- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
koxkids #127431 üzenetére
Felraktam. Tokeletes lett. Matt a kijelzoje, mint a Razeremnek
Nem egyszeru muvelet, mert hiaba dontottem hanyatt, folyton bekapcsolt es ugy nem latni mi van a kijelzon (porszem, stb). De vegul felment es nincs alatta semmi.
Szinek szerintem nem valtoztak.
Mivel hanyatt dontve raktam fel, igy a jobb szelehez illesztettem - bal szelen van kb 1mm res. Ott nincs kep, csak latszik a kijelzo fenyes felulete. De szerintem tok jo - a kep ugy keszult, hogy folotte van egy neon lampa kb 30 centire (polc alul vilagito ledes, 40cm hosszu lampa).
Ezek utan merem ajanlani mindenkinek - olcso es megvedi a kijelzot is a billentyuzet okozta karcoktol.
-
Parson
addikt
válasz
koxkids #100482 üzenetére
Én öszintén nem értem ezt a skálázási problémát, vki igazán elmagyarázhatná nekem részleteiben. Ha van egy adott M1 Air, adott képernyövel, adott felbontással, és egy külsö monitorra szeretném kirakni ugyanazt a képet, tehát tükrözni, akkor nincs kérdés, totál érthetö, hogy ha a külsö monitoron nem ugyanaz a felbontás, vagy nem anank az egész számú többszöröse, akkor ott lesznek pontzatlanságok, amik az itteniek (és más fórumokon szereplök szerint is) nem lesz olyan mint pl Windowson. DE ha másodlagos kijelzö egy asztal kiterjesztésként müködik, amire meg van adva, a beállitásokban a pontos felbontás, akkor azon a kijelzön megjelenö dolgokat illene tudnia ahhoz a felbontáshoz passzintani a rendszernek. Kérlek irjátok le, ha nem igy van, és ha igen, miért, mert ez az örökös PPI issue kicsit érthetetlen számomra.
-
Jano_023
őstag
válasz
koxkids #100373 üzenetére
Hali. Én ilyet vettem. Szeritem nagyon jó tud mindent amit kell és viszonylag jó árban van.
Satechi Type-c hub -
válasz
koxkids #100368 üzenetére
Atlagos felhasznalonak az Air boven eleg, sot meg sok is. 8 evvel ezelotti Macbook Pro-m most is pont eleg lenne mindenre, meg kep es videoszerkesztesre is. Csak nyilvan minden gyarto probalja magyarazni miert kell az ujabb meg dragabb. En csak azert veszem meg 3-4 evente az uj Pro-t, mert ebbol elek, nekem visszajon az ara. Mindenki masnak tok felesleges Pro-t vennie es folyton cserelgetni is.
-
Parson
addikt
válasz
koxkids #100368 üzenetére
Szvsz a kettö közül az M1 Air-t választanám 16 Giga RAMmal. Elégnek kell lennie, páran még ezt az extra RAM-ot is soknak találják erre. Jelenleg. De a jövöre gondolva én is beletenném, ártani nem árt, viszont utólag (évekkel késöbb) meg komplett gépcsere jöhet csak szóba, ha csak a RAM lenne a kevés, ami huzósabb, igy nem baj a több RAM.
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
koxkids #97306 üzenetére
Nem tudom mire akarjátok használni, de én melegen ajánlom, pár hónapja váltottam.
Én nem dolgozom rajta, csak tartalmat fogyasztok, de a gyorsasága, a hangtalansága, a hűvössége mindent visz. Még egy csomó funkciójával nem vagyok tisztában, de pont ezt élvezem benne, mindig olvasok, tanulok róla valami jót.
Az EB-n úgy néztem a meccseket (mivel nincs televíziós szolgáltató bekötve), hogy az online streamet hopp kidobtam AirPlay-jel a tévére, két katt és minden kábel nélkül ott volt a 65 collon.
Mellé egy USB hub, máris lehet egeret csatlakoztatni, vagy nagyobb monitorra kötni, ha valakinek ez igénye.Eleinte nagyon szokatlan, még most is egy kicsit, de hatalmas különbség a win rendszerhez képest felhasználói szempontból.
Go for it!
-
SharpSA
veterán
válasz
koxkids #88354 üzenetére
Jó hogy idézőjelbe írtad, mert manapság már a telefonok inkább telefonálásra is alkalmas számítógépek zsebben. Mert nagyon sok mindent meg lehet velük csinálni asztali pc vagy laptop nélkül-helyett is. És így azért már kicsit más a nézőpont, de igen, vannak 100e Ft alatt is olyan telefonok, amelyekkel kb ugyanazt meg lehet csinálni, legfeljebb gyengébb minőségben, lassabban.
-
hszilard666
veterán
válasz
koxkids #87205 üzenetére
Szerintem nem lesz drágább az ARM es megoldás a végfelhasználónak mint az inteles. Egyszerűen azt a profitot amit az intel keresett a procikon, az apple zsebreteszi. Szerintem annyira nem lesznek éhesek hogy árat is emeljenek amellett hogy valszeg az első ARM es gépek félkarú óriások lesznek szoftverszinten.
-
Head88
addikt
válasz
koxkids #87196 üzenetére
200 környékéből használt 2015 13" pro jön ki. Újat 200-ból nem veszel.
Amire figyelj: ne legyen kopott a kijelző üvege.
ne legyen púpos az akksi (legjobb ha már volt cseréltetve hivatalos szervizben...akkuciklus száma nem számít..túl kevés akkor gyanús, hogy töltőről használták csak.. ez meg egyenlő azzal, hogy gyorsabban szétmegy az akku) -
bmakszim
őstag
válasz
koxkids #87201 üzenetére
"Nem nagyon ismerem a MacOS világát."
Akkor viszont jó ha tudod, hogy az Apple 2 éven belül lecserélni az össze Mac-ben az Intel processzorokat a saját ARM alapú megoldására. Az Intel alapú gépek hamar elavulttá válhatnak, nem lesz egyszerű eladni őket. A 2015-ös Pro pedig már most se mai gyerek.
-
hszilard666
veterán
válasz
koxkids #78857 üzenetére
Szerintem Airből 2017 eset már nem érdemes venni a gyenge kijelző miatt. Az új air szuper, csak szerintem drága. Ami imho jó deal az használtan 12" macbook. (Könnyű, szép, de gyenge) vagy pro. 2016-2019 es pro-k nál van visszahívás a bilentyűzetre ha megadná magát de nem sűrűn fordul elő a már javított gépeknél. A rev1 es mechanikákkal ténylegesen voltak gondok sajnos, de ha a gyártó javította, akkor onnantól már biztonságos. Nekem pár masina 2016 tól felfele átment már a mancsaim között, szerintem szuper gépek. tekintve hogy vékonyak, könnyűek, jó kijelzővel, és szuper hangszórókkal. Most 2 gépet használok egyik egy 13" touchbar entry 2016 ból(i5 2.9, 256SSD 8giga ram) a másik egy 15" tb 2016 nagyobb kiépítés (i7 2.7, Pro 455, 512SSD) erősen töröm a buksim melyik maradjon. Fotókkal dolgozom néha de az esetek 80% ában csak tartalmat fogyasztok, szóval lehet hogy a 13" marad. Ugye ezeknél a gépeknél 2 féle szín van. Silver vagy space grey. Mindkettő dögös szerintem, de azzal érdemes számolnod hogy a space grey picit kopik idővel. A silver pedig a klasszikus macintosh feelinget sugározza, talán picit jobban sugározza az eleganciát. (nekem.
)
Ami még +pont az újabb 2016 tól felfele lévő gépeknél az a thunderbolt 3. Egy szuper csatlakozó nagy sávszélességgel, amiben van pcie lane is, vagy könnyedén tudsz akár a gépekre külső vga-t is kötni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Forrmell.enn
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Renault, Dacia topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest