a fotókat, azon az eszközön kikapcsolod a fotókönyvtárat.Ha hely kell akkor bekapcsolod azt a funkciót mi csak butított képeket tárol, felhőben van az eredeti. Persze szükség esetén letölti, elég vagányul megy.
(Ezt a Mac-en is lehet)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Tanuljunk angolul!
- Medence topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- eBay
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer Egér RGB!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

😌
azaz ténylegesen *.file
. Lehet ezzel esetleg valamit kezdeni vagy majd alljak neki talan egyszer megint ennek az egesznek,ha esetleg vettem egy ujabb,komolyabb gepet?