Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bok92
addikt
AppleCare Protection Plan garit még mindig nem lehet online rendelni, de az angol support szerencsére segített. Azért 70k nem kevés érte...

-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Azt hiszem megtaláltam az okot, valami Firefox bug, a beállításoknál a
media.mediasource.webm.enabledopciófalse-ra volt állítva;true-ra átkapcsolva úgy néz ki, hogy rendben megy a dolog. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Halihó, egy kérdésem azokhoz, akik esetleg a nagyobbik 15"-os 2015-ös rMBP-t és Firefox-ot használnak: YouTube-on 1080p@60fps videók esetén iszonyatos framedropokat, akadozásokat tapasztalok, ha az integrált videókártya működik. Úgy látom a debug infóból, hogy FF alatt AVC kodekkel megy a videó, míg Chrome alatt VP9-cel, utóbbi esetben problémamentesen, eldobált frame-ek nélkül megy természetesen, akár integrált videó esetén is.
Most próbáltam ki a FF-ot, mert a Safari hülyeségeiből kicsit elegem lett, a Chrome-ot meg elengedném ha nem muszáj használni, de egyelőre nem vagyok meggyőzve. Ez a működés normális? -
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
A 13”-es Airhez képest alig nagyobb a 2017-es 15” Próm, használat közben észre sem venni a különbséget (a kijelzőt leszámítva). Egyedül a súlytöbblet, ami érezhető cipeléskor, mert fél kilóval nehezebb annál (1,33 kg - 1,83 kg).
-
HarryPotter
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
nekem nagy. a 13-as szerintem jobban hordozható.
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Kezdem feladni a reményt, de még utoljára megkérdezlek titeket.
Adott egy MacBook Late 2015, aminek le van formázva a 250GB-os SSD-je.Első körben megpróbálkoztam a CMD+R menüben a Reinstall-lal (10.10 Yosemite volt rajta). Szépen elindult 23 perc környékéről, csík is végig ért, mire újra 10 percet mutatott. Mondom ok, még talált valamit, vagy lelassult a Wi-Fi. Újra visszaszámolt, majd hirtelen 444453453453 perc a befejezésig...10 perc a befejezésig, és újra és újra ez. Mondom jó, rendben, kapsz egy Bootolható pendrive-ot Mojavével.
El is készítettem a 9to5Mac YouTube videója alapján. Beröffentem, nyomom az Alt-ot, be is ugrik, hogy Install MacOS Mojave, rákatt, Apple logo, csík nem indul el. Várok türelmesen, semmi. Egyszer csak eltűnik a kép, majd ismét vissza ezzel az üzenettel: Restarted because of an error. Press any key to continue. Meg is tettem, Apple logo, csík nem indul, megint hiba üzenet.
Hm., ez fura, próbáljuk meg megint az Internet Recoveryt. Ez alkalommal 13 óráról indultunk, ami konzekvensen számolt is vissza az órák múlásával. Mondom megnézem mi tart eddig, megnyomtam a CMD+L-t, látom, hogy dolgozik serényen. Hirtelen 48 perc lett csak hátra, majd (vagy megnyomtam valamit, vagy magától) kilépett a telepítőből.
Kerestem a neten egy régebbi OS telepítőt, de mindhiába, senkinek nincs feltöltve. Abban bíztam, hogy ha máshogy készítem a bootolható pendriveot, másik rendszerrel, talán sikerül felraknom végre.
Van bármi ötletetek?
-
hszilard666
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Van egy 2016 os CTO és egy 2018 as 15" es CTO is nálam az a kettő nem csinálja sehogy csak a szívem csücske 12 es

Matada2.3:
Gratu, jó kis masina, de én a 4 magos tb osat vettem volna a QC miatt valamint a +2db tb3 miatt. Hosszú távon jóljöhet a plusz kakaó.
-
HarryPotter
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
ez nekem is feltűnt. Akkor amikor csukom le a képernyőt, villódzás, mintha egy neonlámpa a plafonon villogna. Mojave 2017 MBPro 13. Nem állandóan, de egyszer-egyszer csinálja. Mi a fene ez?
-
lmno
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Én nem vennék 15-ösnél kisebb gépet. A Retinák (2012) óta teljesen jól hordozhatóak.
-
Matada2.3
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Azaz, viszont külföldről hozom, így 525 lett a vége bruttó, ennyi volt a limit. A 16 giga RAM nagyon fontos volt, abból nem engedtem + 256 SSD, ugyan ez TB-vel már 606 lett volna és ez sok volt. Szerintem nem lett ez olyan rossz üzlet. :p
-
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Én megszerettem a TouchBart, bár már a megjelenésekor is tetszett.

És én 16 GB RAM-osat néznék, ha hosszútávra tervezel, meg nem is bővíthető.
Illetve a 4 mag is jól jöhet. -
freelanced
addikt
válasz
vasi89
üzenetére
Nagyjából irodai feladatok ( prezentációk, office programok ), netezés, később esetlegesen Lightroom megy ilyenek, de nem az a fő feladata egyelőre.
Viszont kissé elavultnak tartom már 2 magos processzort.
Aki TB-os gépet használ mi a véleménye a szerkezetről egyébként?
De leginkább a billentyűzet az ami még húz a 18-as frissített verzió felé.
Viszont nyilván felesleges szórni való pénzem nekem sincs, ellenben hosszú távra tervezek és mint tudjuk néha az olcsóbb drágább....
Amúgy a 8GB Ram mennyire kevés jelenleg? Kellene aggódnom emiatt, vagy mozgolódnom a 16 felé? Később ez bővíthető egyáltalán vagy ezek rögzítve vannak a lapra?
Ráadásul ha azt nézem, hogy az alap TB nélküli gép 470 körül mozog csak 128 gigás, és a 256 gigás TB nélküli már 540 az Apple oldalán akkor lényegében az alapból 256 gigás TB-os modell nem is kerül annyival többe némelyik üzletben, és dupla a tárhely az alaphoz képest. Viszont úgy hogy minden felhőben lenne nem tudom mennyire hiányzik nekem a dupla tárhely. De mindenesetre elgondolkodtató.
A másik dilemma amivel találkoztam nemrég a topic olvasgatása közben az, hogy elvileg a 15-ös mostani modell kb akkora mint egy 3 évvel ezelőtti 13-as modell.
Ez csak azért érdekes mert ezelőtt egy Fujitsu A544 gépet használtam viszont abból két dolog maradt meg. Dög lassú volt, nehéz és hatalmas, mindennapi hordozásra abszolút alkalmatlan és kényelmetlen. Viszont meg kell néznem élőben, ha annyival kisebb és könnyebb ennél a 15-ös, hogy ne legyen gond a végén megfontolom azt. Én se haragszom meg a nagyobb kijelzőért az egyszer biztos....
-
Matada2.3
veterán
Eljött az idő, megrendeltem a sima Function Key-es 16GB RAM-os MBP-t.

Alig várom, hogy nálam legyen.
-
vasi89
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
mire használnád? Mert sok mindenre teljesen elég a 2 magos processzor is.
-
freelanced
addikt
válasz
vasi89
üzenetére
Köszönöm!
Nekem személy szerint nem is szimpatikus ez a TouchBar dolog, bár az ID nem rossz ötlet.
De igen engem is a sebesség és a négy mag húz afelé, ráadásul ez mondhatni Júliusi, friss modell ellenben mondjuk a simával aminek ki tudja mikor jön frissített verzió, és az milyen lesz...Viszont ha belegondolok, hogy a különbözetből kijönne egy S4 Watch, így már nem vagyok olyan biztos a döntésben.

-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
A 12" es macbookomnak elkezdett villogni a kijelzője, de nem úgy mint anno a hibás AMD gpuknál hanem úgy mintha gyorsan venném le és fel a fényerőt. Mitől lehet ez? Mojave? Vagy túl jó az apple?

-
vasi89
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
maga a touchbar szerintem nem egy hiánypótló fejlesztés. De a billentyűzet valóban jobb és ami fontos, hogy az idei TB modellek mind 4 namgosak, mindenképp azt érdemes venni.
-
freelanced
addikt
Szerintetek megéri a 2018-as Touchbar-os modell a felárat ( kb. 140 ezer ) a 2017-es, nem Touchbar-os modellel szemben? Mi a véleményetek?
Gyorsaságra biztos jobb valamivel, meg a billentyűzet is javult elvileg, de ezen felül....

Ti hogy látjátok?

-
válasz
marsu.
üzenetére
Nem. Most gyorsan ki is próbáltam... Nem lehet, hogy egy alkalmazás kever be? Nézd meg mi fut közben... Esetleg előzmények.
Ja, megvan. Klassz.
Még telepítés után kikapcsoltam a Safari előzményeket, de jó hogy kiderült. Beírom magamnak, legközelebb én sem felejtem el kikapcsolni.

-
marsu.
senior tag
Sziasztok!
Pár napja előjött egy olyan hiba, hogy amikor a Spotlightal akarok keresni, akkor az első 2 betű beírása után kilép belőle. Ilyenkor egy pillanatra eltűnik a menüsávról is az ikonja, majd újra megjelenik. Mindegy hogy nyitom meg, ötből négyszer ezt csinálja. 10.12.6
Valaki találkozott már hasonlóval? -
33as
senior tag
Sziasztok, tegnap visszakaptam a MacBook-om az Apple-től!
Egy érdekességet vettem csak észre hogy, más gyártó aku-pakjára cserélte ki az Apple az akukat:
Egyébként a Mojave-t érdemes dolgozós gépre telepíteni, vagy még várjunk vele az első frissítésig?

-
madle
őstag
Nem tudom nálatok milyen a Mojave boot, de nálam 1-2 mp alatt beugrik a login képernyő, beírom a jelszavam és előjön a betöltőcsík, majd visszaugrik sötétbe, alma jel-betöltőcsíkkal és utána bejön a rendszer. Érdekes, mintha össze vissza ugrálna, innen onnan.
-
jófejsrác
senior tag
Kommenteket olvasni jöttem, lassan beérik egy macbook air csak megvárom az október végét valóban lesz e ráncfelvarrás.
-
Drp81
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A páromnak vettünk egy MB Air-t, macOS Mojave van rajta. Mindent be tudtam állítani, viszont az iPhone-járól a kontaktokat nem mindet vitte át a gépre, pedig az Apple ID ugyanaz mindkét készüléken. iCloud is be van kapcsolva. Mi lehet a baj? A Saját iPhone-ba lettek mentve a kontaktok esetleg? Mert az iCloud és a Google fiók is be van állítva a kontaktokhoz a notin. Ha ezekre rámegyek, néhány név van csak mindkettőnél, egy csomó hiányzik... :/
Köszi előre is
Ui.: A minap költöztettem át párom i6-járól az adatokat i7Plusra, és a Viber üzenetei sincsenek meg, pedig az iCloudban ez is be volt pipálva a biztonsági mentés előtt :/. De az előző fontosabb probléma
. Thx.. -
freelanced
addikt
Azt esetleg tudja valaki, hogy külföldről honnan lehetne biztonsággal rendelni Macbookot? Hátha tudna spórolni az ember egy kicsit rajta.
-
V.Stryker
nagyúr
Srácok, Ti be tudtok jelentkezni a telekom oldalán Safarival? Nekem általános hibát ír ki. Chromeal simán megy...
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok, kis segítség kellene: adott egy macpro 2017 mojave-vel -- messages-ben tegnapig szépen minden sms szinkronizált az Iphone-nal, ma reggel óta nem. Mindenhol be van kapcsolva az icloud szinkron. Mi a hiba?
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Utóbbi. Ráadásul úgy, hogy eleve le van hajtva, szóval amikor külső kijelzőre van csatlakoztatva, csak kihúzom a töltőt. Na, ilyenkor ne aludjon el.
-
Lall
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Tudom, hogy nagyon meg fog lepni a válasz, de tök logikátlanul a Face Time beállításain belül ki lehet kapcsolni.
-
FIREBLADE78
addikt
Kilehet valahogyan kapcsolni,hogy ha hívnak és macbook is előttem van ne értesítsen macen? Ne lépjen be itt fésztájmozni vad idegenekkel? Előbb magától beugrott a kam, hát beszarok ettől

-
Aaron14
őstag
-
Aaron14
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Nekem is volt ilyen kemény tokom a 15"-es MacBook Pro-mra, de valami bekerülhetett a gépház és a tok közé és szarrá karcolta. Én nagyon nem ajnálom. Inkább vigyázz rá és használd tök nélkül. Az mostanira semmit nem raktam és most is ugyanolyan szinte, mint mikor kivettem a dobozból, pedig lassan 4 éves.

-
Aaron14
őstag
válasz
Totta92
üzenetére
A szőrőset használd. A másiknak csúszós a felülete, szinte semmit nem ér. Én nem tudtam elképzelni, hogyan tudja egy ilyen kendő simán csak víz hozzáadásával eltüntetni az ujjlenyomaokat és egyéb zsíros szennyeződéseket a kijelzőről, pont az ilyen silány, csúszós felületű "mikroszálas kendők" miatt, de a másikkal szuperül működik.
-
Melyik az az app, ami nem engedi sleep-be a gépet, ha lehajtom a kijelzőt? Külső monitor használatakor lenne értelme... Egyet próbáltam, az sajnos nem kerülte ki a rendszer alvását.
-
Fryskitt
addikt
Sziasztok, alvásból visszatéréskor konzekvensem lefagy a Mojave. Csak újraindítás segít. És úgy működik minden. De ha elmegy aludni, lefagy, amikor fel kellene ébrednie.
-
galaxys80
veterán
Nem tudom. Ember emlékezet óta utorrent-et használtam. Megszoktam, de váltani akartam, mert nem voltam elégedett vele. A qbit pedig ugyanúgy néz ki. Azok csinálták akik régebben az utorrentet és többen is ezt javasolták.
SMBup esetén, akkor örülök. Számomra nélkülözhetetlen. Remélem, akkor a hátralévő 1 év alatt frissítik majd.

-
r4z
nagyúr
válasz
galaxys80
üzenetére
Miert nem hasznalsz Transmissiont vagy Deluge-t, mint a UNIX felhasznalok tobbsege? Kerdezem ezt amellett, hogy ugy tunik, a qbt is mukodik rendesen.
Az smbup valoszinuleg azert irta ezt ki, mert a Mojave utani releaseben megszunik a 32bites appok tamogatasa. Mojave alatt meg hasznalhatod.
-
galaxys80
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
Macbook Air 2012 mid, 2012 közepén véve.
Rászántam magam egy akkucserére. A régiben már 1324 ciklus volt. Amúgy bírta még szusszal pár órát, de nagy volt az önkisülése, így gyakran nyitottam fel úgy hogy azonnal kikapcsolt, vagy már be se kapcsolt töltés nélkül.
A gyári rendszerjelentés és a coconut battery szerint is ugyanaz az SMP - (SIMPLO) a gyártója az újnak, mint az eredetinek. Az iFixit -től rendeltem. Elvileg 7200 mAh-ás, míg az eredetinél 6700-at írt erre. Ja és persze jó látni, hogy 1 ciklusnál jár.
Persze épp csak beraktam, szóval nem akarok előre inni a medve bőrére, de remélem hogy beválik.
-
galaxys80
veterán
Lecseréltem az utorrent-et a qbitorrentre, de egyelőre nem vagyok túlzottan elégedett. Úgy néz ki a letöltési grafikon, mint egy EKG. Szinte állandóan ugrál a letöltési sebesség. Utorrent alatt meg jött stabilan max-al.
Nálatok mi a helyzet? -
domerator
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem volt egyértelmű -
Totta92
tag
-
lolal
senior tag
válasz
Create.
üzenetére
Valóban így volt, szidtam is mint a bokrot. Az árát most is sokallom itthon. Ha a kinti 750 dodó lenn átszámolva akkor nem szólnék semmit. Remélem majd azért itt is normalizálódik az ára, mert az i6 -ost jövő tavasz felé lecserélném már valamire. Sima 8 a legszimpatikusabb, de a 2Gb RAM ot már keveslem kissé. Ezért vagy 8 Plus, X és talán majd az XR ( árától függ ) jöhet szóba. A laptophoz meg köszi. Úgy vagyok vele megérte.

-
lolal
senior tag
-
domerator
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én a szilikont csak üzemen kívül terveztem rátenni, hogy védje a kijelzőt a billentyűk esetleges hozzányomódásától (ha erősebben szorítva fogom meg a gépet összecsukva, mivel kicsit csúszós az alu felület, nekem meg szárazak az ujjaim). Amikor dolgozom rajta, akkor nem gondoltam rátenni.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg használom is viszonylag.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Lemerítettem 2x teljesen, majd fullra töltöttem. Így kezd beállni.
Duhongeni egyszerubb